Video Monkey Adware (Mac)

Ook bekend als: Advertenties door Video Monkey
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe Video Monkey te verwijderen van een Mac?

Wat is Video Monkey?

Video Monkey is een applicatie die ontwikkeld werd door hetzelfde bedrijf als datgene dat de app Maps2Go ontwikkelde. Zoals gepromoot door haar ontwikkelaars, laat deze app haar gebruikers toe om video's (elke video) te converteren naar .mp4, .mov, .avi en andere formaten. Het is vermeldenswaard dat deze app geclassificeerd wordt als een mogelijk ongewenste applicatie (PUA) omdat deze (en veel andere apps van dit type) gepromoot worden met behulp van een "bundeling"-methode. Met deze methode kunnen de ontwikkelaars de mensen misleiden om onbedoeld ongewenste apps te installeren.

Video Monkey adware

Volgens de ontwikkelaars van Video Monkey is deze app eenvoudig te gebruiken en kan hij tientallen formaten verwerken. Zoals we al vermeldden in onze inleiding, als deze app op een Mac-computer geïnstalleerd is, dan wordt ze hoogstwaarschijnlijk geïnstalleerd met behulp van de "bundeling"-methode. Apps die met deze methode gepromoot worden, worden meestal ontworpen om informatie te verzamelen, zoals IP-adressen, zoekopdrachten, geolocaties, url's van bezochte websites en andere gegevens, die mogelijk ook persoonlijke/gevoelige informatie bevatten. Belangrijk om te weten is dat de ontwikkelaars de verzamelde informatie delen met externe partijen (mogelijk cybercriminelen) die deze gegevens misbruiken om inkomsten te verkrijgen. Geïnstalleerde apps voor het bijhouden van informatie kunnen verschillende problemen veroorzaken, bijvoorbeeld problemen met betrekking tot de privacy en de surfveiligheid. In sommige gevallen kan het zelfs leiden tot identiteitsdiefstal. Iets anders over dergelijke mogelijk ongewenste apps, is dat velen van hen aan hun gebruikers verschillende opdringerige advertenties opleveren. Deze advertenties zijn niet alleen vervelend, maar erop klikken leidt er vaak toe dat mensen doorverwezen worden naar onbetrouwbare/mogelijk schadelijke websites. De weergegeven advertenties zijn meestal kortingsbonnen, banners, enquêtes, pop-ups enzovoort. Door erop te klikken, lopen de gebruikers het risico om extra ongewenste apps te installeren: sommige van deze advertenties bevatten scripts die, indien erop geklikt wordt, downloads en/of installaties activeren. Het is onbekend of Video Monkey ook zo ontworpen is, toch zijn de meeste apps die gepromoot worden met behulp van de 'bundeling'-methode dat wel.

Bedreigingsoverzicht:
NaamAdvertenties door Video Monkey
BedreigingstypeMac-malware, Mac-virus
SymptomenUw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorverwezen naar kwaadaardige websites.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
SchadeU wordt bespioneerd tijdens het surfen op het internet (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar kwaadaardige websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om Advertenties door Video Monkey verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om malware te verwijderen, moet u de volledige versie van Combo Cleaner aankopen.

Het komt vaak voor dat apps als Video Monkey gepromoot worden als nuttig, gebruiksvriendelijk en in staat om de gebruikers allerlei handige tools of functies aan te bieden, enzovoort. Helaas bieden deze apps hun gebruikers vaak niet de beloofde functionaliteiten (meerwaarde). Integendeel, ze worden alleen ontworpen om inkomsten te verzamelen voor hun ontwikkelaars. Hier zijn voorbeelden van andere apps die gepromoot worden met dezelfde "bundeling"-methode: BeeAware, ZipRar en PDF King.

Hoe werd Video Monkey geïnstalleerd op mijn computer?

Er bestaat een website die gebruikt kan worden om Video Monkey te downloaden. Het is echter waarschijnlijker dat het samen met een andere software geïnstalleerd werd. Dit gebeurt wanneer de bovengenoemde "bundeling"-methode gebruikt wordt. De ongewenste apps worden verborgen in de "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere vergelijkbare instellingen/opties van de download- of de installatie-instellingen. Eenvoudig gezegd, de ontwikkelaars verbergen de informatie over de ongewenste apps die gebundeld/opgenomen worden in de instellingen. Dit betekent echter niet dat het onmogelijk is om te voorkomen dat ze geïnstalleerd worden. Meestal worden ze alleen geïnstalleerd als de gebruikers stappen van de installatie- of downloadprocessen overslaan.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Download software enkel via betrouwbare en officiële bronnen/websites. Gebruik hiervoor geen downloaders en installers van externe partijen, zoals torrents, eMule of gelijkaardige bronnen. Controleer altijd wat de "Geavanceerde", "Aangepaste" en andere instellingen van de download- of installatieprocessen zijn. Sla geen stappen over zonder eerst deze instellingen/opties te bekijken. Vink alle aanbiedingen uit om ongewenste apps te installeren of te downloaden en voltooi pas vervolgens het installatie- of downloadproces. Als u voortdurend advertenties tegenkomt die u naar dubieuze websites leiden (met inhoud zoals gokken, pornografie, daten met volwassenen, etc.), dan is het mogelijk dat er adware (of andere PUA's) geïnstalleerd zijn in uw webbrowser of MacOS. Controleer uw standaardwebbrowser op ongewenste extensies, plug-ins of add-ons (afhankelijk van de webbrowser) en verwijder alle ongewenste, onbekende of verdachte apps zo snel mogelijk. Pas dit ook toe op de programma's die geïnstalleerd zijn op uw besturingssysteem. Als uw computer al geïnfecteerd is met Video Monkey, dan raden we u aan een scan uit te voeren met  Combo Cleaner om deze adware automatically te verwijderen.

Advertenties door Video Monkey onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties door Video Monkey. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Combo Cleaner. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac computer:

Video Monkey adware verwijderen:

Verwijder de aan Video Monkey gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties" :

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties door video monkey gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties door Video Monkey verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties door video monkey gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties door video monkey gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties door video monkey gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties door Video Monkey QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties door Video Monkey op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties door Video Monkey

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Combo Cleaner.