Verwijderingsinstructies voor de JSWRM ransomware-infectie

Ook bekend als: JSWRM virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Ernstig

JSWRM ransomware verwijderingsinstructies

Wat is JSWRM?

JSWRM is weer een andere risicovolle ransomware die ontdekt werd door GrujaRS. Na een succesvolle infiltratie codeert JSWRM de meeste opgeslagen gegevens en voegt aan bestandsnamen de unieke ID van het slachtoffer toe, het e-mailadres van de ontwikkelaar en de extensie ".JSWRM". Bijvoorbeeld "sample.jpg" zou worden hernoemd naar "sample.jpg.[ID-EJ6BQNB][[email protected]].JSWRM". Nadat de gegevens zijn gecodeerd, genereert JSWRM een HTML-toepassing ("JSWRM-DECRYPT.hta") en zet deze op het bureaublad van het slachtoffer. Deze applicatie toont een pop-upvenster met een bericht met de vraag om losgeld.

Zoals hierboven vermeld, toont de "JSWRM-DECRYPT.hta"-app een bericht met een vraag om losgeld, waarin de slachtoffers worden geïnformeerd over de codering en ze worden aangemoedigd om contact op te nemen met de ontwikkelaars van JSWRM en om losgeld te betalen als ze hun gegevens willen herstellen. Er is geen informatie over de codering en daarom is het momenteel onbekend of JSWRM symmetrische of asymmetrische cryptografieën gebruikt. In elk geval vereist de decodering een unieke sleutel die voor elk slachtoffer afzonderlijk wordt gegenereerd. Het probleem is dat alle sleutels zijn opgeslagen op een externe server die bestuurd wordt door de cybercriminelen. Om deze reden moet elk slachtoffer losgeld betalen om zijn/haar gegevens te decoderen. De prijs is niet gespecificeerd - alle details worden verstrekt via e-mail. Desalniettemin moeten we vermelden dat criminelen doorgaans 500 tot 1500 euro vragen en dat zij eisen om de betalingen in te dienen met behulp van verschillende cryptocurrencies (bijv. Bitcoin, Monero, DASH, Ethereum, etc.) Het is goed om te weten dat betalen meestal geen positief resultaat geeft, aangezien de ransomware ontwikkelaars hun slachtoffers vaak negeren, zodra de betalingen zijn ingediend. Om deze reden raden we u ten zeerste aan om alle aanmoedigingen om betalingen in te dienen te negeren en om geen contact op te nemen met deze personen. Helaas is JSWRM een onversleutelbare ransomware, wat betekent dat er geen tools zijn die in staat zijn om de codering te kraken en om de gegevens gratis te herstellen. Het enige dat de slachtoffers kunnen doen, is alles herstellen vanaf een back-up.

Screenshot van een bericht waarin de gebruikers worden aangemoedigd om losgeld te betalen om hun gecompromitteerde gegevens te decoderen:

JSWRM decryptie instructie

Er zijn tientallen ransomware-infecties die overeenkomsten vertonen met JSWRM. Nusar, FreezedByWizard en Lotep zijn slechts enkele voorbeelden uit een lange lijst. Net als bij JSWRM coderen de meeste van deze infecties de gegevens en vragen ze om losgeld. Hoewel de ontwikkelaars verschillen, zijn de grootte van het losgeld en het gebruikte type coderingsalgoritme meestal de enige grote verschillen. Helaas maken de meeste ransomware-infecties gebruik van cryptografieën die unieke decoderingssleutels genereren. Dus als het virus foutloos is ontwikkeld, is het ontsleutelen van de gegevens zonder tussenkomst van de ontwikkelaars onmogelijk. Ransomware is een sterk argument voor het onderhouden van een regelmatige gegevensback-up. Zorg er echter voor dat u deze opslaat op een losgekoppeld opslagapparaat of een externe server, omdat lokaal opgeslagen back-ups samen met de reguliere gegevens in gevaar worden gebracht. Daarnaast raden we u aan om meerdere back-upkopieën op verschillende locaties te bewaren, omdat er altijd een kans is dat het gebruikte server/opslagapparaat beschadigd geraakt.

Hoe besmette ransomware mijn computer?

Ransomware-infecties worden meestal verspreid met behulp van externe software-downloadbronnen, email-spamcampagnes, trojans, evenals 'kraks'. Niet-officiële downloadbronnen zoals gratis websites voor het hosten van bestanden, freeware downloadwebsites, peer-to-peer (P2P)-netwerken en dergelijke worden gebruikt om malware als legitieme software voor te stellen. Op deze manier worden de gebruikers misleid tot het handmatig downloaden en installeren van malware. Hetzelfde geldt voor spamcampagnes, die worden gebruikt om honderdduizenden e-mails met kwaadaardige bijlagen (links en/of bestanden) te verzenden, evenals berichten waarin de ontvangers worden aangemoedigd om ze te openen. Om de indruk van legitimiteit te creëren en de kans te vergroten om de ontvangers te misleiden, stellen de criminelen de bijlagen vaak voor als enkele belangrijke documenten (bijv. facturen, kwitanties of iets dergelijks). Trojans zijn schadelijke toepassingen die in de computers infiltreren en deze met extra malware injecteren. Valse updaters en 'kraks' infecteren systemen in plaats van de software bij te werken/toegang te bieden tot betaalde functies. Samenvattend zijn de belangrijkste redenen voor computerinfecties beperkte kennis en roekeloos gedrag.

Bedreigingsoverzicht:
Naam JSWRM virus
Bedreigingstype Ransomware, cryptovirus, Bestandslocker
Versleutelde Bestandsextensie Deze ransomware voegt aan bestandsnamen de unieke ID van het slachtoffer toe, het e-mailadres van de ontwikkelaar en de extensie ".JSWRM".
Losgeldeisend bericht JSWRM-DECRYPT.hta html applicatie
Cyber Crimineel Contact [email protected], [email protected]
Detectie Namen Avast (Win32:Malware-gen), BitDefender (Trojan.GenericKD.32095161), ESET-NOD32 (A Variant Of Win32/Injector.EGIR), Kaspersky (Trojan.Win32.VBKryjetor.byfc), Volledige Lijst met Detecties (VirusTotal)
Frauduleuze Procesnaam MANWARD6.exe (de procesnaam kan verschillen).
Symptomen Kan bestanden die op uw computer zijn opgeslagen niet openen, eerder functionele bestanden hebben nu een andere extensie, bijvoorbeeld my.docx.locked. Een bericht met de vraag naar losgeld wordt op uw bureaublad weergegeven. Cybercriminelen vragen losgeld (meestal in bitcoins) om uw bestanden te ontgrendelen.
Verspreidingsmethoden Geïnfecteerde e-mailbijlagen (macro's), torrentwebsites, schadelijke advertenties.
Schade Alle bestanden zijn gecodeerd en kunnen niet worden geopend zonder losgeld te betalen. Extra wachtwoordstelende trojans en malware-infecties kunnen worden geïnstalleerd samen met de ransomware-infectie.
Verwijdering

Om JSWRM virus verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Spyhunter.
▼ Spyhunter Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om malware te verwijderen, moet u de volledige versie van Spyhunter aankopen.

Hoe uzelf te beschermen tegen ransomware-infecties?

Ten eerste moeten de gebruikers weten dat de sleutel tot computerveiligheid voorzichtigheid is en daarom moet u aandachtig zijn tijdens het surfen op het internet, evenals bij het downloaden/installeren/bijwerken van software. Denk altijd goed na voordat u e-mailbijlagen opent. Bestanden/links ontvangen van verdachte e-mailadressen mogen nooit worden geopend. Hetzelfde geldt voor degenen die niet relevant zijn/u niet aangaan. Zorg er bovendien voor dat u alleen software downloadt van officiële bronnen, bij voorkeur met directe downloadlinks. Externe downloaders/installers bevatten vaak malafide apps, daarom mogen dergelijke tools niet gebruikt worden. Het is ook uiterst belangrijk om de geïnstalleerde applicaties en het besturingssysteem up-to-date te houden. Daartoe moeten de gebruikers echter alleen de geïmplementeerde functies of tools gebruiken die door de officiële ontwikkelaar geleverd worden. Bovendien moet elke gebruiker weten dat softwarepiraterij beschouwd wordt als cybercriminaliteit en dat de meeste cracking programma's vals zijn, wat betekent dat het risico op infecties extreem hoog is. Om deze reden mag het kraken van de geïnstalleerde applicaties nooit overwogen worden. Zorg er ten slotte voor dat er altijd een gerenommeerde anti-virus/anti-spyware suite geïnstalleerd en actief is. Met dergelijke software kunt u malware detecteren en verwijderen voordat deze het systeem beschadigt. Als uw computer al geïnfecteerd is met JSWRM, dan raden we u aan een scan uit te voeren met  Spyhunter om deze ransomware automatisch te verwijderen.

Tekst in de JSWRM ransomware's html applicatie ("JSWRM-DECRYPT.hta"):

Uw bestanden zijn beschadigd!
Identificator voor bestanden: EJ6BQNB
E-mail voor contact: [email protected]
Backup e-mail voor contact: [email protected]
Gratis decryptie als garantie!
Voordat u betaalt, kunt u een gratis decodering van 3 bestanden aanvragen.
De totale bestandsgrootte moet kleiner zijn dan 5 MB (niet-gearchiveerd).
De bestanden mogen geen waardevolle informatie bevatten (accepteer alleen txt\jpg\png).

 

Aandacht!
Probeer niet om handmatig te decoderen.
Hernoem de extensie van de bestanden niet.
Probeer geen AV-bedrijven te schrijven (ze kunnen u niet helpen).

Screenshot van JSWRM's proces ("MANWARD6.exe") in Windows Taakbeheer:

JSWRM in Windows Taakbeheer

Screenshot van bestanden versleuteld door JSWRM (".JSWRM" extensie):

Bestanden versleuteld door JSWRM

JSWRM ransomware verwijderen:

JSWRM virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Spyhunter is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van JSWRM virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Spyhunter DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Stap 1

Windows XP en Windows 7 gebruikers: Start uw computer in veilige modus. Klik op start, klik op 'Sluit af', klik op 'Opnieuw opstarten' en klik op OK. Druk tijdens het opstarten van de computer meerdere malen op de F8-toets op uw toetsenbord totdat u het menu 'Windows opties' ziet en selecteer vervolgens Veilige modus met netwerkmogelijkheden in de lijst.

Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 7 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

Windows 8 gebruikers: Ga naar het Windows 8 Start Scherm, typ Geavanceerd, in de zoekresultaten selecteer je Instellingen. Klik op geavanceerde startopties, in het geopende 'Algemene PC-instellingen' scherm selecteer je Geavanùceerde Opstart. Klik op de 'Nu herstarten'-knop. Je computer zal nu herstarten in het 'Geavanceerde Opstartopties menu'. Klik op de 'Probleemoplosser'-knop, klik dan op de 'Geavanceerde Opties'-knop. In het geavanceeerde opties scherm klik op 'Opstartinstellingen'. Klik op de 'Herstarten'-knop. Je PC zal nu herstarten naar het Opstart Instellingen scherm. Druk 5 om in Veilige Modus met commando-prompt te starten.

Windows 8 Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 8 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

Windows 10 gebruikers: Klik op het Windows-logo en selecteer het Power-icoon. In het geopende menu klik je op herstarten terwijl je de Shift-knop ingedrukt houdt. In het 'Kies een optie'-scherm klik je op 'Problemen oplossen' en selecteer je de 'Geavanceerde opties'. In het 'Geavanceerde-opties menu selecteer je opstartinstellingen en klik je op de 'Herstarten'-knop. In het volgende scherm moet je op de F5-knop drukken. Zo zal je besturingssysteem in veilige modus met netwerk herstart worden.

windows 10 Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 10 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

Stap 2

Log in op het account dat besmet is met het JSWRM virus. Start je internet browser en download een legitiem anti-spyware programma. Werk de anti-spyware software bij en start een volledige systeemscan.

Als je je computer niet kan starten in veilige modus met netwerk probeer dan systeemherstel uit te voeren.

Video die toont hoe het ransomware virus te verwijderen via de 'Veilige Modus met commando-prompt' en 'Systeemherstel':

1. Tijdens het opstartproces van je computer druk je verschillende keren op de F8 toets op je toetsenbord tot het Geavanceerde Opties menu van Windows verschijnt. Dan selecteer je Veilige Modus met commando-prompt uit de lijst en druk je op ENTER.

Herstart je computer in veilige Modus met Commando-prompt

2. Als de commando-prompt modus geladen is typ dan de volgende regel: cd restore en druk op ENTER.

systeemherstel via commando-prompt typ cd restore

3. Typ vervolgens deze regel: rstrui.exe en druk op ENTER.

systeemherstel via commando-prompt rstrui.exe

4. In het geopende venster klik 'Volgende'.

herstel systeembestanden en instellingen

5. Selecteer één van de beschikbare herstelpunten en klik 'Volgende' (dit zal je computer herstellen naar een eerdere tijd en datum, voor deze JSWRM ransomware je PC geïnfiltreerd had).

selecteer een herstelpunt

6. In het geopende venster klik 'Ja'.

systeemherstel uitvoeren

7. Na het herstellen van je computer naar een eerdere datum download en scan je je PC met aanbevolen malware verwijderingssoftware om enige achtergebleven delen van de JSWRM ransomware te verwijderen.

Om individuele bestanden te herstellen die werden versleuteld door deze ransomware zouden PC-gebruikers de Vorige Versie-functie van Windows kunnen proberen te gebruiken. Deze mJSWRMode is effectief als de Systeem Herstel-functie geactiveerd was op het besmette besturingssysteem. Merk op dat sommige versies van de JSWRM ransomware de schaduwvolume-kopies van bestanden verwijderen dus deze mJSWRMode zal niet altijd werken.

Om een bestand te herstellen klik met de rechtermuisknop op het bestand, ga naar Eigenschappen en selecteer de Vorige Versie-tab. Als het geselecteerde bestand een herstelpunt heeft, selecteer dit dan en klik op de 'Herstellen'-knop.

Herstel bestanden veresleuteld door CryptoDefense

Als je je computer niet kan starten in veilige modus met netwerk (of met commando-prompt), herstart je computer met een hersteldisk. Sommige varianten van deze ransomware schakelen de veilige modus uit waardoor het verwijderen ervan moeilijker wordt. Om deze stap uit te voeren zal je toegang moeten hebben tot een andere computer.

Om de controle terug te krijgen over bestanden die werden versleuteld met JSWRM, kan je ook een programma uitproberen genaamd Shadow Explorer. Meer informatie over hoe dit programma werkt kan je hier vinden.

shadow explorer screenshot

Om uw computer te beschermen tegen ransomware voor het versleutelen van bestanden, gebruikt u gerenommeerde antivirus- en antispywareprogramma's. Als een extra beveiligingsmJSWRMode kunt u de programma's HitmanPro.Alert en EasySync CryptoMonitor gebruiken, die groepsbeleidsobjecten kunstmatig in het register implementeren om malafide programma's zoals JSWRM ransomware te blokkeren.

Merk op dat de Windows 10 Fall Creators Update een "gecontroleerde toegang tot mappen"-functie bevat die ransomware kan helpen blokkeren. Deze functie beschermt automatisch bestanden in de mappen Documenten, Afbeeldingen, Video's, Muziek en Bureaublad.

gecontroleerde toegang tot mappen

Windows 10-gebruikers zouden deze update moeten installeren om hun data tegen ransomware te beschermen. Je vindt hier meer informatie over hoe u deze update kunt uitvoeren en voeg extra bescherming toe voor ransomware-infecties.

HitmanPro.Alert CryptoGuard - detecteert de versleuteling van bestanden en blokkeert dit automatisch:

hitmanproalert ransomware preventie applicatie

Malwarebytes Anti-Ransomware Beta gebruikt geavanceerde proactieve technologie om ransomware-activiteit te meten en meteen te stoppen - voordat gebruikersbestanden getroffen worden:

malwarebytes anti-ransomware

  • De beste manier om schade door ransomware-besmettingen te voorkomen is het regelmatig nemen van backups. Meer informatie over online backup oplossingen en dataherstelsoftware vind je HIER.

Andere tools waarvan geweten is dat ze de JSWRM ransomware kunnen verwijderen:

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/15332-jswrm-ransomware

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
JSWRM virus QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van JSWRM virus op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met JSWRM virus

▼ VERWIJDER DEZE NU met Spyhunter

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Spyhunter:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter.