FacebookTwitterLinkedIn

RAPID RANSOMWARE V3 ransomware

Ook bekend als: RAPID RANSOMWARE V3 virus
Schadeniveau: Medium

RAPID RANSOMWARE V3 ransomware verwijderingsinstructies

Wat is RAPID RANSOMWARE V3?

Zoals eerst ontdekt door MalwareHunterTeam is RAPID RANSOMWARE V3 een bijgewerkte variant van de virussen Rapid en Rapid 2.0. Direct na infiltratie codeert RAPID RANSOMWARE V3 de meeste opgeslagen bestanden en hernoemt deze met het het patroon "[willekeurig_getal].EZYMN". Zo wordt bijvoorbeeld, "sample.jpg" hernoemd naar een bestandsnaam zoals "78431.EZYMN". Gecodeerde bestanden worden onbruikbaar en zijn niet van elkaar te onderscheiden. Na succesvolle codering maakt RAPID RANSOMWARE V3 een tekstbestand ("DECRYPT.EZYMN.txt") en plaatst dit in elke bestaande map.

Zoals gebruikelijk informeert het nieuwe tekstbestand gebruikers over de codering en moedigt het hen aan de website van RAPID RANSOMWARE V3 te bezoeken om hun gegevens te herstellen. Bij het bezoeken van de site worden gebruikers gevraagd om een losgeld te betalen in ruil voor een decryptietool. Bovendien biedt de website een contactadres - "demonslay335@rape.lol". Demonslay335 is de bijnaam van malware-beveiligingsonderzoeker Michael Gillespie, deze persoon is echter zeker niet betrokken bij of verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de RAPID RANSOMWARE V3-malware - cybercriminelen gebruiken zijn naam in een poging zijn reputatie te verpesten. RAPID RANSOMWARE V3-ontwikkelaars geven geen details over de codering en daarom is het momenteel onbekend of het virus symmetrische of asymmetrische cryptografie gebruikt. In elk geval is voor decryptie een unieke sleutel vereist, voor elk slachtoffer afzonderlijk gegenereerd. Alle sleutels worden opgeslagen op een externe server die wordt bestuurd door RAPID RANSOMWARE V3-ontwikkelaars. Op deze manier worden gebruikers gevraagd om een losgeld van .07 bitcoin te betalen in ruil voor hun sleutels en de decoderingstool. Houd er rekening mee dat cybercriminelen nooit vertrouwd mogen worden. Ze negeren vaak slachtoffers, zodra de betalingen zijn ontvangen. Daarom levert betalen meestal geen positief resultaat op en gebruikers worden dus opgelicht. U wordt geadviseerd om nooit met deze mensen contact op te nemen of betalingen te versturen. Helaas zijn er geen tools die gegevens die door RAPID RANSOMWARE V3 zijn versleuteld gratis kunnen ontsleutelen. De enige oplossing is alles vanaf een back-up te herstellen.

Screenshot van een bericht waarin gebruikers worden gevraagd om losgeld te betalen om hun aangetaste gegevens te ontsleutelen:

RAPID RANSOMWARE V3 decryptie-instructies

Er bestaan tientallen varianten op ransomware-type virussen die gelijkenissen delen met RAPID RANSOMWARE V3. De lijst met voorbeeld bevat Sigrun, Horsuke, Everbe, RansomAES en RSAUtil. Allemaal werden ze ontwikkeld door verschillende cybercriminelen, maar hun gedrag is identiek: ze versleutelen allemaal gegevens en vragen om losgeld. In de meeste gevallen zijn de grootte van het losgeld en het type coderingsalgoritme de enige grote verschillen. Helaas maken de meeste ransomware-virussen gebruik van algoritmen (bijvoorbeeld RSA, AES enz.) die unieke sleutels genereren. Daarom, tenzij het virus niet volledig is ontwikkeld of bepaalde bugs vertoont (een lokaal opgeslagen sleutel of vergelijkbaar), is het onmogelijk om bestanden handmatig te herstellen zonder de betrokkenheid van de ontwikkelaars (en contact opnemen met deze mensen is niet aanbevolen). Ransomware vormt een sterk argument voor het onderhouden van regelmatige gegevensback-ups, het is echter belangrijk om ze op te slaan op een externe server (bijv. cloud) of op een niet-aangesloten opslagapparaat (een externe harde schijf, flashdrive of iets dergelijks), anders worden back-ups versleuteld samen met gewone bestanden .

Hoe besmette ransomware infect mijn computer?

Ransomware wordt vaak verspreid via spam-mails (kwaadwillende bijlagen), peer-to-peer (P2P)-netwerken, downloadbronnen voor software, valse software updaters en trojans. Spam-mails bevatten besmettelijke bijlagen (zoals JavaScript-bestanden, MS Office-documenten enz.) Eenmaal geopend voeren die scripts uit die werden ontworpen om malware te downloaden en te installeren. P2P-netwerken (zoals torrents, eMule enz.) en andere niet-officiële downloadbronnen (freeware-downloadwebsites, gratis bestandshostingsites enz.) verspreiden virussen door deze als legitieme software te presenteren. Gebruikers worden misleid zodat ze malware downloaden en installeren. Valse updaters besmetten het systeem door software met bugs te misbruiken of malware te downloaden en te installeren in plaats van updates. Trojans zijn waarschijnlijk het eenvoudigste: ze openen "poorten" zodat andere virussen het systeem kunnen infiltreren.

Bedreigingsoverzicht:
Naam RAPID RANSOMWARE V3 virus
Bedreigingstype Ransomware, cryptovirus, vergrendeling van bestanden
Symptomen U kunt geen bestanden meer openen die op uw computer zijn opgeslagen, eerder functionele bestanden hebben nu een andere extensie, bijvoorbeeld mijn.docx.locked. Een bericht met de vraag om losgeld wordt weergegeven op uw bureaublad. Cybercriminelen vragen om losgeld te betalen (meestal in bitcoins) om uw bestanden te ontgrendelen.
Verspreidings- methoden Geïnfecteerde e-mailbijlagen (macro's), torrent-websites, schadelijke advertenties.
Schade Alle bestanden zijn gecodeerd en kunnen niet geopend worden zonder losgeld te betalen. Extra trojans voor het stelen van wachtwoorden en malware-infecties kunnen samen met de ransomware-infectie geïnstalleerd worden.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Hoe bescherm je jezelf tegen besmettingen met ransomware?

Om besmettingen met ransomware te voorkomen, wees heel voorzichtig tijdens het surfen op internet. Open liefst nooit e-mailbijlagen die irrelevant lijken of die werden ontvangen vanaf verdachte of onbekende e-mailadressen. Deze e-mails moeten onmiddellijk worden verwijderd. Bovendien raden we u ten zeerste aan om uw applicaties alleen te downloaden van officiële bronnen, met behulp van directe downloadlinks. Downloaders en installers van derden mogen niet worden gebruikt, omdat ontwikkelaars geld verdienen door frauduleuze apps op te nemen. Dezelfde regel is van toepassing op software-updates. Houd geïnstalleerde applicaties bijgewerkt, maar gebruik alleen geïmplementeerde functies of tools die door de officiële ontwikkelaar worden geleverd. Het installeren en uitvoeren van een legitieme antivirus- en antispyware-software is ook van het grootste belang. De belangrijkste redenen voor computerinfecties zijn een gebrek aan kennis en onvoorzichtig gedrag. De sleutel tot veiligheid op het internet is voorzichtigheid.

Tekst getoond in het RAPID RANSOMWARE V3 tekstbestand ("DECRYPT.EZYMN.txt"):

[ RAPID RANSOMWARE V3 ]


Hallo, beste vriend!

Al uw bestanden zijn VERSLEUTELD
De enige manier om uw bestanden te decoderen, is door het ontvan de privésleutel- en het decoderingsprogramma.

 

Zie de instructies hieronder voor het sleutel- en decoderingsprogramma:

1. Tor-browser downloaden - hxxps: //www.torproject.org/
2. Tor-browser installeren
3. Open de Torb browser
4. Open in de Tor Browser de website: hxxp: //vgon3ggilr4vu32q.onion/? Id = BTC

 

Opmerking! Deze pagina is alleen beschikbaar via de Tor Browser!

5. Volg de instructies op deze website

 

Op onze pagina ziet u alle instructies om uw systeem te decoderen en kunt u gratis 1 bestand decoderen!

AANDACHT!


Probeer uw gegevens niet te decoderen met behulp van software van derden, dit kan leiden tot permanent gegevensverlies.

De pagina om de decryptor te kopen:

RAPID RANSOMWARE V3 website (voorbeeld 1)

Tekst getoond op deze pagina:

RAPID DECRYPTOR 

Koop Decryptor FAQ Support 24/7 + GRATIS DECRIPTOR
Al uw belangrijke bestanden worden gecodeerd door Rapid Ransomware
Om uw bestanden te decoderen, moet u de speciale software kopen - "Rapid Decryptor". Deze software decodeert al je gecodeerde bestanden en verwijdert Rapid van je pc. Voor de aanschaf heeft u crypto-valuta nodig.
Hoeveel moet u betalen?
Noodzakelijke hoeveelheid Bitcoins:
0,07 BITCOIN
BITCOIN-adres voor betaling
(als u BTC-adres niet ziet - vernieuw pagina - druk op F5):
Hoe krijg je ?
1. Maak een Bitcoin-portemonnee (wij raden Blockchain.info aan).
2. Koop de benodigde hoeveelheid Bitcoins.
Dit zijn onze aanbevelingen:
LocalBitcoins.com - de snelste en gemakkelijkste manier om Bitcoins te kopen en verkopen.
CoinBase.com/buy-bitcoin - hoe Bitcoins te kopen.
CEX.IO - Bitcoins kopen met Visa / Mastercard of Wire Transfer.
coincafe.com - het wordt aanbevolen voor de snelle en eenvoudige service.
(Betalingsmethoden: Western Union, Bank of America, contant via FedEx, MoneyGram en / of bankoverschrijving)
Coinmama.com - Visa / Mastercard.
3. Stuur 0,07 naar de volgende Bitcoin (als u het BTC-adres niet ziet - ververs pagina - druk op F5) adres:
4. Voer na betaling het onderstaande formulier in.

"FAQ"-pagina:

RAPID RANSOMWARE V3 website (voorbeeld 2)

Tekst op deze pagina:

V: Kun je echt mijn bestanden decoderen?
a: Ja. We kunnen al uw bestanden decoderen. Je kunt het testen - probeer GRATIS DECRYPTOR

 

V: Wat gebeurt er na betaling?
a: Na betaling moet u een formulier verzenden met uw ECHTE e-mailadres. We schrijven u een bericht met alle instructies.

"Support" page:

RAPID RANSOMWARE V3 website (voorbeeld 3)

Tekst op deze pagina:

Welke garanties geven we u?
U kunt een van uw gecodeerde bestanden vanaf uw pc verzenden en wij decoderen het gratis.
Maar we kunnen slechts 1 bestand gratis decoderen. Bestand mag geen waardevolle informatie bevatten.
Als u wilt, probeer dan gratis te decoderen - schrijf naar onze ondersteuning:
demonslay335@rape.lol
Let op: max bestandsgrootte: 2 MB.

Screenshot van bestanden versleuteld door RAPID RANSOMWARE V3 ("[willekeurig_getal].EZYMN" bestandsnaampatroon):

Bestanden versleuteld door RAPID RANSOMWARE V3

RAPID RANSOMWARE V3 ransomware verwijdering:

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Video die uitlegt welke stappen worden genomen in geval van een ransomware infectie:

Snelmenu:

Ransomware melden bij de autoriteiten:

Als u het slachtoffer bent gewoden van een ransomwareaanval, dan raden we u aan dit incident aan de autoriteiten te melden. Door de opsporingsinstanties informatie te verstrekken helpt u cybercriminaliteit op te sporen en aanvallers te vervolgen. Dit is een lijst met autoriteiten waar u een ransomwareaanval kunt melden. Voor de volledige lijst van lokale cyberbeveiligingscentra en informatie over waarom u ransomwareaanvallen moet melden, kunt u dit artikel lezen.

Lijst met lokale autoriteiten waar ransomware moet worden gemeld (afhankelijk van uw woonplaats):

Het besmette apparaat isoleren:

Sommige ransomware-infecties zijn ontworpen om bestanden op externe opslagapparaten te versleutelen en te infecteren en zich over het hele lokale netwerk te verspreiden. Daarom is het erg belangrijk om het besmette apparaat (de computer) zo snel mogelijk te isoleren.

Stap 1: De internetverbinding verbreken.

De eenvoudigste manier om een computer los te koppelen van internet, is het lostrekken van de ethernetkabel naar het moederbord. Sommige apparaten zijn echter verbonden via een draadloos netwerk en voor sommige gebruikers (vooral degenen die niet bijzonder technisch onderlegd zijn) kan het loskoppelen van kabels moeilijk zijn. U kunt uw computersyseem gelukkig ook loskoppelen van het internet via het Configuratiescherm:

Navigeer naar "Configuratiescherm", klik op de zoekmachinebalk in de rechterbovenhoek van het scherm, typ "Netwerk en delen centrum" en kies het zoekresultaat: De computerverbinding met het internet verbreken (stap 1)

Klik op "Adapterinstellingen wijzigen" in de linkerbovenhoek van het scherm: De verbinding met het internet verbreken (stap 2)

Klik rechts op elke verbinding en kies "Uitschakelen". Zodra deze zijn uitgeschakeld is de computer niet langer verbonden met internet. Om de verbinding te herstellen klikt u gewoon met de rechtermuisknop op de verbinding en kiest u "Inschakelen". De internetverbinding verbreken (stap 3)

Stap 2: Ontkoppel alle opslagapparaten.

Zoals hierboven vermeld, kan ransomware gegevens versleutelen en alle opslagapparaten besmetten die op de computer zijn aangesloten. Daarom moeten alle externe opslagapparaten (flashdrives, draagbare harde schijven, enz.) onmiddellijk worden losgekoppeld.  We raden u echter ten zeerste aan om elk apparaat eerst "uit te werpen" voordat u het loskoppelt, en dit om gegevensbeschadiging te voorkomen:

Navigeer naar "Mijn Computer", klik rechts op elk aangesloten apparaat en klik op "Uitwerpen": Opslagapparaten uitwerpen

Stap 3: Meld u af bij alle cloudopslagdiensten.

Sommigr ransomware kan mogelijk de software kapen die gegevens uploadt naar "de Cloud". Hierdoor kunnen gegevens in de cloud beschadigd worden of worden versleuteld. Daarom moet u zich afmelden bij alle cloudopslagaccounts in browsers en andere gerelateerde software. Verwijder eventueel de cloudsoftware tijdelijk totdat de infectie volledig is verwijderd.

De ransomwarebesmetting identificeren:

Om een infectie goed te kunnen verwijderen, moet men deze eerst identificeren. Sommige ransomware-infecties tonen berichten met de vraag om losgeld (zie het tekstbestand van de WALDO-ransomware hieronder).

De ransomwarebesmetting identificeren (stap 1)

Dit is echter zeldzaam. In de meeste gevallen bevat de ransomware kortere berichten die simpelweg aangeven dat de gegevens gecodeerd zijn en dat de slachtoffers losgeld moeten betalen. Ransomware genereert doorgaans berichten met verschillende bestandsnamen (bijvoorbeeld "_readme.txt", "READ-ME.txt", "DECRYPTION_INSTRUCTIONS.txt", "DECRYPT_FILES.html", enz.). Daarom lijkt het gebruik van de naam van een losgeldbericht ook een goede manier om de infectie te identificeren. Het probleem is echter dat veel van deze namen generiek zijn en dat sommige infecties dezelfde namen gebruiken, ook al verschillen de berichten en zijn de infecties zelf niet gerelateerd. Daarom zal het gebruik van alleen de bestandsnaam van het bericht vaak ondoeltreffend zijn en kan dit zelfs leiden tot permanent gegevensverlies (doordat er dan wordt gepoogd om gegevens te ontsleutelen met tools die zijn ontworpen voor andere ransomware-infecties, dit zal waarschijnlijk de bestanden permanent beschadigen en decodering zal niet langer mogelijk zijn. zelfs niet met de juiste tools).

Een andere manier om een ​​ransomware-infectie te identificeren, is door de bestandsextensie te controleren, die aan elk gecodeerd bestand is toegevoegd. Ransomware-infecties dragen vaak de naam van de extensies die ze toevoegen (zoals de bestanden hieronder, die werden versleuteld door de Qewe-ransomware).

Ransomware identificeren (stap 2)

Deze methode is echter alleen effectief als de toegevoegde bestandsextensie ook echt uniek is. Veel ransomware-infecties voegen een generieke extensie toe (bijvoorbeeld ".encrypted", ".enc", ".crypted", ".locked", enz.). In deze gevallen is het identificeren van ransomware aan de hand van de toegevoegde extensie onmogelijk.

Eén van de snelste en eenvoudigste manieren om ransomware te identificeren is de ID Ransomware-website. Deze service herkent de meeste bestaande ransomware-infecties. Slachtoffers moeten enkel een een losgeldbericht en / of een versleuteld bestand uploaden (we raden u aan om indien mogelijke beide te uploaden).

Ransomware identificeren (stap 3)

De ransomware wordt binnen enkele seconden geïdentificeerd en u krijgt verschillende details, zoals de naam van de malwarefamilie waartoe de infectie behoort, of deze decodeerbaar is, enzovoort.

Voorbeeld 1 (De Qewe [Stop/Djvu] ransomware):

Ransomware identificeren (stap 4)

Voorbeeld 2 (.iso [Phobos] ransomware):

Ransomware identificeren (stap 5)

Als uw gegevens toch blijkt te zijn gecodeerd door een ransomware die niet wordt ondersteund door ID Ransomware, dan kunt u altijd proberen op internet te zoeken met behulp van bepaalde trefwoorden (bijvoorbeeld naam van het losgeldbericht, bestandsextensie, verstrekte contactgegevens, cryptowallet-adressen, enz.).

Decryptietools zoeken:

De versleutelingsalgoritmen die door de meeste ransomwares worden gebruikt, zijn buitengewoon geavanceerd en, als de versleuteling correct wordt uitgevoerd, kan alleen de ontwikkelaar uw gegevens herstellen. Dit komt doordat voor de decodering een specifieke sleutel nodig is, die tijdens de codering wordt aangemaakt. Gegevens herstellen zonder deze sleutel is onmogelijk. In de meeste gevallen bewaren de cybercriminelen sleutels op een externe server en niet op de geïnfecteerde machine. Dharma (CrySis), Phobos en andere bekende families van ransomware-infecties zijn vrijwel foutloos, en daarbij is het gewoon onmogelijk om versleutelde gegevens te herstellen zonder de tussenkomst van de ontwikkelaars. Desondanks zijn er ook tientallen ransomwares die slecht ontwikkeld zijn en die bugs bevatten (bijvoorbeeld het gebruik van identieke coderings- / decoderingssleutels voor elk slachtoffer, lokaal opgeslagen sleutels, enz.). Controleer daarom altijd of er decoderingstools bestaan voor de ransomware die uw computer heeft besmet.

De juiste decryptietool zoeken op internet kan lastig zijn. Daarom raden we u aan het No More Ransom Project te gebruiken, en dt is waarom identificatie van de ransomware handig is. De website van No More Ransom Project bevat een sectie "Decryptietools" met een zoekbalk. Voer daar de naam in van de ransomware die u hebt geïdentificeerd, en bekijk de beschikbare decryptors.

Ransomware-decryptors zoeken via de nomoreransom.org website

Bestanden herstellen met tools voor gegevensherstel:

Afhankelijk van de situatie (de kwaliteit van de ransomware, het gebruikte versleutelingsalgoritme enz.) kan het mogelijk zijn om bestanden te herstellen met behulp van tools van derden. Hiervoor raden we u de tool Recuva aan, ontwikkeld door CCleaner. Deze tool ondersteunt meer dan duizend gegevenstypen (afbeeldingen, video, audio, documenten, enz.) en is zeer intuïtief (er is weinig kennis nodig om gegevens te herstellen). Bovendien is het gebruik van de herstelfunctie volledig gratis.

Stap 1: Voer een scan uit.

Start de Recuva-applicatie en volg de wizard. U krijgt verschillende vensters te zien waarin u kunt kiezen naar welke bestandstypen u wilt zoeken, welke locaties moeten worden gescand, enz. Het enige dat u moet doen, is in de opties selecteren waar u naar zoekt en de scan starten. We raden u aan om de "Diepe scan" in te schakelen voordat u begint, anders zijn de scanmogelijkheden van dit programma beperkt.

Recuva dataherstel-wizard

Wacht tot Recuva de scan heeft voltooid. De scanduur is afhankelijk van het aantal bestanden (aantal én bestandsgrootte) dat u scant (het scannen van enkele honderden gigabytes kan bijvoorbeeld meer dan een uur duren). Wees dus geduldig tijdens het scanproces. We raden u ook af om bestaande bestanden te wijzigen of te verwijderen, aangezien dit de scan kan verstoren. Als u tijdens het scannen bestanden toevoegt (bijvoorbeeld door deze te downloaden), dan zal de scanduur worden verlengd:

Recuva dataherstel scanduur

Stap 2: Gegevens herstellen.

Zodra het proces is voltooid, selecteert u de mappen / bestanden die u wilt herstellen en klikt u op "Herstellen". Houd er rekening mee dat er voldoene vrije ruimte nodig is op uw harde schijf om gegevens te kunnen herstellen:

Recuva tool voor gegevensherstel

Backups maken van uw gegevens:

Uw bestanden goed beheren en er backups van maken is belangrijk voor de veiligheid van uw gegevens. Wees dus altijd voorzichtig en plan vooruit.

Partitiemanagement: We raden u aan uw gegevens op meerdere partities te bewaren en belangrijke bestanden niet op dezelfde partitie als het besturingssysteem te bewaren. Als u in een situatie terechtkomt waarin u het systeem niet kunt opstarten en u wordt gedwongen de schijf waarop het besturingssysteem is geïnstalleerd te formatteren (in de meeste gevallen is dit waar malware-infecties zich verbergen), dan zult u alle gegevens verliezen op die partitie. Vandaar het voordeel van het instellen van meerdere partities: als u het volledige opslagapparaat aan een enkele partitie hebt toegewezen, wordt u gedwongen alles te verwijderen, maar door meerdere partities aan te maken en de gegevens correct toe te wijzen, kunt u dit voorkomen. U kunt uw partities eenvoudig formatteren zonder de andere partities te wijzigen. Zo wordt de ene partitie opgeschoond en blijven de andere onaangeroerd, en blijven uw gegevens veilig bewaard. Het beheren van partities is vrij eenvoudig en u kunt alle benodigde informatie vinden op de Microsoft website met documentatie.

Gegevensbackups: Een van de meest betrouwbare back-upmethoden is om een extern opslagapparaat te gebruiken voor uw backups en dit niet te verbinden met uw computersysteem. Kopieer uw gegevens naar een externe harde schijf, flashdrive, SSD, HDD of een ander opslagapparaat, koppel deze los en bewaar deze op een veilige en droge plaats uit de buurt van zon en extreme temperaturen. Deze methode is natuurlijk niet erg praktisch, want back-ups en updates van gegevens moeten met enige regelmaat worden gemaakt. U kunt ook een cloudservice of externe server gebruiken. Hiervoor is een internetverbinding vereist en is er altijd een kans op beveiligingsinbreuken, hoewel dat zelden voorkomt.

We raden u aan om Microsoft OneDrive te gebruiken om backups te bewaren van uw bestanden. Met OneDrive kunt u uw persoonlijke bestanden en gegevens in de cloud opslaan en bestanden synchroniseren tussen computers en mobiele apparaten, zodat u uw bestanden vanaf al uw Windows-apparaten kunt openen en bewerken. Met OneDrive kunt u bestanden opslaan, delen en er previews van weergeven, de downloadgeschiedenis openen, bestanden verplaatsen, verwijderen en hernoemen, nieuwe mappen maken en nog veel meer.

U kunt een back-up maken van uw belangrijkste mappen en bestanden op uw pc (uw bureaublad-, documenten- en afbeeldingenmappen). Enkele van de meest opvallende functies van OneDrive zijn bestandsversiebeheer, waarmee oudere versies van bestanden tot 30 dagen bewaard blijven. OneDrive heeft ook een prullenbak waarin al uw verwijderde bestanden voor een beperkte tijd worden bewaard. Verwijderde bestanden worden niet meegeteld bij de opslaglimieten van de de gebruikers.

OneDrive werkt met HTML5-technologie en u kunt er bestanden tot 300 MB mee uploaden via klikken en slepen in de webbrowser, of bestanden tot 10 GB via de OneDrive desktop-app. Met OneDrive kunt u volledige mappen downloaden als een enkel ZIP-bestand met maximaal 10.000 bestanden, hoewel er per download een limiet is van 15 GB.

OneDrive wordt standaard geleverd met 5 GB gratis opslagruimte. Extra opslaglimieten van 100 GB, 1 TB en 6 TB zijn beschikbaar met een betalend abonnement. U kunt deze abonnementen verkrijgen door extra opslagruimte aan te kopen, al dan niet in combinatie met een Office 365-abonnement.

Een gegevensbackup maken:

De backup-procedur blijft dezelfde voor alle types bestanden en mappen. Dit is hoe u een backup van uw bestanden kunt maken met Microsoft OneDrive

Stap 1: Kies de bestanden en mappen waar u een backup van wilt maken.

Klik op het OneDrive-icoon in de taakbalk

Klikop het OneDrive cloud-icoon om het OneDrive-menu te openen. In dit menu kunt u uw backup-instellingen personaliseren.

Kies Hulp en instellingen en klik op Instellingen

Klik op Hulp & instellingen en kies Instellingen uit het uitklapmenu.

Selecteer het tabblad Backup en klik op Backup beheren

Ga naar het tabblad Backup en klik op Backup beheren.

Selecteer de mappen waarvan u een backup wilt maken en klik op Backup starten

In dit menu, kunt u kiezn om een backup te maken van het Bureaublad en alle bestanden daarin, of van de mappen Documenten en Afbeeldingen, met alle bestanden daarin. Klik op Backup starten.

Wanneer u nu een bestand of map toevoegt aan het bureaublad en de mappen Documenten en Afbeeldingen, wordt er automatisch een back-up van gemaakt op OneDrive.

Om mappen en bestanden toe te voegen die niet op de hierboven getoonde locaties staan, moet u ze handmatig toevoegen.

Selecteer handmatig een bestand en kopieer het

Open Verkenner en navigeer naar de locatie van het bestand/de map waarvan u een backup wilt maken. Selecteer deze, klik er met de rechtermuisknop op en klik op Kopiëren.

Plak het gekopieerde bestand in de OneDrive-map om een backup te maken

Vervolgens navigert u naar OneDrive, en klikt u met de rechtermuisknop gelijk waar in het venster, en klikt u op Plakken. U kunt ook een bestand slepen en neerzetten in OneDrive. OneDrive maakt automatisch een back-up van de map / het bestand.

Status van bestanden in de OneDrive-map

Van alle bestanden die aan de OneDrive-map zijn toegevoegd, wordt automatisch een back-up in de cloud gemaakt. De groene cirkel met het vinkje erin geeft aan dat het bestand zowel lokaal als op OneDrive beschikbaar is en dat de bestandsversie op beide hetzelfde is. Het pictogram met een blauwe wolk geeft aan dat het bestand nog niet is gesynchroniseerd en alleen beschikbaar is op OneDrive. Het synchronisatiepictogram geeft aan dat het bestand momenteel wordt gesynchroniseerd.Klik op Hulp & Instellingen en klik op 'Online weergeven'

Om bestanden te openen die enkel beschikbaar zijn op OneDrive online, gaat u naar het Hulp & instellingen-uitklapmenu en kiest u Online weergeven.

Klik op het tandwiel voor Instellingen en vervolgens op Opties

Stap 2: Corrupte bestanden herstellen.

OneDrive zorgt ervoor dat de bestanden gesynchroniseerd blijven, dus de versie van het bestand op de computer is dezelfde versie in de cloud. Als ransomware uw bestanden echter heeft gecodeerd, kunt u gebruikmaken van de OneDrive versiegeschiedenis-functie en zo bestanden herstellen naar een versie die werd gemaakt voor de versleuteling.

Microsoft 365 heeft een ransomwaredetectiefunctie die u waarschuwt wanneer uw OneDrive-bestanden dreigen te worden versleuteld of werden aangevallen. Deze functie helpt u bij het herstellen van uw bestanden. Houd er echter rekening mee dat als u geen betaald Microsoft 365-abonnement heeft, u slechts één keer gratis detectie en bestandsherstel kunt gebruiken.

Als uw OneDrive-bestanden worden verwijderd, beschadigd of geïnfecteerd door malware, kunt u uw volledige OneDrive herstellen naar een eerder tijdstip. Hier ziet u hoe u uw volledige OneDrive kunt herstellen:

Uw Onedrive herstellen

1. Als u zich heeft aangemeld met een persoonlijk account, klikt u op het tandwiel Instellingen bovenaan de pagina. Klik vervolgens op Opties en selecteer Uw OneDrive herstellen.

Als u bent aangemeld met een werk- of schoolaccount, klikt u op het tandwiel Instellingen boven aan de pagina. Klik vervolgens op Uw OneDrive herstellen.

2. Selecteer op de pagina Uw OneDrive herstellen een datum in het uitklapmenu. Merk op dat als u uw bestanden herstelt na een automatische detectie van ransomware, de aanbevolen hersteldatum reeds voor u is geselecteerd.

3. Nadat u alle opties voor bestandsherstel heeft geconfigureerd, klikt u op Herstellen om alle verdachte wijzigingen aan uw bestanden ongedaan te maken.

De beste manier om schade door ransomware-infecties te voorkomen, is regelmatig backups van uw gegevens te maken.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
RAPID RANSOMWARE V3 virus QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van RAPID RANSOMWARE V3 virus op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.