FacebookTwitterLinkedIn

Verwijder WindowArea uit het systeem

Ook bekend als: Advertenties door WindowArea
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe WindowArea te verwijderen van een Mac?

Wat is WindowArea?

WindowArea is een mogelijk ongewenste applicatie (PUA), een adware-app die zeer gelijkaardig is aan MatchKnowledge en Top Results. Het zou moeten werken als een tool waarmee de gebruikers effectiever op het internet kunnen zoeken. Adware is echter een soort software die de gebruikers overlaadt met ongewenste advertenties. Bovendien worden apps zoals WindowArea ook vaak gebruikt om allerlei gegevens over de gebruikers te verzamelen. We raden u af om WindowArea te gebruiken. Verwijder het beter zo snel mogelijk.

WindowArea adware

Eens geïnstalleerd, dwingt WindowArea haar gebruikers om op het internet te zoeken via de Yahoo-zoekmachine (search.yahoo.com). Het is een legitieme en betrouwbare zoekmachine, maar mensen met WindowArea op hun computer kunnen niet op het internet zoeken met de zoekmachine van hun voorkeur. Bovendien dwingen adware-apps de gebruikers om opdringerige advertenties te zien. Ze geven advertenties weer zoals kortingsbonnen, banners, enquêtes, pop-ups enzovoort. Wanneer erop wordt geklikt, openen deze advertenties meestal verschillende onbetrouwbare of zelfs schadelijke pagina's. Soms voeren ze scripts uit die leiden tot ongewenste downloads of zelfs installaties van andere mogelijk ongewenste apps of zelfs malware. Een ander probleem met WindowArea (en andere adware) is dat deze apps vaak ontworpen zijn om informatie te verzamelen over het surfgedrag van de gebruikers. Ze registreren bijvoorbeeld details zoals IP-adressen, geolocaties, adressen van bezochte pagina's, ingevoerde zoekopdrachten, enzovoort. De ontwikkelaars van adware sturen deze verzamelde informatie naar andere mensen (mogelijk cybercriminelen) die deze misbruiken om inkomsten te verkrijgen. Samenvattend kan adware schendingen van de privacy- en browserveiligheid veroorzaken, leiden tot ongewenste downloads en installaties van allerlei ongewenste applicaties of zelfs kwaadaardige programma's. Daarom moet elke adware die op een computer of browser geïnstalleerd wordt, zo snel mogelijk weer worden verwijderd.

Bedreigingsoverzicht:
Naam Advertenties door WindowArea
Bedreigingstype Mac malware, Mac virus
Symptomen Uw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorgestuurd naar verdachte websites.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse dflash player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Volgen u tijdens het surfen op het internet (mogelijke privacyschendingen), weergeven van ongewenste advertenties, omleidingen naar verdachte websites, verlies van privéinformatie
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Mensen die adware opzettelijk installeren, doen dit meestal omdat ze denken dat de één of andere app nuttig, legitiem, enzovoort is. Na installatie beginnen dergelijke apps echter ongewenste advertenties weer te geven en informatie te verzamelen. Kortom, ze werken niet zoals hun gebruikers het van hen verwachten.

Hoe werd WindowArea geïnstalleerd op mijn computer?

Om mensen te misleiden tot het downloaden en installeren van ongewenste apps, gebruiken de ontwikkelaars meestal een "bundeling"-methode. Om precies te zijn, ze nemen ongewenste apps op in de downloaders en installers van andere software. De informatie hierover is meestal te vinden in de instellingen zoals "Aangepast", "Geavanceerd" en andere vergelijkbare onderdelen van software-instellingen. Vaak slaan mensen dit onderdeel echter over en laten alle beschikbare instellingen ongewijzigd. Dit betekent dat ongewenste apps kunnen worden gedownload of geïnstalleerd via een set-up van andere software. Een andere manier om onbedoeld adware of andere ongewenste software te downloaden of te installeren, is via misleidende advertenties. Advertenties van dit type voeren scripts en ongewenste downloads uit.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

We raden niet aan om bestanden of software te downloaden via externe downloaders, peer-to-peer netwerken zoals torrent-clients, eMule en dergelijke, onofficiële pagina's en andere soortgelijke kanalen. Bovendien mogen apps van derden die zijn geïnstalleerd niet worden vertrouwd. Download software van officiële pagina's en gebruik directe downloadlinks. Download en installeer ze zorgvuldig: analyseer elke instelling door te controleren wat de "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere soortgelijke instellingen/opties zijn. Als er aanbiedingen zijn om extra programma's te installeren of te downloaden, kunt u deze verwerpen. Vermijd te klikken op opdringerige advertenties, deze linken vaak naar onbetrouwbare websites. Onbetrouwbare advertenties worden meestal weergegeven op pagina's met betrekking tot dating, pornografie, gokken en ga zo maar door. Om het openen van twijfelachtige pagina's en/of het tonen van advertenties te stoppen, verwijdert u alle ongewenste extensies, add-ons of plug-ins die zijn geïnstalleerd op een browser en programma's die zijn geïnstalleerd op een computer (besturingssysteem). Als uw computer al geïnfecteerd is met WindowArea, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

BELANGRIJKE OPMERKING: Het is onmogelijk om WindowArea te verwijderen tenzij het proces in Activity Monitor wordt uitgeschakeld. Gebruikers die proberen het te verwijderen zonder het proces te stoppen zullen deze pop-up tegenkomen:

windowarea adware prevents from deleting it

Om deze adware te verwijderen, moet u eerst het proces met Activity Monitor uitschakelen.:

kill windowarea process in activity monitor

Screenshot van WindowArea adware's bestanden:

WindowArea adware files

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe WindowArea adware te verwijderen met Combo Cleaner:

WindowArea adware verwijdering:

Verwijder mogelijk ongewenste applicaties gelinkt aan WindowArea uit uw map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het Finder-pictogram. Selecteer in het venster Finder "Applications" (Toepassingen). Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer" of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scannen van uw Mac voor alle resterende ongewenste onderdelen.

Verwijder aan de advertenties door windowarea gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties door WindowArea verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties door windowarea gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties door windowarea gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties door windowarea gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties door WindowArea QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties door WindowArea op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.