Pdff ransomware

Ook bekend als: Pdff virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Ernstig

Pdff ransomware verwijderingsinstructies

Wat is Pdff?

Pdff is een gevaarlijk ransomware-virus dat ontdekt werd door Michael Gillespie. Onmiddellijk na de infiltratie versleutelt deze malware de meeste opgeslagen gegevens en voegt het aan de bestandsnamen de extensie ".pdff" toe. Zo wordt bijvoorbeeld "sample.jpg" hernoemd naar "sample.jpg.pdff" en zo verder. Onmiddellijk daarna genereert Pdff een tekstbestand ("_openme.txt") dat een bericht met de vraag om losgeld bevat. Het gemaakt bestand wordt in elke bestaande map geplaatst. Tijdens het coderen geeft Pdff een vals pop-upvenster voor Windows Update weer en voert een aantal processen uit onder verschillende namen.

Het gecreëerde tekstbestand stelt in feite dat de gegevens gecodeerd zijn en dat de slachtoffers een decoderingstool en een unieke sleutel nodig hebben om het te herstellen. Helaas is dit waar. Hoewel het op dit moment onbekend is of Pdff een symmetrisch of asymmetrisch coderingsalgoritme gebruikt, wordt in beide gevallen voor elk slachtoffer een unieke decoderingssleutel gegenereerd. Het probleem is dat alle sleutels opgeslagen worden op een externe server die wordt beheerd door de ontwikkelaars van Pdff. Zo kunnen ze hun slachtoffers chanteren - om de sleutel te ontvangen moet elk slachtoffer losgeld betalen. De prijs wordt niet weergegeven in het tekstbestand - alle details worden per e-mail verstrekt. Er wordt echter opgemerkt dat slachtoffers 50% korting krijgen als ze binnen de 72 uur na de codering contact opnemen met de ontwikkelaars. Meestal eisen de cybercriminelen 500-1500 euro in Bitcoins of in een andere cryptocurrency. Wat belangrijk is, is dat deze personen niet vertrouwd kunnen worden. Onderzoeksresultaten tonen aan dat de cybercriminelen hun slachtoffers vaak negeren zodra de betalingen zijn uitgevoerd. Met andere woorden, de gebruikers worden vaak genegeerd en betalen levert geen positieve resultaten op. Om deze reden bevelen we aan om alle aanmoedigingen om met deze personen in contact te komen te negeren en geen betalingen te versturen. Helaas is er momenteel geen tool die gegevens die door Pdff versleuteld zijn gratis kan herstellen. De enige mogelijke oplossing is alles te herstellen vanaf een back-up.

Screenshot van een bericht dat gebruikers aanmoedigt om losgeld te betalen en zo hun besmette gegevens te ontsleutelen:

Pdff decryptie instructies

Het internet zit vol met ransomware-virussen vergelijkbaar met Ahihi, INDRIK, Vulston - dit zijn slechts enkele voorbeelden uit een lange lijst. Hoewel de ontwikkelaars verschillen, gedragen al deze virussen zich precies hetzelfde - ze coderen de gegevens en eisen losgeld. In de meeste gevallen is de prijs voor de decodering en het gebruikte type coderingsalgoritme het enige grote verschil. Helaas gebruiken deze virussen meestal algoritmen die een unieke decryptiesleutel genereren. Daarom, tenzij het virus niet volledig ontwikkeld is of het bepaalde bugs/gebreken vertoont, is decodering zonder de ontwikkelaars onmogelijk. Om deze reden raden we u ten zeerste aan om regelmatig gegevensback-ups te maken en deze op te slaan op een niet-verbonden opslagapparaat of externe server. Lokaal opgeslagen back-ups worden zeer waarschijnlijk samen met de reguliere gegevens versleuteld.

Hoe besmette ransomware mijn computer?

Het is op dit moment onbekend hoe de ontwikkelaars Pdff precies verspreiden. In de meeste gevallen worden dergelijke virussen echter verspreid via spamcampagnes, trojans, valse software-updatetools en onofficiële softwaredownloadbronnen. Email-spamcampagnes komen meestal samen met kwaadaardige bijlagen (bijvoorbeeld MS Office-documenten, PDF's, bestandsarchieven, uitvoerbare bestanden, enzovoort). Eénmaal geopend infecteren deze bijlagen het systeem onmiddellijk. Trojans zijn ontworpen om zogenaamde kettinginfecties te veroorzaken. Met andere woorden, ze infiltreren in het systeem en beginnen met het installeren van andere virussen. Valse updaters infecteren de computers door misbruik te maken van bugs/fouten in verouderde software of door eenvoudigweg malware te downloaden en te installeren in plaats van de beloofde updates/fixes.

Bedreigingsoverzicht:
NaamPdff virus
BedreigingstypeRansomware, cryptovirus, vergrendeling van bestanden
SymptomenU kunt geen bestanden meer openen die op uw computer zijn opgeslagen, eerder functionele bestanden hebben nu een andere extensie, bijvoorbeeld mijn.docx.locked. Een bericht met de vraag om losgeld wordt weergegeven op uw bureaublad. Cybercriminelen vragen om losgeld te betalen (meestal in bitcoins) om uw bestanden te ontgrendelen.
Verspreidings- methodenGeïnfecteerde e-mailbijlagen (macro's), torrent-websites, schadelijke advertenties.
SchadeAlle bestanden zijn gecodeerd en kunnen niet geopend worden zonder losgeld te betalen. Extra trojans voor het stelen van wachtwoorden en malware-infecties kunnen samen met de ransomware-infectie geïnstalleerd worden.
Verwijdering

Om Pdff virus verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Spyhunter.
▼ Spyhunter Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om malware te verwijderen, moet u de volledige versie van Spyhunter aankopen.

Hoe uzelf te beschermen tegen besmettingen met ransomware?

Om deze situatie te voorkomen, moeten gebruikers zich eerst realiseren dat een gebrek aan kennis en roekeloos gedrag de belangrijkste redenen zijn voor computerbesmettingen. De sleutel tot veiligheid is voorzichtigheid. Daarom is het van belang om goed op te letten tijdens het surfen op het internet en bij het downloaden, installeren en bijwerken van software. Denk altijd goed na voordat u e-mailbijlages opent. Als de e-mail irrelevant is en/of is verzonden vanaf een onherkenbaar/verdacht e-mailadres, open dan niet de koppeling/bestand dat bijgevoegd is. Download apps bovendien alleen van officiële bronnen, met behulp van directe downloadlinks. Hetzelfde geldt voor software-updates. Het is uiterst belangrijk om de geïnstalleerde applicaties up-to-date te houden. Daartoe gebruikt u alleen geïmplementeerde functies of tools die door de officiële ontwikkelaar geleverd worden. Het is altijd van cruciaal belang om een ​​betrouwbare antivirus-/antispyware-suite geïnstalleerd te hebben en draaiende te houden, omdat deze tools's zeer waarschijnlijk malware detecteren en verwijderen voordat deze schade kan aanrichten. Als uw computer al geïnfecteerd is met Pdff, dan raden we u aan een scan uit te voeren met  Spyhunter om deze ransomware automatisch te verwijderen.

Tekst in het Pdff ransomware tekstbestand ("_openme.txt"):

----------------- AL UW BESTANDEN ZIJN VERSLEUTELD ---------------------

Maak je geen zorgen, je kunt al je bestanden herstellen!
Al uw bestanden, documenten, foto's, databases en andere belangrijke zaken zijn gecodeerd met de sterkste codering en een unieke sleutel.
De enige methode om uw bestanden te herstellen is om een ​​decoderingstool en een unieke sleutel aan te schaffen.
Deze software zal al uw gecodeerde bestanden decoderen.
Welke garanties geven we u?
U kunt één van uw gecodeerde bestanden vanaf uw pc verzenden en wij decoderen het gratis.
Maar we kunnen slechts 1 bestand gratis decoderen. Het bestand mag geen waardevolle informatie bevatten.
U kunt het hulpprogramma voor het downloaden van het video-overzicht downloaden:
hxxps: //www.sendspace.com/file/1sg7f3
Probeer geen decoderingstools van externen te gebruiken omdat het uw bestanden zal vernietigen.
Een korting van 50% is beschikbaar als u de komende 72 uur contact met ons opneemt.

-------------------------------------------------- ---------------


Om deze software te verkrijgen, moet u schrijven naar onze e-mail:
[email protected]

Reserveer een e-mailadres om contact met ons op te nemen:
[email protected]

Uw persoonlijke ID:
02379mIHRSqjx5DKg8mGxDkxxnymyQVBJHIS4rAVj0f

Pdff ransomware geeft een vals Windows Update-pop-up weer terwijl de gegevens worden versleuteld:

Pdff valse Windows Update

Pdff ransomware proces ("updatewin.exe", "1.exe", "C191.tmp.exe") in Windows Taakbeheer:

Pdff ransomware proces in Windows Taakbeheer

Screenshot van bestanden versleuteld door Pdff (".pdff" extensie):

bestanden versleuteld door Pdff

Pdff ransomware verwijderen:

Pdff virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Spyhunter is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Pdff virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Spyhunter DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Stap 1

Windows XP en Windows 7 gebruikers: Start uw computer in veilige modus. Klik op start, klik op 'Sluit af', klik op 'Opnieuw opstarten' en klik op OK. Druk tijdens het opstarten van de computer meerdere malen op de F8-toets op uw toetsenbord totdat u het menu 'Windows opties' ziet en selecteer vervolgens Veilige modus met netwerkmogelijkheden in de lijst.

Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 7 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

Windows 8 gebruikers: Ga naar het Windows 8 Start Scherm, typ Geavanceerd, in de zoekresultaten selecteer je Instellingen. Klik op geavanceerde startopties, in het geopende 'Algemene PC-instellingen' scherm selecteer je Geavanùceerde Opstart. Klik op de 'Nu herstarten'-knop. Je computer zal nu herstarten in het 'Geavanceerde Opstartopties menu'. Klik op de 'Probleemoplosser'-knop, klik dan op de 'Geavanceerde Opties'-knop. In het geavanceeerde opties scherm klik op 'Opstartinstellingen'. Klik op de 'Herstarten'-knop. Je PC zal nu herstarten naar het Opstart Instellingen scherm. Druk 5 om in Veilige Modus met commando-prompt te starten.

Windows 8 Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 8 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

Windows 10 gebruikers: Klik op het Windows-logo en selecteer het Power-icoon. In het geopende menu klik je op herstarten terwijl je de Shift-knop ingedrukt houdt. In het 'Kies een optie'-scherm klik je op 'Problemen oplossen' en selecteer je de 'Geavanceerde opties'. In het 'Geavanceerde-opties menu selecteer je opstartinstellingen en klik je op de 'Herstarten'-knop. In het volgende scherm moet je op de F5-knop drukken. Zo zal je besturingssysteem in veilige modus met netwerk herstart worden.

windows 10 Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 10 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

Stap 2

Log in op het account dat besmet is met het Pdff virus. Start je internet browser en download een legitiem anti-spyware programma. Werk de anti-spyware software bij en start een volledige systeemscan.

Als je je computer niet kan starten in veilige modus met netwerk probeer dan systeemherstel uit te voeren.

Video die toont hoe het ransomware virus te verwijderen via de 'Veilige Modus met commando-prompt' en 'Systeemherstel':

1. Tijdens het opstartproces van je computer druk je verschillende keren op de F8 toets op je toetsenbord tot het Geavanceerde Opties menu van Windows verschijnt. Dan selecteer je Veilige Modus met commando-prompt uit de lijst en druk je op ENTER.

Herstart je computer in veilige Modus met Commando-prompt

2. Als de commando-prompt modus geladen is typ dan de volgende regel: cd restore en druk op ENTER.

systeemherstel via commando-prompt typ cd restore

3. Typ vervolgens deze regel: rstrui.exe en druk op ENTER.

systeemherstel via commando-prompt rstrui.exe

4. In het geopende venster klik 'Volgende'.

herstel systeembestanden en instellingen

5. Selecteer één van de beschikbare herstelpunten en klik 'Volgende' (dit zal je computer herstellen naar een eerdere tijd en datum, voor deze Pdff ransomware je PC geïnfiltreerd had).

selecteer een herstelpunt

6. In het geopende venster klik 'Ja'.

systeemherstel uitvoeren

7. Na het herstellen van je computer naar een eerdere datum download en scan je je PC met aanbevolen malware verwijderingssoftware om enige achtergebleven delen van de Pdff ransomware te verwijderen.

Om individuele bestanden te herstellen die werden versleuteld door deze ransomware zouden PC-gebruikers de Vorige Versie-functie van Windows kunnen proberen te gebruiken. Deze methode is effectief als de Systeem Herstel-functie geactiveerd was op het besmette besturingssysteem. Merk op dat sommige versies van de Pdff ransomware de schaduwvolume-kopies van bestanden verwijderen dus deze methode zal niet altijd werken.

Om een bestand te herstellen klik met de rechtermuisknop op het bestand, ga naar Eigenschappen en selecteer de Vorige Versie-tab. Als het geselecteerde bestand een herstelpunt heeft, selecteer dit dan en klik op de 'Herstellen'-knop.

Herstel bestanden veresleuteld door CryptoDefense

Als je je computer niet kan starten in veilige modus met netwerk (of met commando-prompt), herstart je computer met een hersteldisk. Sommige varianten van deze ransomware schakelen de veilige modus uit waardoor het verwijderen ervan moeilijker wordt. Om deze stap uit te voeren zal je toegang moeten hebben tot een andere computer.

Om de controle terug te krijgen over bestanden die werden versleuteld met Pdff, kan je ook een programma uitproberen genaamd Shadow Explorer. Meer informatie over hoe dit programma werkt kan je hier vinden.

shadow explorer screenshot

Om uw computer te beschermen tegen ransomware voor het versleutelen van bestanden, gebruikt u gerenommeerde antivirus- en antispywareprogramma's. Als een extra beveiligingsmethode kunt u de programma's HitmanPro.Alert en EasySync CryptoMonitor gebruiken, die groepsbeleidsobjecten kunstmatig in het register implementeren om malafide programma's zoals Pdff ransomware te blokkeren.

Merk op dat de Windows 10 Fall Creators Update een "gecontroleerde toegang tot mappen"-functie bevat die ransomware kan helpen blokkeren. Deze functie beschermt automatisch bestanden in de mappen Documenten, Afbeeldingen, Video's, Muziek en Bureaublad.

gecontroleerde toegang tot mappen

Windows 10-gebruikers zouden deze update moeten installeren om hun data tegen ransomware te beschermen. Je vindt hier meer informatie over hoe u deze update kunt uitvoeren en voeg extra bescherming toe voor ransomware-infecties.

HitmanPro.Alert CryptoGuard - detecteert de versleuteling van bestanden en blokkeert dit automatisch:

hitmanproalert ransomware preventie applicatie

Malwarebytes Anti-Ransomware Beta gebruikt geavanceerde proactieve technologie om ransomware-activiteit te meten en meteen te stoppen - voordat gebruikersbestanden getroffen worden:

malwarebytes anti-ransomware

  • De beste manier om schade door ransomware-besmettingen te voorkomen is het regelmatig nemen van backups. Meer informatie over online backup oplossingen en dataherstelsoftware vind je HIER.

Andere tools waarvan geweten is dat ze de Pdff ransomware kunnen verwijderen:

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/14293-pdff-ransomware

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Pdff virus QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Pdff virus op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Pdff virus

▼ VERWIJDER DEZE NU met Spyhunter

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Spyhunter:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter.