Verwijder FuxSocy ENCRYPTOR uit uw besturingssysteem

Ook bekend als: FuxSocy ENCRYPTOR virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Ernstig

FuxSocy ENCRYPTOR ransomware verwijderingsinstructies

Wat is FuxSocy ENCRYPTOR?

FuxSocy ENCRYPTOR werd ontdekt door Vitali Kremez. Het is een schadelijke software, die geclassificeerd is als ransomware. Deze malware bootst de Cerber ransomware na. Het werkt door de gegevens te versleutelen en losgeld te eisen voor de ontsleuteling ervan. Terwijl FuxSocy ENCRYPTOR de bestanden codeert, geeft het elk bestand een nieuwe naam met een willekeurige bestandsnaam en extensie; daarom kan een bestand verschijnen zoals bijvoorbeeld "qz9vOWYcxN.8c67" enzovoort. Nadat dit proces is voltooid, wordt de bureaubladachtergrond van het slachtoffer gewijzigd. Bovendien wordt er een tekstbestand met een willekeurige naam, dat het bericht met de vraag om losgeld bevat, in elke getroffen map geplaatst.

Het losgeldbericht op de achtergrond informeert de gebruikers dat hun gegevens gecodeerd zijn. Om het te decoderen, hebben ze een decoderingssoftware en een privésleutel nodig (afzonderlijk voor elk slachtoffer gegenereerd). In het bericht staat dat ze hiervoor één van de gecodeerde mappen moeten openen en daarin een specifiek tekstbestand moeten vinden. Dit bestand bevat de gedetailleerde instructies voor het decoderen van hun gegevens. Als de slachtoffers het dossier niet kunnen vinden, wordt er een alternatieve manier gegeven om de instructies te verkrijgen. Het tekstbestand bevat een vrijwel identieke boodschap. Het herhaalt dat de gegevens gecodeerd zijn, maar voegt eraan toe dat de gebruikers om hun bestanden op te halen, de decryptietools moeten kopen van de cybercriminelen achter deze infectie. Dat is de enige methode om de gecompromitteerde bestanden te herstellen. De ontwikkelaars van FuxSocy ENCRYPTOR hebben de private sleutel in hun servers; daarom kunnen alleen zij de gegevens ontsleutelen. Het bericht eindigt met een duplicaat van de aanwijzingen, geschreven op de achtergrond. Dat deel beschrijft hoe qTOX te installeren - een software voor berichten en video-oproepen, die end-to-end encryptie aanbiedt. Daarna moeten de slachtoffers een profiel maken en het account van de cybercriminelen toevoegen aan de lijst van hun vrienden. In wezen: een manier van communicatie creëren. Helaas gebruiken de meeste ransomware-programma's sterke coderingen. Daarom is meestal de initiële coderingssoftware de enige die de gecodeerde gegevens kan herstellen. Met andere woorden, meestal kunnen alleen de ransomware-ontwikkelaars de getroffen bestanden herstellen. Hoe dan ook, het wordt nadrukkelijk afgeraden om aan de losgeldvereisten te voldoen en/of om met cybercriminelen te communiceren. Ondanks de betaling ontvangen de gebruikers vaak geen van de beloofde tools, waardoor hun gegevens permanent beschadigd en waardeloos blijven. Als u FuxSocy ENCRYPTOR verwijdert, dan worden de gecodeerde bestanden niet hersteld. Het zal echter voorkomen dat deze malware verdere coderingen gebruikt. De enige mogelijke oplossing is om de gegevens van een back-up te herstellen, als deze vóór de infectie gemaakt is en afzonderlijk wordt opgeslagen.

Screenshot van een bericht waarin de gebruikers worden aangemoedigd om losgeld te betalen om zo hun gecompromitteerde gegevens te decoderen:

FuxSocy ENCRYPTOR decryptie instructies

De meeste kwaadaardige ransomware-programma's hebben gemeenschappelijke kenmerken; bijv. PhobosImposter, MedusaLocker, Masked zijn enkele voorbeelden van ransomware die vergelijkbaar is met FuxSocy ENCRYPTOR. Alle software onder deze classificatie versleutelt de gegevens en eist om losgeld te betalen. Ze verschillen door het cryptografische algoritme dat ze gebruiken (symmetrisch of asymmetrisch) en het losgeldbedrag. Deze betalingen variëren van drie tot vier cijfers (in EUR). Tenzij de ransomware nog in ontwikkeling is en/of bepaalde fouten/bugs heeft, kan het niet handmatig gedecodeerd worden (zonder de tussenkomst van de cybercriminelen). Om de bestandsveiligheid tegen gegevenscodering en schadelijke infecties te waarborgen, moeten back-upkopieën gemaakt en bewaard worden op externe servers en/of niet-aangesloten opslagapparaten. Het is het beste om meerdere back-ups op verschillende locaties op te slaan.

Hoe besmette ransomware mijn computer?

Ransomware en andere malware worden vaak verspreid via trojans, spamcampagnes, onbetrouwbare downloadkanalen, valse software-updaters en illegale activeringsprogramma's ("cracking"). Trojans zijn een soort malware die kettinginfecties veroorzaken. Spamcampagnes worden gebruikt om duizenden misleidende e-mails te verzenden, die onbetrouwbare bijlagen bevatten (of een weblink die ernaar leidt). Deze e-mails worden meestal voorgesteld als "officieel", "belangrijk", "dringend" of gemarkeerd als prioritaire e-mail. De besmettelijke bijlagen kunnen verschillende bestandsindelingen hebben (bijv. Archief- en uitvoerbare bestanden, PDF- en Microsoft Office-documenten, JavaScript, enz.). Zodra ze geopend worden, beginnen ze met het downloaden/installeren van schadelijke software. P2P-deelnetwerken (BitTorrent, Gnutella, eMule, enz.), niet-officiële en gratis sites voor het hosten van bestanden, downloaders van externen en soortgelijke bronnen worden als onbetrouwbaar beschouwd. Dergelijke downloadkanalen kunnen misleidende en/of inhoud gebundeld met malware opleveren. Valse updaters misbruiken de fouten in verouderde software en/of installeren eenvoudig kwaadaardige programma's in plaats van de beloofde updates. In plaats van een gelicentieerd product te activeren, kunnen "krakende" tools malware downloaden/installeren.

Bedreigingsoverzicht:
Naam FuxSocy ENCRYPTOR virus
Bedreigingstype Ransomware, cryptovirus, bestandslocker
Versleutelde Bestandsextensie Een willekeurige reeks tekens.
Losgeldeisend Bericht Wordt gepresenteerd op de bureaubladachtergrond en in een tekstbestand met een willekeurige bestandsnaam.
Cyber Crimineel Contact De cybercriminelen bieden ondersteuning aan via de qTOX-chat.
Detectie Namen Avast (FileRepMetagen [Malware]), BitDefender (Generic.Ransom.Magniber.8486CAD0), ESET-NOD32 (A Variant Of Win32/Filecoder.NYE), Kaspersky (Trojan-Ransom.Win32.Encoder.fsc), Volledige detectielijst (VirusTotal)
Frauduleuze Procesnaam ieUnatt.exe
Symptomen Kan bestanden die op uw computer zijn opgeslagen niet openen, eerder functionele bestanden hebben nu een andere extensie (bijvoorbeeld my.docx.locked). Er wordt een losgeldbericht op uw bureaublad weergegeven. Cybercriminelen eisen losgeld (meestal in bitcoins) om uw bestanden te ontgrendelen.
Verspreidingsmethoden Geïnfecteerde e-mailbijlagen (macro's), torrentwebsites, schadelijke advertenties.
Schade Alle bestanden zijn gecodeerd en kunnen niet geopend worden zonder losgeld te betalen. Extra wachtwoord-stelende trojans en malware-infecties kunnen samen met de ransomware-infectie geïnstalleerd worden.
Verwijdering

Om FuxSocy ENCRYPTOR virus verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Spyhunter.
▼ Spyhunter Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om malware te verwijderen, moet u de volledige versie van Spyhunter aankopen.

Hoe uzelf te beschermen tegen ransomware-infecties?

Verdachte/irrelevante e-mails, met name diegene met onbekende adressen, mogen nooit geopend worden. De eventuele bijlagen, zijn een potentiële bron van systeeminfecties en mogen daarom nooit worden geopend. Het wordt aanbevolen om alleen officiële en geverifieerde downloadkanalen te gebruiken. Illegale software "krakende" (activering) tools mogen nooit worden gebruikt, omdat ze als risicovol worden beschouwd. Het gebruik van updaters van externen is onverstandig, omdat deze malware kunnen installeren in plaats van de updates. Programma-activering en -update moeten worden uitgevoerd via de functies/tools die aangeboden worden door de legitieme ontwikkelaars. Het wordt ten zeerste aangeraden om een betrouwbare anti-virus/anti-spyware suite te installeren en up-to-date te houden. Deze software wordt gebruikt voor regelmatige systeemscans en voor het verwijderen van bedreigingen. Als uw computer al geïnfecteerd is met FuxSocy ENCRYPTOR, dan raden we u aan een scan uit te voeren met  Spyhunter om deze ransomware automatisch te verwijderen.

Tekst in het FuxSocy ENCRYPTOR ransomware's bureaublad:

FuxSocy ENCRYPTOR
(= ^ .. ^ =)
UW DOCUMENTEN, FOTO'S, DATABASES EN ANDERE BELANGRIJKE BESTANDEN
ZIJN VERSLEUTELD!
De enige manier om uw bestanden te decoderen is door
de private sleutel- en decoderingsprogramma te kopen.
Om de private sleutel en het decoderingsprogramma te ontvangen
ga naar een gedecodeerde map - binnenin bevindt zich het speciale bestand {RAND} _R_E_A_D ___ T_H_I_S_ {RAND}
met volledige instructies voor het decoderen van uw bestanden.
Als u op uw pc geen {RAND} _R_E_A_D ___ T_H_I_S_ {RAND} -bestand kunt vinden,
volg de onderstaande instructies:
   1. Ga naar hxxps: //tox.chat/download.html
   2. Download en installeer qTOX op uw pc.
   3. Open het, klik op "Nieuw profiel" en maak een profiel aan.
 4. Klik op de knop "Vrienden toevoegen" en zoek onze contactpersoon - AD049F565435C774D2A7D0A9 6FC2CC2E4AB5D6B860AEB52F2B1F6A0 1BB2682104F1361981FDE

Screenshot van FuxSocy ENCRYPTOR's tekstbestand (willekeurige bestandsnaam):

FuxSocy ENCRYPTOR tekstbestand

Tekst in dit bestand:

Aandacht!
Al uw bestandsdocumenten, foto's, databases en andere belangrijke bestanden worden gecodeerd.
De enige methode om de bestanden te herstellen, is door een privésleutel te kopen. Het staat op onze server en alleen wij kunnen uw bestanden herstellen.
   1. Ga naar hxxps: //tox.chat/download.html
   2. Download en installeer qTOX op uw pc.
   3. Open het, klik op "Nieuw profiel" en maak een profiel aan.
 4. Klik op de knop "Vrienden toevoegen" en zoek onze contactpersoon - AD049F565435C774D2A7D0A9 6FC2CC2E4AB5D6B860AEB52F2B1F6A0 1BB2682104F1361981FDE

Screenshot van bestanden versleuteld door FuxSocy ENCRYPTOR (willekeurige extensie):

Bestanden versleuteld door FuxSocy ENCRYPTOR

FuxSocy ENCRYPTOR ransomware's proces in Taakbeheer:

FuxSocy ENCRYPTOR's proces

FuxSocy ENCRYPTOR ransomware verwijderen:

FuxSocy ENCRYPTOR virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Spyhunter is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van FuxSocy ENCRYPTOR virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Spyhunter DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Stap 1

Windows XP en Windows 7 gebruikers: Start uw computer in veilige modus. Klik op start, klik op 'Sluit af', klik op 'Opnieuw opstarten' en klik op OK. Druk tijdens het opstarten van de computer meerdere malen op de F8-toets op uw toetsenbord totdat u het menu 'Windows opties' ziet en selecteer vervolgens Veilige modus met netwerkmogelijkheden in de lijst.

Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 7 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

Windows 8 gebruikers: Ga naar het Windows 8 Start Scherm, typ Geavanceerd, in de zoekresultaten selecteer je Instellingen. Klik op geavanceerde startopties, in het geopende 'Algemene PC-instellingen' scherm selecteer je Geavanùceerde Opstart. Klik op de 'Nu herstarten'-knop. Je computer zal nu herstarten in het 'Geavanceerde Opstartopties menu'. Klik op de 'Probleemoplosser'-knop, klik dan op de 'Geavanceerde Opties'-knop. In het geavanceeerde opties scherm klik op 'Opstartinstellingen'. Klik op de 'Herstarten'-knop. Je PC zal nu herstarten naar het Opstart Instellingen scherm. Druk 5 om in Veilige Modus met commando-prompt te starten.

Windows 8 Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 8 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

Windows 10 gebruikers: Klik op het Windows-logo en selecteer het Power-icoon. In het geopende menu klik je op herstarten terwijl je de Shift-knop ingedrukt houdt. In het 'Kies een optie'-scherm klik je op 'Problemen oplossen' en selecteer je de 'Geavanceerde opties'. In het 'Geavanceerde-opties menu selecteer je opstartinstellingen en klik je op de 'Herstarten'-knop. In het volgende scherm moet je op de F5-knop drukken. Zo zal je besturingssysteem in veilige modus met netwerk herstart worden.

windows 10 Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 10 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

Stap 2

Log in op het account dat besmet is met het FuxSocy Encryptor virus. Start je internet browser en download een legitiem anti-spyware programma. Werk de anti-spyware software bij en start een volledige systeemscan.

Als je je computer niet kan starten in veilige modus met netwerk probeer dan systeemherstel uit te voeren.

Video die toont hoe het ransomware virus te verwijderen via de 'Veilige Modus met commando-prompt' en 'Systeemherstel':

1. Tijdens het opstartproces van je computer druk je verschillende keren op de F8 toets op je toetsenbord tot het Geavanceerde Opties menu van Windows verschijnt. Dan selecteer je Veilige Modus met commando-prompt uit de lijst en druk je op ENTER.

Herstart je computer in veilige Modus met Commando-prompt

2. Als de commando-prompt modus geladen is typ dan de volgende regel: cd restore en druk op ENTER.

systeemherstel via commando-prompt typ cd restore

3. Typ vervolgens deze regel: rstrui.exe en druk op ENTER.

systeemherstel via commando-prompt rstrui.exe

4. In het geopende venster klik 'Volgende'.

herstel systeembestanden en instellingen

5. Selecteer één van de beschikbare herstelpunten en klik 'Volgende' (dit zal je computer herstellen naar een eerdere tijd en datum, voor deze FuxSocy Encryptor ransomware je PC geïnfiltreerd had).

selecteer een herstelpunt

6. In het geopende venster klik 'Ja'.

systeemherstel uitvoeren

7. Na het herstellen van je computer naar een eerdere datum download en scan je je PC met aanbevolen malware verwijderingssoftware om enige achtergebleven delen van de FuxSocy Encryptor ransomware te verwijderen.

Om individuele bestanden te herstellen die werden versleuteld door deze ransomware zouden PC-gebruikers de Vorige Versie-functie van Windows kunnen proberen te gebruiken. Deze mFuxSocy Encryptorode is effectief als de Systeem Herstel-functie geactiveerd was op het besmette besturingssysteem. Merk op dat sommige versies van de FuxSocy Encryptor ransomware de schaduwvolume-kopies van bestanden verwijderen dus deze mFuxSocy Encryptorode zal niet altijd werken.

Om een bestand te herstellen klik met de rechtermuisknop op het bestand, ga naar Eigenschappen en selecteer de Vorige Versie-tab. Als het geselecteerde bestand een herstelpunt heeft, selecteer dit dan en klik op de 'Herstellen'-knop.

Herstel bestanden veresleuteld door CryptoDefense

Als je je computer niet kan starten in veilige modus met netwerk (of met commando-prompt), herstart je computer met een hersteldisk. Sommige varianten van deze ransomware schakelen de veilige modus uit waardoor het verwijderen ervan moeilijker wordt. Om deze stap uit te voeren zal je toegang moeten hebben tot een andere computer.

Om de controle terug te krijgen over bestanden die werden versleuteld met FuxSocy Encryptor, kan je ook een programma uitproberen genaamd Shadow Explorer. Meer informatie over hoe dit programma werkt kan je hier vinden.

shadow explorer screenshot

Om uw computer te beschermen tegen ransomware voor het versleutelen van bestanden, gebruikt u gerenommeerde antivirus- en antispywareprogramma's. Als een extra beveiligingsmFuxSocy Encryptorode kunt u de programma's HitmanPro.Alert en EasySync CryptoMonitor gebruiken, die groepsbeleidsobjecten kunstmatig in het register implementeren om malafide programma's zoals FuxSocy Encryptor ransomware te blokkeren.

Merk op dat de Windows 10 Fall Creators Update een "gecontroleerde toegang tot mappen"-functie bevat die ransomware kan helpen blokkeren. Deze functie beschermt automatisch bestanden in de mappen Documenten, Afbeeldingen, Video's, Muziek en Bureaublad.

gecontroleerde toegang tot mappen

Windows 10-gebruikers zouden deze update moeten installeren om hun data tegen ransomware te beschermen. Je vindt hier meer informatie over hoe u deze update kunt uitvoeren en voeg extra bescherming toe voor ransomware-infecties.

HitmanPro.Alert CryptoGuard - detecteert de versleuteling van bestanden en blokkeert dit automatisch:

hitmanproalert ransomware preventie applicatie

Malwarebytes Anti-Ransomware Beta gebruikt geavanceerde proactieve technologie om ransomware-activiteit te meten en meteen te stoppen - voordat gebruikersbestanden getroffen worden:

malwarebytes anti-ransomware

  • De beste manier om schade door ransomware-besmettingen te voorkomen is het regelmatig nemen van backups. Meer informatie over online backup oplossingen en dataherstelsoftware vind je HIER.

Andere tools waarvan geweten is dat ze de FuxSocy Encryptor ransomware kunnen verwijderen:

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/16216-fuxsocy-encryptor-ransomware

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
FuxSocy ENCRYPTOR virus QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van FuxSocy ENCRYPTOR virus op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met FuxSocy ENCRYPTOR virus

▼ VERWIJDER DEZE NU met Spyhunter

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Spyhunter:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter.