ApplicationWork Adware (Mac)

Ook bekend als: Application.work
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe ApplicationWork te verwijderen van een Mac?

Wat is ApplicationWork?

ApplicationWork (ook bekend als Application.work) is één van de vele mogelijk ongewenste apps (PUA's) die verspreid worden via andere software (ze worden gebundeld in de setups). Deze applicatie is gecategoriseerd als adware, software die zijn gebruikers overlaadt met een verscheidenheid aan opdringerige advertenties. Bovendien verzamelen PUA's vaak allerlei gegevens over hun gebruikers.

ApplicationWork adware

Typisch aan adware-apps is dat ze ontworpen zijn om hun (meestal onvrijwillige) gebruikers te overladen met kortingsbonnen, pop-upadvertenties, enquêtes, banners en andere irritante inhoud. Meestal hebben ze betrekking op de inhoud van de bezochte websites. Het is vaak moeilijk om niet op ze te klikken, bijvoorbeeld wanneer je ze probeert te sluiten. Wanneer erop geklikt wordt, openen ze meestal verschillende dubieuze websites, bijvoorbeeld zwendelwebsites. In sommige gevallen worden er, indien erop wordt geklikt, scripts uitgevoerd die bedoeld zijn om downloads en installaties van ongewenste applicaties te veroorzaken. Deze gedownloade/geïnstalleerde apps kunnen schadelijk zijn en tot computerinfecties leiden. Bovendien zijn dergelijke apps ontworpen om browsergerelateerde en andere gegevens te verzamelen. Ze verzamelen informatie zoals de geolocaties van de gebruikers, de ingevoerde zoekopdrachten, de URL's van de bezochte websites, de IP-adressen, enzovoort. Sommige PUA's kunnen ook gebruikt worden als tool voor het verzamelen van persoonlijke gegevens. Hun ontwikkelaars delen deze meestal met anderen die ze op hun beurt misbruiken om inkomsten te verkrijgen. Sommige van deze mensen kunnen cybercriminelen zijn. Om problemen met betrekking tot de privacy en de surfveiligheid te voorkomen, wordt er aanbevolen om deze geïnstalleerde apps onmiddellijk te verwijderen.

Bedreigingsoverzicht:
Naam Application.work
Bedreigingstype Adware, Mac malware, Mac virus
Detectie Namen (ApplicationWork.app.zip) Ikarus (PUA.OSX.Adware), Volledige Lijst van Detecties (VirusTotal)
Symptomen Uw Mac werd langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt omgeleid naar duistere websites.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Volgen u tijdens het surfen op het internet (potentiële privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar kwaadaardige websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om Application.work verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om malware te verwijderen, moet u de volledige versie van Combo Cleaner aankopen.

De meeste adware en andere PUA's worden gepromoot als apps die legitiem zijn en op de één of andere manier nuttig zouden moeten zijn. Deze promoties worden echter vaak alleen gebruikt om  mensen te misleiden zodat ze zelf de apps downloaden en installeren. Als dit gebeurt dan leveren ze in plaats van de beloofde functies vooral problemen op en voeren ze acties uit die hun ontwikkelaars gebruiken om inkomsten te verkrijgen. Enkele voorbeelden van andere adware-apps zijn TopicLookup, ChangeToPDF en Snap Media Player.

Hoe werd ApplicationWork geïnstalleerd op mijn computer?

Soms is het mogelijk om ongewenste applicaties van hun websites te downloaden, maar de meeste gebruikers downloaden en installeren ze onbedoeld. Softwareontwikkelaars gebruiken vaak een zogenaamde "bundeling"-methode om mensen te misleiden om verschillende PUA's te installeren. Ze bereiken dit door ongewenste programma's op te nemen (bundelen) in de instellingen van andere software die de mensen meestal bewust (opzettelijk) downloaden en installeren. Simpel gezegd, ze verbergen de PUA's in de "Geavanceerde", "Aangepaste" en andere vergelijkbare instellingen of opties van die installers. Er zijn veel gebruikers die de download- en/of installatiestappen overslaan zonder de meegeleverde instellingen te controleren, dit is meestak de oorzaak van ongewenste downloads en installaties. Een andere veel voorkomende reden achter onbedoelde installaties (en downloads) zijn opdringerige advertenties. Als erop geklikt wordt, dan downloaden en installeren ze allerlei PUA's.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Download software altijd met behulp van officiële en betrouwbare websites (en directe links). Vermijd het gebruik van  externe downloaders, het downloaden van peer-to-peer-netwerken, niet-officiële websites, enz. Sla geen stappen over voor het downloaden of tijdens installatieprocedure zonder de "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere opties/instellingen te controleren. Als er extra (mogelijk ongewenste) applicaties zijn inbegrepen/gebundeld, vink deze dan uit en voltooi pas daarna de download of de installatie. Als er op opdringerige advertentie geklikt wordt, dan worden mensen vaak doorverwezen naar misleidende, onbetrouwbare of kwaadaardige websites. Deze advertenties worden meestal weergegeven op onbetrouwbare pagina's voor gokken, dating voor volwassenen, pornografie enzovoort. Als u dergelijke advertenties of omleidingen ervaart, controleer dan de lijst met de geïnstalleerde extensies, add-ons en plug-ins in uw browser en verwijder alle ongewenste/onbekende vermeldingen onmiddellijk. We raden u ook aan om de ongewenste programma's die op het besturingssysteem geïnstalleerd zijn te verwijderen. Als uw computer al geïnfecteerd is met ApplicationWork, dan raden we u aan een scan uit te voeren met  Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Application.work onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Application.work. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Combo Cleaner. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac-computer:

ApplicationWork adware verwijderen:

Verwijder alle aan ApplicationWork gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze  naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de application.work gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Application.work verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan application.work gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan application.work gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan application.work gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Application.work QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Application.work op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Application.work

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Combo Cleaner.