FacebookTwitterLinkedIn

Voorkom doorverwijzingen van en naar searchpowerapp.com

Ook bekend als: Searchpowerapp.com browserkaper
Schadeniveau: Medium

Searchpowerapp.com doorverwijzingsinstructies

Wat is searchpowerapp.com?

searchpowerapp.com is het adres van een valse zoekmachine. Deze frauduleuze tool voor te zoeken op het web is zogenaamd in staat om sneller te zoeken, om nauwkeurige resultaten weer te gevenen de browserervaring te verbeteren. In feite worden searchpowerapp.com en andere vergelijkbare zoekmachines meestal gepromoot door browserkapers, zoals Power App. Deze apps werken door de browserinstellingen te wijzigen en door de browseractiviteit van de gebruikers te controleren. Doorgaans worden browserkapers onbedoeld geïnstalleerd en dus worden ze gecategoriseerd als mogelijk ongewenste applicaties (ongewenste programma's).

searchpowerapp.com browserkaper

Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer en andere populaire browsers zijn vaak het doelwit voor browserkapers. Eénmaal succesvol geïnfiltreerd, wijzen deze frauduleuze applicaties de startpagina, de standaardzoekmachine en het nieuwe tabblad-/venster-URL-instellingen toe aan hun valse webzoekers. Daarom zou een browserkaper die searchpowerapp.com promoot, de instellingen wijzigen om naar dit adres om te leiden. Daarom wordt elk nieuw tabblad/venster dat geopend wordt én elke zoekopdracht die uitgevoerd wordt via de URL-balk, allemaal omgeleid naar searchpowerapp.com. De meeste valse zoekmachines kunnen zelf geen resultaten voortbrengen, dus verwijzen ze door naar (of veroorzaken ze omleidingsketens die eindigen op) een legitieme zoekmachine. Bijvoorbeeld: google.com, bing.comsearch.yahoo.com, enz. Hoewel deze wijzigingen onbeduidend lijken en schijnen relatief gemakkelijk ongedaan gemaakt te worden, is dit niet het geval. Alle wijzigingen die de gebruikers in de instellingen aanbrengen, worden automatisch gereset (als er al een toegang wordt verleend). De browserkaper moet verwijderd worden om de betreffende browser te herstellen. De meeste kaping-apps hebben mogelijkheden voor gegevenstracering. De opgeslagen informatie omvat bezochte URL's, bekeken pagina's, ingetypte zoekopdrachten, IP-adres, geolocatie en persoonlijke gegevens. Merk op dat deze privégegevens vervolgens worden doorgegeven aan externen (mogelijk cybercriminelen) die winst willen maken door er misbruik van te maken. Samenvattend kan de aanwezigheid van apps voor het volgen van de gegevens op systemen leiden tot ernstige privacyschendingen, tot financieel verlies en zelfs tot identiteitsdiefstal. Om de apparaat- en gebruikersveiligheid te garanderen, moeten alle dubieuze applicaties en/of browserextensies/plug-ins onmiddellijk verwijderd worden.

Bedreigingsoverzicht:
Naam Searchpowerapp.com browserkaper
Bedreigingstype Browserkaper, doorverwijzing, zoekmachinekaper, menubalk, ongewenste nieuwe tabs.
Gebruikt IP Adres 104.27.160.32
Geïnfecteerde Browserinstellingen Startpagina, nieuwe tabblad-URL, standaardzoekmachine.
Symptomen Gemanipuleerde internetbrowserinstellingen (startpagina, standaard internetzoekmachine, nieuwe tabbladinstellingen). De gebruikers worden gedwongen de website van de kaper te bezoeken en op het internet te zoeken met behulp van hun zoekmachines.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse flash player-installatieprogramma's.
Schade Het volgen van de internetbrowser (mogelijke privacykwesties), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

De browserkapers delen veel overeenkomsten en diegene uitgegeven door dezelfde ontwikkelaars zijn meestal identiek. GetFlightUpdates, Free Forms Online en My Inbox App zijn slechts enkele voorbeelden van dergelijke apps. Over het algemeen worden ongewenste programma's (inclusief browserkapers) gebruikt om de mensen te verleiden om ze te installeren door een breed scala aan "nuttige" en "handige" functies aan te bieden. Zodra ze echter in de apparaten kunnen infiltreren, merken de gebruikers dat de functies niet werken zoals geadverteerd, als ze al operationeel zijn. Deze applicaties zijn uitsluitend ontworpen om inkomsten te verkrijgen voor de ontwikkelaars, terwijl de gewone gebruikers geen echte meerwaarde ontvangen. In plaats van bruikbare functies te leveren, kapen ongewenste programma's de browsers, leiden ze door naar onbetrouwbare/kwaadaardige websites, voeren ze opdringerige advertentiecampagnes (pop-ups, coupons, banners, etc.) uit en verzamelen ze kwetsbare gegevens.

Hoe werd searchpowerapp.com geïnstalleerd op mijn computer?

Bepaalde ongewenste programma's hebben "officiële" webpagina's waarop ze meestal gepromoot worden als "gratis" en "nuttige" software. Ongewenste apps kunnen in de systemen infiltreren via de downloaders en installers van andere programma's. Deze methode om reguliere software vooraf te verpakken samen met ongewenste inhoud wordt "bundeling" genoemd. Door overhaast de download-/installatieprocessen te doorlopen (de algemene voorwaarden te negeren, stappen en secties overslaan, vooraf ingestelde opties te gebruiken, enz.), lopen veel gebruikers bovendien het risico om gebundelde inhoud op hun apparaten toe te staan, waardoor hun systemen risico lopen op infiltraties en besmettingen. Het is ook bekend dat opdringerige advertenties ongewenste programma's verspreiden. Wanneer erop wordt geklikt, dan kunnen ze scripts uitvoeren die ontworpen zijn om op ongewenste wijze kwaadaardige apps te downloaden/installeren.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties vermijden

Gebruik enkel officiële en geverifieerde bronnen om te downloaden. Het gebruik van P2P-netwerken (peer-to-peer) delen, niet-officiële of gratis sites voor het hosten van bestanden, downloaders van externe partijen of soortgelijke kanalen wordt afgeraden. Deze bronnen bieden veel eerder programma's die gebundeld zijn met ongewenste software. De download- en installatieprocessen moeten zorgvuldig worden uitgevoerd. Lees de voorwaarden en controleer alle mogelijke opties. Gebruik bovendien de instellingen "Aangepast/Geavanceerd" en weiger het downloaden/installeren van aanvullende apps, tools, functies en andere inhoud. Merk op dat opdringerige advertenties vaak legitiem en onschadelijk lijken, maar ze kunnen gebruikers doorverwijzen naar onbetrouwbare websites (bijv. voor gokken, dating voor volwassenen, pornografie en dergelijke). Mocht u deze advertenties/omleidingen tegenkomen, inspecteer dan uw systeem en verwijder onmiddellijk alle verdachte applicaties en/of browserextensies/plug-ins. Als uw computer al geïnfecteerd is met browserkapers, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

searchdimension.com website promoot de Power App browserkaper, die searchpowerapp.com promoot:

searchdimension.com promoot de Power App browserkaper

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

searchpowerapp.com doorverwijzing verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

searchpowerapp.com browserkaper deinstalleren via Configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar enige mogelijk ongewenste applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicaties (die de browserdoorverwijzingen naar de searchpowerapp.com website veroorzaakt), scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware. 

searchpowerapp.com doorverwijzing verwijderen uit internet browsers:

Video die toont hoe browserdoorverwijzingen te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijdering searchpowerapp.com gerelateerde Internet Explorer extensies

Klik op het "tandwiel"icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdacht lijkende browser extensies en schakel deze uit.

Verander uw startpagina:

Verwijdering searchpowerapp.com uit Internet Explorer startpagina

Klik op het "tandwiel"icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Internet Opties", verwijder hxxp://searchpowerapp.com in het geopende venster en voer het domein van uw voorkeur in, wat geopend zal worden iedere keer dat u Internet Explorer opent. Of typ about: blank om een nieuwe pagina te openen in Internet Explorer.

Verander uw standaard zoekmachine:

Verwijdering searchpowerapp.com uit Internet Explorer standaard zoekmachine

Klik op het "tandwiel"icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Add-ons beheren". In het geopende venster, selecteer "Zoek Netwerken", en stel "Google", "Bing", of een andere zoekmachine naar keuze in als standaard en verwijder dan "searchpowerapp.com".

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van searchpowerapp.com browserkaper dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijdering searchpowerapp.com gerelateerde Google Chrome extensies

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek onlangs geïnstalleerde verdachte browser-add-ons (vb. "Power App") en verwijder ze.

Verander uw startpagina:

Verwijdering searchpowerapp.com uit Google Chrome startpagina

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen". Klik in het gedeelte "Bij opstarten" op "Pagina's instellen" en zoek naar de browserkaper URL (hxxp://www.searchpowerapp.com). Klik op de drie vertikale puntjes en selecteer "verwijderen".

Verander uw standaard zoekmachine:

Verwijdering searchpowerapp.com uit Google Chrome standaard zoekmachine

Om uw standaardzoekmachine in Google Chrome wijzigen: klik op het Chrome-menupictogram Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen", klik in het gedeelte "Zoeken" op "Zoekmachines beheren ...", schakel de controllerende extensies uit (vb., "Power App"), zoek naar "searchpowerapp.com", klik op de drie verticale stippen in de buurt van deze URL en selecteer "Verwijderen uit lijst".

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van searchpowerapp.com browserkaper, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijdering searchpowerapp.com gerelateerde Mozilla Firefox extensies

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verander uw startpagina:

Verwijdering searchpowerapp.com uit Mozilla Firefox startpagina

Om de startpagina te veranderen, klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Opties" en in het geopende venster, verwijdert u hxxp://searchpowerapp.com en voert u het domein van uw voorkeur in, dat zal openen iedere keer dat u Mozilla Firefox opstart.

Verander uw standaard zoekmachine:

Verwijdering searchpowerapp.com uit Mozilla Firefox standaard zoekmachine

In de URL adres-balk, typ about:config en druk op Enter.
Klik op "I'll be careful, I promise!/Ik beloof dat ik voorzichtig zal zijn!".
In de zoekbalk bovenaan, typ: "searchpowerapp.com"
Klik met de rechtermuisknop op de gevonden voorkeuren en selecteer "Reset" om de standaardwaarden te herstellen.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van searchpowerapp.com browserkaper kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de searchpowerapp.com browserkaper, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van searchpowerapp.com browserkaper uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over searchpowerapp.com browserkaper of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/16005-searchpowerapp-com-redirect

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Searchpowerapp.com browserkaper QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Searchpowerapp.com browserkaper op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.