FacebookTwitterLinkedIn

Apologies For Interruption! POP-UP oplichting (Mac)

Ook bekend als: "Apologies For Interruption!" virus
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe Apologies For Interruption! te verwijderen van een Mac?

Wat is Apologies For Interruption!?

"Apologies For Interruption!" is een vals foutbericht dat lijkt op Phishing/Spyware Were Found On Your Mac, Critical System Error: x679Qs5m en vele andere. Deze pop-up wordt getoond door verschillende frauduleuze sites. De meeste gebruikers bezoeken deze sites per ongeluk - ze worden ernaar doorverwezen door intrusieve advertenties of potentieel ongewenste programma's (PUP's), die doorgaans in het systeem infiltreren zonder toestemming te vragen. Naast doorverwijzingen veroorzaken zijn de ongewenste programma's ook verantwoordelijk voor het registreren van gevoelige informatie en tonen ze intrusieve advertenties.

Apologies For Interruption! oplichting

Deze foutmelding stelt dat het systeem een ​​aantal beveiligingsproblemen heeft gedetecteerd die onmiddellijk moeten worden opgelost. Daarvoor moeten gebruikers contact opnemen met een 'technische dienst' via een opgegeven telefoonnummer. Deze personen zullen dan zogenaamd slachtoffers begeleiden tijdens het verwijderingsproces van malware. Houd er echter rekening mee dat dit allemaal oplichting is - De "Apologies for Interruption!"-foutmelding is nep. Cybercriminelen proberen enkel inkomsten te genereren door nietsvermoedende gebruikers te misleiden zodat ze bellen en betalen voor technische ondersteuning die niet nodig is. Uw computer is meer dan waarschijnlijk veilig en volledig virusvrij. We raden u aan "Apologies for Interruption" te negeren! en nooit te proberen het bovengenoemde telefoonnummer te bellen. U kunt deze foutmelding verwijderen door simpelweg de kwaadwillende site te sluiten. Het is echter nuttig te weten dat sommige sites worden ontworpen om scripts te gebruiken die voorkomen dat gebruikers tabbladen en vensters sluiten. In dat geval moeten gebruikers de browser sluiten met Taakbeheer of het systeem opnieuw opstarten. Het is echter belangrijk om de vorige sessie niet te herstellen de volgende keer dat de browser wordt geopend, omdat anders de schadelijke sites ook opnieuw worden geopend.

Van potentieel ongewenste toepassingen is bekend dat ze allerlei gegevens verzamelen over de surfactiviteit van gebruikers op de website. De ingezamelde gegevens (IP-adressen, URL's van bezochte websites, bekeken pagina's, zoekopdrachten, geolocaties, toetsaanslagen, enzovoort) bevatten vaak persoonlijke informatie. Om deze reden moeten we vermelden dat ontwikkelaars deze informatie vaak delen met derden (mogelijk cybercriminelen). Deze personen misbruiken de ontvangen gegevens met de bedoeling inkomsten te genereren. Daarom kan de aanwezigheid van een dergelijke spionage-app leiden tot ernstige privacyschendingen. We moeten ook vermelden dat ongewenste programma's intrusieve advertenties leveren, zoals pop-ups, kortingsbonnen, banners, enzovoort. Deze advertenties worden weergegeven met behulp van tools die het plaatsen van grafische inhoud van derden mogelijk maken. De meeste bedekken dan ook de inhoud van de bezochte websites, waardoor de surfervaring op internet wordt verstoord. Nog belangrijker is dat deze advertenties worden ontworpen om de inhoud van bezochte websites te verbergen en dat de opdringerige advertenties kunnen omleiden naar kwaadwillende websites of zelfs scripts kunnen uitvoeren die malware downloaden of installeren. Daarom kan zelfs een enkele klik erop leiden tot een gevaarlijke computerinfectie. Om deze redenen is het aanbevolen alle ongewenste programma's onmiddellijk te verwijderen.

Bedreigingsoverzicht:
Naam"Apologies For Interruption!" virus
BedreigingstypeMac-malware, Mac-virus
SymptomenUw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorverwezen naar kwaadaardige websites.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
SchadeU wordt bespioneerd tijdens het surfen op het internet (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar kwaadaardige websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Zoals gezegd deelt Apologies For Interruption! veel overeenkomsten met valse foutmeldingen. Allemaal claimen ze dat het systeem op één of andere manier beschadigd werd. Deze valse claims zijn echter slechts pogingen om geld af te persen van nietsvermoedende gebruikers. Ongewenste programma's lijken hier in hun gedrag sterk op. Door het aanbieden van allerlei "nuttige functies" creëren PUP's een legitieme en nuttige indruk. Deze programma's zijn echter alleen bedoeld om inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars. Daarom veroorzaken ze omleidingen, verzamelen ze gevoelige informatie en tonen ze intrusieve advertenties in plaats van toegevoegde waarde te bieden aan reguliere gebruikers. Zo vormen ze een directe bedreiging voor de privacy van gebruikers en voor hun veiligheid op het internet.

Hoe werden mogelijk ongewenste programma's geïnstalleerd op mijn computer?

Sommige ongewenste programma's hebben officiële downloadwebsites. Vanwege het gebrek aan kennis en het roekeloze gedrag van gebruikers, infiltreren de PUP's echter vaak in het systeem zonder toestemming te vragen. Ontwikkelaars verspreiden dergelijk ongewenste programma's door voornoemde intrusieve advertenties te gebruiken, evenals een misleidende marketingmethode die 'bundeling' wordt genoemd. Wat ontwikkelaars doen, is de "gebundelde" apps verbergen achter de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen (of andere secties) van de download- en installatieprocessen. Het probleem is dat gebruikers deze procedures vaak overhaasten en de meeste stappen overslaan. Bovendien klikken ze soms op allelerlei advertenties en slaan ze stappen over. Dergelijk gedrag veroorzaakt de onbedoelde installatie van ongewenste programma's - gebruikers stellen hun systeem bloot aan een risico op allerlei infecties en ze brengen hun eigen privacy in gevaar.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Ten eerste moet iedereen weten dat voorzichtigheid de sleutel is tot computerveiligheid en daarom is het uiterst belangrijk om goed op te letten tijdens het surfen op internet en bij het downloaden en installeren van software. Onthoud dat ontwikkelaars veel middelen investeren in het ontwerpen van valse advertenties, waardoor deze er volledig legitiem uitzien. Eenmaal aangeklikt, vertonen advertenties zichzelf echter omdat ze doorverwijzen naar onbetrouwbare websites met inhoud zoals gokken, dating voor volwassenen, pornografie, enzovoort. Gebruikers die dergelijke advertenties zien, moeten onmiddellijk de lijst met geïnstalleerde programma's en browserplug-ins controleren en alle verdachte elementen verwijderen. Zorg er bovendien voor dat u altijd de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen selecteert en analyseer elk venster van de download- en installatiedialogen zorgvuldig. Tijdens het proces moet u altijd software van derden uitschakelen en aanbiedingen annuleren om deze te downloaden of te installeren. Het is aanbevolen om programma's alleen te downloaden van officiële bronnen, via directe downloadlinks want externe downloaders en installers 'bundelen' vaak ongewenste software en mogen daarom niet worden gebruikt.. Als uw computer al is geïnfecteerd met ongewenste programma's, dan raden we aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Tekst gepresenteerd in "Excuses voor onderbreking!" pop-up:

APOLOGIES FOR INTERRUPTION!
BEL: +1(888)815-0333
CASE ID: SA556908
Chrome Browser Pops is mogelijk gevonden!
Geachte Att Internet Services-gebruiker - Mogelijk hebt u actieve POPUPS- of BEVEILIGINGSSYSTEMEN op uw Mac!

Deze kunnen ook afkomstig zijn van mogelijke MALWARE of SPYWARE in uw Chrome-browser. Hebt u iets verdachts op uw MAC-apparaat geïnstalleerd?
Bent u in de buurt van Livermore?
Bel onmiddellijk op +1 (888) 815-0333 en contacteer een technicus van niveau 2 voor een Mac-apparaat.
Let op: uw referentienummer (of Case ID) is: SA556908
Aanbeveling: bel om ondersteuningKLIK HIER OM VERDER TE GAAN

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browser hijackers te verwijderen van een Mac computer:

Ongewenste programma's verwijderen:

Verwijder mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

adware verwijderen uit de map applicaties op een mac

Klik op het Finder icoon. In het Finder venster, selecteer je “Applicaties”. In de map applicaties zoek je naar “MPlayerX, NicePlayer” of andere verdachte applicaties en sleept deze naar de prullenmand. Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie(s) die online advertenties veroorzaken scan je je Mac op mogelijk achtergebleven onderdelen.

Verwijder aan de "apologies for interruption!" virus gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

"Apologies For Interruption!" virus verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan "apologies for interruption!" virus gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan "apologies for interruption!" virus gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan "apologies for interruption!" virus gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Apologies For Interruption! virus QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "Apologies For Interruption!" virus op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.