Verwijder de Kronos ransomware uit uw besturingssysteem

Ook bekend als: Kronos virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Ernstig

Kronos ransomware verwijderingsinstructies

Wat is Kronos?

Kronos is een stukje kwaadaardige software, een nieuwe variant van de Ouroboros ransomware. Het is ontworpen om de gegevens te coderen en om losgeld te eisen voor het herstel ervan (d.w.z. betaling voor decryptietools/software). Tijdens het coderingsproces wordt aan alle bestanden het e-mailadres van de ontwikkelaars van deze ransomware toegevoegd, het unieke ID-nummer van het slachtoffer en ".KRONOS" - ".Email=[[email protected]]ID=[victim's_ID].KRONOS". Daarom zal een bestand zoals "1.jpg hernoemd worden naar "1.jpg.Email=[[email protected]]ID=[ALEohfnsVHCbRp8].KRONOS". Zodra dit proces voltooid is, wordt er een tekstbestand "HowToDecrypt.txt" neergezet in elke getroffen map.

Het tekstbestand bevat de losgeldbrief. In het bericht staat dat alle bestanden van het slachtoffer gecodeerd zijn en dat ze moeten betalen als ze deze willen decoderen. Het geeft instructies over hoe dit te bereiken. Ten eerste moeten de gebruikers via het opgegeven e-mailadres contact opnemen met de cybercriminelen achter Kronos. Hun e-mail moet de unieke ID bevatten (die elk gecodeerd bestand of het bestand "HowToDecrypt.txt" bevat). Als bewijs van hun vermogen om de gegevens te herstellen, bieden de criminelen aan om één bestand gratis te decoderen. Dit bestand mag niet groter zijn dan 1 MB en mag geen waardevolle informatie bevatten (bijv. Database, back-up of Excel-blad). Het losgeldbedrag wordt niet vermeld, maar de gewenste valuta is Bitcoin-cryptocurrency. Nadat de transactie voltooid is, wordt er aan de slachtoffers beloofd dat ze hun gegevens zullen ontsleutelen. De gebruikers worden echter ook gewaarschuwd om niet te proberen om de bestanden te decoderen met software van externen en/of andere hersteltools, omdat dat permanente gegevensschade tot gevolg zal hebben. Het losgeldbriefje eindigt met weblinks naar pagina's waarin wordt beschreven hoe Bitcoins te kopen. Gewoonlijk gebruiken ransomware-programma's sterke coderingen die niet verbroken kunnen worden zonder de betrokkenheid van de individuen die het codeerden. Hoe dan ook, het wordt nadrukkelijk afgeraden om aan de losgeldvereisten te voldoen of om met de cybercriminelen te communiceren. Ondanks een betaling ontvangen de slachtoffers vaak geen decoderingstools/software, waardoor hun gegevens versleuteld en waardeloos blijven. Als u dit schadelijke programma verwijdert, dan worden de getroffen bestanden niet hersteld. Het voorkomt echter dat Kronos verdere coderingen gebruikt. De enige mogelijke oplossing om de gegevens te herstellen is uit een back-up, mits deze vóór de infectie gemaakt is en apart wordt bewaard.

Screenshot van een bericht waarin de gebruikers worden aangemoedigd om losgeld te betalen omzo  hun gecompromitteerde gegevens te decoderen:

Kronos decryptie instructies

Elder, DEADMIN LOCKER, oo7 zijn enkele voorbeelden van ransomware die vergelijkbaar is met Kronos. In feite deelt alle ransomware belangrijke eigenschappen; ze coderen allemaal de gegevens en eisen om een betaling. De belangrijkste verschillen tussen hen zijn het cryptografische algoritme dat ze gebruiken (symmetrisch of asymmetrisch) en de grootte van het losgeld. Gewoonlijk ligt dit laatste tussen de drie- en viercijferige bedragen. Digitale valuta (bijv. cryptocurrencies, voorafbetaalde vouchers, etc.) hebben de voorkeur van cybercriminelen, aangezien dergelijke transacties moeilijk/onmogelijk te traceren zijn. Tenzij een ransomware nog in ontwikkeling is en/of bepaalde fouten/bugs heeft, dan is een handmatige decryptie (zonder de tussenkomst van de cybercriminelen) niet mogelijk. Om bestanden te beschermen tegen gegevenscodering of beschadiging van infecties, is het raadzaam om back-ups op externe servers en/of niet-aangesloten opslagapparaten te bewaren. Omdat beide schade kunnen veroorzaken, is het het beste om meerdere back-upkopieën op verschillende locaties op te slaan.

Hoe besmette ransomware mijn computer?

Ransomware en andere malware worden meestal verspreid via spamcampagnes, trojans, onbetrouwbare downloadkanalen, valse software-updaters en "cracking" (activerings) tools. Duizenden misleidende e-mails worden verzonden met behulp van spamcampagnes. Deze e-mails worden vaak gemarkeerd als "belangrijk", "officieel", "dringend" of als prioritaire e-mail. Ze bevatten besmettelijke bijlagen (of weblinks die hiertoe leiden) en kunnen verschillende bestandsindelingen hebben (bijvoorbeeld archief- en uitvoerbare bestanden, PDF- en Microsoft Office-documenten, JavaScript, enz.). Zodra deze bestanden zijn uitgevoerd of geopend worden, veroorzaken ze de infectie door de schadelijke software te downloaden/installeren. Trojans zijn een soort malware die werkt door kettinginfecties te veroorzaken. Peer-to-peer deelnetwerken (BitTorrent, eMule, Gnutella, etc.), niet-officiële en gratis websites voor het hosten van bestanden, downloaders van externen worden als onbetrouwbaar beschouwd; daarom is het waarschijnlijker dat er misleidende of gebundelde inhoud wordt aangeboden. Door gebruik te maken van zwakke punten van verouderde programma's veroorzaken valse updaters infecties, maar ze kunnen eenvoudig schadelijke software downloaden/installeren in plaats van de beloofde updates. Illegale softwareactiveringstools ("cracks") kunnen malware downloaden/installeren in plaats van het gewenste product te activeren.

Bedreigingsoverzicht:
Naam Kronos virus
Bedreigingstype Ransomware, cryptovirus, bestandslocker
Versleutelde Bestandsextensie .KRONOS (deze ransomware voegt ook bestandsnamen toe met de unieke ID en het e-mailadres van de ontwikkelaar).
Losgeld eisend Bericht HowToDecrypt.txt
Cyber Crimineel Contact [email protected]
Detectie Namen Avast (Win32:RansomX-gen [Ransom]), BitDefender (DeepScan:Generic.Ransom.Ouroboros.8663), ESET-NOD32 (A Variant Of Win32/Filecoder.Ouroboros.D), Kaspersky (Trojan-Ransom.Win32.Crypren.afyf), volledige detectielijst (VirusTotal)
Symptomen Kan bestanden die op uw computer zijn opgeslagen niet openen, eerder functionele bestanden hebben nu een andere extensie (bijvoorbeeld my.docx.locked). Er wordt een losgeldbericht op uw bureaublad weergegeven. Cybercriminelen eisen losgeld (meestal in bitcoins) om uw bestanden te ontgrendelen.
Verspreidingsmethoden Geïnfecteerde e-mailbijlagen (macro's), torrentwebsites, schadelijke advertenties.
Schade Alle bestanden zijn gecodeerd en kunnen niet worden geopend zonder losgeld te betalen. Extra wachtwoord-stelende trojans en malware-infecties kunnen samen met de ransomware-infectie geïnstalleerd zijn.
Verwijdering

Om Kronos virus verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Spyhunter.
▼ Spyhunter Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om malware te verwijderen, moet u de volledige versie van Spyhunter aankopen.

Hoe uzelf te beschermen tegen ransomware-infecties?

Irrelevante en verdachte e-mails mogen niet worden gelezen, vooral niet als ze ontvangen zijn van onbekende afzenders (adressen). De bijlagen in deze e-mail mogen nooit uitgevoerd of geopend worden. Hetzelfde geldt voor de weblinks die in deze misleidende e-mails worden vermeld, er mag niet op worden geklikt. Het openen van de bijlagen zal downloads/installaties van malware veroorzaken. Het wordt ten zeerste aanbevolen om alleen officiële en geverifieerde downloadbronnen te gebruiken. Verschillende deelnetwerken en externe downloaders kunnen schadelijke software aanbieden, vermomd als legitieme producten en/of gewone programma's gebundeld met malware. Software moet geactiveerd en bijgewerkt worden via tools/functies van de echte ontwikkelaars, niet met behulp van "krakende" tools of updaters van externen. Het wordt ten zeerste aangeraden om een ​​gerenommeerde anti-virus/anti-spyware suite te installeren en om deze up-to-date te houden. Deze software moet gebruikt worden om regelmatig systeemscans uit te voeren en om potentiële bedreigingen te verwijderen. Als uw computer al geïnfecteerd is met Kronos, dan raden we u aan een scan uit te voeren met  Spyhunter om deze ransomware automatisch te verwijderen.

Tekst in het Kronos ransomware's tekstbestand ("HowToDecrypt.txt"):

Uw bestanden zijn gecodeerd

Als u uw bestanden nodig heeft, dan moet u de decryptieprijs betalen
De stappen voor het verkrijgen van decoderingstool:
1-ID verzenden van de bestanden of HowtoDecrypt.txt-bestanden naar onze e-mail
2-Stuur 1MB-bestand voor het verkrijgen van de decoderingstest om ervoor te zorgen dat u uw bestanden bij ons kunt terugkrijgen (het testbestand mag geen waardevolle gegevens bevatten zoals Excel-spreadsheets of back-ups)
3- Betaal decoderingsprijs (betaling moet met Bitcoin zijn)
4- Ontvang Decryption Tool met sleutel
Aandacht:
Het gebruik van toepassingen van externen of hersteltools kan uw bestanden permanent beschadigen
  Uw identiteitskaart :-
  Onze e-mail: [email protected] 

 

U kunt leren hoe Bitcoin te kopen via deze links hieronder
hxxps: //localbitcoins.com/buy_bitcoins
hxxps: //www.coindesk.com/information/how-can-i-buy-bitcoins

Screenshot van bestanden versleuteld door Kronos (".KRONOS" extensie):

Bestanden versleuteld door Kronos

Kronos ransomware verwijderen:

Kronos virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Spyhunter is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Kronos virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Spyhunter DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Stap 1

Windows XP en Windows 7 gebruikers: Start uw computer in veilige modus. Klik op start, klik op 'Sluit af', klik op 'Opnieuw opstarten' en klik op OK. Druk tijdens het opstarten van de computer meerdere malen op de F8-toets op uw toetsenbord totdat u het menu 'Windows opties' ziet en selecteer vervolgens Veilige modus met netwerkmogelijkheden in de lijst.

Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 7 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

Windows 8 gebruikers: Ga naar het Windows 8 Start Scherm, typ Geavanceerd, in de zoekresultaten selecteer je Instellingen. Klik op geavanceerde startopties, in het geopende 'Algemene PC-instellingen' scherm selecteer je Geavanùceerde Opstart. Klik op de 'Nu herstarten'-knop. Je computer zal nu herstarten in het 'Geavanceerde Opstartopties menu'. Klik op de 'Probleemoplosser'-knop, klik dan op de 'Geavanceerde Opties'-knop. In het geavanceeerde opties scherm klik op 'Opstartinstellingen'. Klik op de 'Herstarten'-knop. Je PC zal nu herstarten naar het Opstart Instellingen scherm. Druk 5 om in Veilige Modus met commando-prompt te starten.

Windows 8 Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 8 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

Windows 10 gebruikers: Klik op het Windows-logo en selecteer het Power-icoon. In het geopende menu klik je op herstarten terwijl je de Shift-knop ingedrukt houdt. In het 'Kies een optie'-scherm klik je op 'Problemen oplossen' en selecteer je de 'Geavanceerde opties'. In het 'Geavanceerde-opties menu selecteer je opstartinstellingen en klik je op de 'Herstarten'-knop. In het volgende scherm moet je op de F5-knop drukken. Zo zal je besturingssysteem in veilige modus met netwerk herstart worden.

windows 10 Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 10 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

Stap 2

Log in op het account dat besmet is met het Kronos virus. Start je internet browser en download een legitiem anti-spyware programma. Werk de anti-spyware software bij en start een volledige systeemscan.

Als je je computer niet kan starten in veilige modus met netwerk probeer dan systeemherstel uit te voeren.

Video die toont hoe het ransomware virus te verwijderen via de 'Veilige Modus met commando-prompt' en 'Systeemherstel':

1. Tijdens het opstartproces van je computer druk je verschillende keren op de F8 toets op je toetsenbord tot het Geavanceerde Opties menu van Windows verschijnt. Dan selecteer je Veilige Modus met commando-prompt uit de lijst en druk je op ENTER.

Herstart je computer in veilige Modus met Commando-prompt

2. Als de commando-prompt modus geladen is typ dan de volgende regel: cd restore en druk op ENTER.

systeemherstel via commando-prompt typ cd restore

3. Typ vervolgens deze regel: rstrui.exe en druk op ENTER.

systeemherstel via commando-prompt rstrui.exe

4. In het geopende venster klik 'Volgende'.

herstel systeembestanden en instellingen

5. Selecteer één van de beschikbare herstelpunten en klik 'Volgende' (dit zal je computer herstellen naar een eerdere tijd en datum, voor deze Kronos ransomware je PC geïnfiltreerd had).

selecteer een herstelpunt

6. In het geopende venster klik 'Ja'.

systeemherstel uitvoeren

7. Na het herstellen van je computer naar een eerdere datum download en scan je je PC met aanbevolen malware verwijderingssoftware om enige achtergebleven delen van de Kronos ransomware te verwijderen.

Om individuele bestanden te herstellen die werden versleuteld door deze ransomware zouden PC-gebruikers de Vorige Versie-functie van Windows kunnen proberen te gebruiken. Deze mKronosode is effectief als de Systeem Herstel-functie geactiveerd was op het besmette besturingssysteem. Merk op dat sommige versies van de Kronos ransomware de schaduwvolume-kopies van bestanden verwijderen dus deze mKronosode zal niet altijd werken.

Om een bestand te herstellen klik met de rechtermuisknop op het bestand, ga naar Eigenschappen en selecteer de Vorige Versie-tab. Als het geselecteerde bestand een herstelpunt heeft, selecteer dit dan en klik op de 'Herstellen'-knop.

Herstel bestanden veresleuteld door CryptoDefense

Als je je computer niet kan starten in veilige modus met netwerk (of met commando-prompt), herstart je computer met een hersteldisk. Sommige varianten van deze ransomware schakelen de veilige modus uit waardoor het verwijderen ervan moeilijker wordt. Om deze stap uit te voeren zal je toegang moeten hebben tot een andere computer.

Om de controle terug te krijgen over bestanden die werden versleuteld met Kronos, kan je ook een programma uitproberen genaamd Shadow Explorer. Meer informatie over hoe dit programma werkt kan je hier vinden.

shadow explorer screenshot

Om uw computer te beschermen tegen ransomware voor het versleutelen van bestanden, gebruikt u gerenommeerde antivirus- en antispywareprogramma's. Als een extra beveiligingsmKronosode kunt u de programma's HitmanPro.Alert en EasySync CryptoMonitor gebruiken, die groepsbeleidsobjecten kunstmatig in het register implementeren om malafide programma's zoals Kronos ransomware te blokkeren.

Merk op dat de Windows 10 Fall Creators Update een "gecontroleerde toegang tot mappen"-functie bevat die ransomware kan helpen blokkeren. Deze functie beschermt automatisch bestanden in de mappen Documenten, Afbeeldingen, Video's, Muziek en Bureaublad.

gecontroleerde toegang tot mappen

Windows 10-gebruikers zouden deze update moeten installeren om hun data tegen ransomware te beschermen. Je vindt hier meer informatie over hoe u deze update kunt uitvoeren en voeg extra bescherming toe voor ransomware-infecties.

HitmanPro.Alert CryptoGuard - detecteert de versleuteling van bestanden en blokkeert dit automatisch:

hitmanproalert ransomware preventie applicatie

Malwarebytes Anti-Ransomware Beta gebruikt geavanceerde proactieve technologie om ransomware-activiteit te meten en meteen te stoppen - voordat gebruikersbestanden getroffen worden:

malwarebytes anti-ransomware

  • De beste manier om schade door ransomware-besmettingen te voorkomen is het regelmatig nemen van backups. Meer informatie over online backup oplossingen en dataherstelsoftware vind je HIER.

Andere tools waarvan geweten is dat ze de Kronos ransomware kunnen verwijderen:

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/16198-kronos-ransomware

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Kronos virus QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Kronos virus op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Kronos virus

▼ VERWIJDER DEZE NU met Spyhunter

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Spyhunter:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter.