GANDCRAB 5.3 Ransomware

Ook bekend als: GANDCRAB 5.3 virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Ernstig

GANDCRAB 5.3 ransomware verwijderingsinstructies

Wat is GANDCRAB 5.3?

Zoals ontdekt door Jakub Kroustek is GANDCRAB 5.3 (ook bekend als GANDCRAB V5.3) een risicovolle ransomware die behoort tot de GANDCRAB malwarefamilie. Na succesvolle infiltratie codeert GANDCRAB 5.3 de meeste opgeslagen gegevens en voegt het bestandsnamen toe met een extensie met willekeurige tekenreeksen. Zo wordt bijvoorbeeld "sample.jpg" hernoemd naar iets als "sample.jpg.awqrsj". Bovendien verandert GANDCRAB 5.3 de bureaubladachtergrond van het slachtoffer en laat het een tekstbestand achter (bijvoorbeeld "AWQRSJ-MANUAL.txt") in elke bestaande map.

De bureaubladachtergrond van GANDCRAB 5.3 toont een kort bericht dat de gegevens gecodeerd zijn en alleen hersteld kunnen worden met een unieke decryptietool (gemaakt door de ontwikkelaars van GANDCRAB 5.3) die de slachtoffers moeten kopen. Het moedigt de slachtoffers ook aan om het gemaakte tekstbestand te lezen voor de gedetailleerde instructies. Het tekstbestand stelt ook dat de gegevens gecodeerd zijn en alleen hersteld kunnen worden door een unieke decoderingssleutel te gebruiken die de slachtoffers opnieuw moeten aanschaffen. Kortom, de cybercriminelen proberen om aan hun slachtoffers een decoderingstool te verkopen met de sleutel die erin ingebed is. De prijs is niet gespecificeerd - alle gegevens worden per e-mail verstrekt. Het is echter vermeldenswaard dat de cybercriminelen meestal om 500 - 1500 euro losgeld vragen die betaald moet worden met behulp van Bitcoins, Monero, Ethereum of een andere cryptocurrency. Hoe laag of hoog de prijs ook is, deze mag nooit betaald worden. Onderzoeksresultaten tonen aan dat de cybercriminelen hun slachtoffers vaak negeren zodra betalingen ingediend zijn. Met andere woorden, betalen levert meestal geen positief resultaat en de gebruikers worden gewoon opgelicht. Daarom moeten alle aanmoedigingen om te betalen en zelfs om contact op te nemen met deze personen genegeerd worden. Helaas zijn er momenteel geen tools bekend die de encryptie van GANDCRAB 5.3 kunnen kraken en die de gegevens gratis kunnen herstellen. Bitdefender heeft echter een decryptietool ontwikkeld voor eerdere versies van de GANDCRAB ransomware, wat betekent dat de situatie uiteindelijk kan veranderen. Toch is de enige mogelijke oplossing voorlopig het herstellen van alle gegevens vanaf een back-up, als er één gemaakt is.

Screenshot van een bericht dat gebruikers aanmoedigt om losgeld te betalen en zo hun getroffen gegevens te ontsleutelen:

GANDCRAB 5.3 decryptie instructies

Er zijn tientallen ransomware-infecties die hierop lijken. Cube, Gotcha, en Guvara zijn slechts enkele voorbeelden uit een lange lijst. Merk op dat hoewel de ontwikkelaars verschillend zijn, hun gedrag nog steeds exact hetzelfde is - deze infecties tasten de gegevens aan (meestal door codering) en vragen om losgeld in ruil voor het herstellen ervan. Het probleem is dat de meeste infecties gebruikmaken van cryptografieën die unieke decryptiesleutels genereren. Dus, tenzij het virus nog in ontwikkeling is en/of het bepaalde bugs/gebreken vertoont, is het onmogelijk om de gegevens handmatig te herstellen (zonder dat de ontwikkelaars itussenkomen). Ransomware biedt een sterk argument voor het onderhouden van een regelmatige gegevensback-ups. Zorg er echter wel voor dat u ze bewaart op niet-aangesloten opslagapparaten of externe servers, omdat lokaal opgeslagen back-ups naast de reguliere gegevens in gevaar worden gebracht.

Hoe besmette ransomware mijn computer?

Ransomware wordt meestal verspreid met behulp van email-spamcampagnes, software van externe partijen, valse software updates of cracks en trojans. Spamcampagnes worden in principe gebruikt om honderdduizenden e-mails te verzenden die bestaan ​​uit misleidende berichten en schadelijke bijlagen. De berichten bevatten bijlagen als enkele "belangrijke documenten" (bijv. rekeningen, facturen, ontvangstbewijzen, enz.) en moedigen de gebruikers aan om ze te openen. Niettemin resulteert het openen ervan in allerlei systeeminfecties. Niet-officiële downloadbronnen stellen kwaadaardige uitvoerbare bestanden voor als legitieme software, waardoor de gebruikers overtuigd worden om handmatig malware te downloaden en te installeren. Valse updaters zijn ontworpen om systemen te infecteren door verouderde software met bugs/fouten te misbruiken of door eenvoudig malware te downloaden en te installeren in plaats van de daadwerkelijke updates. Hetzelfde geldt voor softwarecracks. Deze worden gebruikt om betaalde software gratis te activeren. Maar de meeste zijn vals en de oplichters gebruiken ze om malware te verspreiden. Daarom zullen de gebruikers waarschijnlijk eerder hun computers infecteren dan dat ze toegang krijgen tot de betaalde functies. Last but not least zijn er de trojans. Dit zijn kwaadaardige applicaties die in computers infiltreren en extra malware blijven injecteren. Dit worden 'keteninfecties' genoemd.

Bedreigingsoverzicht:
Naam GANDCRAB 5.3 virus
Bedreigingstype Ransomware, Crypto Virus, Bestanden locker
Extensie van de versleutelde bestanden willekeurig
Losgeld vragend bericht bureaublad, tekstbericht
Cybercrimineel Contact [email protected]
Detectie Namen Avast (Win32:Trojan-gen), BitDefender (Generic.Ransom.GandCrab5.5B2B9420), ESET-NOD32 (een variant van Win32/Filecoder.GandCrab.F), Kaspersky (HEUR:Trojan.Win32.Generic), Volledige Lijst van Detecties (VirusTotal)
Symptomen Kan bestanden die op uw computer zijn opgeslagen niet openen, eerder functionele bestanden hebben nu een andere extensie, bijvoorbeeld mijn.docx.locked. Een losgeld eisend bericht wordt weergegeven op uw bureaublad. Cybercriminelen vragen om ​​losgeld te betalen (meestal in bitcoins) om je bestanden te ontgrendelen.
Verspreidingsmethoden Geïnfecteerde e-mailbijlagen (macro's), torrent-websites, schadelijke advertenties.
Schade Alle bestanden zijn gecodeerd en kunnen niet geopend worden zonder het losgeld te betalen. Extra trojans die een wachtwoord stelen en malware-infecties kunnen samen met de ransomware-infectie geïnstalleerd worden.
Verwijdering

Om GANDCRAB 5.3 virus verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Malwarebytes.
▼ Malwarebytes Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.

Hoe uzelf te beschermen tegen besmettingen met ransomware?

Iedereen zou moeten weten dat de belangrijkste redenen voor computerbesmettingen een gebrek aan kennis en roekeloos gedrag zijn. De sleutel tot computerveiligheid is voorzichtigheid. Daarom is het belangrijk om goed te letten tijdens het surfen op het internet en tijdens het downloaden/installeren/updaten van software. Open nooit e-mailbijlagen als deze niet relevant zijn of als de afzender verdacht of onherkenbaar lijkt. Download apps bovendien alleen via officiële bronnen, met behulp van directe downloadlinks. Externe downloaders en installatieprogramma's bevatten vaak valse apps, daarom mogen dergelijke tools niet worden gebruikt. De geïnstalleerde applicaties en besturingssysteem up-to-date houden is ook van het grootste belang. Om dit te bereiken, gebruikt u echter best alleen geïmplementeerde functies of tools die door de officiële ontwikkelaar geleverd worden. Houd er rekening mee dat softwarepiraterij als cybercriminaliteit wordt beschouwd. Bovendien is het risico op infecties extreem hoog. Probeer daarom nooit om de geïnstalleerde apps te kraken. Gebruik ten slotte altijd een gerenommeerde antivirus-/antispyware-suite - deze tools helpen u bij het opsporen en verwijderen van malware voordat het systeem schade kan ondervinden. Als uw computer al geïnfecteerd is met GANDCRAB 5.3, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Malwarebytes om deze ransomware automatisch te verwijderen.

Tekst in het GANDCRAB 5.3 ransomware tekstbestand :

--- = GANDCRAB V5.3 = ---

*********************** VERWIJDER DIT BESTAND ONDER GEEN ENKELE OMSTANDIGHEID, TOTDAT AL UW GEGEVENS TERUGKEREN ************ ***********

    ***** ALS U DIT NIET DOET, ZAL DIT LEIDEN TOT CORRUPTIE VAN HET SYSTEEM, WANNEER ER DECRYPTIEFOUTEN ZIJN *****

Aandacht!

Al uw bestanden, documenten, foto's, databases en andere belangrijke bestanden zijn gecodeerd en hebben de extensie: .AWQRSJ

De enige methode om uw bestanden te herstellen is om een ​​unieke privésleutel aan te schaffen. Alleen wij kunnen u deze sleutel geven en alleen wij kunnen uw bestanden herstellen.
  
Alleen wij kunnen uw bestanden herstellen
                   
U moet de volgende instructies volgen:

-------------------------------------------------- --------------------------------------

  1. Stuur een e-mail naar ons op het volgende adres met deze notitie: 113737081e857d00 ADRES: [email protected]

-------------------------------------------------- --------------------------------------
    

We sturen u de instructies om te betalen.
--- BEGIN GANDCRAB-TOETS ---
-
--- EINDE GANDCRAB-TOETS ---

--- BEGIN PC DATA ---
-
--- EINDE PC GEGEVENS ---

Screenshot van het GANDCRAB 5.3 bureaublad:

GANDCRAB 5.3 bureaublad

Screenshot van bestanden versleuteld door GANDCRAB 5.3 (willekeurige extensie):

Bestanden versleuteld door GANDCRAB 5.3

GANDCRAB 5.3 ransomware verwijderen:

GANDCRAB 5.3 virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Malwarebytes is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van GANDCRAB 5.3 virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Malwarebytes DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Het besmette apparaat isoleren:

Sommige ransomware-infecties zijn ontworpen om bestanden op externe opslagapparaten te versleutelen en soms verspreiden ze zich zelfs over het hele lokale netwerk. Daarom is het belangrijk om het geïnfecteerde apparaat (de computer) zo snel mogelijk te isoleren.

Stap 1: De internetverbinding verbreken.

De eenvoudigste manier om een computer los te koppelen van het internet is door de ethernetkabel los te koppelen van het moederbord. Sommige apparaten zijn echter verbonden via een draadloos netwerk en voor sommige gebruikers (vooral degenen die niet bijzonder technisch onderlegd zijn) kan het loskoppelen van kabels lijken lastig. Daarom kunt u het systeem ook handmatig ontkoppelen via het 'Configuratiescherm':

Navigeer naar het "Configuratiescherm", klik op de zoekbalk in de rechterbovenhoek, typ 'Netwerkcentrum" en selecteer het gevonden resultaat:

Disconnecting computer from the Internet (step 1)

Klik op 'Adapterinstellingen wijzigen' in de rechterbovenhoek:

Disconnecting computer from the Internet (step 2)

Klik met de rechtermuisknop op elke verbinding en selecteer 'Uitschakelen'. Zodra deze zijn uitgeschakeld is er geen internetverbinding meer. Om deze terug in te schakelen klikt u opnieuw met de rechtermuisknop en selecteert u 'Inschakelen'.

Disconnecting computer from the Internet (step 3)

Stap 2: Ontkoppel alle opslagapparaten.

Zoals hierboven vermeld, kan ransomware gegevens versleutelen en alle opslagapparaten besmetten die op de computer zijn aangesloten. Daarom moeten alle externe opslagapparaten (flashdrives, draagbare harde schijven, enz.) onmiddellijk worden losgekoppeld. U moet de apparaten wel eerst 'Uitwerpen' in Windows om gegevensbeschadiging te voorkomen:

Navigeer naar "Mijn Computer" en klik met de rechtermuisknop op elk aangesloten apparaat. Kies vervolgens "Uitwerpen":

Ejecting external storage devices

Stap 3: U afmelden bij cloud-diensten.

Sommige ransomware kan software gijzelen die uw gegevens uploadt naar de cloud en kan zo deze gegevens beschadigen of versleutelen. Daarom moet u zich afmelden bij alle cloudopslagaccounts binnen browsers en andere gerelateerde software. Overweeg ook om de cloudbeheersoftware tijdelijk te verwijderen totdat de infectie volledig is verwijderd.

De ransomware-besmetting identificeren:

Om een infectie goed af te handelen, moet men deze eerst identificeren. Sommige ransomware-infecties tonen berichten met een vraag om losgeld (zie bijvoorbeeld het tekstbestand van de WALDO ransomware hieronder).

Identify ransomware-type infection (step 1)

Dit is echter zeldzaam. In de meeste gevallen toont ransomware kortere berichten waarin enkel wordt vermeld dat de gegevens versleuteld zijn en dat de slachtoffers losgeld moeten betalen. Merk op dat ransomware-infecties meestal berichten genereren met verschillende bestandsnamen (bijvoorbeeld "_readme.txt", "READ-ME.txt", "DECRYPTION_INSTRUCTIONS.txt", "DECRYPT_FILES.html" enz.). Daarom lijkt de naam van een losgeldbericht een goede manier te zijn om de infectie te identificeren. Het probleem is dat de meeste van deze namen generiek zijn en dat sommige infecties dezelfde namen gebruiken, ook al zijn de getoonde berichten verschillend en zijn de infecties niet verwant. Daarom kan de bestandsnaam van het bericht ineffectief zijn om de naam van de besmetting te vinden en zelfs leiden tot permanent gegevensverlies (door bijvoorbeeld te proberen gegevens te decoderen met tools die zijn ontworpen voor andere ransomware-infecties zodat de gegevens onherstelbaar worden beschadigd).

Een andere manier om ransomware te identificeren, is door de bestandsextensie te controleren, die aan elk versleuteld bestand is toegevoegd. De naam van de infectie wordt vaak toegevoegd aan de bestandsextensie (zie bestanden die zijn gecodeerd door de Qewe-ransomware hieronder).

Identify ransomware-type infection (step 2)

Deze methode is echter alleen effectief als de bijgevoegde extensie uniek is - veel ransomware-infecties voegen een generieke extensie toe (bijvoorbeeld ".encrypted", ".enc", ".crypted", ".locked", enz.). In deze gevallen is het identificeren van ransomware dmv de bestandsextensie onmogelijk.

Een snelle en eenvoudige manier om ransomwarebesmettingen te identificeren is via de ID Ransomware website. Deze service herkent de meeste bestaande ransomware-infecties. Slachtoffers uploaden enkel het losgeldbericht en/of een versleuteld bestand (we raden u aan beide te uploaden indien mogelijk).

Identify ransomware-type infection (step 3)

De ransomware wordt binnen enkele seconden geïdentificeerd en u ziet verschillende details, zoals de naam van de malwarefamilie waartoe de infectie behoort, of deze kan worden gedecodeerd, enzovoort.

Voorbeeld 1 (Qewe [Stop / Djvu] ransomware):

Identify ransomware-type infection (step 4)

Voorbeeld 2 (.iso [Phobos] ransomware):

Identify ransomware-type infection (step 5)

Als uw gegevens werden versleuteld door een ransomware die niet wordt ondersteund door ID Ransomware, kunt u altijd proberen op internet te zoeken met behulp van bepaalde zoekwoorden (bijvoorbeeld de titel van het losgeldbericht, de bestandsextensie, de opgegeven e-mails voor contactpersonen, cryptowallet-adressen, enz.).

Decryptietools voor de ransomware zoeken:

Versleutelingsalgoritmen die door de meeste ransomware-infecties worden gebruikt, zijn uiterst geavanceerd en als de versleuteling correct wordt uitgevoerd, kan alleen de ontwikkelaar gegevens herstellen. Dit komt omdat decodering een specifieke sleutel vereist, die wordt gegenereerd tijdens de codering. Gegevens herstellen zonder de sleutel is onmogelijk. In de meeste gevallen bewaren de cybercriminelen sleutels op een externe server in plaats van op de geïnfecteerde machine. Dharma (CrySis), Phobos en andere high-end ransomware-infecties zijn vrijwel foutloos, en dus is het onmogelijk om gecodeerde gegevens te herstellen zonder hulp van de ransomware-ontwikkelaars. Er zijn echter ook tientallen ransomware-infecties die slecht ontwikkeld zijn en die fouten vertonen, zoals het gebruik van identieke coderings- en decoderingssleutels voor elk slachtoffer, lokaal opgeslagen sleutels, enz.). Controleer daarom altijd of er geen decoderingstools beschikbaar zijn voor de ransomware die uw computer heeft besmet.

Het vinden van de juiste decryptietool op internet kan erg frustrerend zijn. Om deze reden raden we u aan het 'No More Ransom Project' te gebruiken, als u de ransomware hebt kunnen identificeren. De No More Ransom Project-website bevat een sectie genaamd 'Decryption Tools' met een zoekbalk. Voer daar de naam van de ransomware in en controleer op beschibare decryptietools.

Searching for ransomware decryption tools in nomoreransom.org website

Bestanden herstellen met tools voor gegevensherstel:

Afhankelijk van de situatie (kwaliteit van ransomware-infectie, type versleutelingsalgoritme, enz.), is het soms mogelijk om uw gegevens te herstellen met tools van derden. Daarom raden we u aan om EaseUS Data Recovery Wizard Pro te gebruiken. Deze tool ondersteunt meer dan duizend gegevenstypen (afbeeldingen, video, audio, documenten, etc.) en is zeer intuïtief (er is weinig kennis nodig om gegevens te herstellen).

▼ Download
EaseUS Data Recovery Wizard Pro

Als u software downloadt op deze website gaat u akkoord met ons privacybeleid en de algemene voorwaarden. De proefversie van EaseUS Data Recovery Wizard Pro kan schijven scannen en herstelbare bestanden weergeven - om ze te herstellen, moet u een licentie kopen.

Stap 1: Een scan uitvoeren.

Beweeg uw muis over de partitie die u wilt scannen en selecteer "Scannen". U kunt ook een specifieke map scannen of op een van de snelkoppelingen klikken om het bureaublad en de prullenmand te scannen:

Scanning the storage drive with EaseUS Data Recovery Wizard PRO (step 1)

Wacht tot EaseUS Data Recovery Wizard Pro de scan voltooit. De scanduur is afhankelijk van het volume van de bestanden (aantal en grootte) (voor enkele honderden gigabytes aan bestanden bedraagt de scanduur meer dan een uur bv.). Wees daarom geduldig tijdens het scanproces. We raden ook af om bestaande bestanden te wijzigen of te verwijderen, omdat dit de scan kan verstoren. Als u tijdens het scannen extra nog extra bestanden downloadt dan verlengt dit het scanproces:

Scanning the storage drive with EaseUS Data Recovery Wizard PRO (step 2)

Stap 2: Data herstellen.

Zodra het proces is voltooid moet u op "Herstellen" klikken. Houd er rekening mee dat u vrije ruimte nodig heeft op uw harde schijf om de gegevens te herstellen. Merk ook op dat de proefversie van EaseUS Data Recovery Wizard Pro alleen in staat is om schijven te scannen en herstelbare bestanden weer te geven. Om ze te kunnen herstellen, moet u een licentie kopen:

Recovering data with EaseUS Data Recovery Wizard Pro

Stap 3: De scansessie bewaren (optioneel).

We raden u aan de scansessie op te slaan na het herstellen van de bestanden, mocht u later nog andere bestanden willen herstellen. Klik gewoon op het pictogram "Scansessie opslaan" in de rechterbovenhoek van het scherm en kies de locatie voor het bestand dat moet worden opgeslagen. Dit bespaart veel tijd, omdat u de opslagschijf niet opnieuw hoeft te scannen wanneer u de volgende keer iets wilt herstellen. Houd er echter rekening mee dat gegevens die werden verwijderd na het einde van de scansessie hier niet worden vermeld:

Saving scan session in EaseUS Data Recovery Wizard Pro

Een back-up van uw data:

Goed bestandsbeheer en het maken van back-ups zijn essentieel om uw gegevens goed te beveiligen. Wees daarom altijd voorzichtig en neem uw voorzorgen.

Partitiebeheer: we raden u aan uw gegevens op te slaan in meerdere partities en ervoor te zorgen dat u belangrijke bestanden niet bewaart op de partitie die het besturingssysteem bevat. Als u in een situatie terechtkomt waarin u het systeem niet kunt opstarten en gedwongen wordt de schijf te formatteren waarop het besturingssysteem is geïnstalleerd (in de meeste gevallen is dit de plek waar malware-infecties zich verbergen), dan verliest u alle gegevens die op die partitie zijn opgeslagen. Dit is het voordeel van meerdere partities: als u alle data op één partitie bewaart, wordt u gedwongen om alles te verwijderen. Maar door meerdere partities te maken en uw data correct te verdelen, kunt u dergelijke problemen voorkomen. U kunt één partitie formatteren zonder de andere te beïnvloeden, zodat de ene wordt schoongemaakt en de andere onaangetast blijven. Zo gaan belangrijke gegevens niet gemakkelijk verloren. Partitiebeheer is eenvoudig, en alle informatie daarover vindt u op de documentatiepagina van Microsoft. en worden uw gegevens opgeslagen.

Gegevensback-ups: De meest betrouwbare back-upmethode is een extern opslagapparaat dat niet (permanent) is aangesloten. Kopieer uw gegevens naar een externe harde schijf, flashdrive, SSD, HDD of een ander opslagapparaat, ontkoppel dit en bewaar het op een veilige plaats, uit de buurt van zonlicht en extreme temperaturen. Deze methode is echter vrij inefficiënt, aangezien er regelmatig gegevensback-ups en updates moeten worden gemaakt. U kunt ook een cloudservice of externe server gebruiken. Hier is een internetverbinding voor nodig en is er altijd kans op een inbreuk in de beveiliging. Daarom kunt u ook overwegen om een toepassing te gebruiken om lokale gegevensback-ups te maken.

▼ Download
EaseUS Todo Backup

Als u software op deze website downloadt gaat u akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden. Om alle functionaliteit van het product te kunnen gebruiken; moet u een licentie kopen van EaseUS Todo Backup. Proefversie van 30 dagen beschikbaar.

We raden aan om de EaseUS Todo Backup-applicatie te gebruiken. De "Home"-editie van EaseUS Todo Backup is meestal meer dan voldoende voor gewone gebruikers, de "Business"-editie is meer geschikt voor bedrijven en grote computernetwerken. De EaseUS Todo Backup-applicatie biedt uitgebreide gegevensbeschermingsfuncties. U kunt eenvoudig back-ups maken en deze versleutelen en comprimeren om ze nog beter te beschermen of om ruimte te besparen. U kunt er ook back-up-planningen mee instellen, opstartbare apparaten maken en het systeem herstellen als het crasht. U kunt eenvoudig kiezen waar u de gemaakte back-up wilt opslaan: lokaal; geüpload naar een externe schijf; FTP; cloudopslag of elders. Met andere woorden, EaseUS Todo Backup is een alles-in-één tool, die alle functies biedt die u nodig hebt om een goede back-up van uw gegevens te maken.

Een back-up maken:

Het maken van een back-up voorlopt vrijwel identiek of u nu een bestand, partitie of het hele systeem wilt opnemen in de back-up. Hier gebruiken we File Backup (back-up van bestanden) als voorbeeld:

Stap 1: Kies van welke items u een back-up wilt maken.

Klik op het pictogram "Menu" in de linkerbovenhoek van het scherm om het menu weer te geven en selecteer "File Backup":

Creating data backups with EaseUS Todo Backup tool (step 1)

Selecteer de bestanden waarvan u een back-up wilt maken. U kunt ook een naam en beschrijving invoeren van de back-up die wordt gemaakt:

Creating data backups with EaseUS Todo Backup tool (step 2)

Stap 2: Wijzig de standaardinstellingen.

De EaseUS Todo Backup-applicatie biedt een verscheidenheid aan extra opties die kunnen worden toegevoegd en gewijzigd tijdens het maken van de back-up. U kunt bijvoorbeeld gegevens coderen (een wachtwoord toevoegen), de compressieverhouding selecteren (hoeveel de back-up moet worden gecomprimeerd), prestaties instellen (hoeveel systeembronnen er worden gebruikt), een e-mailmelding toevoegen (u ontvangt een e-mail zodra het proces is voltooid) enzovoort.

Om het scherm met de opties te openen, klik op de knop "Backup Options" in de linkerbenedenhoek van het scherm:

Creating data backups with EaseUS Todo Backup tool (step 3)

Selecteer de instellingen die u wilt wijzigen en klik op "Save". U kunt uw wijzigingen ook resetten door op "Reset to initial settings" te klikken:

Creating data backups with EaseUS Todo Backup tool (step 4)

Stap 3: Selecteer de locatie waar de back-up moet worden bewaard.

Zoals hierboven vermeld, kunt u met EaseUS Todo Backup kiezen waar back-ups worden opgeslagen - lokaal of extern.

Klik op de knop "Browse..." en selecteer de locatie voor de back-up:

Creating data backups with EaseUS Todo Backup tool (step 5)

Stap 4: Het proces goed en veilig voltooien.

Afhankelijk van de locatie die u hebt gekozen zijn er een aantal maatregelen die u mogelijk best kunt nemen om u bestanden te beveiligen en de back-up succesvol te voltooien. Als u de back-up uploadt naar een met internet verbonden locatie (bijvoorbeeld cloudopslag, FTP, enz.), zorg er dan voor dat u uw internetverbinding behoudt, anders moet u opnieuw beginnen. Hetzelfde geldt voor externe opslagapparaten - koppel ze niet los totdat het proces is voltooid.

De voortgangsbalk geeft de geschatte resterende tijd weer. Het maken van grote back-ups (honderden gigabytes) kan uren duren (afhankelijk van de snelheid van het opslagapparaat, uw internetverbinding, enz.). Daarom kunt u met de applicatie ook instellen wat het systeem moet doen (afsluiten, stand-by of slaapstand) zodra de back-up klaar is.

Creating data backups with EaseUS Todo Backup tool (step 6)

De beste manier om schade door ransomware te voorkomen, is door regelmatig back-ups te maken.

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
GANDCRAB 5.3 virus QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van GANDCRAB 5.3 virus op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met GANDCRAB 5.3 virus

▼ VERWIJDER DEZE NU met Malwarebytes

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Malwarebytes:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.