FacebookTwitterLinkedIn

Mac Mechanic mogelijk ongewenst programma (Mac)

Ook bekend als: Mac Mechanic
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe Mac Mechanic te verwijderen van een Mac?

Wat is Mac Mechanic?

Mac Mechanic is een misleidende applicatie die identiek is aan Advanced Mac Cleaner en enkele andere. Door het aanbieden van verschillende functies op het gebied van systeemoptimalisatie (het opruimen van ongewenste bestanden, ongewenste software, enz.) probeert Mac Mechanic een legitieme indruk te wekken. In feite is deze app te klasseren als een mogelijk ongewenst programma (PUP). Ook toont onderzoek aan dat deze PUP waarschijnlijk zonder toestemming systemen zal infiltreren.

Mac Mechanic adware

Na de infiltratie voert Mac Mechanic een valse systeemscan uit en toont het veel 'problemen' die zogezegd moeten worden opgelost maar aangezien Mac Mechanic's gratis versie deze fouten niet kan herstellen wordt aan gebruikers gevraagd de volledige versie te kopen. Houd er rekening mee dat Mac Mechanic frauduleus is - de complete lijst met fouten is vals en het enige doel is om nietsvermoedende gebruikers bang te maken en hen te laten betalen voor een volledige versie die ze niet nodig hebben. Ondanks de waarschuwingen van deze app, is uw systeem waarschijnlijk perfect in orde. Met andere woorden, de ontwikkelaars genereren inkomsten door misbruik te maken van het vertrouwen van gebruikers. Zoals hierboven vermeld, infiltreert Mac Mechanic meestal zonder toestemming en is er een grote kans dat het samen met een aantal andere ongewenste programma's wordt geïnstalleerd. In de meeste gevallen doen potentieel ongewenste programma's drie dingen: 1) ze tonen intrusieve advertenties via het "Pay Per Click"-advertentiemodel; 2) ze wijzigen instellingen van de webbrowser om aan promotie van dubieuze websites te doen, waarvan de meesten valse zoekmachines zijn, en; 3) ze verzamelen gevoelige informatie die later wordt verkocht aan derden, mogelijk cybercriminelen]. Kortom, Mac Mechanic is geen betrouwbare app en het moet onmiddellijk worden verwijderd. Verwijder ook alle andere dubieuze applicaties.

Bedreigingsoverzicht:
NaamMac Mechanic
BedreigingstypeMac-malware, Mac-virus
SymptomenUw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorverwezen naar kwaadaardige websites.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
SchadeU wordt bespioneerd tijdens het surfen op het internet (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar kwaadaardige websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Mac Mechanic lijkt sterk op frauduleuze applicaties zoals Mac Space Reviver en MyShopcoupon. Door verschillende "handige functies" aan te bieden, zorgen PUP's, zoals Mac Mechanic, ervoor dat gebruikers overgaan tot installatie, maar deze programma's zijn alleen ontworpen om inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars, terwijl gewone gebruikers er niets aan hebben. In plaats van de beloofde functies te bieden, leveren PUP's intrusieve advertenties (kortingsbonnen, banners, pop-ups, enz.). Ze verzamelen ook gevoelige informatie, veroorzaken ongewenste doorverwijzingen en promoten in-app aankopen.

Hoe werd Mac Mechanic geïnstalleerd op mijn computer?

Ontwikkelaars promoten PUP's op twee manieren: via "bundelen" en via intrusieve advertenties. "Bundelen" is de stiekeme installatie van mogelijk ongewenste programma's samen met reguliere software en apps. Ontwikkelaars verbergen de "gebundelde" applicaties onder de "Aangepaste" en "Geavanceerde" instellingen (of andere secties) van de download- en installatieprocessen, terwijl intrusieve advertenties vaak doorverwijzen naar kwaadaardige websites en zelfs scripts uitvoeren die heimelijk malware downloaden en installeren. Het overslaan van download- en installatiestappen en het klikken op advertenties leidt vaak tot de onbedoelde installatie van ongewenste programma's. De belangrijkste redenen voor computerinfecties zijn een gebrek aan kennis en onvoorzichtig gedrag.

Hoe de installatie van ongewenste applicaties te vermijden?

Om deze situatie te voorkomen, moet u zeer voorzichtig zijn bij het surfen op internet en vooral bij het downloaden en installeren van software. Intrusieve advertenties worden vaak ontworpen om er legitiem uit te zien, maar ze linken naar websites met inhoud zoals gokken, dating voor volwassenen, pornografie en andere dubieuze inhoud. Intrusieve advertenties worden vaak getoond door applicaties van het adware-type - als u ze vaak ziet, verwijder dan alle verdachte toepassingen en browserextensies. Selecteer bovendien de "Aangepaste" en "Geavanceerde" -instellingen en volg elke stap van het download- en installatieproces op de voet. Weiger aanbiedingen om extra applicaties te downloaden en te installeren en vink deze die al zijn inbegrepen uit. We raden u ook aan om uw toepassingen alleen te downloaden van officiële bronnen, met behulp van directe downloadlinks. Downloaders en installers van derden leveren bijna altijd ongewenste programma's mee via de "bundling"-methode. Deze tools mogen dus niet worden gebruikt. De sleutel tot computerveiligheid is voorzichtigheid.

Misleidende applicatie-installer die Mac Mechanic adware promoot:

Misleidende installer promoot Mac Mechanic

Screenshot van het mogelijk ongewenste programma Mac Mechanic:

Mac Mechanic mogelijk ongewenst programma

BELANGRIJKE OPMERKING! Mac Mechanic voegt zichzelf toe aan de lijst met applicaties die automatisch worden geopend bij elke gebruiker die zich aanmeldt. Voer daarom vóór het beginnen van het verwijderingsproces deze stappen uit:

Ga naar Systeemvoorkeuren -> Gebruikers en groepen.
Klik op uw account (ook bekend als Huidige gebruiker).
Klik op Inloggen.
Zoek naar "Mac Mechanic". Selecteer het en klik op de knop "-" om het te verwijderen.

Mac Mechanic PUP system removal

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browser hijackers te verwijderen van een Mac computer:

Mac Mechanic verwijdering:

Verwijder aan Mac Mechanic gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac adware verwijderen uit de map applicaties

Klik op het Finder icoon. In het Finder venster, selecteer je “Applicaties”. In de map applicaties zoek je naar “Mac Mechanic” of andere verdachte applicaties en sleept deze naar de prullenmand. Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie(s) die online advertenties veroorzaken scan je je Mac op mogelijk achtergebleven onderdelen.

Verwijder aan de mac mechanic gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Mac Mechanic verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan mac mechanic gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan mac mechanic gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan mac mechanic gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Mac Mechanic QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Mac Mechanic op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.