FacebookTwitterLinkedIn

1 Click PDF adware (Mac)

Ook bekend als: 1 Click PDF mogelijk ongewenste applicatie
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe 1 Click PDF te verwijderen van een Mac?

Wat is 1 Click PDF?

1 Click PDF (ook gekend als 1ClickPDF) wordt gepromoot als een app, een bestandsconvertor die vrijwel elk bestandsformaat naar PDF kan converteren. Eenvoudig gezegd, het wordt gepromoot als een nuttige en legitieme tool. Deze app is echter gecategoriseerd als een mogelijk ongewenste (adware-type) applicatie (PUA) en een adware. Het verandert de browserinstellingen en overlaadt de gebruikers met allerlei advertenties en het verzamelt ook verschillende soorten gegevens. We raden af om de 1 Click PDF-converter te vertrouwen (te gebruiken).

1 Click PDF adware

Het is bekend dat deze app, indien geïnstalleerd op Google Chrome, de browserinstellingen wijzigt. Om preciezer te zijn, het verandert de standaard zoekmachine. Het is mogelijk dat dit ook andere browsers kan beïnvloeden. Een ander probleem met 1 Click PDF is dat het alle bestanden uploadt die de gebruiker probeert te converteren naar een externe server. Er wordt vermeld dat alle geüploade bestanden een uur na de upload worden verwijderd. Er wordt echter ook vermeld dat de ontwikkelaars deze app mogelijk gebruiken om bepaalde systeeminformatie te verzamelen en te delen met partners (verschillende derde partijen). Dit betekent dat ze mogelijk ook geüploade bestanden delen. Bovendien is het bekend dat dergelijke apps vaak informatie verzamelen, zoals IP-adressen, geolocaties, URL's van bezochte websites, ingevoerde zoekopdrachten en andere gegevens van deze soort. Het is mogelijk dat het zelfs wordt gedeeld met cybercriminelen die het zullen misbruiken om inkomsten te verkrijgen. Bovendien overladen adware-apps hun gebruikers met verschillende advertenties. Bijvoorbeeld pop-upadvertenties, banners, kortingsbonnen, enquêtes enzovoort. Een probleem met deze advertenties is dat ze de inhoud van bezochte websites verbergen. Een ander probleem is dat als ze worden aangeklikt, ze scripts kunnen uitvoeren die ontworpen zijn om andere PUA's te downloaden en te installeren. Sommige van deze apps kunnen schadelijk zijn. Indien gebruikt, promoot 1 Click PDF-app regelmatig dubieuze applicaties. Als het bijvoorbeeld in de Safari-browser geïnstalleerd werd, dan wordt de website bestformac[.]net geopend die ontworpen werd om de mogelijk ongewenste app MacKeeper te promoten. Daarnaast vraagt ​​deze website ook om toestemming om meldingen te tonen. Meestal als dergelijke websites dit mogen weergeven, dan beginnen ze verschillende advertenties, irrelevante meldingen en andere ongewenste dingen weer te geven. Samenvattend raden we u aan om te voorkomen dat adware-apps geïnstalleerd worden en indien dit toch het geval is om de installatie zo snel mogelijk ongedaan te maken.

Bedreigingsoverzicht:
Naam 1 Click PDF mogelijk ongewenste applicatie
Bedreigingstype Adware, Mac malware, Mac virus
Symptomen Uw Mac werd langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt omgeleid naar duistere websites.
Extra Informatie Deze app wordt gebruikt om verschillende dubieuze websites te promoten. Op het moment van onderzoek was één van de gepromote websites bestformac[.]net, wat een downloadwebsite is van een mogelijk ongewenste applicatie genaamd MacKeeper.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse flash player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Volgen u tijdens het surfen op het internet (potentiële privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar dubieuze websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Het internet staat vol met ongewenste apps, enkele voorbeelden van andere adware-apps zijn ApplicationWork, TopicLookup en ChangeToPDF. Doorgaans stellen hun ontwikkelaars ze voor als nuttige tools die hun gebruikers moeten voorzien van een aantal voordelige functies, enzovoort. Helaas zijn deze apps meestal alleen ontworpen om inkomsten te verkrijgen voor hun ontwikkelaars. Wat nog erger is, is dat ze geen echte meerwaarde opleveren voor hun gebruikers en dat ze alleen maar problemen veroorzaken.

Hoe werd 1 Click PDF geïnstalleerd op mijn computer?

1 Click PDF is beschikbaar om te downloaden op een website die de ontwikkelaars gebruiken om het te promoten. Het is echter bekend dat de meeste mensen dergelijke apps onbedoeld downloaden (per ongeluk). Een manier om dit te veroorzaken, is door op verschillende opdringerige advertenties te klikken die niet vertrouwd mogen worden. In andere gevallen downloaden en installeren mensen ongewenste apps samen met een aantal andere programma's. Dit gebeurt wanneer de ontwikkelaars PUA's bundelen (opnemen) in de setups van andere software, maar dit niet duidelijk bekendmaken. Ze verbergen de de informatie hierover in de instellingen "Aangepast", "Geavanceerd" enz. van de downloaders en installers. Gebruikers die al deze instellingen ongewijzigd laten, veroorzaken meestal zelf ongewenste downloads/installaties.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Gebruik officiële en betrouwbare websites om software te downloaden. Externe downloaders, dubieuze (niet-officiële) websites, peer-to-peer-netwerken en andere soortgelijke kanalen mogen niet vertrouwd worden. Download en installeer de software ook zorgvuldig, sla geen stappen van de installatie over zonder de "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere vergelijkbare instellingen aan te vinken. Met andere woorden, zonder aanbiedingen uit te schakelen om potentieel ongewenste apps te installeren. Vermijd het klikken op opdringerige advertenties, vooral als deze worden weergegeven op pagina's met betrekking tot kansspelen, dating voor volwassenen, pornografie enzovoort. Als erop wordt geklikt, openen ze mogelijk schadelijke websites of downloaden/installeren ze ongewenste apps. Als u voortdurend ongewenste advertenties of doorverwijzingen tegenkomt, kijk dan of er ongewenste, dubieuze extensies, plug-ins of add-ons geïnstalleerd zijn in de browser en verwijder deze zo snel mogelijk. Deze acties moeten ook worden toegepast op ongewenste programma's die geïnstalleerd zijn op het besturingssysteem. Als uw computer al geïnfecteerd is met 1 Click PDF,dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Website die 1 Click PDF promoot:

Dubieuze website die 1 Click PDF promoot

Systeemmelding die om toestemming vraagt om het 1ClickPDF-installatieprogramma te openen:

1clickpdf systeemmelding

1 Click PDF app promoot een andere PUA (MacKeeper) door diens website te openen:

1clickpdf promoot mackeeper mogelijk ongewenste applicatie

De 1 Click PDF app in Safari-extensie-venster:

1clickpdf

BELANGRIJK! Zoals hierboven vermeld, vragen sommige onbetrouwbare websites om webbrowsermeldingen in te schakelen.

Voer daarom, voordat u begint, deze stappen uit:

Google Chrome:

 • Klik op de knop Menu (drie stippen) in de rechterbovenhoek van het scherm
 • Selecteer "Instellingen", scroll naar beneden en klik op "Geavanceerd"
 • Blader omlaag naar het gedeelte 'Privacy en beveiliging', selecteer 'Instellingen voor inhoud' en vervolgens 'Meldingen'
 • Klik op drie puntjes aan de rechterkant van elke verdachte URL en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, wordt u gevraagd opnieuw meldingen in te schakelen)

Schakel pop-up' meldingen uit in Google Chrome webbrowser

Mozilla Firefox:

 • Klik op de knop Menu (drie balken) in de rechterbovenhoek van het scherm
 • Selecteer "Opties" en klik op "Privacy & Beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm
 • Blader omlaag naar het gedeelte 'Machtigingen' en klik op de knop 'Instellingen' naast 'Meldingen'
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's, klik op het vervolgkeuzemenu en selecteer "Blokkeren"

Schakel pop-upmeldingen uit in Mozilla Firefox webbrowser

Safari (Mac):

 • Klik op de knop "Safari" in de linkerbovenhoek van het scherm en selecteer "Voorkeuren..."
 • Selecteer het tabblad "Websites" en selecteer vervolgens het gedeelte "Meldingen" in het linkerdeelvenster
 • Controleer op verdachte URL's en pas de optie 'Weigeren' toe voor elke URL

Schakel pop-upmeldingen uit in Safari webbrowser

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac computer:

1 Click PDF adware verwijderen:

Verwijder de 1 Click PDF-gerelateerde mogelijk ongewenst applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper te verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze  naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de 1 click pdf mogelijk ongewenste applicatie gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

1 Click PDF mogelijk ongewenste applicatie verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan 1 click pdf mogelijk ongewenste applicatie gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

 • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan 1 click pdf mogelijk ongewenste applicatie gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

 • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan 1 click pdf mogelijk ongewenste applicatie gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

 •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
1 Click PDF mogelijk ongewenste applicatie QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van 1 Click PDF mogelijk ongewenste applicatie op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.