.blower Ransomware

Ook bekend als: .blower virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Ernstig

.blower ransomware verwijderingsinstructies

Wat is .blower?

Er zijn veel ransomware-infecties en .blazer is één van deze schadelijke programma's. Zoals de meeste van deze programma's wordt het gebruikt om gegevens te versleutelen en om mensen te chanteren als hun computers ermee besmet zijn. Cybercriminelen chanteren de gebruikers door losgeld te eisen, met andere woorden, ze moedigen hun slachtoffers aan om een decryptietool te kopen. Dit schadelijke programma is van de Djvu ransomware-familie en werd ontdekt door dis. Het voegt de extensie ".blower" toe aan elk gecodeerd bestand. Hij hernoemt bijvoorbeeld het bestand met de naam "1.jpg" naar "1.jpg.blower" enzovoort. Het maakt ook een "_readme.txt"-bestand aan (een bericht met de vraag om losgeld).

In het bovengenoemde "_readme.txt"-bestand informeren de cybercriminelen hun slachtoffers dat alle bestanden (inclusief foto's, databases en andere documenten) versleuteld zijn met een sterke versleuteling waarvoor een ​​unieke sleutel vereist is. Volgens de ontwikkelaars van .blazer, is de enige manier om de versleutelde gegevens te decoderen het aankopen van een decoderingstool. Ze bieden een gratis decryptie van 1 bestand aan als bewijs dat ze een tool bezitten die de bestanden inderdaad kan decoderen. Om deze decryptietool te verkrijgen, moeten de gebruikers de cybercriminelen 980 euro betalen. Ze bieden echter een korting aan van 50% voor de mensen die binnen de 72 uur contact met hen opnemen, een decoderingstool kost dan 490 euro. Ze bieden twee e-mails aan die daarvoor gebruikt kunnen worden: [email protected] en [email protected] Merk op dat zelfs als de criminelen een decoderingstool hebben, de kans klein is dat ze deze echt leveren. Er zijn veel gevallen waarin de cybercriminelen hun slachtoffers negeren zodra het losgeld betaald/overgedragen wordt. Helaas versleutelen ze meestal de gegevens met behulp van cryptografiealgoritmen (symmetrisch of asymmetrisch) en kunnen de bestanden niet gedecodeerd worden zonder een juiste decoderingstool te gebruiken. Over het algemeen zijn ransomware-slachtoffers in de meeste gevallen gedwongen om contact op te nemen met de cybercriminelen (haar ontwikkelaars). Er is geen informatie over de tools die de .blower-codering gratis kunnen ontsleutelen. Meestal is de beste oplossing in dergelijke gevallen om gebruik te maken van een bestaande gegevensback-up. Als er één is, dan raden we u aan deze te gebruiken en alles vanaf daar te herstellen.

Screenshot van een bericht dat gebruikers aanmoedigt om losgeld te betalen en zo hun besmette gegevens te ontsleutelen:

.blower decryptie instructies

Er bestaan een heleboel verschillende ransomware-infecties, waarvan de meeste erg op elkaar lijken. Enkele voorbeelden zijn: CryptoID, 888 en Cosanostra. De meeste van deze schadelijke programma's zijn ontworpen om hetzelfde doel te dienen: om gegevens te versleutelen en zo hun ontwikkelaars in staat te stellen losgeld te eisen/hun slachtoffers te chanteren. De belangrijkste variabelen zijn meestal de prijs van de decryptietool (losgeldbedrag) en de cryptografie die gebruikt wordt voor de gegevensversleuteling. Ondanks alle overeenkomsten en/of verschillen coderen de meeste van deze programma's de gegevens met behulp van cryptografieën die onmogelijk 'gekraakt' kunnen worden zonder een bepaalde tool te gebruiken, tenzij de ransomware niet volledig ontwikkeld is en/of een aantal bugs, fouten bevat. Helaas zijn de cybercriminelen meestal de enigen die deze tools hebben/kunnen aanbieden. Om gegevensverlies als gevolg van dergelijke computerinfecties te voorkomen, adviseren wij u om regelmatig gegevensback-ups te maken en deze op te slaan op een niet-aangesloten opslagapparaat of externe server.

Hoe besmette ransomware mijn computer?

Het is niet bekend hoe de .blower-ontwikkelaars dit kwaadaardige programma verspreiden, maar de cybercriminelen verspreiden het meestal op één (of meer) van de volgende manieren: via email-spamcampagnes, trojans, verschillende onbetrouwbare bronnen voor softwaredownloads, valse tools voor software-update en software 'kraks'. Email-spamcampagnes worden gebruikt om dergelijke computerinfecties te verspreiden door e-mails te verzenden die schadelijke bijlagen bevatten: Microsoft Office-documenten, PDF-bestanden, archiefbestanden (zoals ZIP, RAR), uitvoerbare bestanden (.exe) enzovoort. Cybercriminelen slagen erin de computers te besmetten wanneer de mensen deze bijlagen openen. Door de schadelijke bijlagen te openen, downloaden en installeren de gebruikers onbedoeld ransomware of andere kwaadaardige programma's. Trojans worden gebruikt om kettinginfecties te veroorzaken: als een trojan eenmaal geïnstalleerd is, downloadt en installeert het extra malware. Onbetrouwbare softwaredownloadbronnen zoals freeware downloadwebsites, gratis bestandshostingwebsites, peer-to-peer-netwerken (zoals torrents, eMule en andere tools), externe downloaders/installatieprogramma's worden vaak gebruikt om kwaadaardige software als legitiem voor te stellen. Door het gebruik van één van deze tools veroorzaken mensen vaak onbedoelde installaties van allerlei computerinfecties. Eenvoudig gezegd, mensen downloaden en installeren zelf/handmatig malware. Valse software-updaters veroorzaken meestal computerbesmettingen door het downloaden van malware in plaats van de beloofde (verwachte) updates of door het gebruik van verouderde softwarefouten. Tools voor het kraken van software gedragen zich op dezelfde manier: indien gebruikt, installeren ze vaak schadelijke programma's in plaats van de (illegaal) activerende software of besturingssysteem.

Bedreigingsoverzicht:
Naam.blower virus
BedreigingstypeRansomware, cryptovirus, vergrendeling van bestanden
SymptomenU kunt geen bestanden meer openen die op uw computer zijn opgeslagen, eerder functionele bestanden hebben nu een andere extensie, bijvoorbeeld mijn.docx.locked. Een bericht met de vraag om losgeld wordt weergegeven op uw bureaublad. Cybercriminelen vragen om losgeld te betalen (meestal in bitcoins) om uw bestanden te ontgrendelen.
Verspreidings- methodenGeïnfecteerde e-mailbijlagen (macro's), torrent-websites, schadelijke advertenties.
SchadeAlle bestanden zijn gecodeerd en kunnen niet geopend worden zonder losgeld te betalen. Extra trojans voor het stelen van wachtwoorden en malware-infecties kunnen samen met de ransomware-infectie geïnstalleerd worden.
Verwijdering

Om .blower virus verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Spyhunter.
▼ Spyhunter Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om malware te verwijderen, moet u de volledige versie van Spyhunter aankopen.

Hoe uzelf te beschermen tegen besmettingen met ransomware?

Om te voorkomen dat computers besmet worden door ransomware of andere risicovolle computerinfecties, raden we u aan om aandachtig te zijn tijdens het downloaden, installeren en bijwerken van software en tijdens het surfen op het internet. Het wordt aanbevolen om geen softwaredownloaders/installers van andere partijen of andere onbetrouwbare bronnen die we eerder noemden niet te gebruiken. Download enkel met behulp van officiële en betrouwbare websites en directe links. Gebruik bovendien geen niet-officiële/externe tools om software bij te werken. De beste manier om de software of het besturingssysteem te updaten, is door middel van de geïmplementeerde functies of tools die aangeboden worden door de officiële software-ontwikkelaars. Wees voorzichtig met het openen van de bijlagen in e-mails. Vermijd het openen van bijlagen (of weblinks) die weergegeven worden in e-mails met onbekende/verdachte adressen of in irrelevante e-mails. Merk op dat het activeren van software of besturingssystemen met behulp van software cracking-tools illegaal is. Bovendien veroorzaken mensen - door het gebruik ervan - vaak computerinfecties die kunnen leiden tot financiële verliezen of andere problemen. En ten slotte raden we u ten zeerste aan om een ​​betrouwbare anti-spyware/antivirussoftware te installeren en deze altijd te activeren. Deze tools kunnen de bedreigingen meestal tijdig opgesporen en voorkomen dat ze schade aanrichten. Als uw computer al geïnfecteerd is met .blower, dan raden we u aan een scan uit te voeren met  Spyhunter om deze ransomware automatisch te verwijderen.

Tekst in het .blower ransomware-tekstbestand "_readme.txt" :

AANDACHT!

Maak je geen zorgen mijn vriend, je kunt al je bestanden herstellen!

Al uw bestanden zoals foto's, databases, documenten en andere belangrijke zaken zijn gecodeerd met de sterkste codering en unieke sleutel.

De enige methode om de bestanden te herstellen is om een decoderingstool en een unieke sleutel voor u aan te schaffen.

Deze software zal al uw gecodeerde bestanden decoderen.

Welke garanties heeft u?

U kunt één van uw gecodeerde bestanden vanaf uw pc verzenden en wij decoderen het gratis.

Maar we kunnen slechts 1 bestand gratis decoderen. Dit bestand mag geen waardevolle informatie bevatten.

U kunt de tool voor het ontcijferen van het video-overzicht bekijken op :hxxps://we.tl/t-1aaC7npeV9

 De prijs van de privésleutel en voor de software te decoderen is 980 euro.

Korting van 50% indien u de eerst 72 uur contact met ons opneemt, die prijs is dan 490 euro.

Houd er rekening mee dat u uw gegevens nooit zonder betaling zult herstellen.

Controleer de map "Spam" van je e-mail als je niet binnen de 6 uur antwoord krijgt.


Om deze software te krijgen, moet u schrijven op onze e-mail::
[email protected]

Reserveer een e-mailadres om contact met ons op te nemen:
[email protected]

Uw persoonlijke ID:
-

Screenshot van bestanden versleuteld door .blower (".blower" extensie):

Bestanden versleuteld door .blower

.blower ransomware verwijderen:

.blower virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Spyhunter is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van .blower virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Spyhunter DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Stap 1

Windows XP en Windows 7 gebruikers: Start uw computer in veilige modus. Klik op start, klik op 'Sluit af', klik op 'Opnieuw opstarten' en klik op OK. Druk tijdens het opstarten van de computer meerdere malen op de F8-toets op uw toetsenbord totdat u het menu 'Windows opties' ziet en selecteer vervolgens Veilige modus met netwerkmogelijkheden in de lijst.

Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 7 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

Windows 8 gebruikers: Ga naar het Windows 8 Start Scherm, typ Geavanceerd, in de zoekresultaten selecteer je Instellingen. Klik op geavanceerde startopties, in het geopende 'Algemene PC-instellingen' scherm selecteer je Geavanùceerde Opstart. Klik op de 'Nu herstarten'-knop. Je computer zal nu herstarten in het 'Geavanceerde Opstartopties menu'. Klik op de 'Probleemoplosser'-knop, klik dan op de 'Geavanceerde Opties'-knop. In het geavanceeerde opties scherm klik op 'Opstartinstellingen'. Klik op de 'Herstarten'-knop. Je PC zal nu herstarten naar het Opstart Instellingen scherm. Druk 5 om in Veilige Modus met commando-prompt te starten.

Windows 8 Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 8 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

Windows 10 gebruikers: Klik op het Windows-logo en selecteer het Power-icoon. In het geopende menu klik je op herstarten terwijl je de Shift-knop ingedrukt houdt. In het 'Kies een optie'-scherm klik je op 'Problemen oplossen' en selecteer je de 'Geavanceerde opties'. In het 'Geavanceerde-opties menu selecteer je opstartinstellingen en klik je op de 'Herstarten'-knop. In het volgende scherm moet je op de F5-knop drukken. Zo zal je besturingssysteem in veilige modus met netwerk herstart worden.

windows 10 Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 10 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

Stap 2

Log in op het account dat besmet is met het .blower virus. Start je internet browser en download een legitiem anti-spyware programma. Werk de anti-spyware software bij en start een volledige systeemscan.

Als je je computer niet kan starten in veilige modus met netwerk probeer dan systeemherstel uit te voeren.

Video die toont hoe het ransomware virus te verwijderen via de 'Veilige Modus met commando-prompt' en 'Systeemherstel':

1. Tijdens het opstartproces van je computer druk je verschillende keren op de F8 toets op je toetsenbord tot het Geavanceerde Opties menu van Windows verschijnt. Dan selecteer je Veilige Modus met commando-prompt uit de lijst en druk je op ENTER.

Herstart je computer in veilige Modus met Commando-prompt

2. Als de commando-prompt modus geladen is typ dan de volgende regel: cd restore en druk op ENTER.

systeemherstel via commando-prompt typ cd restore

3. Typ vervolgens deze regel: rstrui.exe en druk op ENTER.

systeemherstel via commando-prompt rstrui.exe

4. In het geopende venster klik 'Volgende'.

herstel systeembestanden en instellingen

5. Selecteer één van de beschikbare herstelpunten en klik 'Volgende' (dit zal je computer herstellen naar een eerdere tijd en datum, voor deze .blower ransomware je PC geïnfiltreerd had).

selecteer een herstelpunt

6. In het geopende venster klik 'Ja'.

systeemherstel uitvoeren

7. Na het herstellen van je computer naar een eerdere datum download en scan je je PC met aanbevolen malware verwijderingssoftware om enige achtergebleven delen van de .blower ransomware te verwijderen.

Om individuele bestanden te herstellen die werden versleuteld door deze ransomware zouden PC-gebruikers de Vorige Versie-functie van Windows kunnen proberen te gebruiken. Deze methode is effectief als de Systeem Herstel-functie geactiveerd was op het besmette besturingssysteem. Merk op dat sommige versies van de .blower ransomware de schaduwvolume-kopies van bestanden verwijderen dus deze methode zal niet altijd werken.

Om een bestand te herstellen klik met de rechtermuisknop op het bestand, ga naar Eigenschappen en selecteer de Vorige Versie-tab. Als het geselecteerde bestand een herstelpunt heeft, selecteer dit dan en klik op de 'Herstellen'-knop.

Herstel bestanden veresleuteld door CryptoDefense

Als je je computer niet kan starten in veilige modus met netwerk (of met commando-prompt), herstart je computer met een hersteldisk. Sommige varianten van deze ransomware schakelen de veilige modus uit waardoor het verwijderen ervan moeilijker wordt. Om deze stap uit te voeren zal je toegang moeten hebben tot een andere computer.

Om de controle terug te krijgen over bestanden die werden versleuteld met .blower, kan je ook een programma uitproberen genaamd Shadow Explorer. Meer informatie over hoe dit programma werkt kan je hier vinden.

shadow explorer screenshot

Om uw computer te beschermen tegen ransomware voor het versleutelen van bestanden, gebruikt u gerenommeerde antivirus- en antispywareprogramma's. Als een extra beveiligingsmethode kunt u de programma's HitmanPro.Alert en EasySync CryptoMonitor gebruiken, die groepsbeleidsobjecten kunstmatig in het register implementeren om malafide programma's zoals .blower ransomware te blokkeren.

Merk op dat de Windows 10 Fall Creators Update een "gecontroleerde toegang tot mappen"-functie bevat die ransomware kan helpen blokkeren. Deze functie beschermt automatisch bestanden in de mappen Documenten, Afbeeldingen, Video's, Muziek en Bureaublad.

gecontroleerde toegang tot mappen

Windows 10-gebruikers zouden deze update moeten installeren om hun data tegen ransomware te beschermen. Je vindt hier meer informatie over hoe u deze update kunt uitvoeren en voeg extra bescherming toe voor ransomware-infecties.

HitmanPro.Alert CryptoGuard - detecteert de versleuteling van bestanden en blokkeert dit automatisch:

hitmanproalert ransomware preventie applicatie

Malwarebytes Anti-Ransomware Beta gebruikt geavanceerde proactieve technologie om ransomware-activiteit te meten en meteen te stoppen - voordat gebruikersbestanden getroffen worden:

malwarebytes anti-ransomware

  • De beste manier om schade door ransomware-besmettingen te voorkomen is het regelmatig nemen van backups. Meer informatie over online backup oplossingen en dataherstelsoftware vind je HIER.

Andere tools waarvan geweten is dat ze de .blower ransomware kunnen verwijderen:

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/14412-blower-ransomware

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
.blower virus QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van .blower virus op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met .blower virus

▼ VERWIJDER DEZE NU met Spyhunter

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Spyhunter:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter.