Nozelesn ransomware

Ook bekend als: Nozelesn virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Ernstig

Nozelesn ransomware verwijderingsinstructies

Wat is Nozelesn?

Zoals ontdekt door MalwareHunterTeam is Nozelesn een virus van het ransomware-type dat stiekem systemen infiltreert en de meeste opgeslagen bestanden versleutelt. Eenmaal versleuteld, worden gegevens onmiddellijk onbruikbaar. We willen ook vermelden dat deze ransomware aan de namen van gecodeerde bestanden de extensie ".nozelesn" toevoegt, waardoor bijvoorbeeld "sample.jpg" wordt hernoemd naar "sample.jpg.nozelesn"). Na succesvolle codering maakt Nozelesn een html-bestand aan ("HOW_FIX_NOZELESN_FILES.htm") en plaatst een kopie daarvan in elke bestaande map.

Het gecreëerde html-bestand bevat een vermelding dat gegevens zijn versleuteld en dat slachtoffers moeten betalen voor de decodering. Daartoe moeten gebruikers de website van Nozelesn bezoeken en de opgegeven instructies volgen. Het is op dit moment onbekend of Nozelesn symmetrische of asymmetrische cryptografie gebruikt - dergelijke informatie wordt niet verstrekt. We kunnen u echter wel bevestigen dat een unieke decoderingssleutel nodig is om de gegevens te herstellen. Het probleem is dat alle sleutels worden opgeslagen op een externe server die wordt beheerd door de ontwikkelaars van Nozelesn. Aan slachtoffers wordt gevraagd een losgeld betalen van .1 Bitcoin (momenteel $ ~ 635) in ruil voor het vrijgeven van de sleutels. Onthoud dat de ransomware-ontwikkelaars nooit vertrouwd kunnen worden. Onderzoeksresultaten tonen aan dat deze personen hun slachtoffers vaak negeren zodra de betalingen werden ontvangen. Om deze redenen levert betalen meestal geen positief resultaat op en worden gebruikers opgelicht. Het is dus aanbevolen alle vragen tot betaling te negeren en de cybercriminelen zeker niet te contacteren. Helaas zijn er geen tools die Nozelesn's codering gratis kunnen kraken. De enige mogelijke oplossing is alles te herstellen vanaf een back-up.

Screenshot van een bericht waarin gebruikers worden aangemoedigd om losgeld te betalen en hun getroffen gegevens te ontsleutelen:
Nozelesn decryptie-instructies

Nozelesn is vrijwel identiek aan KRAB, Leen, Omerta, DBGer en tientallen andere ransomware-virussen. Hoewel deze virussen door verschillende cybercriminelen zijn ontwikkeld, is hun gedrag identiek: alle gegevens worden versleuteld en er wordt losgeld gevraagd. De grootte van het losgeld en het gebruikte type versleutelingsalgoritme zijn meestal de enige echte verschillen. Helaas gebruiken de meeste cryptografieën (zoals RSA, AES enz.) die unieke decryptiesleutels genereren. Dus tenzij het virus nog steeds in ontwikkeling is en/of bepaalde bugs/fouten vertoont (bijv. een harcoded of lokaal opgeslagen sleutel), is het vrijwel onmogelijk om bestanden handmatig te decoderen (zonder dat ontwikkelaars hiervan op de hoogte zijn). Dergelijke malware is dan ook een van de belangrijkste redenen waarom u regelmatig gegevensback-ups moet maken. Vergeet niet deze te bewaren op niet-aangesloten opslagmedia (flashdrive, externe harde schijf enz.). Zo voorkomt u dat ransomware ook de back-ups codeert.

Hoe besmette ransomware mijn computer?

Om hun ransomware te verspreiden maken ontwikkelaars meestal gebruik van spam-mails (met besmette bijlagen), P2P (peer-to-peer) netwerken (torrents, eMule enz.), onofficiële softwarebronnen (gratis hostingwebsites, freeware downloadwebsites, enz.), valse updaters en trojans. Schadelijke bijlagen zijn vaak JavaScript-bestanden of MS Office-documenten. Eenmaal geopend, downloaden en installeren deze bestanden heimelijk malware. P2P-netwerken en externe downloadbronnen presenteren schadelijke uitvoerbare bestanden als legitieme software waardoor gebruikers zelf malware downloaden en installeren. Valse updaters worden ontworpen om het systeem te infecteren via verouderde software met bugs of ze installeren eenvoudigweg malware in plaats van echte updates. Trojans verspreiden malware door simpelweg "achterdeuren" te openen zodat ze het systeem kunnen infiltreren.

Bedreigingsoverzicht:
NaamNozelesn virus
BedreigingstypeRansomware, cryptovirus, vergrendeling van bestanden
SymptomenU kunt geen bestanden meer openen die op uw computer zijn opgeslagen, eerder functionele bestanden hebben nu een andere extensie, bijvoorbeeld mijn.docx.locked. Een bericht met de vraag om losgeld wordt weergegeven op uw bureaublad. Cybercriminelen vragen om losgeld te betalen (meestal in bitcoins) om uw bestanden te ontgrendelen.
Verspreidings- methodenGeïnfecteerde e-mailbijlagen (macro's), torrent-websites, schadelijke advertenties.
SchadeAlle bestanden zijn gecodeerd en kunnen niet geopend worden zonder losgeld te betalen. Extra trojans voor het stelen van wachtwoorden en malware-infecties kunnen samen met de ransomware-infectie geïnstalleerd worden.
Verwijdering

Om Nozelesn virus verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Spyhunter.
▼ Spyhunter Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om malware te verwijderen, moet u de volledige versie van Spyhunter aankopen.

Hoe uzelf te beschermen tegen besmettingen met ransomware

Elke gebruiker zou moeten weten dat de belangrijkste redenen voor computerbesmettingen een gebrek aan kennis en roekeloos gedrag zijn. De sleutel tot computerveiligheid is voorzichtigheid, daarom moeten gebruikers altijd zeer voorzichtig zijn bij het surfen op internet, evenals bij het downloaden/installeren/updaten van software. Gebruikers moeten altijd goed nadenken voordat ze e-mailbijlagen openen. Als het bestand irrelevant lijkt en/of werd ontvangen via een verdacht of onherkenbaar e-mailadres, mag het nooit worden geopend. Bovendien is het erg belangrijk om downloads en installaties van derden te vermijden, omdat ze vaak valse apps bevatten. In plaats daarvan mag software alleen worden gedownload van officiële bronnen, met behulp van directe downloadlinks. Dezelfde regel moet worden gevolgd bij het bijwerken van software. Het is erg belangrijk om geïnstalleerde apps up-to-date te houden. Daartoe moeten gebruikers echter de geïmplementeerde functies of tools gebruiken die door de officiële ontwikkelaar worden verstrekt. Een degelijke antivirus- en antispyware-software is ook essentieel. Als uw computer geïnfecteerd is met Nozelesn, raden we u aan een scan uit te voeren met Spyhunter om deze ransomware automatisch te verwijderen.

Tekst gepresenteerd in het html-bestand van Nozelesn ransomware ("HOW_FIX_NOZELESN_FILES.htm"):

Alle bestanden inclusief video's, foto's en documenten op uw computer werden gecodeerd door nozelesn ransomware.
Bestanden decoderen kost geld.
Om de bestanden te decoderen, moet u de volgende stappen uitvoeren:
1. Download en installeer deze browser hxxp: //www.torproject.org/projects/torbrowser.html.en
2. Open na de installatie de browser en voer dit adres in: lyasuvlsarvrlyxz.onion
3. Volg de instructies op de website. We herinneren u eraan dat hoe eerder u doet doet, hoe meer kans u hebt om de bestanden te herstellen.
Gegarandeerd herstel binnen 10 dagen!

BELANGRIJKE GEGEVENS
U moet deze persoonlijke code op de tor-site invoeren.
Uw persoonlijke CODE: -

Screenshot of Nozelesn's website:

Nozelesn website

Screenshot van bestanden versleuteld door Nozelesn (".nozelesn" extensie):

Bestanden versleuteld door Nozelesn

Nozelesn ransomware verwijdering:

Nozelesn virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Spyhunter is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Nozelesn virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Spyhunter DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Stap 1

Windows XP en Windows 7 gebruikers: Tijdens het opstartproces van je computer druk je verschillende keren op de F8 toets op je toetsenbord tot het Geavanceerde Opties menu van Windows verschijnt. Dan selecteer je Veilige Modus met netwerk uit de lijst en druk je op ENTER.

Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 7 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

Windows 8 gebruikers: Ga naar het Windows 8 Start Scherm, typ Geavanceerd, in de zoekresultaten selecteer je Instellingen. Klik op geavanceerde startopties, in het geopende 'Algemene PC-instellingen' scherm selecteer je Geavanùceerde Opstart. Klik op de 'Nu herstarten'-knop. Je computer zal nu herstarten in het 'Geavanceerde Opstartopties menu'. Klik op de 'Probleemoplosser'-knop, klik dan op de 'Geavanceerde Opties'-knop. In het geavanceeerde opties scherm klik op 'Opstartinstellingen'. Klik op de 'Herstarten'-knop. Je PC zal nu herstarten naar het Opstart Instellingen scherm. Druk 5 om in Veilige Modus met commando-prompt te starten.

Windows 8 Safe Mode with networking

Video die toont hoe Windows 8 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

Windows 10 gebruikers: Klik op het Windows-logo en selecteer het Power-icoon. In het geopende menu klik je op herstarten terwijl je de Shift-knop ingedrukt houdt. In het 'Kies een optie'-scherm klik je op 'Problemen oplossen' en selecteer je de 'Geavanceerde opties'. In het 'Geavanceerde-opties menu selecteer je opstartinstellingen en klik je op de 'Herstarten'-knop. In het volgende scherm moet je op de F5-knop drukken. Zo zal je besturingssysteem in veilige modus met netwerk herstart worden.

Windows 8 Safe Mode with networking

Video die toont hoe Windows 10 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

Stap 2

Log in op het account dat besmet is met Nozelesn Ransomware. Start je internet browser en download een legitiem anti-spyware programma. Werk de anti-spyware software bij en start een volledige systeemscan.

Als je je computer niet kan starten in veilige modus met netwerk probeer dan systeemherstel uit te voeren.

Video die toont hoe het ransomware virus te verwijderen via de 'Veilige Modus met commando-prompt' en 'Systeemherstel':

1. Tijdens het opstartproces van je computer druk je verschillende keren op de F8 toets op je toetsenbord tot het Geavanceerde Opties menu van Windows verschijnt. Dan selecteer je Veilige Modus met commando-prompt uit de lijst en druk je op ENTER.

Boot your computer in Safe Mode with Command Prompt

2. Als de commando-prompt modus geladen is typ dan de volgende regel: cd restore en druk op ENTER.

system restore using command prompt type cd restore

3. Typ vervolgens deze regel: rstrui.exe en druk op ENTER.

system restore using command prompt rstrui.exe

4. In het geopende venster klik 'Volgende'.

restore system files and settings

5. Selecteer één van de beschikbare herstelpunten en klik 'Volgende' (dit zal je computer herstellen naar een eerdere tijd en datum, voor deze ransomware je PC geïnfiltreerd had).

select a restore point

6. In het geopende venster klik 'Ja'.

run system restore

7. Na het herstellen van je computer naar een eerdere datum download en scan je je PC met aanbevolen malware verwijderingssoftware om enige achtergebleven delen van het Nozelesn ransomware te elimineren.

Om individuele bestanden te herstellen die werden versleuteld door deze ransomware zouden PC-gebruikers de Vorige Versie-functie van Windows kunnen proberen te gebruiken. Deze methode is effectief als de Systeem Herstel-functie geactiveerd was op het besmette besturingssysteem. Merk op dat sommige versies van de Nozelesn ransomware de schaduwvolume-kopies van bestanden verwijderen dus deze methode zal niet altijd werken.

Om een bestand te herstellen klik met de rechtermuisknop op het bestand, ga naar Eigenschappen en selecteer de Vorige Versie-tab. Als het geselecteerde bestand een herstelpunt heeft, selecteer dit dan en klik op de 'Herstellen'-knop.

Bestanden herstellen versleuteld door CoinVault

Als je je computer niet kan starten in veilige modus met netwerk (of met commando-prompt) dan kan je je computer opstarten met een hersteldisk. Sommige varianten van deze ransomware schakelen de veilige modus uit waardoor het verwijderen ervan moeilijker wordt. Om deze stap uit te voeren zal je toegang moeten hebben tot een andere computer.

Om de controle terug te krijgen over bestanden die werden versleuteld met Nozelesn ransomware kan je ook een programma uitproberen genaamd Shadow Explorer. Meer informatie over hoe dit programma werkt kan je hier vinden.

shadow explorer schermafbeelding

Om je computer tegen ransomware die bestanden versleutelt te beschermen zou je gereputeerde antivirus of anti-spywareprogramma's moeten gebruiken. Als een extra beschermingsmethode kunnen computergebruikers de programma's HitmanPro.Alert en Malwarebytes Anti-Ransomware gebruiken, deze bouwen group policy objecten in het register zodat programma's als Nozelesn geblokkeerd worden.

Merk op dat de Windows 10 Fall Creators Update een 'Gecontroleerde toegang tot mappen'-functie bevat die ransomware kan helpen blokkeren. Deze functie beschermt automatisch bestanden in de mappen Documenten, Afbeeldingen, Video's, Muziek en Bureaublad.

Gecontroleerde toegang tot mappen

Windows 10-gebruikers zouden deze update moeten installeren om hun data tegen ransomware te beschermen. Je vindt hier meer informatie ove deze update en de manier waarop die je tegen ransomware kan beschermen.

HitmanPro.Alert CryptoGuard - detecteert de versleuteling van bestanden en blokkeert dit automatisch:

hitmanproalert ransomware preventie applicatie

Malwarebytes Anti-Ransomware Beta gebruikt geavanceerde proactieve technologie om ransomware-activiteit te meten en meteen te stoppen. Voordat gebruikersbestanden getroffen worden.

malwarebytes anti-ransomware

  • De beste manier om schade door ransomware-besmettingen te voorkomen is het regelmatig nemen van backups. Meer informatie over online backup oplossingen en dataherstelsoftware vind je HIER.

Andere tools waarvan geweten is dat ze de Nozelesn ransomware kunnen verwijderen:

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/13009-nozelesn-ransomware

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Nozelesn virus QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Nozelesn virus op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Nozelesn virus

▼ VERWIJDER DEZE NU met Spyhunter

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Spyhunter:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter.