Mysearches.co doorverwijzing (Mac)

Ook bekend als: mysearches.co browserkaper
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe de mysearches.co browserkaper te verwijderen van een Mac?

Wat is mysearches.co?

Mysearches.co is één van de vele zoekmachines die als nuttig gepromoot wordt, door aan haar gebruikers sneller zoeken, verbeterde zoekresultaten en snelle toegang tot populaire websites te beloven. Deze dient echter geklasseerd te worden als een valse zoekmachine: de ontwikkelaars promoten deze met behulp van malafide downloaders en installatieprogramma's die de webbrowsers kapen en hun instellingen wijzigen. Net zoals de meeste zoekmachines van dit type verzamelt mysearches.co browsergerelateerde gegevens (en meer).

mysearches.co browserkaper op een Mac computer

De bovengenoemde malafide downloaders en installatieprogramma's richten zich op webbrowsers zoals Safari, Google Chrome en Mozilla Firefox. Zodra een webbrowser gehackt is, worden de instellingen aangepast door mysearches.co als standaardzoekmachine, startpagina en url voor nieuwe tabbladen in te stellen. Wat erger is, is dat de benoemde instellingen niet gewijzigd kunnen worden: frauduleuze-setups installeren zogenaamde "helper-objecten" (apps van externe partijen of/en browserplug-ins) die ontworpen zijn om te voorkomen dat de gebruikers wijzigingen aanbrengen met betrekking tot de genoemde instellingen. Met andere woorden, deze 'helper-objecten' wijzen de instellingen opnieuw toe zodra er een poging gedaan werd om ze te wijzigen. Over het algemeen worden de gebruikers van een gekaapte webbrowser gedwongen om mysearches.co te bezoeken telkens wanneer een webbrowser of een nieuw tabblad daarin geopend wordt, of wanneer een zoekopdracht in de adresbalk wordt ingevoerd. Bovendien biedt mysearches.co zijn gebruikers zoekresultaten aan die afkomstig zijn van Yahoo. Zodra een zoekopdracht ingevoerd wordt, leidt deze zoekmachine de gebruikers om naar search.yahoo.com waardoor mysearches.co zelf, als zoekmachine, volledig nutteloos is. Een ander nadeel van het gebruik van mysearches.co en het installeren van valse apps/add-ons is dat deze informatie registreren: IP-adressen, zoekopdrachten, URL's van bezochte websites, geolocaties enzovoort. Bovendien kunnen ook persoonlijke en gevoelige worden gestolen. Bovendien worden de verzamelde gegevens voortdurend gedeeld met externe partijen (mogelijk cybercriminelen) die deze info misbruiken om inkomsten te verkrijgen. Het gebruik van dergelijke zoekmachines (die je data bespioneren) kan allerlei privacyschendingen veroorzaken, of erger nog: leiden tot identiteitsdiefstal. Als je doorverwijzingen naar mysearches.co ervaart, dan raden we je aan om je webbrowser te controleren en alle dubieuze (ongewenste en onbekende) plug-ins, extensies of add-ons zo snel mogelijk te verwijderen.

Bedreigingsoverzicht:
Naammysearches.co browserkaper
BedreigingstypeMac-malware, Mac-virus
SymptomenUw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorverwezen naar kwaadaardige websites.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
SchadeU wordt bespioneerd tijdens het surfen op het internet (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar kwaadaardige websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om mysearches.co browserkaper verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om malware te verwijderen, moet u de volledige versie van Combo Cleaner aankopen.

Er zijn ontelbaar veel valse zoekmachines op het internet, zoals goto-searchitnow.global.ssl.fastly.net, linkey-search.com, search.pensirot.com en een aantal anderen. In de regel worden ze gepromoot door voordelen aan te bieden zoals een verbeterde browserervaring, enzovoort. Meestal worden ze als legitiem en nuttig voorgesteld, maar feitelijk zijn ze enkel ontworpen om inkomsten te verzamelen voor hun ontwikkelaars door ongewenste omleidingen te veroorzaken en informatie over gebruikers op te slaan. Sommige zoekmachines tonen aan hun gebruikers opdringerige advertenties (die vaak linken naar onbetrouwbare websites) of ze leveren misleidende zoekresultaten.

Hoe werd mysearches.co geïnstalleerd op mijn computer?

Zoals vermeld in onze inleiding, wordt mysearches.co (en de meeste andere valse zoekmachines) gepromoot met behulp van malafide downloaders en/of installers. Met andere woorden, met behulp van een misleidende marketingmethode genaamd "bundeling". Ontwikkelaars verbergen de informatie over de wijzigingen van browserinstellingen meestal in de "Aangepaste" of "Geavanceerde" opties van de downlaod- en installatieprocessen. De machtigingen om de instellingen van de browser te wijzigen worden echter meestal onbedoeld verleend bij het overslaan van stappen in de download- en installatieprocedure. Dit leidt vaak tot problemen met de privacy, het risico bestaat dat een computer geïnfecteerd wordt met malware (adware of spyware).

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Om installatie van verschillende mogelijk ongewenste applicaties te voorkomen, raden we aan om je bronnen voor het downloaden van software zorgvuldig te kiezen: de beste manier om software te downloaden is gebruik te maken van officiële (betrouwbare) websites en directe links. Vermijd het gebruik van downloaders van externe partijen, installers, niet-officiële websites en andere soortgelijke kanalen. Analyseer elke download of installatie zorgvuldig, sla geen stappen over zonder te controleren wat de verschillende instellingen zijn ('Geavanceerd', 'Aangepast', enzovoort). Vink aanbiedingen om extra applicaties te installeren of te downloaden uit en voltooi pas daarna het installatieproces. Vermijd bovendien te klikken op advertenties die weergegeven worden op allerlei onbetrouwbare of verdachte websites: dergelijke advertenties linken vaak door naar mogelijk schadelijke websites met inhoud zoals voor pornografie, dating voor volwassenen, gokken enzovoort. Als je dergelijke advertenties tegenkomt of ernaar wordt omgeleid, dan is het mogelijk dat er ongewenste apps op je webbrowser of besturingssysteem geïnstalleerd zijn. Kijk of er geen onbekende/verdachte extensies, plug-ins of add-ons geïnstalleerd zijn in je webbrowser (of verdachte programma's op je) computer en verwijder ze allemaal zo snel mogelijk. Als je computer al geïnfecteerd is met browserkapers, dan raden we je aan een scan uit te voeren met  Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Lijst van de mysearches.co sub-domeinen:

dm.mysearches.co
imp.mysearches.co
query.maps.mysearches.co
transit.mysearches.co
maps.mysearches.co
template.mysearches.co
transit.mysearches.co
sports.mysearches.co
comcoupons.mysearches.co
package.mysearches.co
tv.mysearches.co
converter.mysearches.co
email.mysearches.co
classifieds.mysearches.co
forms.mysearches.co
speedtest.mysearches.co
weather.mysearches.co

mysearches.co browserkaper onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van mysearches.co browserkaper. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Combo Cleaner. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe browserdoorverwijzingen naar mysearches.co te verwijderen met Combo Cleaner: 

mysearches.co doorverwijzing verwijderen:

Verwijder aan mysearches.co gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties" :

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de mysearches.co browserkaper gerelateerde bestanden en mappen:

Finder Ga naar de map-commando

Klik op het Finder icoon, vanaf de menubalk kies je Ga naar en klik op Ga naar Map...

step1Controleer of er door de adware aangemaakte bestanden in de  /Library/LaunchAgents map zitten:

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 1

In de Ga naar Map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en deze verplaats je naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door malware zijn onder andere - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist” enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met het zelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er door adware aangemaakte bestanden in de /Library/Application Support map zitten:

Verwijder adware uit de application support map stap 1

In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de application support map stap 2In dee “Application Support”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “MplayerX” of “NicePlayer”. Vervolgens verplaats je deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de ~/Library/LaunchAgents map:

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 1


In de Ga naar Map-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 2

In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door adware - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, etc. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er door adware gegenereerde bestanden aanwezig zijn in de /Library/LaunchDaemons map:

verwijder adware uit de launch daemons map stap 1In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Verwijder adware uit de launch daemons map stap 2In de “LaunchDaemons”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist” enz. Vervolgens verplaats je deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

 Na het verwijderen van bestanden en mappen gegenereerd door de adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

mysearches.co browserkaper startpagina en standaard zoekmachine verwijderen uit internetbrowsers:

safari browser iconVerwijder kwaardaardige extensies uit Safari:

Verwijder aan mysearches.co browserkaper gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari browser. In de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Eens deze gelokaliseerd zijn klik je op de "Verwijderen'-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig kunt verwijderen uit je Safari-browser, je hebt ze niet nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je startpagina in de safari-browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het "Algemeen"-tabblad. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in (bijvoorbeeld www.google.com) in het veld "Startpagina". Je kunt ook klikken op de "Huidige Pagina Instellen"-knop om de website die je op dit moment bezoekt als startpagina in te stellen.  

Wijzig je standaard zoekmachine:

changing the default Internet search engine in Safari browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het tabblad "Zoeken". Hier zie je een uitklapbaar menu genaamd "Zoekmachine:". Selecteer eenvoudig de zoekmachine van je voorkeur uit het keuzemenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je hier lezen hoe Safari te resetten.

firefox browser iconVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan mysearches.co browserkaper gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op "Menu openen" (de knop met drie horizontale lijnen). Vanuit het menu kies je "Add-ons".

Verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens je die hebt gelokaliseerd klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig uit Mozilla Firefox kunt verwijderen, ze zijn niet nodig voor een normale werking van de browser.

Wijzig je startpagina:

Wijzig de startpagina van mozilla firefox

Om de startpagina te wijzigen klik je op de knop "Menu openen" (drie horizontale lijnen) en kies je "Voorkeuren" in het uitklapmenu. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in van de website van je voorkeur (bijvoorbeeld: www.google.com) in de Startpagina Pagina.

Wijzig de standaard zoekmachine:

mozilla firefox about config

In de URL-adresbalk typ je "about:config" en klik je op de "Ik beloof voorzichtig te zijn!"-knop.

wijzig de standaard zoekmachine in mozilla firefox

In het "Zoek:"-veld typ je de naam van de browser hijacker. Klik rechts op elk van de gevonden instellingen en klik op de "Resetten"-knop in het uitklapmenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties dan kan je hier lezen hoe Mozilla Firefox te resetten.

chrome-browser-iconVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder aan mysearches.co browserkaper gerelateerde Google Chrome add-ons:

Verwijder kwaadaardige google chrome extensies stap 1

Open Google Chrome en klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijne) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. Uit het uitklapmenu kies je "Meer tools" en selecteer je "Extensies".

verwijder kwaadaardige Google Chrome extensies stap 2

In het "Extensions"-venster zoek je recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je deze gelokaliseerd hebt klik je op de "Prulenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig extensies kunt verwijderen uit je Google Chrome browser - je hebt er geen enkele nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je Google Chrome startpagina

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de sectie "Bij het opstarten" klik je op de "Pagina's instellen"-link vlakbij de "Open een specifieke pagina of een set pagina's"-optie. Verwijder de URL van de browser hijacker (bv. trovi.com) en voer de URL van je voorkeur in (bijvoorbeeld google.com).

Wijzig de standaard zoekmachine:

Wijzig de standaard zoekmachine in Google Chrome

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de "Zoek"-sectie klik je op "Zoekmachines beheren...". In het geopende venster verwijder je de ongewenste zoekmachine door op de "X"-knop ernaast te klikken. Selecteer de zoekmachine van je voorkeur uit de lijst en klik op de knop "Als standaard instellen" er net naast.

  •  Als je problemen blijft hebben met ongewenste browser doorverwijzingen en advertenties kun je hier lezen hoe je Google Chrome te resetten.

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
mysearches.co browserkaper QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van mysearches.co browserkaper op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met mysearches.co browserkaper

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Combo Cleaner.