FacebookTwitterLinkedIn

E.tre456_worm_osx Trojan Virus POP-UP Scam (Mac)

Ook bekend als: "e.tre456_worm_osx Trojan Virus" virus
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe e.tre456_worm_osx Trojan Virus te verwijderen van een Mac?

Wat is e.tre456_worm_osx Trojan Virus?

"e.tre456_worm_osx Trojan Virus" is een vals foutbericht vergelijkbaar met Website You Visited Infected Your Mac With A Virus, Apologies For Interruption!, en vele anderen. Het wordt weergegeven door verschillende bedrieglijke websites. De meerderheid van de gebruikers bezoekt deze sites per ongeluk - ze worden omgeleid door mogelijk ongewenste apps (PUA's, die doorgaans zonder toestemming het systeem infiltreren) of opdringerige advertenties gegenereerd door andere onbetrouwbare websites. Onderzoeksresultaten tonen aan dat mogelijk ongewenste applicaties naast het veroorzaken van omleidingen ook allerlei gevoelige gegevens registreren en opdringerige advertenties tonen.

e.tre456_worm_osx Trojan Virus oplichting

Na het bezoeken van bepaalde websites worden aan de gebruikers pop-upberichten getoond waarin staat dat hun computer geïnfecteerd is. Deze sites voeren vervolgens een valse systeemscan uit en geven "meer gedetailleerde" informatie over de infectie weer. Er wordt gesteld dat de malware onmiddellijk moet worden verwijderd. Om deze reden moeten gebruikers onmiddellijk een vermeende malware verwijderingstool genaamd Advanced Mac Cleaner downloaden en installeren. Houd er rekening mee dat dit oplichterij is - uw computer is waarschijnlijk volledig geoptimaliseerd en virusvrij. De "e.tre456_worm_osx Trojan Virus" -foutmelding wordt alleen gebruikt om goedgelovige gebruikers te misleiden tot het downloaden en installeren van allerlei software. Na het scannen van het systeem met e.tre456_worm_osx Trojan Virus2, krijgen gebruikers een lange lijst met bestaande infecties te zien. Aangezien de gratis versie van e.tre456_worm_osx Trojan Virus niet in staat is om deze bedreigingen te elimineren, worden gebruikers aangemoedigd om voor de volledige versie te betalen. Valse foutberichten genereren vaak valse detectieresultaten om in-app-aankopen te stimuleren. Om deze redenen moet de foutmelding "e.tre456_worm_osx Trojan Virus" worden genegeerd. Het kan eenvoudig worden verwijderd door de webbrowser te sluiten. Sommige frauduleuze sites gebruiken echter scripts die het sluiten van browsertabs/vensters uitschakelen. In dergelijke gevallen moeten gebruikers de browser via Activiteiten Monitor beëindigen of gewoon het systeem opnieuw opstarten. Nadat de browser opnieuw geopend wordt, mogen de gebruikers de vorige sessie niet herstellen, anders bezoeken ze de gevaarlijke sites opnieuw.

Zoals hierboven vermeld, is het mogelijk dat potentieel ongewenste toepassingen allerlei gevoelige informatie verzamelen. De lijst met verzamelde gegevens omvat meestal (maar is niet beperkt tot) zoekopdrachten in zoekmachines, bekeken pagina's, bezochte website-URL's, toetsaanslagen, IP-adressen (Internet Protocol) en geolocaties. Het is belangrijk om te weten dat de bewaarde data meestal persoonlijke gegevens bevat. Bovendien delen ontwikkelaars deze met externe partijen (mogelijk cybercriminelen). Deze personen misbruiken de ontvangen informatie om inkomsten te verwerven. Als u apps hebt geïnstalleerd voor het bijhouden van informatie op uw computer, kan dit uiteindelijk leiden tot ernstige privacyschendingen. De meerderheid van de PUA's levert ook opdringerige advertenties die zeer waarschijnlijk naar onbetrouwbare websites verwijzen en die ook scripts uitvoeren die andere mogelijk ongewenste toepassingen of zelfs malware downloaden/installeren. Daarom riskeert u een systeeminfectie te veroorzaken als u hierop klikt. Deze advertenties worden geleverd via verschillende tools die het plaatsen van grafische inhoud van derden op elke bezochte website mogelijk maken. Om deze reden verbergen opdringerige advertenties vaak de inhoud van de bezochte websites. Behalve dat ze een bedreiging vormen voor uw veiligheid op het internet, verstoren advertenties ook uw surfervaring. Het is aanbevolen om alle mogelijk ongewenste toepassingen zo snel mogelijk te verwijderen.

Bedreigingsoverzicht:
Naam"e.tre456_worm_osx Trojan Virus" virus
BedreigingstypeMac-malware, Mac-virus
SymptomenUw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorverwezen naar kwaadaardige websites.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
SchadeU wordt bespioneerd tijdens het surfen op het internet (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar kwaadaardige websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Zoals hierboven vermeld, zijn er veel valse fouten die lijken op "e.tre456_worm_osx Trojan Virus". Allemaal beweren ze dat het systeem geïnfecteerd is, dat er bestanden zijn gewist of dat het systeem op andere manieren beschadigd is. Dergelijke claims zijn slechts pogingen om geld af te persen van nietsvermoedende gebruikers - de foutmeldingen zijn een soort reclame voor betaalde services (valse technische ondersteuning, die niet nodig is bv.) of betaalde apps. PUA's staan er ook om bekend dat ze allemaal op elkaar lijken. Door 'handige functies' aan te bieden, wekken deze potentieel ongewenste toepassingen een legitieme en bruikbare indruk. Maar het echte en enige doel van elke PUA is inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars. Vandaar dat ze in plaats van meerwaarde te bieden aan reguliere gebruikers ongewenste doorverwijzingen veroorzaken, gevoelige informatie verzamelen en opdringerige advertenties tonen.

Hoe werden mogelijk ongewenste programma's geïnstalleerd op mijn computer?

Sommige ongewenste programma's hebben officiële downloadwebsites. Vanwege het gebrek aan kennis en het roekeloze gedrag van gebruikers, infiltreren de PUA's echter vaak in het systeem zonder toestemming te vragen. Ontwikkelaars verspreiden dergelijk ongewenste programma's door voornoemde opdringerige advertenties te gebruiken, evenals een misleidende marketingmethode die 'bundeling' wordt genoemd. Wat ontwikkelaars doen, is de "gebundelde" apps verbergen achter de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen (of andere secties) van de download- en installatieprocessen. Het probleem is dat gebruikers deze procedures vaak overhaasten en de meeste stappen overslaan. Bovendien klikken ze soms op allelerlei advertenties en slaan ze stappen over. Dergelijk gedrag veroorzaakt de onbedoelde installatie van ongewenste programma's - gebruikers stellen hun systeem bloot aan een risico op allerlei infecties en ze brengen hun eigen privacy in gevaar.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Ten eerste moet iedereen weten dat voorzichtigheid de sleutel is tot computerveiligheid en daarom is het uiterst belangrijk om goed op te letten tijdens het surfen op internet en bij het downloaden en installeren van software. Onthoud dat ontwikkelaars veel middelen investeren in het ontwerpen van valse advertenties, waardoor deze er volledig legitiem uitzien. Eenmaal aangeklikt zijn de advertenties herkenbaar omdat ze doorverwijzen naar onbetrouwbare websites met inhoud zoals gokken, dating voor volwassenen, pornografie, enzovoort. Gebruikers die dergelijke advertenties zien, moeten onmiddellijk de lijst met geïnstalleerde programma's en browserplug-ins controleren en alle verdachte elementen verwijderen. Zorg er bovendien voor dat u altijd de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen selecteert en analyseer elk venster van de download- en installatiedialogen zorgvuldig. Tijdens het proces moet u altijd software van derden uitschakelen en aanbiedingen annuleren om deze te downloaden of te installeren. Het is aanbevolen om programma's alleen te downloaden van officiële bronnen, via directe downloadlinks want externe downloaders en installers 'bundelen' vaak ongewenste software en mogen daarom niet worden gebruikt.. Als uw computer al is geïnfecteerd met ongewenste programma's, dan raden we aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner to om deze automatisch te verwijderen.

Tekst gepresenteerd in de "e.tre456_worm_osx Trojan Virus" oplichting (GIF):

tekst gepresenteerd in e.tre456_worm_osx Trojan Virus oplichting (GIF)

Tekst in het valse foutbericht:

We hebben een trojan-virus (e.tre456_worm_osx) op uw Mac gedetecteerd. Druk op OK om het reparatieproces te starten.

Uw systeem is geïnfecteerd met 3 virussen!

Je Mac is geïnfecteerd met 3 virussen. Onze beveiligingscheck vond sporen van 2 malware en 1 phishing/spyware. Systeemschade: 28.1% - Onmiddellijke verwijdering vereist!

De onmiddellijke verwijdering van de virussen is vereist om verdere systeemschade, verlies van Apps, Foto's of andere bestanden te voorkomen.
Er zijn sporen van 1 phishing/spyware gevonden op uw Mac met OSX.

Persoonlijke en bankgegevens lopen gevaar.

Klik op 'Nu scannen' om meer schade te voorkomen. Onze diepe scan zal onmiddellijk hulp bieden!
0 minuut en 0 seconden resterend voordat de schade permanent is.

Misleidende website met valse scanresultaten:

E.tre456_worm_osx Trojan Virus valse scan

Tekst gepresenteerd op deze pagina:

Je Mac is zwaar beschadigd! (33,2%)
Download de Advanced MacCleaner-applicatie om 3 Virussen van uw Mac te verwijderen.
VIRUS INFORMATIE
Virusnaam: Tapsnake, CronDNS, Dubfishicv
Risico: hoog
Geïnfecteerde bestanden: /os/apps/hidden/os-component/X/snace.icv;/local/conf/keyboard/retype.icv ...

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browser hijackers te verwijderen van een Mac computer:

Ongewenste programma's verwijderen:

Verwijder mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties" :

mac adware verwijdering uit applicaties map

Klik op het Finder icoon. In het Finder venster, selecteer “Applicaties”. In de map applicaties, zoek je naar “MPlayerX”,“NicePlayer”, of andere verdachte applicaties en sleept deze naar de prullenmand. Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie(s) die online advertenties veroorzaken scan je je Mac op mogelijk achtergebleven onderdelen.

Verwijder aan de "e.tre456_worm_osx trojan virus" virus gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

"e.tre456_worm_osx Trojan Virus" virus verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan "e.tre456_worm_osx trojan virus" virus gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan "e.tre456_worm_osx trojan virus" virus gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan "e.tre456_worm_osx trojan virus" virus gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
e.tre456_worm_osx Trojan Virus virus QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "e.tre456_worm_osx Trojan Virus" virus op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.