KEYPASS ransomware

Ook bekend als: KEYPASS virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Ernstig

KEYPASS ransomware verwijderingsinstructies

Wat is KEYPASS?

KEYPASS is een virus van het ransomware-type dat na stiekeme infiltratie de meeste opgeslagen gegevens versleutelt. We vermoeden dat deze malware een bijgewerkte variant is van een andere ransomware genaamd STOP. Tijdens het coderen voegt KEYPASS aan bestandsnamen de extensie ".KEYPASS" toe (bijvoorbeeld "sample.jpg" wordt hernoemd naar "sample.jpg.KEYPASS"). Eenmaal versleuteld, worden gegevens onmiddellijk onbruikbaar. Na de succesvolle versleuteling maakt KEYPASS een tekstbestand ("!!!KEYPASS_DECRYPTION_INFO!!!.txt") aan en verwijdert het de kopie in elke bestaande map. 

Zoals gewoonlijk bevat het aangemaakte tekstbestand een bericht dat slachtoffers informeert over de versleuteling en dat deze alleen herstelt kan worden door een decoderingstool te gebruiken met een unieke sleutel. Dit is helaas correct. Hoewel het momenteel onzeker is of KEYPASS symmetrische of asymmetrische cryptografie gebruikt, kunnen we u verzekeren dat elk slachtoffer een unieke sleutel krijgt. Zoals eerder gezegd is het onmogelijk om gegevens zonder sleutel te herstellen. Om deze reden verbergen cybercriminelen met opzet de sleutels op een externe server en eisen ze losgeld - om bestanden te herstellen moeten slachtoffers 300 euro betalen. Er wordt ook gedreigt dat de betaling binnen 72 uur na de versleuteling moet worden ingediend, anders zou het herstellen van gegevens onmogelijk worden. In vergelijking met andere ransomware is de prijs voor KEYPASS-decodering niet zo hoog - in de meeste gevallen schommelt het losgeld tussen de 500 en de 1500 euro. Hoe veel of weinig het losgeld ook bedraagt, het mag nooit betaald worden. Onderzoeksresultaten tonen aan dat cybercriminelen slachtoffers vaak negeren van zodra de betalingen zijn ontvangen. Dit betekent dat betalen meestal geen positief resultaat oplevert en gebruikers eenvoudigweg worden opgelicht. Daarom raden we ten zeerste aan alle verzoeken om met deze personen in contact te komen te negeren en vooral geen losgeld te betalen. Jammer genoeg zijn er geen tools die in staat zijn om de versleuteling van deze ransomware te kraken en aangetaste bestanden gratis te herstellen. Er is maar één ding dat u kunt doen - alles herstellen vanaf een back-up.

Screenshot van een bericht waarin gebruikers verzocht worden om losgeld te betalen om hun getroffen gegevens te ontsleutelen:

KEYPASS ontsleutelingsinstructie

KEYPASS is vrijwel identiek aan tientallen andere ransomware-virussen, zoals Paradise, CryptoLite, Scarab, Excuses en vele anderen. Ondanks het feit dat de ontwikkelaars van deze virussen niet dezelfde zijn, is hun gedrag volledig identiek - ze versleutelen allemaal gegevens en eisen losgeld. In de meeste gevallen vertonen ransomware-virussen slechts twee grote verschillen: 1) het bedrag van het losgeld, en 2) het type coderingsalgoritme dat gebruikt wordt. Helaas gebruiken de meesten RSA, AES en/of andere algoritmen die unieke sleutels aanmaken. Dus tenzij het virus niet volledig ontwikkeld werd of bepaalde bugs/tekortkomingen heeft, is het onmogelijk om gegevens handmatig te herstellen (zonder tussenkomst van ontwikkelaars). Ransomware-virussen zijn een goede reden om regelmatig gegevensback-ups te maken. Houd er echter rekening mee dat deze bestanden moeten worden opgeslagen op een externe server of op een niet-aangesloten opslagapparaat. Als dat niet het geval is, versleutelt de malware ze samen met alle andere data.  

Hoe besmette ransomware mijn computer?

Meestal verspreiden ontwikkelaars KEYPASS met behulp van valse software-activeringstools (scheuren), zoals KMSpico. Eenmaal geopend infitreren deze tools KEYPASS direct in het systeem. Merk op dat ransomware-virussen waarschijnlijk ook verspreiden via spamberichten (besmette bijlagen), onofficiële bronnen voor softwaredownloads (gratis hostingsites voor bestanden, freeware downloadsites, peer-to-peer [P2P]-netwerken, en soortgelijke), valse-software-updatetools en trojans. Spamberichten bevatten besmette bijlagen (in de meeste gevallen MS Office-documenten) die, eenmaal geopend, ransomware downloaden en installeren. Downloadbronnen van derden stellen schadelijke, uitvoerbare bestanden voor als legitieme software, waardoor gebruikers misleid worden en zelf virussen downloaden en installeren. Valse updaters besmetten het systeem door verouderde software met bugs/fouten te misbruiken of door eenvoudig malware te downloaden en te installeren in plaats van echte updates. Trojans openen een "achterdeur" voor andere malware om het systeem binnen te dringen.

Bedreigingsoverzicht:
Naam KEYPASS virus
Bedreigingstype Ransomware, cryptovirus, vergrendeling van bestanden
Symptomen U kunt geen bestanden meer openen die op uw computer zijn opgeslagen, eerder functionele bestanden hebben nu een andere extensie, bijvoorbeeld mijn.docx.locked. Een bericht met de vraag om losgeld wordt weergegeven op uw bureaublad. Cybercriminelen vragen om losgeld te betalen (meestal in bitcoins) om uw bestanden te ontgrendelen.
Verspreidings- methoden Geïnfecteerde e-mailbijlagen (macro's), torrent-websites, schadelijke advertenties.
Schade Alle bestanden zijn gecodeerd en kunnen niet geopend worden zonder losgeld te betalen. Extra trojans voor het stelen van wachtwoorden en malware-infecties kunnen samen met de ransomware-infectie geïnstalleerd worden.
Verwijdering

Om KEYPASS virus verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Spyhunter.
▼ Spyhunter Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om malware te verwijderen, moet u de volledige versie van Spyhunter aankopen.

Hoe uzelf te beschermen tegen besmettingen met ransomware? 

Iedereen moet weten dat een gebrek aan kennis en roekeloos gedrag de belangrijkste redenen zijn voor computerbesmettingen - voorzichtigheid is de sleutel tot veiligheid. Daarom is het belangrijk om goed op te letten tijdens het surfen op het internet en bij het downloaden/installeren van software. We raden u aan om twee keer na te denken voordat u e-mailbijlagen opent. Irrelevante bestanden en bestanden die worden ontvangen van verdachte e-mailadressen mogen nooit worden geopend. Daarnaast moeten gebruikers alleen software downloaden van officiële bronnen, met behulp van directe downloadlinks. Externe downloaders/installatieprogramma's bevatten vaak valse apps, daarom mogen dergelijke tools niet worden gebruikt. Het is ook belangrijk om geïnstalleerde software up-to-date te houden. Dit moet u doen door middel van geïmplementeerde functies of tools die alleen door de officiële ontwikkelaars aangeboden worden. Bovendien is een erkende anti-virus/anti-spyware hebben zeer belangrijk. Als uw computer al met KEYPASS geïnfecteerd is, raden we u aan een scan uit te voeren met Spyhunter om deze ransomware automatisch te verwijderen.


Tekst getoond in het KEYPASS ransomware tekstbestand ("!!!KEYPASS_DECRYPTION_INFO!!!.txt"):

Aandacht!
Al uw bestanden, documenten, foto's, databases en andere belangrijke bestanden zijn gecodeerd en hebben de extensie: .KEYPASS
De enige methode om bestanden te herstellen is om een decryptiesoftware met een unieke persoonlijke sleutel te kopen.
Na aankoop begint u met het decoderen van de software, voert u uw unieke persoonlijke sleutel in en worden al uw gegevens gedecodeerd.
Alleen wij kunnen u deze sleutel geven en alleen wij kunnen uw bestanden herstellen.
U moet contact met ons opnemen via e-mail [email protected] stuur ons uw persoonlijke ID en wacht op verdere instructies.
Om zeker te zijn dat we uw bestanden kunnen decoderen kunt u ons 1 tot 3 kleine gecodeerde bestanden sturen en wij zullen u deze GRATIS terugsturen in hun originele vorm.
Prijs voor decodering 300 euro.
Deze prijs is geldig indien u binnen de 72 uur contact met ons opneemt.
E-mailadres om contact met ons op te nemen:
[email protected]
E-mailadres om contact met ons op te nemen:
[email protected]
Uw persoonlijke id: -

Screenshot van bestanden versleuteld door KEYPASS (".KEYPASS" extensie):

Bestanden versleuteld door KEYPASS

KEYPASS ransomware verwijdering:

KEYPASS virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Spyhunter is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van KEYPASS virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Spyhunter DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Stap 1

Windows XP en Windows 7 gebruikers: Tijdens het opstartproces van je computer druk je verschillende keren op de F8 toets op je toetsenbord tot het Geavanceerde Opties menu van Windows verschijnt. Dan selecteer je Veilige Modus met netwerk uit de lijst en druk je op ENTER.

Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 7 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

Windows 8 gebruikers: Ga naar het Windows 8 Start Scherm, typ Geavanceerd, in de zoekresultaten selecteer je Instellingen. Klik op geavanceerde startopties, in het geopende 'Algemene PC-instellingen' scherm selecteer je Geavanùceerde Opstart. Klik op de 'Nu herstarten'-knop. Je computer zal nu herstarten in het 'Geavanceerde Opstartopties menu'. Klik op de 'Probleemoplosser'-knop, klik dan op de 'Geavanceerde Opties'-knop. In het geavanceeerde opties scherm klik op 'Opstartinstellingen'. Klik op de 'Herstarten'-knop. Je PC zal nu herstarten naar het Opstart Instellingen scherm. Druk 5 om in Veilige Modus met commando-prompt te starten.

Windows 8 Veilige Modus met netwerk

Video die toont hoe Windows 8 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

Windows 10 gebruikers: Klik op het Windows-logo en selecteer het Power-icoon. In het geopende menu klik je op herstarten terwijl je de Shift-knop ingedrukt houdt. In het 'Kies een optie'-scherm klik je op 'Problemen oplossen' en selecteer je de 'Geavanceerde opties'. In het 'Geavanceerde-opties menu selecteer je opstartinstellingen en klik je op de 'Herstarten'-knop. In het volgende scherm moet je op de F5-knop drukken. Zo zal je besturingssysteem in veilige modus met netwerk herstart worden.

Windows 10 Veilige Modus met netwerk

Video die toont hoe Windows 10 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

Stap 2

Log in op het account dat besmet is met KEYPASS Ransomware. Start je internet browser en download een legitiem anti-spyware programma. Werk de anti-spyware software bij en start een volledige systeemscan.

Als je je computer niet kan starten in veilige modus met netwerk probeer dan systeemherstel uit te voeren.

Video die toont hoe het ransomware virus te verwijderen via de 'Veilige Modus met commando-prompt' en 'Systeemherstel':

1. Tijdens het opstartproces van je computer druk je verschillende keren op de F8 toets op je toetsenbord tot het Geavanceerde Opties menu van Windows verschijnt. Dan selecteer je Veilige Modus met commando-prompt uit de lijst en druk je op ENTER.

Start uw computer op in Veilige modus met commando-prompt

2. Als de commando-prompt modus geladen is typ dan de volgende regel: cd restore en druk op ENTER.

systeemherstel met commando-promp modus en cd restore

3. Typ vervolgens deze regel: rstrui.exe en druk op ENTER.

systeemherstel met commando-prompt rstrui.exe

4. In het geopende venster klik 'Volgende'.

herstel systeembestanden en instellingen

5. Selecteer één van de beschikbare herstelpunten en klik 'Volgende' (dit zal je computer herstellen naar een eerdere tijd en datum, voor deze ransomware je PC geïnfiltreerd had).

selecteer een herstelpunt

6. In het geopende venster klik 'Ja'.

systeemherstel uitvoeren

7. Na het herstellen van je computer naar een eerdere datum download en scan je je PC met aanbevolen malware verwijderingssoftware om enige achtergebleven delen van het KEYPASS ransomware te elimineren.

Om individuele bestanden te herstellen die werden versleuteld door deze ransomware zouden PC-gebruikers de Vorige Versie-functie van Windows kunnen proberen te gebruiken. Deze methode is effectief als de Systeem Herstel-functie geactiveerd was op het besmette besturingssysteem. Merk op dat sommige versies van de KEYPASS ransomware de schaduwvolume-kopies van bestanden verwijderen dus deze methode zal niet altijd werken.

Om een bestand te herstellen klik met de rechtermuisknop op het bestand, ga naar Eigenschappen en selecteer de Vorige Versie-tab. Als het geselecteerde bestand een herstelpunt heeft, selecteer dit dan en klik op de 'Herstellen'-knop.

Bestanden herstellen versleuteld door CoinVault

Als je je computer niet kan starten in veilige modus met netwerk (of met commando-prompt) dan kan je je computer opstarten met een hersteldisk. Sommige varianten van deze ransomware schakelen de veilige modus uit waardoor het verwijderen ervan moeilijker wordt. Om deze stap uit te voeren zal je toegang moeten hebben tot een andere computer.

Om de controle terug te krijgen over bestanden die werden versleuteld met KEYPASS ransomware kan je ook een programma uitproberen genaamd Shadow Explorer. Meer informatie over hoe dit programma werkt kan je hier vinden.

shadow explorer schermafbeelding

Om je computer tegen ransomware die bestanden versleutelt te beschermen zou je gereputeerde antivirus of anti-spywareprogramma's moeten gebruiken. Als een extra beschermingsmethode kunnen computergebruikers de programma's HitmanPro.Alert en Malwarebytes Anti-Ransomware gebruiken, deze bouwen group policy objecten in het register zodat programma's als KEYPASS geblokkeerd worden.

Merk op dat de Windows 10 Fall Creators Update een 'Gecontroleerde toegang tot mappen'-functie bevat die ransomware kan helpen blokkeren. Deze functie beschermt automatisch bestanden in de mappen Documenten, Afbeeldingen, Video's, Muziek en Bureaublad.

Gecontroleerde toegang tot mappen

Windows 10-gebruikers zouden deze update moeten installeren om hun data tegen ransomware te beschermen. Je vindt hier meer informatie ove deze update en de manier waarop die je tegen ransomware kan beschermen.

HitmanPro.Alert CryptoGuard - detecteert de versleuteling van bestanden en blokkeert dit automatisch:

hitmanproalert ransomware preventie applicatie

Malwarebytes Anti-Ransomware Beta gebruikt geavanceerde proactieve technologie om ransomware-activiteit te meten en meteen te stoppen. Voordat gebruikersbestanden getroffen worden.

malwarebytes anti-ransomware

  • De beste manier om schade door ransomware-besmettingen te voorkomen is het regelmatig nemen van backups. Meer informatie over online backup oplossingen en dataherstelsoftware vind je HIER.

Andere tools waarvan geweten is dat ze de KEYPASS ransomware kunnen verwijderen:

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/13320-keypass-ransomware

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
KEYPASS virus QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van KEYPASS virus op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met KEYPASS virus

▼ VERWIJDER DEZE NU met Spyhunter

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Spyhunter:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter.