Verwijder de RT4BLOCK malware van uw computer

Ook bekend als: RT4BLOCK virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Ernstig

RT4BLOCK ransomware verwijderingsinstructies

Wat is RT4BLOCK?

RT4BLOCK is een zeer risicovolle malware, het is gecategoriseerd als ransomware. Meestal blokkeren deze programma's de toegang tot de gegevens (coderen de bestanden) en houden deze vergrendeld tenzij er losgeld wordt betaald. RT4BLOCK is een onderdeel van de RotorCrypt ransomware-familie, het werd ontdekt door Michael Gillespie. Het wijzigt de bestandsnamen van de gecodeerde bestanden door er de tekenreeks "!-information-...___ ingibitor366 @cumallover.me ___....RT4BLOCK" aan  de bestandsnamen toe te voegen. Het hernoemt bijvoorbeeld een bestand met de naam "1.jpg" naar "1.jpg!-information-...___ [email protected] ___....RT4BLOCK" enzovoort. Zoals bij de meeste ransomware-programma's, maakt RT4BLOCK ook een bericht met de vraag om losgeld aan, het is een tekstbestand met de naam "NEWS_INGiBiToR.txt".

Het bestand "NEWS_INGiBiToR.txt" bevat de opmerking dat alle gegevens vergrendeld zijn en dat de slachtoffers onmiddellijk contact moeten opnemen met de ontwikkelaars van RT4BLOCK via [email protected], anders verliezen ze hun bestanden. Er wordt ook gezegd dat alle pogingen om de bestanden te decoderen met tools van externen (handmatig) alle gecodeerde bestanden permanent zullen beschadigen. De slachtoffers krijgen 15 dagen de tijd om contact op te nemen met de cybercriminelen die deze ransomware ontwikkeld hebben, daarna worden alle gegevens verwijderd. Meestal zijn de ransomware-ontwikkelaars de enige die de tools of sleutels hebben die de gecodeerde bestanden kunnen decoderen. Het wordt echter niet aanbevolen om hen te vertrouwen: de slachtoffers ontvangen vaak niet de decryptietools/sleutels, zelfs niet als ze het geld overmaken (meestal cryptocurrency). Aangezien er geen tool is (althans geen gratis) die bestanden versleuteld met RT4BLOCK kan decoderen, is het de beste optie om de bestanden van een back-up te herstellen. Dit is echter alleen mogelijk als het vóór de codering gemaakt werd en niet samen met de rest van de gegevens gecodeerd is.

Screenshot van een bericht waarin de gebruikers aangemoedigd worden om losgeld te betalen om hun gecompromitteerde gegevens te decoderen:

RT4BLOCK decryptie instructies

RT4BLOCK is gelijkaardig aan Ntuseg, Acuf2, UNNAMED en een groot aantal andere ransomware-malware. Meestal hebben deze programma's twee belangrijke dingen gemeen: ze zijn ontworpen om de bestanden te vergrendelen/coderen en een losgeldeisend bericht weer te geven/te maken. De twee belangrijkste verschillen zijn meestal het bedrag van het losgeld en het cryptografie-algoritme (symmetrisch of asymmetrisch) dat gebruikt wordt om de bestanden van het slachtoffer te coderen. Op de één of andere manier kunnen de vergrendelde bestanden meestal niet worden gedecodeerd zonder de juiste tool. Met andere woorden, zonder de tussenkomst van de cybercrimineel die de ransomware heeft ontworpen. Om gegevens (en financieel) verlies te voorkomen, raden we u aan om een back-up van de gegevens te maken en deze op een externe server of op een niet-aangesloten apparaat op te slaan.

Hoe besmette ransomware mijn computer?

Meestal worden kwaadaardige programma's zoals RT4BLOCK verspreid via e-mails (spamcampagnes), onbetrouwbare downloadbronnen, valse software-updatetools, trojans en tools die de betaalde softwareactivering moeten omzeilen. Cybercriminelen gebruiken spamcampagnes als tool om virussen te verspreiden door kwaadaardige bijlagen via de e-mail te verzenden. Ze verzenden e-mails met geïnfecteerde Microsoft Office-documenten, archiefbestanden, PDF-bestanden, uitvoerbare bestanden, JavaScript-bestanden, enzovoort, en hopen dat de mensen ze zullen openen. Indien geopend, downloaden en installeren deze bijlagen (of links) malware. Onbetrouwbare externe software-downloadbronnen zoals peer-to-peer netwerken (torrent-clients, eMule, etc.), gratis bestandshosting, freeware downloadwebsites en andere vergelijkbare kanalen bevatten vaak ook kwaadaardige bestanden. Om computers via hen te infecteren, is het voldoende om een ​​kwaadaardig bestand te downloaden en te openen dat vermomd zou zijn als onschadelijk, normaal bestand. Valse software-updatetools veroorzaken schade wanneer ze ontworpen zijn om malware te downloaden en te installeren of om bugs, fouten van sommige software die al op het besturingssysteem geïnstalleerd werd te exploiteren. Trojan is een type malware dat vaak ontworpen is om kettinginfecties te veroorzaken. Eenvoudig gezegd, deze programma's veroorzaken, indien geïnstalleerd, vaak downloads en installaties van andere malware. Software 'cracking' tools zullen naar verwachting werken als de tools die betaalde programma's gratis activeren. Vaak zijn hun ontwikkelaars echter cybercriminelen die kwaadaardige programma's zoals ransomware willen verspreiden.

Bedreigingsoverzicht:
Naam RT4BLOCK virus
Bedreigingstype Ransomware, cryptovirus, bestandslocker
Versleutelde bestanden Extensie .RT4BLOCK
Losgeld-eisend bericht NEWS_INGiBiToR.txt
Cyber Crimineel Contact [email protected]
Detectie Namen Avast (Win32:Heim), BitDefender (DeepScan:Generic.Ransom.RotorCrypt.5DB20168), ESET-NOD32 (A Variant Of Win32/Filecoder.RotoCrypt.C), Kaspersky (HEUR:Trojan.Win32.Generic), volledige detectielijst (VirusTotal)
Frauduleuze Procesnaam wlnlogon n.exe
Symptomen Kan de bestanden die op uw computer zijn opgeslagen niet openen, eerder functionele bestanden hebben nu een andere extensie, bijvoorbeeld my.docx.locked. Een bericht met de vraag naar losgeld wordt op uw bureaublad weergegeven. Cybercriminelen vragen om losgeld (meestal in bitcoins) om uw bestanden te ontgrendelen.
Verspreidingsmethoden Geïnfecteerde e-mailbijlagen (macro's), torrentwebsites, schadelijke advertenties, valse updaters, onofficiële activeringstools.
Schade Alle bestanden zijn gecodeerd en kunnen niet geopend worden zonder losgeld te betalen. Extra wachtwoordstelende trojans en malware-infecties kunnen geïnstalleerd worden samen met de ransomware-infectie.
Verwijdering

Om RT4BLOCK virus verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Spyhunter.
▼ Spyhunter Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om malware te verwijderen, moet u de volledige versie van Spyhunter aankopen.

Hoe uzelf te beschermen tegen ransomware-infecties?

Om te voorkomen dat de computer geïnfecteerd wordt met het ransomware en andere kwaadaardige programma's, is het belangrijk om geen e-mailbijlagen (of links) te openen van onbekende, onbetrouwbare of verdachte afzenders. Update de geïnstalleerde programma's via de geïmplementeerde functies of tools die worden aangeboden door de officiële ontwikkelaars. Download geen software van onbetrouwbare en onofficiële websites of van externe downloaders. De veiligste manier is door de officiële pagina's en de directe downloadlinks te gebruiken. Activeer software met officiële tools, andere ('cracking') tools veroorzaken vaak computerinfecties en het is niet legaal om ze te gebruiken. En tot slot, installeer een gerenommeerde anti-spyware of anti-virussoftware en schakel deze (zonder een serieuze reden) nooit uit. Als uw computer al geïnfecteerd is met RT4BLOCK, dan raden we u aan een scan uit te voeren met  Spyhunter om deze ransomware automatisch te verwijderen.

Tekst in het RT4BLOCK ransomware tekstbestand ("NEWS_INGiBiToR.txt"):

=========================================

We willen u belangrijke informatie geven.
Uw bestanden zijn in orde, maar ze zijn in een versleutelde staat.
Aandacht!!!
De tijd is beperkt, lang wachten kan leiden tot gegevensverlies, we raden u dus aan om onmiddellijk per e-mail contact op te nemen,
gehecht aan de bestandsnaam en in dit tekstdocument.
Houd hier rekening mee !!!!!!!!!!!!!
In het geval er pogingen ondernomen worden om uw bestanden te herstellen door programma's van externen, uw bestanden voor altijd worden beschadigd!
Uw computer heeft een unieke code, als deze code beschadigd is, verliest u ook al uw bestanden!
We hebben het recht om pogingen om bestanden handmatig te herstellen te detecteren, code en bestanden onherroepelijk te vernietigen,
evenals analytische gegevens van uw bedrijf worden overgedragen aan experts voor verdere actie!
In het geval van samenwerking met ons, zullen we al uw bestanden terugbrengen naar hun oorspronkelijke staat, evenals de informatie over
uw serverbescherming en analytische gegevens worden verwijderd uit onze database.
Primaire e-mail voor communicatie: [email protected]
___________________15 dagen om te antwoorden, na een tijdje worden de gegevens gewist___________

Screenshot van bestanden versleuteld door RT4BLOCK (".RT4BLOCK" extensie):

Bestanden versleuteld door RT4BLOCK

RT4BLOCK's kwaadaardig proces in Taakbeheer ("wlnlogon n.exe"):

RT4BLOCK ransomware kwaadaardig proces

RT4BLOCK ransomware verwijderen:

RT4BLOCK virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Spyhunter is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van RT4BLOCK virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Spyhunter DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Stap 1

Windows XP en Windows 7 gebruikers: Start uw computer in veilige modus. Klik op start, klik op 'Sluit af', klik op 'Opnieuw opstarten' en klik op OK. Druk tijdens het opstarten van de computer meerdere malen op de F8-toets op uw toetsenbord totdat u het menu 'Windows opties' ziet en selecteer vervolgens Veilige modus met netwerkmogelijkheden in de lijst.

Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 7 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

Windows 8 gebruikers: Ga naar het Windows 8 Start Scherm, typ Geavanceerd, in de zoekresultaten selecteer je Instellingen. Klik op geavanceerde startopties, in het geopende 'Algemene PC-instellingen' scherm selecteer je Geavanùceerde Opstart. Klik op de 'Nu herstarten'-knop. Je computer zal nu herstarten in het 'Geavanceerde Opstartopties menu'. Klik op de 'Probleemoplosser'-knop, klik dan op de 'Geavanceerde Opties'-knop. In het geavanceeerde opties scherm klik op 'Opstartinstellingen'. Klik op de 'Herstarten'-knop. Je PC zal nu herstarten naar het Opstart Instellingen scherm. Druk 5 om in Veilige Modus met commando-prompt te starten.

Windows 8 Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 8 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

Windows 10 gebruikers: Klik op het Windows-logo en selecteer het Power-icoon. In het geopende menu klik je op herstarten terwijl je de Shift-knop ingedrukt houdt. In het 'Kies een optie'-scherm klik je op 'Problemen oplossen' en selecteer je de 'Geavanceerde opties'. In het 'Geavanceerde-opties menu selecteer je opstartinstellingen en klik je op de 'Herstarten'-knop. In het volgende scherm moet je op de F5-knop drukken. Zo zal je besturingssysteem in veilige modus met netwerk herstart worden.

windows 10 Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 10 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

Stap 2

Log in op het account dat besmet is met het RT4BLOCK virus. Start je internet browser en download een legitiem anti-spyware programma. Werk de anti-spyware software bij en start een volledige systeemscan.

Als je je computer niet kan starten in veilige modus met netwerk probeer dan systeemherstel uit te voeren.

Video die toont hoe het ransomware virus te verwijderen via de 'Veilige Modus met commando-prompt' en 'Systeemherstel':

1. Tijdens het opstartproces van je computer druk je verschillende keren op de F8 toets op je toetsenbord tot het Geavanceerde Opties menu van Windows verschijnt. Dan selecteer je Veilige Modus met commando-prompt uit de lijst en druk je op ENTER.

Herstart je computer in veilige Modus met Commando-prompt

2. Als de commando-prompt modus geladen is typ dan de volgende regel: cd restore en druk op ENTER.

systeemherstel via commando-prompt typ cd restore

3. Typ vervolgens deze regel: rstrui.exe en druk op ENTER.

systeemherstel via commando-prompt rstrui.exe

4. In het geopende venster klik 'Volgende'.

herstel systeembestanden en instellingen

5. Selecteer één van de beschikbare herstelpunten en klik 'Volgende' (dit zal je computer herstellen naar een eerdere tijd en datum, voor deze RT4BLOCK ransomware je PC geïnfiltreerd had).

selecteer een herstelpunt

6. In het geopende venster klik 'Ja'.

systeemherstel uitvoeren

7. Na het herstellen van je computer naar een eerdere datum download en scan je je PC met aanbevolen malware verwijderingssoftware om enige achtergebleven delen van de RT4BLOCK ransomware te verwijderen.

Om individuele bestanden te herstellen die werden versleuteld door deze ransomware zouden PC-gebruikers de Vorige Versie-functie van Windows kunnen proberen te gebruiken. Deze mRT4BLOCKode is effectief als de Systeem Herstel-functie geactiveerd was op het besmette besturingssysteem. Merk op dat sommige versies van de RT4BLOCK ransomware de schaduwvolume-kopies van bestanden verwijderen dus deze mRT4BLOCKode zal niet altijd werken.

Om een bestand te herstellen klik met de rechtermuisknop op het bestand, ga naar Eigenschappen en selecteer de Vorige Versie-tab. Als het geselecteerde bestand een herstelpunt heeft, selecteer dit dan en klik op de 'Herstellen'-knop.

Herstel bestanden veresleuteld door CryptoDefense

Als je je computer niet kan starten in veilige modus met netwerk (of met commando-prompt), herstart je computer met een hersteldisk. Sommige varianten van deze ransomware schakelen de veilige modus uit waardoor het verwijderen ervan moeilijker wordt. Om deze stap uit te voeren zal je toegang moeten hebben tot een andere computer.

Om de controle terug te krijgen over bestanden die werden versleuteld met RT4BLOCK, kan je ook een programma uitproberen genaamd Shadow Explorer. Meer informatie over hoe dit programma werkt kan je hier vinden.

shadow explorer screenshot

Om uw computer te beschermen tegen ransomware voor het versleutelen van bestanden, gebruikt u gerenommeerde antivirus- en antispywareprogramma's. Als een extra beveiligingsmRT4BLOCKode kunt u de programma's HitmanPro.Alert en EasySync CryptoMonitor gebruiken, die groepsbeleidsobjecten kunstmatig in het register implementeren om malafide programma's zoals RT4BLOCK ransomware te blokkeren.

Merk op dat de Windows 10 Fall Creators Update een "gecontroleerde toegang tot mappen"-functie bevat die ransomware kan helpen blokkeren. Deze functie beschermt automatisch bestanden in de mappen Documenten, Afbeeldingen, Video's, Muziek en Bureaublad.

gecontroleerde toegang tot mappen

Windows 10-gebruikers zouden deze update moeten installeren om hun data tegen ransomware te beschermen. Je vindt hier meer informatie over hoe u deze update kunt uitvoeren en voeg extra bescherming toe voor ransomware-infecties.

HitmanPro.Alert CryptoGuard - detecteert de versleuteling van bestanden en blokkeert dit automatisch:

hitmanproalert ransomware preventie applicatie

Malwarebytes Anti-Ransomware Beta gebruikt geavanceerde proactieve technologie om ransomware-activiteit te meten en meteen te stoppen - voordat gebruikersbestanden getroffen worden:

malwarebytes anti-ransomware

  • De beste manier om schade door ransomware-besmettingen te voorkomen is het regelmatig nemen van backups. Meer informatie over online backup oplossingen en dataherstelsoftware vind je HIER.

Andere tools waarvan geweten is dat ze de RT4BLOCK ransomware kunnen verwijderen:

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/15479-rt4block-ransomware

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
RT4BLOCK virus QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van RT4BLOCK virus op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met RT4BLOCK virus

▼ VERWIJDER DEZE NU met Spyhunter

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Spyhunter:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter.