Search.yourmapsnow.com doorverwijzing

Ook bekend als: Your Maps Now browserkaper
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Search.yourmapsnow.com doorverwijzing verwijderingsinstructies

Wat is search.yourmapsnow.com?

Your Maps Now is een bedrieglijke app die identiek is aan My Maps XP, My Coupons XP, My Weather XP, en een aantal andere mogelijk ongewenste programma's (POT's). Deze applicatie biedt zogenaamd functies voor online kaarten en internetzoekopdrachten onder het motto: "Zoek eenvoudig kaarten en satellietbeelden en krijg een directe routebeschrijving." Deze valse claims over nuttige functionaliteit misleiden veel gebruikers waardoor ze denken dat Your Maps Now een legitieme app is. Houd er echter rekening mee dat deze app in systemen infiltreert zonder toestemming van de gebruiker. Your Maps Now wijzigt ook uw browserinstellingen, levert opdringerige online advertenties op en registreert voortdurend de surfactiviteit op internet.

search.yourmapsnow.com browserkaper

Na het infiltreren in het systeem wijst Your Maps Now de standaardzoekmachine, de startpagina en url voor nieuwe tabbladen van Internet Explorer, Google Chrome en Mozilla Firefox toe aan de website search.yourmapsnow.com. Bovendien worden verschillende 'helperobjecten' (plug-ins/apps) geïnstalleerd om te voorkomen dat de gebruikers deze wijzigingen terugdraaien. Deze wijzigingen leiden tot voortdurende ongewenste browserdoorverwijzingen. Houd er rekening mee dat Your Maps Now opdringerige online advertenties weergeeft die kunnen doorverwijzen naar kwaadaardige sites. Door voortdurend gebruikers zonder hun toestemming door te verwijzen en advertenties weer te geven die de onderliggende website-inhoud verbergen verstoort Your Maps Now de surfervaring op het internet aanzienlijk. Bovendien verzamelt deze browserkaper allerlei informatie met betrekking tot de surfactiviteiten van gebruikers op het internet. Sommige van de verzamelde gegevens kunnen persoonlijk identificeerbaar zijn. Volgens het privacybeleid van Your Maps Now wordt deze informatie geregistreerd om de relevantie van advertenties en zoekresultaten te verbeteren, maar de gegevens worden gedeeld met externe partijen die de persoonlijke gegevens meer dan waarschijnlijk zullen misbruiken om inkomsten te verkrijgen. De aanwezigheid van Your Maps Now kan dus leiden tot ernstige privacyschendingen of zelfs tot identiteitsdiefstal. We raden u dan ook ten zeerste aan om deze browserkaper onmiddellijk te verwijderen.

Your Maps Now - Privacybeleid met betrekking tot het delen van gegevens met externe bedrijven:

We kunnen ook informatie over uw zoekactiviteit verzamelen, gebruiken en opslaan wanneer u webzoekdiensten gebruikt (zoals zoekopdrachten) ("Zoekgegevens"). Deze informatie kan gedeeld worden met applicaties van externen die de zoekgegevens gebruiken om te functioneren, of om u meer aangepaste informatie, advertenties en diensten aan te bieden. Uw zoekgegevens worden verzameld en opgeslagen en kunnen persoonlijk identificeerbare informatie bevatten, afhankelijk van uw zoekopdracht. Als u bijvoorbeeld op uw eigen naam zoekt, wordt persoonlijk identificeerbare informatie opgenomen in de zoekopdracht. DOOR DE DIENSTEN TE GEBRUIKEN, STEMT U IN MET HET VERLENEN VAN TOESTEMMING AAN YOUR MAPS NOW OM UW URL'S EN ZOEKGEGEVENS TE VERZAMELEN, MET INBEGRIP VAN ZOEKQUERIES DIE PERSOONLIJK IDENTIFICEERBARE INFORMATIE BEVATTEN, EN TE DELEN MET EXTERNE PARTIJEN EN COOKIES TE GEBRUIKEN.

Bedreigingsoverzicht:
Naam Your Maps Now
Bedreigingstype Browserkaper, Doorverwijzingen, Searchkaper, Toolbar, Ongewenste Nieuwe Tab
Browser Extensie(s) Your Maps Now
Verwachtte Functionaliteit Routebeschrijving, GPS-gerelateerde functies.
Gepromote URL search.yourmapsnow.com
Gebruikt IP Adres (search.yourmapsnow.com) 23.23.191.139
Beinvloede Browserinstellingen Startpagina, nieuwe tabblad-URL, standaardzoekmachine
Symptomen Gemanipuleerde internetbrowser(s) instellingen (startpagina, standaard internetzoekmachine, nieuwe tabbladinstellingen). De gebruikers worden gedwongen om de website van de kaper te bezoeken en om op het internet te zoeken met behulp van hun zoekmachines.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's.
Schade Volgen u tijdens het surfen op het internet (potentiële privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar dubieuze websites.
Verwijdering

Om Your Maps Now browserkaper verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Malwarebytes.
▼ Malwarebytes Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.

Your Maps Now is identiek aan de bovenstaande applicaties, maar er zijn honderden andere browserkapers die erg op elkaar lijken. Terra.im, search.golliver.com, en search.findwide.com zijn slechts enkele voorbeelden. Door valse beloften te doen over het verbeteren van de surfervaring op internet, proberen de browserkaping-apps gebruikers te misleiden om ze te installeren. Na infiltratie in het systeem bieden deze apps geen toegevoegde waarde voor de gebruikers. Hun doel is om inkomsten te verkrijgen voor de ontwikkelaars - deze apps geven advertenties weer, veroorzaken ongewenste doorverwijzingen van browsers en volgen de surfactiviteit van internetgebruikers.

Hoe werd search.yourmapsnow.com geïnstalleerd op mijn computer?

Your Maps Now heeft een officiële downloadwebsite, maar het wordt ook verspreid met behulp van een misleidende software-marketingmethode genaamd 'bundeling' (de stiekeme installatie van programma's van externe partijen samen met reguliere software/apps) en infiltreert dus vaak in de systemen zonder toestemming van de gebruikers. Onderzoek toont aan dat veel gebruikers die de download-/installatieprocessen overhaasten niet weten dat de ontwikkelaars valse apps verbergen in de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' instellingen. Dit gedrag leidt vaak tot de onbedoelde installatie van ongewenste applicaties.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

De sleutel tot computerveiligheid is voorzichtigheid. De download- en installatieprocessen mogen niet overhaast worden uitgevoerd - ze moeten worden uitgevoerd met de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' instellingen in plaats van de 'Snelle' of 'Standaard'-opties, anders blijft de gebundelde software verborgen en kunt u zich niet afmelden.

Website die de Your Maps Now browserkaper promoot:

Website promoot Your Maps Now

Your Maps Now browserkaper installer set-up:

Veiligheidswaarschuwing die vertoont wordt wanneer Your Maps Now browserkaper uitgevoerd wordt

Your Maps Now browserkaper onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Malwarebytes is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Your Maps Now browserkaper. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Malwarebytes DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Search.yourmapsnow.com browserkaper verwijderen:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

search.yourmapsnow.com browserkaper deinstalleren via Configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar enige mogelijk ongewenste applicaties (bijvoorbeeld "Your Maps Now") , selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen". 

Na het verwijderen van het mogelijk ongewenst programma (dat de browserdoorverwijzingen naar de search.yourmapsnow.com website veroorzaakt), scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware. 

Search.yourmapsnow.com browserkaper verwijderen uit internet browsers:

Video die toont hoe browserdoorverwijzingen te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder search.yourmapsnow.com gerelateerde Internet Explorer extensies

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdacht lijkende browser extensies en schakel deze uit.

Verander uw startpagina:

Verwijder search.yourmapsnow.com uit Internet Explorer startpagina

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Internet Opties", verwijder hxxp://search.yourmapsnow.com in het geopende venster en voer het domein van uw voorkeur in, wat geopend zal worden iedere keer dat u Internet Explorer opent. Of typ about: blank om een nieuwe pagina te openen in Internet Explorer. 

Verander uw standaard zoekmachine:

Verwijder search.yourmapsnow.com uit Internet Explorer standaard zoekmachine

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Add-ons beheren". In het geopende venster, selecteer "Zoek Netwerken", en stel "Google", "Bing", of een andere zoekmachine naar keuze in als standaard en verwijder dan "OneSearch".

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van your maps now browserkaper dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder search.yourmapsnow.com gerelateerde Google Chrome extensies

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek "Your Maps Now" of onlangs geïnstalleerde verdachte browser-add-ons en verwijder ze. 

Verander uw startpagina:

Verwijder search.yourmapsnow.com uit Google Chrome startpagina

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen". Klik in het gedeelte "Bij opstarten" op "Pagina's instellen", beweeg met de muis over hxxp://search.yourmapsnow.com en klik op het x-symbool. Nu kunt u uw favoriete website toevoegen als uw startpagina.

Verander uw standaardzoekmachine:

Verwijder search.yourmapsnow.com uit Google Chrome standaard zoekmachine

Om uw standaardzoekmachine in Google Chrome wijzigen: klik op het Chrome-menupictogram Google Chrome options icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen", klik in het gedeelte "Zoeken" op "Zoekmachines beheren ...", verwijder "yourmapsnow" (in sommige gevallen "amazion.com") en voeg toe of selecteer uw voorkeursdomein.

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van your maps now browserkaper, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwidjer search.yourmapsnow.com gerelateerde Mozilla Firefox extensies

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder  "Your Maps Now", en alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verander uw startpagina:

Verwijder search.yourmapsnow.com uit Mozilla Firefox startpagina

Om de startpagina te veranderen, klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Opties" en in het geopende venster verwijdert u hxxp://search.yourmapsnow.com en voert u het domein van uw voorkeur in, dat zal openen iedere keer dat u Mozilla Firefox opstart. 

Verander uw standaard zoekmachine:

Verwijder search.yourmapsnow.com uit Mozilla Firefox standaard zoekmachine

In de URL adres-balk, typ about:config en druk op Enter.
Klik op "I'll be careful, I promise!/Ik beloof dat ik voorzichtig zal zijn!".
In de zoekbalk bovenaan, typ: "yourmapsnow"
Klik met de rechtermuisknop op de gevonden voorkeuren en selecteer "Reset" om de standaardwaarden te herstellen.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van your maps now browserkaper kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de your maps now browserkaper, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van your maps now browserkaper uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over your maps now browserkaper of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/9559-search-yourmapsnow-com-redirect

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Your Maps Now browserkaper QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Your Maps Now browserkaper op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Your Maps Now browserkaper

▼ VERWIJDER DEZE NU met Malwarebytes

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Malwarebytes:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.