FacebookTwitterLinkedIn

Search.mymapsxp.com Doorverwijzing

Ook bekend als: Search.mymapsxp.com
Schadeniveau: Medium

Search.mymapsxp.com doorverwijzing verwijderingsinstructies

Wat is search.mymapsxp.com?

De ontwikkelaars claimen dat My Maps XP gebruikers zal helpen gemakkelijker routeplanners te vinden - "Om in de toekomst sneller een routeplanning te bekomen installeer aub de gratis free My Maps XP New Tab Pagina om je kaart te bekijken en te printen, routeplanners te krijgen en live verkeersupdates. Doo deze gratis functies aan te bieden hopen de makers de indruk te creëren dat My Maps XP compleet legitiem en handig is en daardoor kan het zijn dat gebruikers zich niet realiseren dat deze applicatie eigenlijk geklasseerd wordt als een browser hijacker. De reden daarvoor is het negatieve gedrag van de My Maps XP app - na installatie onder populaire internet browsers wijzigt het de startinstellingen, veroorzaakt het ongewenste browser doorverwijzingen en levert het advertenties daarbij ondertussen ook de internet activiteit bespionerend.

search.mymapsxp.com browser hijacker

Na een succesvolle installatie wijst My Maps XP de nieuwe browsertab URL, startpagina en standaard zoekmachine toe aan de search.mymapsxp.com website. Verder installeert de applicatie browser plug-ins die verhinderen dat de gebruiker deze instellingen terug in hun oorspronkelijke staat herstelt. Dit veroorzaakt ongewenste browser doorverwijzingen naar de search.mymapsxp.com website telkens een gebruiker een browsertab opent of simpelweg probeert te zoeken op internet. Bijkomend vertoont deze browser hijacker verschillende advertenties die de onderliggende inhoud verbergen, waardoor de surfervaring van de gebruiker negatief beïnvloed wordt. Het is ook belangrijk te weten dat de vertoonde advertenties besmettelijk kunnen zijn en dat dus het klikken erop kan leiden tot verdere computerbesmettingen. Wees je ervan bewust dat My Maps XP de surfactiviteit op internet monitort tijdens elke sessie en diverse gegevens verzamelt die het opslaagt op server op afstand. Volgens het privacybeleid wordt de informatie verzameld met als doel advertenties te genereren en zoekresultaten te tonen die zo relevant mogelijk zijn. Het probleem is dat de verzamelde informatie kan misbruikt worden door derden die als doel hebben winst te maken en dus persoonlijk identificeerbare informatie te delen (bvb. PayPal of bank account logins/paswoorden) kunnen ernstige schendingen van de privacy of zelfs identiteitsdiefstal veroorzaken. Als je bezorgd bent om je privacy en om je veilige surfervaring dan kan je de My Maps XP applicatie best zo snel mogelijk verwijderen.

My Maps XP privacybeleidsverklaring ivm het delen van de verzamelde informatie:

DOOR HET GEBRUIKEN VAN DEZE DIENSTEN STEM JE ERIN TOE DAT My Maps XP™ JE URL'S EN ZOEKOPDRACHTEN VERZAMELT WAT KAN LEIDEN TOT PERSOONLIJK IDENTIFICEERBARE GEGEVENS EN DEZE KAN DELEN MET DERDEN OF GEBRUIKEN VOOR ZOEKGERELATEERDE COOKIES.

My Maps XP is completeet identiek aan My Coupons XP, My Email XP, My Weather XP en enkele andere browser hijackers. Naast My Maps XP claimen deze applicaties ook nuttige functies te leveren. In feite zijn browser hijacking apps in het algemeen erg gelijkend. Bijvoorbeeld searchsafe.com, inkeepr.com, 321oyun.com en searchzillions.com proberen allemaal de gebruiker te verleiden tot het installeren door nuttige functies aan te bieden. Hoewel deze applicaties ontwikkeld zijn om inkomsten te genereren door het vertonen van advertenties ('Pay Per Click (PPC)' advertentiemodel), het delen van data met derden en het genereren van inkomsten voor zekere website via ongewenste browser doorverwijzingen. Ze bieden geen waarde woor de gebruiker.

Hoe werd search.mymapsxp.com geïnstalleerd op mijn computer?

Ondanks het feit dat My Maps XP z'n eigen officiële website heeft wordt het meestal verspreid via een misleidende software marketing methode genaamd 'bundling' - de undercover installatie van software van derden (meestal frauduleus) samen met reguliere (meestal gratis) software. Gebruikers die een gebrek aan oplettendheid vertonen tijdens het downloaden of installeren van applicaties maken dat deze methode extreem effectief is. Door het overhaasten van de download/installatieprocessen slaan gebruiker svaak de 'aangepaste' of 'geavanceerde' stappen over en dat zonder zich te realiseren dat de software van derden meestal verborgen werd onder deze stappen, waardoor ze onbedoeld ongewenste applicaties installeren zoals My Maps XP.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Bij het downloaden van software vanaf een freeware download website selecteer je best altijd de directe download link (indien mogelijk). Niettemin, als je toch gedwongen wordt een klein downloadprogramma te gebruiken (ook een downloadmanager genoemd) dat zogezegd je downloadprocedure zal 'versnellen en vergemakkelijken' controleer dan goed elke stap die dit programma zet en zorg ervoor dat je alle installaties van software door derden uitvinkt. In feite zou je applicaties altijd moeten downloaden van een betrouwbare bron - gewoonlijk de officiele website ervan. NA het downloaden let je goed op bij elke stap van de installatieprocedure. Selecteer de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' instellingen, deze zullen alle mogelijk ongewenste programma's opgelijst voor installatie aan het licht brengen en je de kans geven deze te annuleren.

Website die de My Maps XP browser hijacke promoot:

My Maps XP promotie website

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Search.mymapsxp.com browser hijacker verwijdering:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

search.mymapsxp.com browser hijacker uninstall via Control Panel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar "My Maps XP" selecteer deze verwijzing en klik op "Verwijderen" of "Deïnstalleren"

Na het verwijderen van het mogelijk ongewenste programma, dat browser doorverwijzingen veroorzaakt naar de search.mymapsxp.com website, scan je best je computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Search.mymapsxp.com browser hijacker verwijdering uit de internet browsers:

Video die toont hoe browser doorverwijzingen te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder aan search.mymapsxp.com gerelateerde Internet Explorer extensies

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar My Maps XP en schakel deze uit..

Verander je startpagina:

Verwijder de search.mymapsxp.com Internet Explorer startpagina

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Internet Opties", in het geopende scherm verwijder hxxp://search.mymapsxp.com/ en geef je het domein van je voorkeur in dat zal openen elke keer als je Internet Explorer opstart.

Verander je standaard zoekmachine:

Verwijder de search.mymapsxp.com standaardzoekmachine uit Internet Explorer

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Add-ons beheren". In het geopende scherm selecteer je "Zoek Providers", kies "Google", "Bing" of gelijk welke andere zoekmachine van je keuze als standaard zoekmachine en verwijder "OneSearch".

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van search.mymapsxp.com dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder aan search.mymapsxp.com gerelateerde Google Chrome extensies

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar "My Maps XP", selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Verander je startpagina:

Verwijder search.mymapsxp.com als startpagina in Google Chrome

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen". In de "Bij het opstarten" sectie klik je op "pagina's instellen", beweeg je muis over hxxp://search.mymapsxp.com en klik op het x symbool. Nu kan je de website van je voorkeur toevoegen als je startpagina.

Verander de standaard zoekmachine:

Verwijder search.mymapsxp.com als standaard zoekmachine in Google Chrome

Om je standaard zoekmachine te wijzigen in Google Chrome: klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen", in de zoeksectie klik "Beheer zoekmachines...", verwijder "MyMapsXP" en selecteer je zelfgekozen zoekmachine of voeg ze toe.

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van search.mymapsxp.com, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder de aan search.mymapsxp.com gerelateerde Mozilla Firefox extensies

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder "My Maps XP".

Verander de startpagina:

Verwijder search.mymapsxp.com als startpagina in Mozilla Firefox

Om je startpagina te herstellen klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) kies dan "Opties", in het geopende scherm verwijder je hxxp://search.mymapsxp.com/ en typ je je zelf gekozen domein in.

Verander de standaard zoekmachine:

Verwijder search.mymapsxp.com als standaard zoekmachine in Mozilla Firefox

In de URL adresbalk, typ je about:config en druk op Enter.

Klik "Ik zal voorzichtig zijn, beloofd!".

In de zoekfilter bovenaan typ je: "mymapsxp.com"

Klik rechts op de gevonden voorkeuren en klik op "Herstellen" om ze terug naar de standaard-waarden te herstellen.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van search.mymapsxp.com kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de search.mymapsxp.com, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van search.mymapsxp.com uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over search.mymapsxp.com of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/9117-search-mymapsxp-com-redirect

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Search.mymapsxp.com QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Search.mymapsxp.com op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.