Seon Ransomware

Ook bekend als: Seon virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Ernstig

Seon ransomware verwijderingsinstructies

Wat is Seon?

Seon is schadelijke software die geclassificeerd is als ransomware en die ontworpen werd om de toegang tot gegevens (via codering) te blokkeren totdat er losgeld wordt betaald. Deze computerinfectie werd ontdekt door de Anti-malware vigilante. Seon hernoemt elk gecodeerd bestand door er de extensie ".FIXT" aan toe te voegen. "1.jpg" wordt bijvoorbeeld "1.jpg.FIXT", enzovoort. Er worden ook twee losgeldberichten weergegeven: één in een pop-upvenster en één in een tekstbestand met de naam "YOUR_FILES_ARE_ENCRYPTED.TXT".

Beide berichten met de vraag om losgeld vermelden dat Seon alle bestanden (documenten, foto's, databases, enzovoort) gecodeerd heeft en dat de slachtoffers, om deze te herstellen, via één van de opgegeven e-mailadressen contact moeten opnemen met de cybercriminelen: [email protected], [email protected], [email protected], [email protected] of [email protected] Deze zullen dan zogezegd een "SEON Decryptor" leveren die in staat is om één bestand kosteloos te decoderen. Om de resterende bestanden te ontsleutelen, worden de gebruikers echter aangemoedigd om de volledige software aan te kopen (effectief betalen/losgeld te betalen). Volgens de ontwikkelaars van Seon hangen de kosten af ​​van hoe snel de slachtoffers contact opnemen. Het losgeld moet worden betaald in Bitcoins of in een andere cryptocurrency. Er wordt ook gesteld dat alle decoderingssleutels individueel zijn en dat deze die gemaakt werden voor andere slachtoffers niet zullen werken. Helaas is deze informatie juist: de meeste cybercriminelen (ransomware-ontwikkelaars) gebruiken cryptografiealgoritmen (symmetrisch of asymmetrisch) die unieke sleutels genereren. Bovendien bewaren ze deze op externe servers die door hen gecontroleerd worden. Daarom kunnen alleen de cybercriminelen een sleutel levern aan de slachtoffers. De ontwikkelaars van Seon gebruiken openbaar toegankelijke e-mailadressen (zoals Gmail), waardoor het mogelijk is om ze op te sporen. Daarom zijn de ontwikkelaars van Seon wellicht beginnende cybercriminelen of amateurs. Desondanks blijft het onmogelijk om de versleutelde gegevens te decoderen zonder betrokkenheid van de ontwikkelaars (zonder toegang tot de unieke decoderingstools/sleutels met andere woorden). Merk op dat de cybercriminelen niet vertrouwd mogen worden - ze leveren meestal geen decoderingstools of -sleutels aan, zelfs als aan alle eisen voldaan wordt en het losgeld betaald wordt. Bovendien zijn er momenteel geen tools bekend die de gegevens kosteloos kunnen ontsleutelen. In dergelijke gevallen is de beste manier om de bestanden te herstellen een back-up (als u er één gemaakt hebt voorafgaand aan de infectie).

Screenshot van een bericht waarin de geruikers aangemoedigd worden om losgeld te betalen om zo hun gecompromitteerde gegevens te decoderen:

Seon decryptie instructies

Het aantal ransomware-virussen groeit dagelijks. Enkele voorbeelden van andere vergelijkbare infecties zijn Nostro, LyaS, en Grafimatriux. Deze schadelijke programma's hebben vaak hetzelfde doel: de toegang tot de gegevens blokkeren door versleuteling totdat er losgeld wordt betaald. Veel voorkomende verschillen tussen de ransomware-programma's zijn het soort cryptografie-algoritme dat gebruikt wordt voor de codering én de kosten van decoderingstool/sleutel (het losgeld). Het is over het algemeen onmogelijk om de gegevens te ontsleutelen zonder de betrokkenheid van de cybercriminelen, tenzij het virus niet volledig ontwikkeld is (bevat bugs, fouten, enz.). Houd daarom regelmatig back-ups bij van uw gegevens en bewaar ze op niet-aangesloten apparaten of op externe servers. Als dat niet het geval is, dan worden de back-ups gecodeerd samen met de andere lokaal opgeslagen gegevens.

Hoe besmette ransomware mijn computer?

De exacte mSeonode die de Seon-ontwikkelaars gebruiken om hun ransomware-virus te verspreiden is onbekend, maar cybercriminelen verspreiden ransomware (en andere infecties) gewoonlijk met behulp van email-spamcampagnes, kwaadaardige programma's genaamd trojans, onofficiële (dubieuze) software downloadbronnen en valse software-update tools (updaters). Spamcampagnes verspreiden ransomware (en andere computerinfecties) door e-mails te verzenden die schadelijke bijlagen bevatten. De bijgevoegde bestanden zijn vaak Microsoft Office-documenten (Word, Excel, enzovoort), PDF-bestanden, archiefbestanden (ZIP en RAR), uitvoerbare bestanden, enz. Het belangrijkste doel van deze email-spamcampagnes is mensen te misleiden om deze bijlagen te downloaden en te openen. Dit leidt dan tot de installatie van gevaarlijke virussen, in dit geval ransomware. Trojans veroorzaken kettinginfecties: éénmaal geïnstalleerd, verspreiden deze kwaadaardige programma's andere (extra) virussen. Onbetrouwbare, dubieuze software downloadbronnen (freeware downloadwebsites, gratis bestandshostingsites, peer-to-peer-netwerken zoals torrents, eMule, enzovoort) verspreiden kwaadaardige programma's door ze als legitiem voor te stellen. Door deze software te downloaden en te installeren veroorzaken gebruikers zelf de computerbesmettingen. Valse software-updaters infecteren computers door schadelijke software te downloaden in plaats van de verwachte updates, of door bugs/fouten van verouderde software die al op het systeem geïnstalleerd is te misbruiken.

Bedreigingsoverzicht:
Naam Seon virus
Bedreigingstype Ransomware, Crypto Virus, Bestanden locker
Extensie versleutelde bestanden .FIXT
Losgeldeisend bericht pop-up window, YOUR_FILES_ARE_ENCRYPTED.TXT text file
Cyber Crimineel Contact [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected]
Detectie Namen (test-s.exe)
Avast (Win32:Malware-gen), BitDefender (Gen:Heur.Ransom.Imps.1), ESET-NOD32 (a variant of Win32/Filecoder.NSV), Kaspersky (Trojan-Ransom.Win32.Encoder.bxg), Volledige Detectielijst (VirusTotal)
Symptomen Kan de bestanden die op uw computer zijn opgeslagen niet openen, eerder functionele bestanden hebben nu een andere extensie, bijvoorbeeld mijn.docx.locked. Een losgeld eisend bericht wordt weergegeven op uw bureaublad. Cybercriminelen vragen om ​​losgeld te betalen (meestal in bitcoins) om je bestanden te ontgrendelen.
Extra Informatie Biedt een gratis decryptie aan van 1 bestand.
VerspreidingsmSeonoden Geïnfecteerde e-mailbijlagen (macro's), torrent-websites, schadelijke advertenties.
Schade Alle bestanden zijn gecodeerd en kunnen niet geopend worden zonder losgeld te betalen. Extra trojans voor het stelen van wachtwoorden en malware-infecties kunnen samen met de ransomware-infectie geïnstalleerd worden.
Verwijdering

Om Seon virus verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Spyhunter.
▼ Spyhunter Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om malware te verwijderen, moet u de volledige versie van Spyhunter aankopen.

Hoe uzelf te beschermen tegen ransomware infecties?

Ter voorkoming van systeeminfectie door ransomware of andere virussen: wees voorzichtig bij het downloaden, installeren, updaten van software en bij het surfen op internet. Gebruik geen software-downloaders/-installers van externe partijen of vergelijkbare tools. Download uw software enkel met behulp van officiële en betrouwbare websites (of andere kanalen) en gebruik directe links. Update de geïnstalleerde software via de geïmplementeerde functies of tools die alleen door officiële softwareontwikkelaars geleverd worden. Open geen bestanden uit e-mails met onbekende (of verdachte) e-mailadressen zonder eerst deze berichten te bestuderen. Hetzelfde geldt voor irrelevante e-mails of voor weblinks die hierin staan. Zorg voor een betrouwbare antispyware- en antivirussoftware en houd deze ingeschakeld. Deze programma's kunnen computerinfecties opsporen en verwijderen voordat ze schade aanrichten. Als uw computer al geïnfecteerd is met Seon, dan raden we u aan een scan uit te voeren met  Spyhunter om deze ransomware automatisch te verwijderen.

Tekst in het Seon ransomware pop-upvenster:

AL UW PERSOONLIJKE BESTANDEN ZIJN VERSLEUTELD!

Al uw documenten, foto's, databases en andere belangrijke bestanden zijn gecodeerd en u kunt deze niet zelf decoderen. Niemand anders dan wij kunnen uw bestanden retourneren. Gratis decoderingstools bestaat niet. Elk bestand is gecodeerd met zijn unieke sleutel, sleutelherstel is onmogelijk.

Concentreer je op het probleem, volg je instructies en alles komt goed. NIET PANIEKEREN! U KAN AL UW BESTANDEN HERSTELLEN!

GRATIS decodering ter garantie

U kunt elk bestand gratis testen (met behulp van onze speciale software "SEON Decryptor").

Wat te doen?

Eerst moet je me schrijven en dan verstuur ik je een speciale software de "SEON Decryptor" (deze software is nodig om de versleutelde bestanden te decoderen).

Om het proces van het ontsleutelen van ALLE bestanden te starten, hebt u de buy-key voor de "SEON Decryptor" nodig.

De prijs hangt af van hoe snel je ons schrijft.

Contacten

E-Mail: [email protected]
E-Mail: [email protected]
E-Mail: [email protected]
E-Mail: [email protected]
E-Mail: [email protected]

Aandacht!

De decoderingssleutels zijn individueel, de sleutels van andere gebruikers werken niet voor u

Probeer geen bestanden te decoderen met tools van externen, dit kan leiden tot gegevensverlies

Vraag geen hulp op de computerbeveiligingsforums en aan andere "experts" - het is nutteloos, ze kunnen u niet helpen. Waardeer je tijd!

Screenshot van het Seon tekstbestand ("YOUR_FILES_ARE_ENCRYPTED.TXT"):

Seon tekstbestand

Tekst in het Seon tekstbestand:

SEON RANSOMWARE ver 0.2
al uw bestanden zijn gecodeerd

er is maar één manier om uw bestanden terug te krijgen: neem contact met ons op, download de decryptor software en betaal

We accepteren Bitcoin en andere cryptocurrencies

U kunt 1 bestand gratis ontsleutelen

Onze contact-e-mails:

[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]

Screenshot van bestanden versleuteld door Seon (".FIXT" extensie):

Bestanden versleuteld door Seon

Seon ransomware verwijdering:

Seon virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Spyhunter is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Seon virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Spyhunter DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Stap 1

Windows XP en Windows 7 gebruikers: Start uw computer in veilige modus. Klik op start, klik op 'Sluit af', klik op 'Opnieuw opstarten' en klik op OK. Druk tijdens het opstarten van de computer meerdere malen op de F8-toets op uw toetsenbord totdat u het menu 'Windows opties' ziet en selecteer vervolgens Veilige modus met netwerkmogelijkheden in de lijst.

Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 7 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

Windows 8 gebruikers: Ga naar het Windows 8 Start Scherm, typ Geavanceerd, in de zoekresultaten selecteer je Instellingen. Klik op geavanceerde startopties, in het geopende 'Algemene PC-instellingen' scherm selecteer je Geavanùceerde Opstart. Klik op de 'Nu herstarten'-knop. Je computer zal nu herstarten in het 'Geavanceerde Opstartopties menu'. Klik op de 'Probleemoplosser'-knop, klik dan op de 'Geavanceerde Opties'-knop. In het geavanceeerde opties scherm klik op 'Opstartinstellingen'. Klik op de 'Herstarten'-knop. Je PC zal nu herstarten naar het Opstart Instellingen scherm. Druk 5 om in Veilige Modus met commando-prompt te starten.

Windows 8 Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 8 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

Windows 10 gebruikers: Klik op het Windows-logo en selecteer het Power-icoon. In het geopende menu klik je op herstarten terwijl je de Shift-knop ingedrukt houdt. In het 'Kies een optie'-scherm klik je op 'Problemen oplossen' en selecteer je de 'Geavanceerde opties'. In het 'Geavanceerde-opties menu selecteer je opstartinstellingen en klik je op de 'Herstarten'-knop. In het volgende scherm moet je op de F5-knop drukken. Zo zal je besturingssysteem in veilige modus met netwerk herstart worden.

windows 10 Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 10 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

Stap 2

Log in op het account dat besmet is met het Seon virus. Start je internet browser en download een legitiem anti-spyware programma. Werk de anti-spyware software bij en start een volledige systeemscan.

Als je je computer niet kan starten in veilige modus met netwerk probeer dan systeemherstel uit te voeren.

Video die toont hoe het ransomware virus te verwijderen via de 'Veilige Modus met commando-prompt' en 'Systeemherstel':

1. Tijdens het opstartproces van je computer druk je verschillende keren op de F8 toets op je toetsenbord tot het Geavanceerde Opties menu van Windows verschijnt. Dan selecteer je Veilige Modus met commando-prompt uit de lijst en druk je op ENTER.

Herstart je computer in veilige Modus met Commando-prompt

2. Als de commando-prompt modus geladen is typ dan de volgende regel: cd restore en druk op ENTER.

systeemherstel via commando-prompt typ cd restore

3. Typ vervolgens deze regel: rstrui.exe en druk op ENTER.

systeemherstel via commando-prompt rstrui.exe

4. In het geopende venster klik 'Volgende'.

herstel systeembestanden en instellingen

5. Selecteer één van de beschikbare herstelpunten en klik 'Volgende' (dit zal je computer herstellen naar een eerdere tijd en datum, voor deze Seon ransomware je PC geïnfiltreerd had).

selecteer een herstelpunt

6. In het geopende venster klik 'Ja'.

systeemherstel uitvoeren

7. Na het herstellen van je computer naar een eerdere datum download en scan je je PC met aanbevolen malware verwijderingssoftware om enige achtergebleven delen van de Seon ransomware te verwijderen.

Om individuele bestanden te herstellen die werden versleuteld door deze ransomware zouden PC-gebruikers de Vorige Versie-functie van Windows kunnen proberen te gebruiken. Deze mSeonode is effectief als de Systeem Herstel-functie geactiveerd was op het besmette besturingssysteem. Merk op dat sommige versies van de Seon ransomware de schaduwvolume-kopies van bestanden verwijderen dus deze mSeonode zal niet altijd werken.

Om een bestand te herstellen klik met de rechtermuisknop op het bestand, ga naar Eigenschappen en selecteer de Vorige Versie-tab. Als het geselecteerde bestand een herstelpunt heeft, selecteer dit dan en klik op de 'Herstellen'-knop.

Herstel bestanden veresleuteld door CryptoDefense

Als je je computer niet kan starten in veilige modus met netwerk (of met commando-prompt), herstart je computer met een hersteldisk. Sommige varianten van deze ransomware schakelen de veilige modus uit waardoor het verwijderen ervan moeilijker wordt. Om deze stap uit te voeren zal je toegang moeten hebben tot een andere computer.

Om de controle terug te krijgen over bestanden die werden versleuteld met Seon, kan je ook een programma uitproberen genaamd Shadow Explorer. Meer informatie over hoe dit programma werkt kan je hier vinden.

shadow explorer screenshot

Om uw computer te beschermen tegen ransomware voor het versleutelen van bestanden, gebruikt u gerenommeerde antivirus- en antispywareprogramma's. Als een extra beveiligingsmSeonode kunt u de programma's HitmanPro.Alert en EasySync CryptoMonitor gebruiken, die groepsbeleidsobjecten kunstmatig in het register implementeren om malafide programma's zoals Seon ransomware te blokkeren.

Merk op dat de Windows 10 Fall Creators Update een "gecontroleerde toegang tot mappen"-functie bevat die ransomware kan helpen blokkeren. Deze functie beschermt automatisch bestanden in de mappen Documenten, Afbeeldingen, Video's, Muziek en Bureaublad.

gecontroleerde toegang tot mappen

Windows 10-gebruikers zouden deze update moeten installeren om hun data tegen ransomware te beschermen. Je vindt hier meer informatie over hoe u deze update kunt uitvoeren en voeg extra bescherming toe voor ransomware-infecties.

HitmanPro.Alert CryptoGuard - detecteert de versleuteling van bestanden en blokkeert dit automatisch:

hitmanproalert ransomware preventie applicatie

Malwarebytes Anti-Ransomware Beta gebruikt geavanceerde proactieve technologie om ransomware-activiteit te meten en meteen te stoppen - voordat gebruikersbestanden getroffen worden:

malwarebytes anti-ransomware

  • De beste manier om schade door ransomware-besmettingen te voorkomen is het regelmatig nemen van backups. Meer informatie over online backup oplossingen en dataherstelsoftware vind je HIER.

Andere tools waarvan geweten is dat ze de Seon ransomware kunnen verwijderen:

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/14250-seon-ransomware

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Seon virus QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Seon virus op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Seon virus

▼ VERWIJDER DEZE NU met Spyhunter

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Spyhunter:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter.