Sodinokibi ransomware

Ook bekend als: Sodinokibi virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Ernstig

Sodinokibi ransomware verwijderingsinstructies

Wat is Sodinokibi ?

Sodinokibi is een ransomware-programma dat door cybercriminelen is gemaakt. Zij gebruiken het om bestanden die op de computer van hun slachtoffer zijn opgeslagen te versleutelen en zo te voorkomen dat mensen toegang krijgen tot hun bestanden totdat ze een losgeld hebben betaald. Deze ransomware werd ontdekt doory S!Ri. Malware-onderzoekers noemden het Sodinokibi, maar de ontwikkelaars hebben het nog geen officiële naam gegeven. Deze ransomware plaatst berichten met een vraag om losgeld in mappen die versleutelde bestanden bevatten. De naam van een tekstbestand hangt af van de extensie die aan het versleutelde bestand wordt toegevoegd. Als de extensie bijvoorbeeld ".686l0tek69" is (en het versleutelde bestand wordt hernoemd van bijvoorbeeld "1.jpg" naar "1.jpg.686l0tek69"), dan zal de vraag om losgeld "686l0tek69-HOW-TO-DECRYPT.txt" genoemd worden. Sodinokibi verandert ook de bureaubladachtergrond van het slachtoffer.

Zoals uitgelegd in in het bericht met de vraag om logeld, kunnen mensen wiens computers geïnfecteerd zijn met deze ransomware hun bestanden alleen decoderen (herstellen) door het volgen van de instructies van cybercriminelen die het hebben ontwikkeld. Om gegevens te decoderen moeten hun websites bezocht worden via een van de twee links. Een moet worden geopend met behulp van de Tor-browser, een andere met een normale browser zoals Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera, Internet Explorer of Microsoft Edge. Vermeld wordt dat de link/website die voor een andere browser dan Tor is gemaakt, kan worden geblokkeerd in de toekomst. Eenmaal geopend, vraagt des website om de sleutel in de losgeldbrief (.txt-bestand) te kopiëren en te plakken en de extensie-naam in te voeren (die in hetzelfde tekstbestand staat). Dat opent een andere pagina die vertelt dat slachtoffers twee dagen de tijd hebben om een losgeld van $2500 te betalen. Later wordt de prijs verdubbeld tot $5000. Het losgeld moet worden overgemaakt naar het opgegeven Bitcoin-adres (het moet in een cryptomunt worden betaald). Volgens cybercriminelen moeten slachtoffers, wanneer de betaling wordt gedaan, drie bevestigingen ontvangen. Dan moeten ze de website opnieuw laden en zal er er een downloadlink voor een decoderingstool worden gecreëerd. Slachtoffers worden aangespoord om niet te proberen hun bestanden te decoderen met tools geleverd door andere partijen, volgens de cybercriminelen kunnen deze permanent gegevensverlies veroorzaken. Het is echter niet aanbevolen om losgeld te betalen. Cybercriminelen laten meestal niets meer van zich horen nadat ze het losgeld hebben ontvangen. Daarna negeren de meesten van hen hun slachtoffers en sturen ze niet de tools/sleutels die nodig zijn om het losgeld te ontcijferen. Met andere woorden mensen worden opgelicht. Helaas is er geen enkel hulpmiddel dat in staat is om bestanden die door Sodinokibi gecodeerd zijn gratis te ontsleutelen. Gewoonlijk zijn cybercriminelen die een bepaalde ransomware hebben ontwikkeld de enige die decryptietools kunnen leveren. Meestal zijn de versleutelingsalgoritmes die worden onmogelijk te 'kraken' zonder specifieke decryptietools. In zulke gevallen kunnen bestanden best hersteld worden via een gemaakte backup.

Screenshot van een bericht waarin gebruikers worden aangemoedigd hun getroffen data te ontsleutelen:

Sodinokibi decrypt instructions

Andere bekende ransomwareprogramma's zijn: BellevueCollegeEncryptor, Hceem en Hrosas. De meeste zijn gemaakt om gebruikersbestanden te versleutelen en vergrendeld te houden, tenzij er een losgeld wordt betaald. De belangrijkste verschillen zijn de prijs van een decodering en het cryptografiealgoritme dat werd gebruikt om gegevens te versleutelen. Helaas zijn deze in de meeste gevallen onmogelijk te kraken, tenzij ransomware niet volledig ontwikkeld is en nog enkele bugs/fouten bevat Om gegevens- en financiële verliezen door ransomware te voorkomen, raden we u aan om regelmatig back-ups te maken en deze op externe servers of niet-aangesloten opslagapparaten te bewaren.

Hoe besmette ransomware mijn computer?

Enkele van de meest gebruikte manieren om ransomware en diverse andere kwaadaardige programma's te verspreiden zijn spamcampagnes, Trojan, nep-updaters, dubieuze downloadbronnen en softwarecracks. In het eerste geval sturen cybercriminelen e-mails die kwaadaardige bijlagen bevatten, door deze e-mails te presenteren als officiële en belangrijke e-mails, proberen ze mensen te verleiden om bijgevoegde bestanden te openen. Deze bijlagen zijn meestal Microsoft Office- en PDF-documenten, archieven zoals ZIP, RAR-bestanden, JavaScript-bestanden, uitvoerbare bestanden (.exe en andere) enzovoort. Als ze worden geopend, downloaden en installeren ze ransomware of andere gevaarlijke malware. Als er al een trojan op een computer is geïnstalleerd, dan is het zeer waarschijnlijk dat deze wordt gebruikt om andere bedreigingen te verspreiden. Programma's van dit type veroorzaken vaak keteninfecties. Valse software-updaters verspreiden bij hun gebruik kwaadaardige software door deze te installeren in plaats van de verwachte updates of oplossingen. Deze hulpmiddelen kunnen worden gebruikt om verouderde software met fouten of bugs te exploiteren. Onbetrouwbare downloadbronnen (zoals peer-to-peer netwerken, gratis bestandshostingdiensten, freeware download websites, onofficiële websites en andere soortgelijke kanalen) kunnen ook worden gebruikt om ransomware te verspreiden. Cybercriminelen gebruiken deze kanalen om hun malware als onschadelijke bestanden te vermommen. Wanneer mensen deze downloaden en openen, installeren ze zelf kwaadaardige programma's. Door gebruik te maken van softwarecracks lopen mensen vaak het risico dat ze ook kwaadaardige programma's installeren. Deze tools worden gebruikt om activatie van betaalde software te omzeilen, maar ze veroorzaken vaak ongewenste installaties/computerinfecties.

Overzicht risico:
Naam Sodinokibi virus
Bedreigingstype Ransomware, Cryptovirus, bestandenvergrendelaar
Extensie van versleutelde bestanden Willekeurige string.
Bericht met de vraag om losgeld Tekstbestand, bureaubladachtergrond, website.
Losgeldbedrag $2500/$5000
Contact met de cybercriminelen Website chat.
Detectienamen Avast (Win32:Malware-gen), BitDefender (Trojan.GenericKD.31927370), ESET-NOD32 (een variant van Win32/GenKryptik.DGSJ), Kaspersky (Exploit.Win32.Nekto.lr), volledige detectielijst (VirusTotal)
Naam van het frauduleuze proces Showing Mcga Wmv Photo Ramsey Married
Symptomen U kunt geen bestanden openen die zijn opgeslagen op uw computer, voorheen functionele bestanden hebben nu een andere extensie, bijvoorbeeld my.docx.locked. Een bericht met de vraag om losgeld wordt weergegeven op uw bureaublad. Cybercriminelen vragen om een losgeld te betalen (meestal in bitcoins) om uw bestanden te ontgrendelen.
DistributiemSodinokibiodes Besmette bijlagen (macros), torrentwebsites, kwaadaardige advertenties.
Schade Bestanden zijn gecodeerd en kunnen niet worden geopend zonder losgeld te betalen. Extratrojans en malware-infecties kunnen samen met een ransomware-infectie worden geïnstalleerd.
Verwijdering

Om Sodinokibi virus verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Malwarebytes.
▼ Malwarebytes Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.

Hoe uzelf te beschermen tegen besmettingen met ransomware?

Vermijd het openen van bijlagen in e-mails die worden ontvangen van onbekende/verdachte adressen. Hetzelfde geldt voor weblinks. Deze e-mails worden meestal als belangrijk en legitiem gepresenteerd, maar meestal zijn ze niet relevant voor de ontvanger. Bovendien raden wij aan om officiële en betrouwbare websites te gebruiken bij het downloaden van software en om software bij te werken met behulp van geïmplementeerde functies of tools die alleen door de officiële ontwikkelaars worden geleverd. Merk op dat tools waarmee mensen de betaling voor software omzeilen illegaal zijn en vaak computerinfecties veroorzaken. Om te voorkomen dat computers geïnfecteerd raken raden wij aan om een gerenommeerde anti-virus of en anti-spyware software te installeren. Bovendien mag deze niet worden uitgeschakeld zonder een goede reden. Als uw computer al geïnfecteerd is met Sodinokibi dan raden wij u aan een scan uit te voeren met Malwarebytes om deze ransomware automatisch te verwijderen.

Tekst in het tekstbestand van Sodinokibi ransomware (random-string-HOW-TO-DECRYPT.txt):

--=== Welkom. Opnieuw. ===-------

 

Wat is er gebeurd? [+]

 

Uw bestanden zijn gecodeerd en momenteel niet beschikbaar. U kunt het controleren: alle bestanden op uw computer hebben uitbreiding 686l0tek69.

Trouwens, alles is mogelijk om te herstellen (herstellen), maar u moet onze instructies volgen. Anders kunt u uw gegevens NOOIT terugsturen (NOOIT).

 

Welke garanties? [+]

 

Het is gewoon een zaak. Wij geven absoluut niets om u en uw deals, behalve dat we alleen maar voordelen krijgen. Als we ons werk en onze verplichtingen niet doen - niemand zal niet met ons samenwerken. Het is niet in ons belang.

Om de mogelijkheid van het terugsturen van bestanden te controleren, moet u naar onze website gaan. Daar kunt u een bestand gratis decoderen. Dat is onze garantie.

Als u niet meewerkt met onze service - voor ons maakt het niet uit. Maar u verliest uw tijd en gegevens, want wij hebben alleen de private sleutel. In de praktijk - tijd is veel waardevoller dan geld.

 

Hoe krijgt u toegang tot de website? [+]

 

Je hebt twee manieren:

 

1) [Aanbevolen] Met behulp van een TOR-browser!

  a) Download en installeer de TOR-browser van deze site: hxxps://torproject.org/

  b) Open onze website: hxxp://aplebzu47wgazapdqks6vrcv6zcnjppkbxbr6wketf56nf6nf6aq2nmyoyd.onion/913AED0B5FE1497D.

 

2) Als de TOR geblokkeerd is in uw land, probeer dan VPN te gebruiken! Maar u kunt wel gebruik maken van onze secundaire website. Hiervoor:

  a) Open uw om het even welke browser (Chrome, Firefox, Opera, IE, IE, Edge)

  b) Open onze secundaire website: http://decryptor.top/913AED0B5FE1497D

 

Waarschuwing: secundaire website kan worden geblokkeerd, daarom is de eerste variant veel beter en meer beschikbaar.

 

Wanneer u onze website opent, zet dan de volgende gegevens in het invoerformulier:

Sleutel:

 

-

 

Uitbreiding naam:

 

686l0tek69

 

!!! GEVAAR!!!!!!

Probeer niet zelf bestanden te wijzigen, maar gebruik geen software van derden voor het herstellen van uw gegevens of antivirusoplossingen - dit kan leiden tot beschadiging van de private sleutel en, als gevolg daarvan, The Loss all data.

!!! !!! !!!

EEN MEER TIJD: Het is in uw belang om uw bestanden terug te krijgen. Van onze kant, wij (de beste specialisten) maken alles voor het herstel, maar u moet zich er niet mee bemoeien.

!!! !!! !!!

Screenshot van Sodinokibi's website (eerste pagina):

sodinokibi ransomware website first page

Screenshot van Sodinokibi's website (tweede pagina):

sodinokibi website second page

Tekst in de website geöpend met Tor (tweede pagina):

Uw computer is geïnfecteerd!

Uw documenten, foto's, databases en andere belangrijke bestanden zijn versleuteld.

Om uw bestanden te decoderen moet u onze speciale software - 686l0tek69-Decryptor - kopen.

Je kunt het nu meteen doen. Volg de onderstaande instructies. Maar vergeet niet dat u niet dat u niet veel tijd heeft.

686l0tek69-Decryptorkosten

 

Je hebt 2 dagen de tijd, 23:59:17:17.

* Als u niet op tijd betaalt, wordt de prijs verdubbeld.

* De tijd eindigt op 3 mei, 10:44:08:08

Huidige prijs

Na verloop van tijd

0.47528863 btc

ò 2.500 USD

0,9505777726 btc

ò 5.000 USD

 

Status: Geen toegang tot download 686l0tek69-Decryptor.

 

BTC-ontvangstadres: 324VH5nPXCKCUGAMAn23nogm2Z6ph97evh

Instructies Chat-ondersteuning

Hoe 686l0tek69-Decryptor kopen?

 

Maak een Bitcoin Portemonnee (wij raden Blockchain.info aan)

Koop de benodigde hoeveelheid Bitcoins. De huidige prijs voor het kopen van Bitcoins is 0,47528863 btc.

Stuur 0,47528863 btc naar het volgende Bitcoin-adres:

324VH5nPXCKCUGAMAn23nogm2Z6ph97evh van 324VH5nPXCKCUGAMAn23nogm2Z6ph97evh

 

* Dit ontvangstadres is voor u aangemaakt om uw transacties te identificeren.

Wacht op 3 bevestigingen

Herladen huidige pagina na, en krijg een link naar 686l0tek69-Decryptor te downloaden 686l0tek69-Decryptor

 

Garanties?

 

Upload uw bestand voor test 686l0tek69-Decryptor.

 

* Dit bestand moet een versleutelde afbeelding zijn. Voorbeeld

 

uw-bestandsnaam.jpg.686l0tek69

uw-bestandsnaam.png.686l0tek69

uw-bestandsnaam.gif.gif.686l0tek69

Sodinokibi's website in Tor (GIF):

sodinokibi web appearance

Screenshot van Sodinokibi's bureaubladachtergrond:

Sodinokibi wallpaper

Screenshot van door Sodinokibi versleutelde bestanden (willekeurige extensie):

Files encrypted by Sodinokibi

Screenshot van Sodinokibi-proces in taakbeheer ("Showing Mcga Wmv Photo Ramsey Married")

sodinokibi process in task manager

Screenshot van een chat met de cybercriminelen over de naam ervan:

sodinokibi chat window 1 sodinokibi chat window 2

Tekst in de chat:

Onderzoeker Tomas: Waar kom je vandaan?

Onderzoeker Tomas: Wat is de naam van uw losgeld?

Cybercrimineel: Wij hebben geen naam, schrijf hier niet.

Onderzoeker Tomas: Onderzoekers noemen dit "Sodinokibi" ransomware. Dat is niet zo'n mooie naam, misschien wil je wel iets anders gebruiken?

Cybercrimineel: laat het me zien

Onderzoeker Tomas: hxxps: hxxps://www.youtube.com/watch?v=MlfYEqAjXUE&feature=youtu.be

Onderzoeker Tomas: Je zou een coolere naam kunnen bedenken dan "Sodinokibi".

Cybercrimineel: Hm, waarom deze naam?

Onderzoeker Tomas: Ik denk dat dit van een uitvoerbare bestandsnaam komt (hxxps://twitter.com/GrujaRS/status/112205185365773939265/photo/1).

Onderzoeker Tomas: Welke naam wil je gebruiken?

Cybercrimineel: we hebben geen naam, maar geven ons enkele dagen de tijd om erover na te denken.

Onderzoeker Tomas: oké, geweldig.

Update 3 mei 2019 - Onderzoek heeft uitgewezen dat cybercriminelen een kwetsbaarheid van Oracle WebLogic Servers (CVE-2019-2725) uitbuiten om deze te injecteren met verschillende malware, waaronder GANDCRAB, Sodinokibi, en diverse miners enz. Gelukkig heeft Oracle al een patch uitgebracht om de kwetsbaarheid te verhelpen. Dus, als u een dergelijke server bezit, download en installeer de patch dan onmiddellijk. U kunt gedetailleerde en een downloadlink vinden in dit artikel.

Sodinokibi ransomware verwijdering:

Sodinokibi virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Malwarebytes is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Sodinokibi virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Malwarebytes DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Stap 1

Windows XP en Windows 7 gebruikers: Start uw computer in veilige modus. Klik op start, klik op 'Sluit af', klik op 'Opnieuw opstarten' en klik op OK. Druk tijdens het opstarten van de computer meerdere malen op de F8-toets op uw toetsenbord totdat u het menu 'Windows opties' ziet en selecteer vervolgens Veilige modus met netwerkmogelijkheden in de lijst.

Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 7 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

Windows 8 gebruikers: Ga naar het Windows 8 Start Scherm, typ Geavanceerd, in de zoekresultaten selecteer je Instellingen. Klik op geavanceerde startopties, in het geopende 'Algemene PC-instellingen' scherm selecteer je Geavanùceerde Opstart. Klik op de 'Nu herstarten'-knop. Je computer zal nu herstarten in het 'Geavanceerde Opstartopties menu'. Klik op de 'Probleemoplosser'-knop, klik dan op de 'Geavanceerde Opties'-knop. In het geavanceeerde opties scherm klik op 'Opstartinstellingen'. Klik op de 'Herstarten'-knop. Je PC zal nu herstarten naar het Opstart Instellingen scherm. Druk 5 om in Veilige Modus met commando-prompt te starten.

Windows 8 Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 8 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

Windows 10 gebruikers: Klik op het Windows-logo en selecteer het Power-icoon. In het geopende menu klik je op herstarten terwijl je de Shift-knop ingedrukt houdt. In het 'Kies een optie'-scherm klik je op 'Problemen oplossen' en selecteer je de 'Geavanceerde opties'. In het 'Geavanceerde-opties menu selecteer je opstartinstellingen en klik je op de 'Herstarten'-knop. In het volgende scherm moet je op de F5-knop drukken. Zo zal je besturingssysteem in veilige modus met netwerk herstart worden.

windows 10 Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 10 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

Stap 2

Log in op het account dat besmet is met het Sodinokibi virus. Start je internet browser en download een legitiem anti-spyware programma. Werk de anti-spyware software bij en start een volledige systeemscan.

Als je je computer niet kan starten in veilige modus met netwerk probeer dan systeemherstel uit te voeren.

Video die toont hoe het ransomware virus te verwijderen via de 'Veilige Modus met commando-prompt' en 'Systeemherstel':

1. Tijdens het opstartproces van je computer druk je verschillende keren op de F8 toets op je toetsenbord tot het Geavanceerde Opties menu van Windows verschijnt. Dan selecteer je Veilige Modus met commando-prompt uit de lijst en druk je op ENTER.

Herstart je computer in veilige Modus met Commando-prompt

2. Als de commando-prompt modus geladen is typ dan de volgende regel: cd restore en druk op ENTER.

systeemherstel via commando-prompt typ cd restore

3. Typ vervolgens deze regel: rstrui.exe en druk op ENTER.

systeemherstel via commando-prompt rstrui.exe

4. In het geopende venster klik 'Volgende'.

herstel systeembestanden en instellingen

5. Selecteer één van de beschikbare herstelpunten en klik 'Volgende' (dit zal je computer herstellen naar een eerdere tijd en datum, voor deze Sodinokibi ransomware je PC geïnfiltreerd had).

selecteer een herstelpunt

6. In het geopende venster klik 'Ja'.

systeemherstel uitvoeren

7. Na het herstellen van je computer naar een eerdere datum download en scan je je PC met aanbevolen malware verwijderingssoftware om enige achtergebleven delen van de Sodinokibi ransomware te verwijderen.

Om individuele bestanden te herstellen die werden versleuteld door deze ransomware zouden PC-gebruikers de Vorige Versie-functie van Windows kunnen proberen te gebruiken. Deze mSodinokibiode is effectief als de Systeem Herstel-functie geactiveerd was op het besmette besturingssysteem. Merk op dat sommige versies van de Sodinokibi ransomware de schaduwvolume-kopies van bestanden verwijderen dus deze mSodinokibiode zal niet altijd werken.

Om een bestand te herstellen klik met de rechtermuisknop op het bestand, ga naar Eigenschappen en selecteer de Vorige Versie-tab. Als het geselecteerde bestand een herstelpunt heeft, selecteer dit dan en klik op de 'Herstellen'-knop.

Herstel bestanden veresleuteld door CryptoDefense

Als je je computer niet kan starten in veilige modus met netwerk (of met commando-prompt), herstart je computer met een hersteldisk. Sommige varianten van deze ransomware schakelen de veilige modus uit waardoor het verwijderen ervan moeilijker wordt. Om deze stap uit te voeren zal je toegang moeten hebben tot een andere computer.

Om de controle terug te krijgen over bestanden die werden versleuteld met Sodinokibi, kan je ook een programma uitproberen genaamd Shadow Explorer. Meer informatie over hoe dit programma werkt kan je hier vinden.

shadow explorer screenshot

Om uw computer te beschermen tegen ransomware voor het versleutelen van bestanden, gebruikt u gerenommeerde antivirus- en antispywareprogramma's. Als een extra beveiligingsmSodinokibiode kunt u de programma's HitmanPro.Alert en EasySync CryptoMonitor gebruiken, die groepsbeleidsobjecten kunstmatig in het register implementeren om malafide programma's zoals Sodinokibi ransomware te blokkeren.

Merk op dat de Windows 10 Fall Creators Update een "gecontroleerde toegang tot mappen"-functie bevat die ransomware kan helpen blokkeren. Deze functie beschermt automatisch bestanden in de mappen Documenten, Afbeeldingen, Video's, Muziek en Bureaublad.

gecontroleerde toegang tot mappen

Windows 10-gebruikers zouden deze update moeten installeren om hun data tegen ransomware te beschermen. Je vindt hier meer informatie over hoe u deze update kunt uitvoeren en voeg extra bescherming toe voor ransomware-infecties.

HitmanPro.Alert CryptoGuard - detecteert de versleuteling van bestanden en blokkeert dit automatisch:

hitmanproalert ransomware preventie applicatie

Malwarebytes Anti-Ransomware Beta gebruikt geavanceerde proactieve technologie om ransomware-activiteit te meten en meteen te stoppen - voordat gebruikersbestanden getroffen worden:

malwarebytes anti-ransomware

  • De beste manier om schade door ransomware-besmettingen te voorkomen is het regelmatig nemen van backups. Meer informatie over online backup oplossingen en dataherstelsoftware vind je HIER.

Andere tools waarvan geweten is dat ze de Sodinokibi ransomware kunnen verwijderen:

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/14942-sodinokibi-ransomware

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Sodinokibi virus QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Sodinokibi virus op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Sodinokibi virus

▼ VERWIJDER DEZE NU met Malwarebytes

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Malwarebytes:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.