Tfude Ransomware

Ook bekend als: Tfude virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Ernstig

Tfude ransomware verwijderingsinstructies

Wat is Tfude?

Tfude is geclassificeerd als een ransomware-computerinfectie ontdekt door Michael Gillespie. Dit kwaadaardige programma is een nieuwe variant van Djvu ransomware. Zoals de meeste dergelijke virussen, valt het systemen aan door de opgeslagen gegevens te versleutelen (de toegang te blokkeren) en houdt het deze gecodeerd totdat zijn slachtoffers een decryptietool kopen/losgeld betalen. Het hernoemt alle gecodeerde bestanden door er de extensie ".tfude" aan toe te voegen. Het hernoemt bijvoorbeeld een bestand met de naam "1.jpg" naar "1.jpg.tfude" enzovoort. Het creëert ook een losgeldeis in een tekstbestand genaamd "_openme.txt" en het schakelt Taakbeheer uit (het wordt onbereikbaar). Tijdens de codering wordt een vals Windows Update-pop-upvenster weergegeven.

In het "_openme.txt" losgeld-eisende bericht stellen de cybercriminelen dat alle bestanden (foto's, documenten, databases enzovoort) gecodeerd zijn met het sterkste versleutelingsalgoritme. De enige manier om de bestanden op te halen, is door een decryptietool, een unieke decoderingssleutel aan te schaffen. Als bewijs dat de ontwikkelaars van de Tfude ransomware de vereiste tool hebben, bieden ze een gratis decryptie van één bestand (dat geen waardevolle informatie bevat) aan. Bovendien bieden ze ze een korting van 50% voor de slachtoffers die binnen de 72 uur na de codering contact met hen opnemen. Met andere woorden, het losgeldbedrag hangt af van hoe snel de cybercriminelen gecontacteerd worden. Voor meer informatie is het vereist om contact met hen op te nemen via [email protected] of [email protected] , de e-mail moet de genoemde persoonlijke ID bevatten. De slachtoffers van Tfude worden ook gewaarschuwd om geen andere decoderingstool te gebruiken van een externe partij bv., het gebruik ervan zou leiden tot permanent gegevensverlies. Cybercriminelen gebruiken meestal cryptografie-algoritmen (symmetrisch of asymmetrisch) die unieke decoderingssleutels voortbrengen. Ze slaan deze sleutels op op externe servers en zijn de enige die er toegang toe hebben. Eenvoudig gezegd, meestal is een decodering zonder tussenkomst van de cybercriminelen onmogelijk, zij zijn de enigen die de tools hebben die nodig zijn voor een succesvolle decodering. Bovendien is er geen tool (niet op dit moment) die in staat zou kunnen zijn de versleuteling van Tfude gratis te decoderen. Daarom is de beste (en gratis) optie om een ​​bestaande gegevensback-up te gebruiken om de bestanden vanaf daar te herstellen.

Screenshot van een bericht waarin de gebruikers aangemoedigd worden om losgeld te betalen om zo hun besmette gegevens te ontsleutelen:

Tfude decryptie instructies

Pdff, XARCryptor en Ahihi zijn ransomware-infecties die erg lijken op Tfude, maar er zijn ook veel andere. Meestal gebruiken de cybercriminelen deze programma's om gegevens te versleutelen en er losgeld voor te eisen. Normaal gesproken zijn de belangrijkste verschillen het versleutelingsalgoritme en de prijs van de decoderingstool/sleutel. Helaas gebruiken ransomware-ontwikkelaars cryptografieën die niet 'gekraakt' kunnen worden. Mensen waarbij hun computer geïnfecteerd zijn met dergelijke virussen, worden gedwongen om contact te maken met de cybercriminelen. In sommige gevallen zijn de kwaadaardige programma's niet volledig ontwikkeld, ze hebben een aantal bugs/fouten. Met andere woorden, soms kunnen de bestanden teruggehaald worden zonder contact te hoeven maken met de ontwikkelaars van de ransomware. Om gegevensverlies te voorkomen, raden we u aan om regelmatig back-ups te maken en deze op te slaan op externe servers of niet-aangesloten opslagapparaten, anders is het zeer waarschijnlijk dat de gemaakte back-ups worden gecodeerd samen met alle andere gegevens.

Hoe besmette ransomware mijn computer?

Er zijn verschillende manieren waarop cybercriminelen computers infecteren met ransomware-virussen. Meestal gebruiken ze spamcampagnes, valse software-updaters, onbetrouwbare softwaredownloadbronnen en trojans. Email-spamcampagnes worden gebruikt om ransomware (of andere infecties) via kwaadaardige bijlagen te verspreiden. Eénmaal geopend, downloaden en installeren deze bijlagen malware. Deze bijlagen zijn meestal Microsoft Office-documenten, archiefbestanden of uitvoerbare bestanden, PDF-documenten enzovoort. Valse software-updatetools infecteren meestal systemen door gebruik te maken van fouten/bugs van software die verouderd is, of door virussen te downloaden (en te installeren) in plaats van de beloofde updates of fixes. Onbetrouwbare softwaredownloadkanalen zoals P2P-netwerken (torrents, eMule enzovoort), freeware downloadwebsites, gratis bestandshostingwebsites en andere soortgelijke bronnen worden gebruikt om schadelijke uitvoerbare bestanden als legitieme bestanden voor te stellen. Met behulp van deze tools verleiden de cybercriminelen de gebruikers tot het downloaden en installeren van virussen in plaats van de verwachte software. Trojans (kwaadaardige programma's) zijn ontworpen om andere virussen te verspreiden, met andere woorden om kettinginfecties te veroorzaken. Als er een trojan geïnstalleerd is, dan is het mogelijk dat deze ook de besmetting met het ransomware-virus veroorzaakt heeft.

Bedreigingsoverzicht:
NaamTfude virus
BedreigingstypeRansomware, cryptovirus, vergrendeling van bestanden
SymptomenU kunt geen bestanden meer openen die op uw computer zijn opgeslagen, eerder functionele bestanden hebben nu een andere extensie, bijvoorbeeld mijn.docx.locked. Een bericht met de vraag om losgeld wordt weergegeven op uw bureaublad. Cybercriminelen vragen om losgeld te betalen (meestal in bitcoins) om uw bestanden te ontgrendelen.
Verspreidings- methodenGeïnfecteerde e-mailbijlagen (macro's), torrent-websites, schadelijke advertenties.
SchadeAlle bestanden zijn gecodeerd en kunnen niet geopend worden zonder losgeld te betalen. Extra trojans voor het stelen van wachtwoorden en malware-infecties kunnen samen met de ransomware-infectie geïnstalleerd worden.
Verwijdering

Om Tfude virus verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Malwarebytes.
▼ Malwarebytes Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.

Hoe uzelf te beschermen tegen besmettingen met ransomware?

Om dergelijke computerinfecties te voorkomen, raden we u aan heel voorzichtig te zijn tijdens het surfen op het web en tijdens het installeren/downloaden en bijwerken van alle software. Vermijd het openen van bijlagen die in verschillende irrelevante e-mails weergegeven worden. Als de bijlage gepresenteerd wordt in een e-mail die verzonden is vanaf een onbekend, verdacht e-mailadres, negeer het dan/open het dan niet. Hetzelfde geldt voor de weblinks. Het wordt ook aanbevolen om uw software up-to-date te houden, maar daartoe mogen alleen geïmplementeerde functies of tools die door de officiële ontwikkelaars geleverd worden. We raden af ​​om software te downloaden van onbetrouwbare en niet-officiële websites of via externe partijen. Het is bekend dat downloads of installers van externe partijen vaak valse software bevatten die allerlei besmettingen (of andere problemen) kunnen veroorzaken. En ten slotte raden we u aan om een ​​betrouwbare anti-spyware- en/of antivirussoftware te installeren en deze altijd ingeschakeld te houden. Als uw computer al geïnfecteerd is met Tfude, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Malwarebytes om deze ransomware automatisch te verwijderen.

Tekst in het Tfude ransomware tekstbestand ("_openme.txt"):

------------------------ AL UW BESTANDEN ZIJN VERNIEUWD ---------------------

---

Maak je geen zorgen, je kunt al je bestanden herstellen!

Al uw bestanden, documenten, foto's, databases en andere belangrijke zaken zijn gecodeerd met de sterkste codering en een unieke sleutel.

De enige methode om uw bestanden te herstellen is om een decoderingstool en een unieke sleutel voor u aan te schaffen.

Deze software zal al uw gecodeerde bestanden decoderen.

Welke garanties geven we u?

U kunt één van uw gecodeerde bestanden vanaf uw pc verzenden en wij decoderen het gratis.

Maar we kunnen slechts 1 bestand gratis decoderen. Het bestand mag geen waardevolle informatie bevatten

Probeer geen decoderingtools van externen te gebruiken omdat het uw bestanden zal vernietigen.

Korting van 50% als u binnen de 72 uur contact met ons opneemt.

--------------------------------------------------------------------------------

Om deze software te verkrijgen, moet u ons schrijven op onze e-mail:

[email protected]

 Reserveer een e-mailadres om contact met ons op te nemen:

[email protected]

 Uw persoonlijke ID:

gn28J8jlD4HsFmWsC7ICtz5tvA4TWciOClMyzXacp9s1gW0

Screenshot van een vals Windows Update-pop-upvenster dat verschijnt tijdens het coderingsproces:

valse windows update pop-up die verschijnt tijdens de Tfude versleuteling

Screenshot van bestanden versleuteld door Tfude (".tfude" extensie):

Bestanden versleuteld door Tfude

Tfude ransomware verwijderen:

Tfude virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Malwarebytes is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Tfude virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Malwarebytes DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Stap 1

Windows XP en Windows 7 gebruikers: Start uw computer in veilige modus. Klik op start, klik op 'Sluit af', klik op 'Opnieuw opstarten' en klik op OK. Druk tijdens het opstarten van de computer meerdere malen op de F8-toets op uw toetsenbord totdat u het menu 'Windows opties' ziet en selecteer vervolgens Veilige modus met netwerkmogelijkheden in de lijst.

Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 7 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

Windows 8 gebruikers: Ga naar het Windows 8 Start Scherm, typ Geavanceerd, in de zoekresultaten selecteer je Instellingen. Klik op geavanceerde startopties, in het geopende 'Algemene PC-instellingen' scherm selecteer je Geavanùceerde Opstart. Klik op de 'Nu herstarten'-knop. Je computer zal nu herstarten in het 'Geavanceerde Opstartopties menu'. Klik op de 'Probleemoplosser'-knop, klik dan op de 'Geavanceerde Opties'-knop. In het geavanceeerde opties scherm klik op 'Opstartinstellingen'. Klik op de 'Herstarten'-knop. Je PC zal nu herstarten naar het Opstart Instellingen scherm. Druk 5 om in Veilige Modus met commando-prompt te starten.

Windows 8 Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 8 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

Windows 10 gebruikers: Klik op het Windows-logo en selecteer het Power-icoon. In het geopende menu klik je op herstarten terwijl je de Shift-knop ingedrukt houdt. In het 'Kies een optie'-scherm klik je op 'Problemen oplossen' en selecteer je de 'Geavanceerde opties'. In het 'Geavanceerde-opties menu selecteer je opstartinstellingen en klik je op de 'Herstarten'-knop. In het volgende scherm moet je op de F5-knop drukken. Zo zal je besturingssysteem in veilige modus met netwerk herstart worden.

windows 10 Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 10 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

Stap 2

Log in op het account dat besmet is met het Tfude virus. Start je internet browser en download een legitiem anti-spyware programma. Werk de anti-spyware software bij en start een volledige systeemscan.

Als je je computer niet kan starten in veilige modus met netwerk probeer dan systeemherstel uit te voeren.

Video die toont hoe het ransomware virus te verwijderen via de 'Veilige Modus met commando-prompt' en 'Systeemherstel':

1. Tijdens het opstartproces van je computer druk je verschillende keren op de F8 toets op je toetsenbord tot het Geavanceerde Opties menu van Windows verschijnt. Dan selecteer je Veilige Modus met commando-prompt uit de lijst en druk je op ENTER.

Herstart je computer in veilige Modus met Commando-prompt

2. Als de commando-prompt modus geladen is typ dan de volgende regel: cd restore en druk op ENTER.

systeemherstel via commando-prompt typ cd restore

3. Typ vervolgens deze regel: rstrui.exe en druk op ENTER.

systeemherstel via commando-prompt rstrui.exe

4. In het geopende venster klik 'Volgende'.

herstel systeembestanden en instellingen

5. Selecteer één van de beschikbare herstelpunten en klik 'Volgende' (dit zal je computer herstellen naar een eerdere tijd en datum, voor deze Tfude ransomware je PC geïnfiltreerd had).

selecteer een herstelpunt

6. In het geopende venster klik 'Ja'.

systeemherstel uitvoeren

7. Na het herstellen van je computer naar een eerdere datum download en scan je je PC met aanbevolen malware verwijderingssoftware om enige achtergebleven delen van de Tfude ransomware te verwijderen.

Om individuele bestanden te herstellen die werden versleuteld door deze ransomware zouden PC-gebruikers de Vorige Versie-functie van Windows kunnen proberen te gebruiken. Deze methode is effectief als de Systeem Herstel-functie geactiveerd was op het besmette besturingssysteem. Merk op dat sommige versies van de Tfude ransomware de schaduwvolume-kopies van bestanden verwijderen dus deze methode zal niet altijd werken.

Om een bestand te herstellen klik met de rechtermuisknop op het bestand, ga naar Eigenschappen en selecteer de Vorige Versie-tab. Als het geselecteerde bestand een herstelpunt heeft, selecteer dit dan en klik op de 'Herstellen'-knop.

Herstel bestanden veresleuteld door CryptoDefense

Als je je computer niet kan starten in veilige modus met netwerk (of met commando-prompt), herstart je computer met een hersteldisk. Sommige varianten van deze ransomware schakelen de veilige modus uit waardoor het verwijderen ervan moeilijker wordt. Om deze stap uit te voeren zal je toegang moeten hebben tot een andere computer.

Om de controle terug te krijgen over bestanden die werden versleuteld met Tfude, kan je ook een programma uitproberen genaamd Shadow Explorer. Meer informatie over hoe dit programma werkt kan je hier vinden.

shadow explorer screenshot

Om uw computer te beschermen tegen ransomware voor het versleutelen van bestanden, gebruikt u gerenommeerde antivirus- en antispywareprogramma's. Als een extra beveiligingsmethode kunt u de programma's HitmanPro.Alert en EasySync CryptoMonitor gebruiken, die groepsbeleidsobjecten kunstmatig in het register implementeren om malafide programma's zoals Tfude ransomware te blokkeren.

Merk op dat de Windows 10 Fall Creators Update een "gecontroleerde toegang tot mappen"-functie bevat die ransomware kan helpen blokkeren. Deze functie beschermt automatisch bestanden in de mappen Documenten, Afbeeldingen, Video's, Muziek en Bureaublad.

gecontroleerde toegang tot mappen

Windows 10-gebruikers zouden deze update moeten installeren om hun data tegen ransomware te beschermen. Je vindt hier meer informatie over hoe u deze update kunt uitvoeren en voeg extra bescherming toe voor ransomware-infecties.

HitmanPro.Alert CryptoGuard - detecteert de versleuteling van bestanden en blokkeert dit automatisch:

hitmanproalert ransomware preventie applicatie

Malwarebytes Anti-Ransomware Beta gebruikt geavanceerde proactieve technologie om ransomware-activiteit te meten en meteen te stoppen - voordat gebruikersbestanden getroffen worden:

malwarebytes anti-ransomware

  • De beste manier om schade door ransomware-besmettingen te voorkomen is het regelmatig nemen van backups. Meer informatie over online backup oplossingen en dataherstelsoftware vind je HIER.

Andere tools waarvan geweten is dat ze de Tfude ransomware kunnen verwijderen

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/14298-tfude-ransomware

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Tfude virus QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Tfude virus op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Tfude virus

▼ VERWIJDER DEZE NU met Malwarebytes

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Malwarebytes:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.