FacebookTwitterLinkedIn

Maps2Go Adware (Mac)

Ook bekend als: Maps2Go mogelijk ongewenste applicatie
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe Maps2Go te verwijderen van een Mac?

Wat is Maps2Go?

Maps2Go is een app die ontworpen is om aan de gebruikers een routebeschrijving aan te bieden. Het wordt gepromoot als een kaartzoekprogramma voor MacOS, maar het is ook gecategoriseerd als een mogelijk ongewenste app (PUA). Dat komt omdat de ontwikkelaars het promoten met behulp van een misleidende marketingmethode genaamd "bundeling", wat betekent dat er gebruikers zijn die de installatie zelf (onbedoeld) hebben uitgevoerd.

Maps2Go adware

Afgaande op het uiterlijk van Maps2Go lijkt het een eenvoudig te gebruiken app. Het maakt het mogelijk om plaatsen te vinden met behulp van de zoekopdracht en ook om een ​​routebeschrijving te krijgen met behulp van de navigatie-tool. Uit onderzoek blijkt dat het gebruikt kan worden als een app die geïnstalleerd is op een MAC-computer of een extensie die geïnstalleerd is in een webbrowser. Op het moment van het onderzoek (tijdens het installatieproces) werd opgemerkt dat de setup van Maps2Go gebruikt werd om een ​​twijfelachtige zoekmachine search.regevpop.com te promoten. Mogelijk ongewenste apps die geïnstalleerd worden met behulp van de bovengenoemde "bundeling"-methode, zijn vaak ontworpen om verschillende informatie op te slaan, inclusief IP-adressen, geolocaties, zoekopdrachten, URL's van bezochte websites, enzovoort. Het is echter mogelijk dat een deel van deze verzamelde info ook persoonlijke informatie bevat. Ontwikkelaars delen dit met externen (ook cybercriminelen) die deze info misbruiken om inkomsten te verkrijgen. Door dergelijke apps te gebruiken, kunnen de mensen problemen ondervinden bij het surfen, privacyproblemen tegenkomen of zelfs te maken krijgen met identiteitsdiefstal. Bovendien zijn deze apps meestal ontworpen om hun gebruikers te voorzien van verschillende advertenties (meestal opdringerige). Ze vertonen kortingsbonnen, banners, enquêtes, pop-ups enz. Met behulp van tools die de plaatsing van grafische inhoud van externen mogelijk maken. Eenvoudig gezegd, verbergen deze advertenties, wanneer ze worden weergegeven, de onderliggende inhoud van de bezochte websites. Het klikken op deze advertenties kan riskant zijn: ze zijn vaak ontworpen om door te verwijzen naar verschillende misleidende websites. Sommigen van hen kunnen zelfs in staat zijn om scripts uit te voeren die ontworpen zijn om andere ongewenste apps te downloaden/installeren. Het is onbekend of Maps2Go gegevens opslaat en opdringerige advertenties weergeeft, maar de meeste apps die gepromoot worden met behulp van de "bundeling"-methode doen dit wel.

Bedreigingsoverzicht:
NaamMaps2Go mogelijk ongewenste applicatie
BedreigingstypeMac-malware, Mac-virus
SymptomenUw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorverwezen naar kwaadaardige websites.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
SchadeU wordt bespioneerd tijdens het surfen op het internet (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar kwaadaardige websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Dergelijke apps worden meestal gepromoot als 'nuttige tools' die verschillende functies bevatten (in dit geval kaartenzoekdiensten). Vaak geven PUA's echter geen echte waarde. Eénmaal geïnstalleerd, worden ze eenvoudigweg gebruikt om inkomsten te verkrijgen voor hun ontwikkelaars. Meestl leiden apps van dit type door naar onbetrouwbare websites, leveren ze advertenties op en registreren ze browsergerelateerde (en andere) informatie. Door dit te doen veroorzaken ze voor hun gebruikers vaak verschillende problemen. Hier zijn enkele voorbeelden van andere apps van dit type: ZipRar, PDF King en PremierOpinion.

Hoe werd Maps2Go geïnstalleerd op mijn computer?

Maps2Go wordt gepromoot via zijn website, maar zoals we in onze inleiding vermelden, wordt deze app ook gepromoot via een misleidende marketingmethode genaamd "bundeling". Het is een methode die de ontwikkelaars gebruiken met de intentie om de mensen te misleiden tot het downloaden/installeren van verschillende moelijk ongewenste apps, samen met een andere software. Informatie over deze apps wordt gebundeld/opgenomen in de download- of installatie-instellingen en wordt meestal niet goed bekendgemaakt. De ontwikkelaars verbergen dergelijke apps in de "Aangepast", "Geavanceerd" en andere soortgelijke delen van de download- of installatieprocessen. Dit betekent echter niet dat het onmogelijk is om dergelijke ongewenste installaties/downloads te vermijden. Meestal geven de gebruikers onbedoeld zelf de toestemming om PUA's te installeren/downloaden.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Neem voorzorgsmaatregelen bij het surfen op het internet en tijdens het downloaden/installeren van software. Analyseer elke stap van de download/installatieprocessen met zorg: vink extra inbegrepen applicaties/afnameaanbiedingen om ze te downloaden/installeren uit. Het wordt aanbevolen om het gebruik van verschillende third-party downloaders/installers te vermijden, vaak verkrijgen de ontwikkelaars inkomsten door het promoten van mogelijk ongewenste software. Apps mogen enkel gedownload worden van vertrouwde bronnen/websites en met behulp van rechtstreekse downloadlinks. Wees voorzichtig met opdringerige advertenties, vooral advertenties die worden weergegeven op onbetrouwbare websites. Dergelijke advertenties worden vaak omgeleid naar misleidende, dubieuze websites zoals voor gokken, dating, pornografie, enzovoort. Als u deze advertenties/doorverwijzingen ervaart, controleer dan uw browser op ongewenste, onbekende apps zoals extensies, add-ons en plug-ins en verwijder deze zo snel mogelijk. Doe hetzelfde met de programma's die op uw computer geïnstalleerd zijn. Als uw computer al geïnfecteerd is met Maps2Go, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Screenshot van de Maps2Go adware setup:

Maps2Go adware setup

Misleidende applicatie-installatieprogramma dat de Maps2Go adware promoot:

Misleidende installatie die gebruikt wordt om Maps2Go te promoten

Screenshot van de Maps2Go extensie(Google Chrome):

Maps2Go extensie (Google Chrome)

Screenshot van de Maps2Go applicatie:

Maps2Go applicatie

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe de Maps2Go adware te verwijderen met Combo Cleaner:

Maps2Go adware verwijderen:

Verwijder de aan Maps2Go gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties" :

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten

Verwijder aan de maps2go mogelijk ongewenste applicatie gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Maps2Go mogelijk ongewenste applicatie verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan maps2go mogelijk ongewenste applicatie gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan maps2go mogelijk ongewenste applicatie gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan maps2go mogelijk ongewenste applicatie gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Maps2Go mogelijk ongewenste applicatie QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Maps2Go mogelijk ongewenste applicatie op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.