BeeAware adware (Mac)

Ook bekend als: Advertenties door BeeAware
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe BeeAware te verwijderen van een Mac?

Wat is BeeAware?

BeeAware is een adware (een potentieel ongewenste app (PUA)) die gebruikers vaak zelf onbedoeld installeren. Deze apps worden ontworpen om verschillende online advertenties weer te geven en informatie op te slaan met betrekking tot het surfgedrag. Verwijder deze applicaties onmiddellijk, want ze kunnen vele problemen veroorzaken.

BeeAware adware

Als u op uw Mac het pop-upvenster 'Software-update' ziet dat u op de hoogte brengt van een update voor een nieuwe versie van BeeAware, dan betekent dit waarschijnlijk dat deze en een aantal andere adware-applicaties op uw Mac-computer geïnstalleerd worden (als u op 'OK' klikt). Adware is software die de gebruikers continu advertenties toont (kortingsbonnen, banners, enquêtes, pop-ups, enzovoort). Deze situatie kan van invloed zijn op de algemene browserkwaliteit, omdat de advertenties vaak weergegeven worden met tools die het plaatsen van grafische inhoud van externe partijen op elke site mogelijk maken en die zo de onderliggende inhoud verbergen. Als er op geklikt wordt, linken ze naar misleidende/onbetrouwbare websites. Sommige kunnen linken naar mogelijk schadelijke websites of scripts uitvoeren die andere ongewenste apps (zoals adware) downloaden/installeren. Deze ongewenste programma's registreren over het algemeen browsergerelateerde informatie, waaronder IP-adressen, zoekopdrachten, url's van bezochte websites, geolocaties, enzovoort. Bovendien delen adware-ontwikkelaars deze informatie met andere partijen (mogelijk cybercriminelen) die ze misbruiken om inkomsten te genereren. Daarom kan het geïnstalleerd hebben van deze apps privacyschendingen, veiligheidsproblemen op internet of zelfs identiteitsdiefstal veroorzaken. Als de BeeAware-app op je Mac geïnstalleerd is, maak dan de installatie onmiddellijk ongedaan.

Bedreigingsoverzicht:
NaamAdvertenties door BeeAware
BedreigingstypeMac-malware, Mac-virus
SymptomenUw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorverwezen naar kwaadaardige websites.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
SchadeU wordt bespioneerd tijdens het surfen op het internet (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar kwaadaardige websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om Advertenties door BeeAware verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om malware te verwijderen, moet u de volledige versie van Combo Cleaner aankopen.

Er zijn talloze adware-apps op het internet. Gebruikers installeren ze vaak onbedoeld of ze worden ertoe misleid. Andere voorbeelden zijn MacPro Install, MyCouponsmart, en PDF Tycoon. Ontwikkelaars promoten ze meestal als 'nuttige applicaties', maar als ze geïnstalleerd worden, leveren ze geen van de beloofde functies. Integendeel, de meeste veroorzaken problemen en zijn alleen ontworpen om inkomsten te verkrijgen voor de ontwikkelaars.

Hoe werd BeeAware geïnstalleerd op mijn computer?

Over het algemeen wordt adware (en andere mogelijk ongewenste apps) geïnstalleerd via misleidende advertenties waarop men klikt heeft of wanneer de software-ontwikkelaars de "bundeling"-methode gebruiken. Bundelen wordt gebruikt om gebruikers te misleiden zodat ze ongewenste apps samen met andere software installeren. Meestal worden deze installaties bereikt door de ongewenste apps te verbergen achter de "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere vergelijkbare instellingen/opties van de installatie- of downloadinstellingen. Over het algemeen wordt de informatie over de integratie (bundeling) van deze apps binnen de setups niet goed onthuld. Bovendien laten gebruikers die download- en installatiestappen overslaan vaak toe dat dergelijke programma's onopzettelijk worden geïnstalleerd.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Download software enkel met behulp van officiële en betrouwbare websites (of andere bronnen) en via directe links. Gebruik geen tools van externe partijen, zoals software-installatieprogramma's, peer-to-peer-netwerken, niet-officiële websites, enz. Sla download- of installatiestappen niet over zonder de "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere opties/instellingen te controleren. Als er aanvullende (mogelijk ongewenste) applicaties aangeboden worden, vinkt u deze uit en voltooit u pas nadien de download of installatie. Er zijn veel opdringerige advertenties die doorverwijzen naar misleidende, onbetrouwbare of zelfs kwaadaardige websites (met inhoud zoals gokken, pornografie, dating voor volwassenen of iets dergelijks). Als u deze advertenties tegenkomt, controleert u de lijst met geïnstalleerde programma's op uw computer. Controleer ook de geïnstalleerde extensies, add-ons en plug-ins in uw browser. Verwijder alle ongewenste/onbekende items onmiddellijk. Als uw computer al geïnfecteerd is met BeeAware, dan raden wij u aan om een scan uit te voeren met  Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Tekst in het BeeAware software update pop-up venster:

Software-update

Update vereist

Een nieuwe versie van BeeAware is nu beschikbaar. Door op "OK" te klikken, stemt u ermee in BeeAware en zijn privacybeleid en licentieovereenkomst te installeren. U kunt BeeAware op elk gewenst moment uit de map met applicaties verwijderen.

Advertenties door BeeAware onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties door BeeAware. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Combo Cleaner. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac-computer:

BeeAware adware verwijderen:

Verwijder de aan BeeAware gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties" :

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties door beeaware gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties door BeeAware verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties door beeaware gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties door beeaware gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties door beeaware gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties door BeeAware QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties door BeeAware op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties door BeeAware

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Combo Cleaner.