Srchbar.com doorverwijzing

Ook bekend als: Search Manager browserkaper
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Srchbar.com doorverwijzing verwijderingsinstructies

Wat is srchbar.com?

Identiek aan srcbar.com, is srchbar.com een valse zoekmachine die zogenaamd verbeterde resultaten voortbrengt, waardoor de surfervaring op het web verbeterd. Aanvankelijk lijkt deze functionaliteit legitiem en nuttig, maar de ontwikkelaars promoten deze site met behulp van een browserkaper genaamd Search Manager. Bovendien registreren srchbar.com en Search Manager informatie met betrekking tot de browseractiviteit.

srchbar.com browser hijacker

Na infiltratie wijst Search Manager de nieuwe tabblad-URL, de standaardzoekmachine en de startpagina-opties van Internet Explorer, Google Chrome en Mozilla Firefox toe aan srchbar.com. Hoewel deze wijzigingen onbeduidend lijken, kunnen de gebruikers ze niet terugdraaien. Onderzoek toont aan dat Search Manager voortdurend de browseropties opnieuw toewijst wanneer geprobeerd wordt om deze te wijzigen. Daarom is het niet mogelijk om de browsers terug te zetten naar hun vorige status, tenzij Search Manager verwijderd is. Anders worden de gebruikers gedwongen om srchbar.com te bezoeken telkens wanneer ze zoeken via de URL-balk of gewoon wanneer ze een nieuw browsertabblad openen. Dit vermindert de surfervaring aanzienlijk. Nadat een zoekopdracht is ingevoerd, wordt srchbar.com omgeleid naar search.yahoo.com en zoeken de gebruikers uiteindelijk via Yahoo (een legitieme webzoekmachine). Dit maakt srchbar.com nutteloos. Bovendien verzamelen srchbar.com en Search Manager voortdurend de IP-adressen, de bezochte website-URL's, de bekeken pagina's, de zoekopdrachten en andere vergelijkbare gegevens die doorgaans persoonlijke gegevens bevatten. Deze informatie wordt gedeeld met externen (mogelijk cybercriminelen) die deze privégegevens misbruiken om inkomsten te verkrijgen. Daarom kan het volgen van informatie leiden tot ernstige privacyschendingen of zelfs tot identiteitsdiefstal. U wordt geadviseerd om de Search Manager-browserkaper te verwijderen en om nooit terug te keren naar srchbar.com.

Bedreigingsoverzicht:
Naam Srchbar.com fake web search engine
Bedreigingstype Browserkaper, doorverwijzing, searchkaper, menubalk, ongewenste nieuwe tab
Browser Extensie(s) Search Manager
Domeinen die Search Manager promoten srchmgrds[.]com, srchmgrk[.]com
Verwachtte Functionaliteit Verbeterde webzoekresultaten.
Gebruikt IP Adres (srchbar.com) 107.22.187.69
Detectie Namen (srchbar.com) Fortinet (Malware), Avira (Suspicious), Forcepoint ThreatSeeker (Suspicious), volledige detectielijst VirusTotal)
Geïnfecteerde Browserinstellingen Startpagina, nieuwe tabblad-URL, standaardzoekmachine
Symptomen Gemanipuleerde instellingen van internetbrowser(s) (startpagina, standaard internetzoekmachine, nieuwe tabbladinstellingen). De gebruikers worden gedwongen om de website van de kaper te bezoeken en op het internet te zoeken met behulp van hun zoekmachines.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse flash player-installatieprogramma's.
Schade Internet browsing tracking (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar verdachte websites.
Verwijdering

Om Search Manager browserkaper verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Spyhunter.
▼ Spyhunter Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om malware te verwijderen, moet u de volledige versie van Spyhunter aankopen.

Het internet staat vol met valse zoekmachines die overeenkomsten vertonen met srchbar.com. Websites zoals feed.amazingtab.com, mysearches.co, en websearchlabs.com zijn slechts enkele voorbeelden van vele. Ze bieden verbeterde resultaten en andere "handige functies" (weersvoorspellingen, snelkoppelingen naar populaire websites, enz.) aan, maar deze claims zijn slechts pogingen om de indruk van legitimiteit op te wekken. Het enige doel van alle valse zoekmachines is om inkomsten te verkrijgen voor de ontwikkelaars. In plaats van echte meerwaarde te geven aan de gewone gebruikers, veroorzaken ze ongewenste omleidingen en verzamelen ze gevoelige gegevens. Bovendien geven sommige van hen misleidende resultaten weer en/of opdringerige advertenties die leiden tot dubieuze websites. Daarom riskeert u verschillende computerinfecties als u valse zoekmachines gebruikt.

Hoe werd Search Manager geïnstalleerd op mijn computer?

Onderzoek toont aan dat Search Manager doorgaans zonder toestemming in de systemen infiltreert, omdat de ontwikkelaars deze PUP promoten met behulp van opdringerige advertenties en een misleidende marketingmethode die "bundeling" wordt genoemd. De opdringerige advertenties leiden de gebruikers door naar dubieuze websites (twee bekende websites die Search Manager promoten zijn srchmgrds[.]com en srchmgrk[.]com), evenals voeren ze soms scripts uit die heimelijk PUP's of zelfs malware downloaden en installeren. "Bundelen" is een stiekeme installatie van programma's van externen samen met reguliere software. De ontwikkelaars verbergen de "gebundelde" applicaties binnen de "Aangepaste/geavanceerde" instellingen (of andere secties) van de download- of installatieprocessen. Bovendien zullen veel gebruikers waarschijnlijk op verschillende advertenties klikken en de download-/installatiestappen overslaan - gedrag dat vaak leidt tot de onbedoelde installatie van PUP's zoals Search Manager. De gebruikers stellen hun systemen bloot aan risicovolle infecties en brengen hun privacy in gevaar.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Om deze situatie te voorkomen, moet u zeer voorzichtig zijn wanneer u op het internet surft en wanneer u software downloadt/installeert. Opdringerige advertenties lijken meestal legitiem, maar ze verwijzen vaak door naar gokken, dating voor volwassenen, pornografie en andere onbetrouwbare websites. Deze advertenties worden vaak geleverd door adware-PUP's. Als u dubieuze omleidingen tegenkomt, controleer dan de lijst met de geïnstalleerde applicaties/browserplug-ins en verwijder alle verdachte vermeldingen. Selecteer bovendien de instellingen "Aangepast/Geavanceerd" en analyseer elk venster van de download-/installatie-instellingen zorgvuldig. Weiger alle extra opgenomen programma's en weiger aanbiedingen om ze te downloaden/installeren. U wordt ook geadviseerd om het gebruik van download-/installatietools van externen te vermijden, omdat de ontwikkelaars er geld mee verdienen door de PUP's te promoten ("bundelen"). Apps mogen alleen gedownload worden van officiële bronnen, met behulp van directe downloadlinks. De sleutel tot computerveiligheid is voorzichtigheid.

Screenshots van misleidende websites (srchmgrds[.]com en srchmgrk[.]com) die de Search Manager browserkaper promoten:

Twijfelachtige website promoot de Search Manager browserkaper (vb 1) Twijfelachtige website promoot de Search Manager browserkaper (vb 2)

Search Manager browserkaper onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Spyhunter is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Search Manager browserkaper. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Spyhunter DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Search Manager browserkaper verwijderen:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

srchbar.com browserkaper deinstalleren via Configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar enige mogelijk ongewenste applicaties (bijvoorbeeld, "Search Manager"), selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie (die de browserdoorverwijzingen naar de srchbar.com website veroorzaakt), scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware. 

Search Manager browserkaper verwijderen uit internet browsers:

Video die toont hoe browser doorverwijzingen te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijdering srchbar.com gerelateerde Internet Explorer extensies

Klik op het "tandwiel"icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdacht lijkende browser extensies en schakel deze uit.

Verander uw startpagina:

Verwijdering srchbar.com uit Internet Explorer startpagina

Klik op het "tandwiel"icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Internet Opties", verwijder hxxp://srchbar.com in het geopende venster en voer het domein van uw voorkeur in, wat geopend zal worden iedere keer dat u Internet Explorer opent. Of typ about: blank om een nieuwe pagina te openen in Internet Explorer.

Verander uw standaard zoekmachine:

Verwijdering srchbar.com uit Internet Explorer standaard zoekmachine

Klik op het "tandwiel"icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Add-ons beheren". In het geopende venster, selecteer "Zoek Netwerken", en stel "Google", "Bing", of een andere zoekmachine naar keuze in als standaard en verwijder dan "srchbar".

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van search manager browserkaper dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijdering srchbar.com gerelateerde Google Chrome extensies

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek "Search Manager" en/of onlangs geïnstalleerde verdachte browser-add-ons en verwijder ze.

Verander uw startpagina:

Verwijdering srchbar.com uit Google Chrome startpagina

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen". Klik in het gedeelte "Bij opstarten" op "Pagina's instellen" en zoek naar de browserkaper URL (hxxp://www.srchbar.com). Klik op de drie vertikale puntjes en selecteer "verwijderen".

Verander uw standaardzoekmachine:

Verwijdering srchbar.com uit Google Chrome standaard zoekmachine

Om uw standaardzoekmachine in Google Chrome wijzigen: klik op het Chrome-menupictogram Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen", klik in het gedeelte "Zoeken" op "Zoekmachines beheren ...", zoek naar "srchbar.com". Klik op de drie vertikale puntjes en selecteer "verwijderen".

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van search manager browserkaper, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijdering srchbar.com gerelateerde Mozilla Firefox extensies

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder "Search Manager" en alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verander uw startpagina:

Verwijdering srchbar.com uit Mozilla Firefox startpagina

Om de startpagina te veranderen, klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Opties" en in het geopende venster en verwijdert u hxxp://srchbar.com en voert u het domein van uw voorkeur in, dat zal openen iedere keer dat u Mozilla Firefox opstart.

Verander uw standaard zoekmachine:

Verwijdering srchbar.com uit Mozilla Firefox standaard zoekmachine

In de URL adres-balk, typ about:config en druk op Enter.
Klik op "I'll be careful, I promise!/Ik beloof dat ik voorzichtig zal zijn!".
In de zoekbalk bovenaan, typ: "srchbar.com"
Klik met de rechtermuisknop op de gevonden voorkeuren en selecteer "Reset" om de standaardwaarden te herstellen.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van search manager browserkaper kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de search manager browserkaper, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van search manager browserkaper uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over search manager browserkaper of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/12836-srchbar-com-redirect

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Search Manager browserkaper QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Search Manager browserkaper op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Search Manager browserkaper

▼ VERWIJDER DEZE NU met Spyhunter

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Spyhunter:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter.