Verwijder de NEMTY PROJECT ransomware uit uw systeem

Ook bekend als: NEMTY PROJECT virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Ernstig

NEMTY PROJECT ransomware verwijderingsinstructies

Wat is NEMTY PROJECT?

NEMTY PROJECT is een risicovolle ransomware-infectie die ontdekt werd door de malware-onderzoeker S!Ri. Het doel van deze ransomware is om de meeste opgeslagen bestanden te coderen, zodat de ontwikkelaars losgeld kunnen eisen door een betaald herstel aan te bieden. NEMTY PROJECT voegt ook aan elke bestandsnaam de extensie ".nemty" toe (het zou bijvoorbeeld "sample.jpg" hernoemen naar "sample.jpg.nemty" enzovoort). Bovendien zet NEMTY PROJECT een tekstbestand met de naam "NEMTY-DECRYPT.txt" neer in bijna alle bestaande mappen.

Het gecreëerde tekstbestand toont een bericht dat de gegevens gecodeerd zijn en dat de slachtoffers de website van NEMTY PROJECT (in het Tor-netwerk) moeten bezoeken om instructies voor de decodering te vinden. NEMTY PROJECT codeert de gegevens met behulp van een algoritme dat voor elk slachtoffer een unieke decoderingssleutel voortbrengt. Het probleem is dat die sleutels worden opgeslagen op een externe server die beheerd wordt door de ontwikkelaars van NEMTY PROJECT. Daarom krijgen de slachtoffers na het bezoeken van de site een bericht met de vraag om losgeld te zien. Met andere woorden, ze moeten betalen voor de decoderingssleutel/tool. De prijs is 1000 euro en de betaling moet worden ingediend met behulp van Bitcoin-cryptocurrency. Maar zelfs als u het zich kunt veroorloven om te betalen, moet u dit nooit doen. Cybercriminelen staan ​​erom bekend om hun slachtoffers te negeren zodra de betalingen zijn ingediend. Daarom moeten de aanmoedigingen om betalingen in te dienen genegeerd worden. Helaas zijn er geen tools die de codering van NEMTY PROJECT kunnen kraken en die de gegevens gratis kunnen herstellen. Dit betekent dat het enige dat de slachtoffers kunnen doen, is alles herstellen vanuit een back-up.

Screenshot van een bericht waarin de gebruikers worden aangemoedigd om losgeld te betalen om zo hun gecompromitteerde gegevens te decoderen:

NEMTY PROJECT decryptie instructies

Er zijn tientallen ransomware-infecties die vrijwel identiek zijn aan NEMTY PROJECT. De lijst met voorbeelden bevat Vesrato, Dragon, Grethen, Nacro, en vele andere. Merk op dat hoewel de ontwikkelaars niet dezelfde zijn, al deze infecties vrijwel identiek zijn. Ze versleutelen de gegevens en eisen losgeld. In de meeste gevallen zijn de enige grote verschillen het bedrag van het losgeld en het gebruikte type coderingsalgoritme. Helaas worden de coderingen meestal uitgevoerd met behulp van geavanceerde algoritmen zoals RSA, AES, en andere die unieke decoderingssleutels genereren. Daarom, als de gegevens gecodeerd werden door een feilloos ontwikkelde ransomware, dan is het handmatig herstellen van de gegevens (zonder tussenkomst van de ontwikkelaars) onmogelijk. U moet altijd en regelmatig gegevensback-ups maken. Houd er echter rekening mee dat de back-ups opgeslagen moeten worden op een externe server (bijv. Cloud) of een losgekoppeld opslagapparaat, omdat lokaal opgeslagen back-ups worden gecodeerd samen met de reguliere gegevens. We raden u aan om meerdere back-upkopieën op verschillende locaties te bewaren, omdat er altijd een kans is dat de gebruikte server/opslagapparaat beschadigd wordt.

Hoe besmette ransomware mijn computer?

De manier waarop de ontwikkelaars NEMTY PROJECT verspreiden, is momenteel onbekend. Toch kunnen we vermelden dat de overgrote meerderheid van de ransomware-infecties zich verspreiden via spam-e-mails, software-downloadbronnen van externe partijen, valse software-updaters/-kraks en trojans. Email-pamcampagnes worden gebruikt om honderdduizenden misleidende e-mails te verzenden die kwaadaardige bijlagen (links en/of bestanden) bevatten, evenals berichten die de ontvangers ervan aanmoedigen om ze te openen. Om de indruk van legitimiteit te creëren en de kans op het misleiden van de gebruikers te vergroten, stellen de criminelen de bijlagen voor als facturen, kwitanties of andere belangrijke documenten. Freeware downloadwebsites, gratis file bestandshostingwebsites, peer-to-peer (P2P-)netwerken (bijv. Torrents, eMule, etc.) stellen de kwaadaardige uitvoerbare bestanden voor als legitieme software. Door dit te doen, misleiden de criminelen de gebruikers zodat die zelf een handmatige download/installatie van malware uitvoeren. Vervolgens zijn er ook nog valse updaters en -cracks die malware injecteren in plaats van hun werkelijke doel te dienen, namelijk software bij te werken of de gebruikers gratis toegang te geven tot de betaalde functies. Last but not least zijn trojans, in wezen kwaadaardige, lichtgewicht applicaties die ontworpen zijn om in de systemen te infiltreren met de bedoeling om extra malware te injecteren.

Bedreigingsoverzicht:
Naam NEMTY PROJECT virus
Bedreigingstype Ransomware, cryptovirus, bestandslocker
Versleutelde Bestandsextensie .nemty
Losgeld-eisend bericht NEMTY-DECRYPT.txt, Tor website
Losgeld bedrag 1000 euro (in Bitcoins)
Cryptowallet Adres 388crtat7DXKc5rWhvBqEVpWM5k9BDtEWo
Cyber Crimineel Contact Chat in de Tor website.
Detectie Namen Acronis (Suspicious), Qihoo-360 (HEUR/QVM20.1.58E9.Malware.Gen), Rising ([email protected] (RDML:gFGPZmPws6vy1JTMN/MWww)), Symantec (ML.Attribute.HighConfidence), Volledige Lijst met Detecties (VirusTotal)
Symptomen Kan bestanden die op uw computer zijn opgeslagen niet openen, eerder functionele bestanden hebben nu een andere extensie, bijvoorbeeld my.docx.locked. Een bericht met de vraag naar losgeld wordt op uw bureaublad weergegeven. Cybercriminelen vragen om losgeld (meestal in bitcoins) om uw bestanden te ontgrendelen.
Verspreidingsmethoden Geïnfecteerde e-mailbijlagen (macro's), torrentwebsites, schadelijke advertenties.
Schade Alle bestanden zijn gecodeerd en kunnen niet geopend worden zonder losgeld te betalen. Extra wachtwoord stelende trojans en malware-infecties kunnen geïnstalleerd worden samen met de ransomware-infectie.
Verwijdering

Om NEMTY PROJECT virus verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Spyhunter.
▼ Spyhunter Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om malware te verwijderen, moet u de volledige versie van Spyhunter aankopen.

Hoe uzelf te beschermen tegen ransomware-infecties?

Elke gebruiker moet weten dat de belangrijkste redenen voor computerinfecties gebrek aan kennis en roekeloos gedrag zijn. De sleutel tot veiligheid is voorzichtigheid. Om deze reden is aandachtig zijn tijdens het surfen op het internet, evenals tijdens het downloaden, installeren en bijwerken van software van het grootste belang. Het is heel belangrijk om zorgvuldig om te gaan met alle e-mailbijlagen. Bestanden/links ontvangen van verdachte/onherkenbare e-mailadressen mogen nooit geopend worden. Hetzelfde geldt voor bijlagen die niet relevant lijken. Gewenste software mag alleen worden gedownload van officiële bronnen, bij voorkeur met behulp van directe downloadlinks. De geïnstalleerde applicaties up-to-date houden is ook een must. Gebruik echter alleen de geïmplementeerde functies of tools die door de officiële ontwikkelaar geleverd worden. Houd er rekening mee dat downloaders, installers en updaters van externen vaak een frauduleuze applicatie bevatten, daarom mogen dergelijke tools nooit gebruikt worden. Het kraken van de geïnstalleerde applicaties moet ook niet worden overwogen, niet alleen omdat softwarepiraterij een cybercriminaliteit is, maar ook omdat het risico op infecties extreem hoog is, omdat de overgrote meerderheid van de cracks vals zijn. Zorg er tot slot voor dat er altijd een gerenommeerde anti-virus/anti-spyware suite geïnstalleerd en actief is - het zal u helpen om de malware te detecteren en te verwijderen voordat het enig kwaad doet. Als uw computer al geïnfecteerd is met NEMTY PROJECT, dan raden we u aan een scan uit te voeren met  Spyhunter om deze ransomware automatisch te verwijderen.

Tekst in het NEMTY PROJECT ransomware tekstbestand ("NEMTY-DECRYPT.txt"):

--- === NEMTY PROJECT === ---
[+] Wat gebeurt er? [+]
Uw bestanden zijn gecodeerd en momenteel niet beschikbaar. U kunt het controleren: alle bestanden op uw computer hebben de extensie .nemty
Trouwens, alles kan hersteld worden, maar u moet onze instructies volgen. Anders kunt u uw gegevens niet herstellen (NOOIT).
[+] Welke garanties? [+]
Het is maar een zaak. Wij geven absoluut niets om u en uw deals, behalve het krijgen van voordelen.
Als we ons werk en onze verplichtingen niet doen, dan zal niemand met ons samenwerken.
Het is niet in ons belang.
Als u niet wilt meewerken aan onze service - voor ons maakt het niet uit. Maar u verliest uw tijd en gegevens, want alleen wij hebben de privésleutel.
In de praktijk is tijd veel waardevoller dan geld.
[+] Hoe toegang krijgen op de website? [+]
   1) Download en installeer de TOR-browser van deze site: hxxps: //torproject.org/
   2) Open onze website: -
Wanneer u onze website opent, volgt u de instructies en krijgt u uw bestanden terug.
Configuratiebestandspad: -

Screenshot van de NEMTY PROJECT's website's startpagina:

NEMTY PROJECT website pagina 1

Screenshot van de NEMTY PROJECT's website die de gratis versleuteling van één bestand aanbiedt:

NEMTY PROJECT website pagina 2

Screenshot van de NEMTY PROJECT's website die een losgeld-eisend bericht weergeeft (Engelse variant):

NEMTY PROJECT website pagina 3

Tekst op deze pagina:

Wat moet u doen?
Om de decryptor te krijgen, moet u bitcoins naar onze portemonnee sturen. De hoeveelheid en het portemonnee-adres worden hieronder gespecificeerd. Schiet op! Nadat de timer is afgelopen, wordt uw losgeld verdubbeld. Als u meer informatie wilt over hoe Bitcoin te kopen, dan kunt u dit hier lezen
Bedrag 0.09817 BTC (1000 euro)
Portemonnee 388crtat7DXKc5rWhvBqEVpWM5k9BDtEWo
Resterende tijd: 11:58:22

Screenshot van de NEMTY PROJECT's website die een losgeld-eisend bericht weergeeft (Russische variant):

NEMTY PROJECT website pagina 4

Tekst op deze pagina:

Что тебе надо сделать?
Чтобы получить декриптор, тебе необходимо заплатить определденную сумму в биткоинах. Сумма и кошелек указаны внизу. Поторопись! Как таймер закончится, сумма удвоится! Узнать, как купить биткоин ты можешь тут
Сумма 0.09817 BTC (1000)
Адресс биткоин кошелька 388crtat7DXKc5rWhvBqEVpWM5k9BDtEWo
Осталось времени : 11:58:00

Screenshot van bestanden versleuteld door NEMTY PROJECT (".nemty" extensie):

Bestanden versleuteld door NEMTY PROJECT

NEMTY PROJECT ransomware verwijderen:

NEMTY PROJECT virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Spyhunter is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van NEMTY PROJECT virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Spyhunter DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Stap 1

Windows XP en Windows 7 gebruikers: Start uw computer in veilige modus. Klik op start, klik op 'Sluit af', klik op 'Opnieuw opstarten' en klik op OK. Druk tijdens het opstarten van de computer meerdere malen op de F8-toets op uw toetsenbord totdat u het menu 'Windows opties' ziet en selecteer vervolgens Veilige modus met netwerkmogelijkheden in de lijst.

Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 7 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

Windows 8 gebruikers: Ga naar het Windows 8 Start Scherm, typ Geavanceerd, in de zoekresultaten selecteer je Instellingen. Klik op geavanceerde startopties, in het geopende 'Algemene PC-instellingen' scherm selecteer je Geavanùceerde Opstart. Klik op de 'Nu herstarten'-knop. Je computer zal nu herstarten in het 'Geavanceerde Opstartopties menu'. Klik op de 'Probleemoplosser'-knop, klik dan op de 'Geavanceerde Opties'-knop. In het geavanceeerde opties scherm klik op 'Opstartinstellingen'. Klik op de 'Herstarten'-knop. Je PC zal nu herstarten naar het Opstart Instellingen scherm. Druk 5 om in Veilige Modus met commando-prompt te starten.

Windows 8 Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 8 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

Windows 10 gebruikers: Klik op het Windows-logo en selecteer het Power-icoon. In het geopende menu klik je op herstarten terwijl je de Shift-knop ingedrukt houdt. In het 'Kies een optie'-scherm klik je op 'Problemen oplossen' en selecteer je de 'Geavanceerde opties'. In het 'Geavanceerde-opties menu selecteer je opstartinstellingen en klik je op de 'Herstarten'-knop. In het volgende scherm moet je op de F5-knop drukken. Zo zal je besturingssysteem in veilige modus met netwerk herstart worden.

windows 10 Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 10 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

Stap 2

Log in op het account dat besmet is met het NEMTY PROJECT virus. Start je internet browser en download een legitiem anti-spyware programma. Werk de anti-spyware software bij en start een volledige systeemscan.

Als je je computer niet kan starten in veilige modus met netwerk probeer dan systeemherstel uit te voeren.

Video die toont hoe het ransomware virus te verwijderen via de 'Veilige Modus met commando-prompt' en 'Systeemherstel':

1. Tijdens het opstartproces van je computer druk je verschillende keren op de F8 toets op je toetsenbord tot het Geavanceerde Opties menu van Windows verschijnt. Dan selecteer je Veilige Modus met commando-prompt uit de lijst en druk je op ENTER.

Herstart je computer in veilige Modus met Commando-prompt

2. Als de commando-prompt modus geladen is typ dan de volgende regel: cd restore en druk op ENTER.

systeemherstel via commando-prompt typ cd restore

3. Typ vervolgens deze regel: rstrui.exe en druk op ENTER.

systeemherstel via commando-prompt rstrui.exe

4. In het geopende venster klik 'Volgende'.

herstel systeembestanden en instellingen

5. Selecteer één van de beschikbare herstelpunten en klik 'Volgende' (dit zal je computer herstellen naar een eerdere tijd en datum, voor deze NEMTY PROJECT ransomware je PC geïnfiltreerd had).

selecteer een herstelpunt

6. In het geopende venster klik 'Ja'.

systeemherstel uitvoeren

7. Na het herstellen van je computer naar een eerdere datum download en scan je je PC met aanbevolen malware verwijderingssoftware om enige achtergebleven delen van de NEMTY PROJECT ransomware te verwijderen.

Om individuele bestanden te herstellen die werden versleuteld door deze ransomware zouden PC-gebruikers de Vorige Versie-functie van Windows kunnen proberen te gebruiken. Deze mNEMTY PROJECTode is effectief als de Systeem Herstel-functie geactiveerd was op het besmette besturingssysteem. Merk op dat sommige versies van de NEMTY PROJECT ransomware de schaduwvolume-kopies van bestanden verwijderen dus deze mNEMTY PROJECTode zal niet altijd werken.

Om een bestand te herstellen klik met de rechtermuisknop op het bestand, ga naar Eigenschappen en selecteer de Vorige Versie-tab. Als het geselecteerde bestand een herstelpunt heeft, selecteer dit dan en klik op de 'Herstellen'-knop.

Herstel bestanden veresleuteld door CryptoDefense

Als je je computer niet kan starten in veilige modus met netwerk (of met commando-prompt), herstart je computer met een hersteldisk. Sommige varianten van deze ransomware schakelen de veilige modus uit waardoor het verwijderen ervan moeilijker wordt. Om deze stap uit te voeren zal je toegang moeten hebben tot een andere computer.

Om de controle terug te krijgen over bestanden die werden versleuteld met NEMTY PROJECT, kan je ook een programma uitproberen genaamd Shadow Explorer. Meer informatie over hoe dit programma werkt kan je hier vinden.

shadow explorer screenshot

Om uw computer te beschermen tegen ransomware voor het versleutelen van bestanden, gebruikt u gerenommeerde antivirus- en antispywareprogramma's. Als een extra beveiligingsmNEMTY PROJECTode kunt u de programma's HitmanPro.Alert en EasySync CryptoMonitor gebruiken, die groepsbeleidsobjecten kunstmatig in het register implementeren om malafide programma's zoals NEMTY PROJECT ransomware te blokkeren.

Merk op dat de Windows 10 Fall Creators Update een "gecontroleerde toegang tot mappen"-functie bevat die ransomware kan helpen blokkeren. Deze functie beschermt automatisch bestanden in de mappen Documenten, Afbeeldingen, Video's, Muziek en Bureaublad.

gecontroleerde toegang tot mappen

Windows 10-gebruikers zouden deze update moeten installeren om hun data tegen ransomware te beschermen. Je vindt hier meer informatie over hoe u deze update kunt uitvoeren en voeg extra bescherming toe voor ransomware-infecties.

HitmanPro.Alert CryptoGuard - detecteert de versleuteling van bestanden en blokkeert dit automatisch:

hitmanproalert ransomware preventie applicatie

Malwarebytes Anti-Ransomware Beta gebruikt geavanceerde proactieve technologie om ransomware-activiteit te meten en meteen te stoppen - voordat gebruikersbestanden getroffen worden:

malwarebytes anti-ransomware

  • De beste manier om schade door ransomware-besmettingen te voorkomen is het regelmatig nemen van backups. Meer informatie over online backup oplossingen en dataherstelsoftware vind je HIER.

Andere tools waarvan geweten is dat ze de NEMTY PROJECT ransomware kunnen verwijderen:

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/15662-nemty-project-ransomware

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
NEMTY PROJECT virus QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van NEMTY PROJECT virus op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met NEMTY PROJECT virus

▼ VERWIJDER DEZE NU met Spyhunter

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Spyhunter:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter.