FacebookTwitterLinkedIn

Website You Visited Infected Your Mac With A Virus POP-UP oplichting (Mac)

Ook bekend als: "Website you visited infected your Mac with a virus" virus
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe 'Website You Visited Infected Your Mac With A Virus' te verwijderen van een Mac?

Wat is Website You Visited Infected Your Mac With A Virus?

"Website You Visited Infected Your Mac With A Virus" is een vals foutbericht dat lijkt op Apologies For Interruption!, Phishing/Spyware Were Found On Your Mac en vele andere. Deze foutmelding wordt weergegeven door kwaadwillende websites die gebruikers onbedoeld bezoeken - ze worden ernaar omgeleid door intrusieve advertenties (getoond door andere frauduleuze sites) en potentieel ongewenste programma's (PUP's). Houd er rekening mee dat de meeste ongewenste programma's het systeem infiltreren zonder om toestemming te vragen. Naast het veroorzaken van doorverwijzingen leveren ongewenste programma's ook advertenties en registreren ze privacygevoelige informatie.

Website You Visited Infected Your Mac With A Virus oplichting

Deze fout stelt in feite dat de gebruiker een soort van kwaadwillende website heeft bezocht die zijn computer heeft geïnfecteerd. De foutmelding imiteert vervolgens een scanproces en stelt dat het systeem is geïnfecteerd met de Bankworm-malware. Die infectie moet zogezegd onmiddellijk worden verwijderd. Daarom worden gebruikers aangemoedigd om een ​​misleidend antivirusprogramma te downloaden, Advanced Mac Cleaner genaamd. Houd er echter rekening mee dat de foutmelding 'Website You Visited Infected Your Mac With A Virus' nep is - het is slechts een poging om nietsvermoedende gebruikers ertoe te bewegen Advanced Mac Cleaner te downloaden. Merk op dat de gratis versie van deze misleidende app geen malware kan verwijderen. Daarom worden gebruikers aangemoedigd om de volledige versie te kopen. Aangezien de foutmelding nep is en uw computer waarschijnlijk volledig veilig is, zou het kopen van deze software nutteloos zijn. In feite is het niet bevestigd of Advanced Mac Cleaner daadwerkelijk in staat is om malware te verwijderen. Daarom kan deze app niet worden vertrouwd. Gebruikers moeten de foutmelding "Website You Visited Infected Your Mac With A Virus" negeren en deze tool nooit downloaden. Om de foutmelding "Website You Visited Infected Your Mac With A Virus" te verwijderen, moeten gebruikers gewoon de webbrowser sluiten. Toch is het de moeite waard te vermelden dat sommige frauduleuze sites bedrieglijke scripts gebruiken die voorkomen dat gebruikers tabbladen en vensters sluiten. In dergelijke gevallen moet de browser worden afgesloten met behulp van de Activity Monitor of moeten gebruikers het systeem opnieuw opstarten. Na het opnieuw openen van de browser mogen gebruikers de vorige sessie niet herstellen, omdat ze ook de kwaadwillende websites zullen heropenen.

Potentieel ongewenste programma's leveren coupons, bannes-, pop-up- en andere soortgelijke advertenties. Daartoe gebruiken advertenties allerlei scripts die de plaatsing van grafische inhoud van derden mogelijk maken. Om deze reden zullen intrusieve advertenties zeer waarschijnlijk de inhoud van de bezochte website verbergen wat de kwaliteit van de surfervaring op het internet niet ten goede komt. Wat belangrijker is, is dat opdringerige advertenties naar kwaadwillende websites kunnen linken en bovendien scripts uitvoeren die malware downloaden en installeren. Daarom is het klikken erop riskant en kan het computerinfecties te veroorzaken. Een ander belangrijk probleem is dataspionage. Onderzoeksresultaten tonen aan dat mogelijk ongewenste programma's zeer waarschijnlijk IP-adressen verzamelen, URL's van bezochte websites, bekeken pagina's, zoekopdrachten en andere vergelijkbare gegevens. Deze informatie bevat meestal persoonlijke gegevens. We moeten dus vermelden dat de ontwikkelaars deze informatie vaak aan derden verkopen. Deze personen misbruiken de ontvangen gegevens om inkomsten te genereren. Zo kan gegevensregistratie uiteindelijk leiden tot ernstige privacyschendingen of zelfs identiteitsdiefstal. Om deze redenen is het ten zeerste aanbevolen alle mogelijk ongewenste programma's zo snel mogelijk te verwijderen.

Bedreigingsoverzicht:
Naam"Website you visited infected your Mac with a virus" virus
BedreigingstypeMac-malware, Mac-virus
SymptomenUw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorverwezen naar kwaadaardige websites.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
SchadeU wordt bespioneerd tijdens het surfen op het internet (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar kwaadaardige websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Er zijn tientallen nep-foutmeldigen die lijken op 'The Website You Visited Infected Your Mac with a Virus'. Allemaal beweren ze dat het systeem op de een of andere manier is beschadigd. Toch zijn dergelijke claims slechts pogingen om gebruikers te overhalen te betalen voor software of technische ondersteuning die ze niet nodig hebben. Potentieel ongewenste programma's lijken daarop. Door een groot aantal zogezegd "handige functies" aan te bieden, proberen dergelijke programma's gebruikers te laten geloven dat ze legitiem en handig zijn. Het enige doel van elk ongewenst programma is echter het genereren van inkomsten voor de ontwikkelaars. Daarom bieden potentieel ongewenste programma's geen toegevoegde waarde voor reguliere gebruikers. Ze tonen enkel intrusieve advertenties en verzamelen gevoelige gegevens, waardoor ze een directe bedreiging vormen voor uw privacy en veiligheid op het internet.

Hoe werden mogelijk ongewenste programma's geïnstalleerd op mijn computer?

Sommige ongewenste programma's hebben officiële downloadsites. De meesten van hen infiltreren het systeem echter zonder toestemming te vrage,. Dat komt omdat ontwikkelaars deze verspreiden via intrusieve advertenties en een misleidende marketingmethode genaamd "bundling" (de stiekeme installatie van apps van derden samen met reguliere). Wat ontwikkelaars doen, is "gebundelde" apps achter de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen van download- en installatieprocessen verbergen. Het probleem is dat gebruikers zich waarschijnlijk overhaasten en daarbij stappen in de procedure overslaan. Bovendien klikken sommige gebruikers op verschillende advertenties zonder na te denken over mogelijke gevolgen. Dergelijk gedrag leidt vaak tot de onbedoelde installatie van mogelijk ongewenste programma's en gebruikers stellen hun systeem op die manier bloot aan een risico op allerlei infecties die hun in gevaar brengen.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Om te beginnen moeten gebruikers weten dat gebrek aan kennis en roekeloos gedrag de belangrijkste redenen zijn voor computerinfecties. De sleutel tot veiligheid is voorzichtigheid en daarom is het erg belangrijk om goed op te letten tijdens het surfen op internet en bij het downloaden en installeren van software. Houd er rekening mee dat valse advertenties er meestal perfect legitiem uitzien, omdat ontwikkelaars veel tijd en geld investeren in het ontwerpen ervan. Ze zijn te herkennen aan het feit dat dergelijke advertenties meestal naar onbetrouwbare websites linken (met inhoud zoals gokken, dating voor volwassenen, pornografie, enzovoort). Gebruikers die dergelijke advertenties tegenkomen moeten onmiddellijk alle verdachte applicaties en browserextensies verwijderen. Bovendien is het erg belangrijk om elk venster van de download- en installatiedialogen zorgvuldig te analyseren en alle extra inbegrpepen programma's te weigeren. Apps mogen alleen worden gedownload van officiële bronnen, met behulp van directe downloadlinks. Als uw computer al is geïnfecteerd met ongewenste programma's, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Tekst te zien in de "Website You Visited Infected Your Mac With A Virus" pop-ups:

VIRUS GEVONDEN
Een website die je vandaag hebt bezocht, heeft je Mac geïnfecteerd met een virus.
Druk op OK om het reparatieproces te starten.

 

Een website die je vandaag hebt bezocht, heeft je Mac geïnfecteerd met een virus.
Er is nu een volledige systeemscan vereist om schadelijke bestanden of toepassingen te vinden en te verwijderen van uw Mac OS X 10_13_4-apparaat.

APPARAATINFORMATIEMerk: Apple
Apparaat: Mac OS X 10_13_4
Browser: Safari 11.1IP:
provider:
Plaats:
Bankworm-virus gedetecteerd!


DOWNLOAD VEREIST
Download de Advanced Mac Cleaner-applicatie om Bankworm van je Mac te verwijderen.VIRUS INFORMATIONVirus Name: BankwormRisk: HIGH
Geïnfecteerd bestand: /os/apps/worm.icvVIRUS REMOVALApplication: Advanced Mac CleanerRating: 9. /10 Prijs: gratis

Lay-out van de"Website You Visited Infected Your Mac With A Virus" oplichting (GIF):

Appearance of Website You Visited Infected Your Mac With A Virus scam (GIF)

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browser hijackers te verwijderen van een Mac computer:

Ongewenste programma's verwijderen:

Verwijder mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac adware verwijderen uit de map applicaties

Klik op het Finder icoon. In het Finder venster, selecteer je “Applicaties”. In de map applicaties zoek je naar “MPlayerX, NicePlayer” of andere verdachte applicaties en sleept deze naar de prullenmand. Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie(s) die online advertenties veroorzaken scan je je Mac op mogelijk achtergebleven onderdelen.

Verwijder aan de "website you visited infected your mac with a virus" virus gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

"Website you visited infected your Mac with a virus" virus verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan "website you visited infected your mac with a virus" virus gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan "website you visited infected your mac with a virus" virus gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan "website you visited infected your mac with a virus" virus gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Website you visited infected your Mac with a virus virus QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "Website you visited infected your Mac with a virus" virus op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.