Call Microsoft Support oplichting

Ook bekend als: "Call Microsoft Support" virus
Type: Adware
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Call Microsoft Support verwijderingsinstructies

Wat is Call Microsoft Support?

Gelijkaardig aan CRITICAL ALERT FROM MICROSOFT, Windows Firewall Warning Alert, Error 268D3-XC00037 en andere is "Call Microsoft Support" een valse foutmelding weergegeven door een kwaadwillende website die gebruikers onbedoeld bezoeken - ze worden ernaar doorverwezen door mogelijk ongewenste programma's (PUP's). In de meeste gevallen infiltreren PUP's systemen zonder toestemming. Naast het veroorzaken van doorverwijzingen, leveren PUP's intrusieve advertenties, verzamelen ze data en voeren ze soms ongewenste processen uit op de achtergrond.

Call Microsoft Support adware

De "Call Microsoft Support"-foutmelding stelt dat het systeem besmet werd met malware ZEUS en daarom is er zogezegd ee, risico op diefstal van vertrouwelijke informatie (logins/wachtwoorden, bankgegevens enz.). De malware moet onmiddellijk worden verwijderd en daarom worden gebruikers aangemoedigd contact op te nemen met de technische ondersteuning via een opgegeven telefoonnummer ("+1-888-969-0708"). Na het verstrekken van de foutcode ontvangen gebruikers zogenaamd hulp bij het verwijderen van de malware en het oplossen van alle problemen. Houd er echter rekening mee dat "Call Microsoft Support" vals is en niets met Microsoft te maken heeft. Cybercriminelen zeggen zelfs dat ze gecertificeerde technici zijn en proberen zo gebruikers te misleiden om te betalen voor ondersteuning die niet nodig is. Alle claims met betrekking tot de infectie zijn vals. Bovendien eisen deze mensen vaak externe toegang tot de pc van de beller. Ze doen dit om malware te installeren en systeeminstellingen te wijzigen. Vervolgens claimen ze 'extra problemen' te detecteren en bieden ze verdere hulp tegen een extra vergoeding. Om deze redenen raden we je aan "Call Microsoft Support" te negeren en nooit het telefoonnummer te bellen. Deze foutmelding kan eenvoudig worden verwijderd door de webbrowser te sluiten (bij voorkeur via Taakbeheer) of door de computer opnieuw op te starten. Merk echter op dat je na het opnieuw openen van de browser de vorige sessie niet mag herstellen, anders bezoek je de kwaadwillende site opnieuw.

Potentieel ongewenste programma's leveren intrusieve advertenties door tools te gebruiken die de plaatsing van grafische inhoud van derden op elke site mogelijk maken. Als gevolg hiervan verbergen pop-ups, kortingsbonnen, banners en andere weergegeven advertenties vaak de onderliggende website-inhoud waardoor de surfervaring wordt verstoord. De advertenties kunnen ook doorverwijzen naar kwaadwillende websites en zelfs scripts uitvoeren die malware downloaden en installeren. Zelfs een enkele klik kan resulteren in computerinfecties met hoog risico. Een ander belangrijk nadeel is dataspionage. Onderzoek toont aan dat PUP's toetsaanslagen, zoekopdrachten, bekeken pagina's, bezochte URL's, geolocaties, IP-adressen en andere soortgelijke gegevens verzamelen die vertrouwelijke details kunnen bevatten. Daarnaast delen PUP-ontwikkelaars de details met derden (mogelijk cybercriminelen) om zo inkomsten te genereren. Daarom kan de aanwezigheid van apps voor het bijhouden van gegevens ernstige privacykwesties of zelfs identiteitsdiefstal tot gevolg hebben. Het is ook bekend dat sommige PUP's cryptocurrencies minen of andere onnodige processen op de achtergrond uitvoeren zonder toestemming van de gebruikers. Dit gedrag resulteert vaak in een aanzienlijke vermindering van de algehele systeemprestaties. Klik voor meer informatie over cryptocurrency-mining-toepassingen hier.

Zoals hierboven vermeld, is "Call Microsoft Support" vrijwel identiek aan een aantal andere nep-fouten. Net als bij 'Call Microsoft Support', beweren alle dat het systeem is beschadigd / beschadigd (bijvoorbeeld ontbrekende bestanden, geïnfecteerd, enzovoort), maar deze claims zijn slechts pogingen om geld af te persen van nietsvermoedende gebruikers. Potentieel ongewenste programma's delen ook veel overeenkomsten. Door handige functies aan te bieden, misleiden PUP's gebruikers vaak om te installeren. In feite zijn deze programma's alleen ontworpen om inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars. In plaats van echte waarde te bieden voor reguliere gebruikers, vormen ze een directe bedreiging voor je privacy en veiligheid op het internet.

Hoe werden mogelijk ongewenste programma's geïnstalleerd op mijn computer?

Hoewel sommige PUP's officiële downloadwebsites hebben, infiltreren de meeste ervan systemen zonder toestemming van gebruikers. Ontwikkelaars verspreiden ze met behulp van intrusieve advertenties, samen met een misleidende marketingmethode genaamd "bundling" (de stiekeme installatie van PUP's samen met reguliere [meestal gratis] software). Ontwikkelaars verbergen de "gebundelde" programma's in verschillende secties (meestal onder de "Aangepaste/Geavanceerde" instellingen) van de download- of installatieprocessen. Veel gebruikers overhaasten zich en slaan deze procedurestappen over. Bovendien klikken ze op dubieuze links of advertenties, zonder de mogelijke consequenties te begrijpen. Daardoor stellen ze hun systemen bloot aan een risico op verschillende infecties.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Slechte kennis van deze bedreigingen en te snel door installatieprocedures gaan zijn de belangrijkste redenen voor computerbesmettingen. De sleutel tot computerveiligheid is voorzichtigheid. Let daarom goed op tijdens het surfen op internet en vooral bij het downloaden en installeren van software. Opdringerige advertenties worden ontworpen om er legitiem uit te zien. Eenmaal aangeklikt linken ze echter naar dubieuze sites (met inhoud als enquêtes, gokken, dating voor volwassenen, enzovoort). Als je deze doorverwijzingen vaak ziet, verwijder dan onmiddellijk alle dubieuze applicaties en browser plug-ins. Selecteer de "Aangepaste/Geavanceerde" -instellingen en analyseer elk venster van de download- en installatiedialogen zorgvuldig. Vink alle aanvullende programma's en aanbiedingen uit en weiger ze te downloaden of installeren. Het gebruik van een legitieme antivirus en anti-spyware is ook essentieel.

Tekst weergegeven in pop-up-foutmelding "Call Microsoft Support":

Start de computer niet opnieuw op

 

Windows detecteerde ZEUS Virus, recente downloads op de computer hebben op hun beurt problemen op de computer veroorzaakt. Bel Microsoft-ondersteuning +1-888-969-0708 en deel deze code B2957E met de agent om dit te verhelpen.
Een verdachte verbinding probeerde toegang te krijgen tot uw aanmeldingen, bankgegevens en uw internetactiviteit.

Beveiligingscentrum en firewallservices zijn uitgeschakeld, foutcode 0x8007042c

Uw TCP-verbinding is geblokkeerd door uw firewall. Uw accounts kunnen worden opgeschort totdat u een actie onderneemt.

Layout van "Call Microsoft Support" pop-up (GIF):

Call Microsoft Support oplichting gif

Call Microsoft Support virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Spyhunter is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Call Microsoft Support virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Spyhunter DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Verwijderen van mogelijk ongewenste programma's:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Call Microsoft Support adware verwijdering via Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je recent geïnstalleerde en mogelijk verdachte applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de mogelijk ongewenste programma's uit je internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder Call Microsoft Support advertenties uit Internet Explorer stap 1

Klik op het tandwiel-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons selecteer deze en klik op "Verwijderen".

Verwijder Call Microsoft Support advertenties uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van "call microsoft support" virus dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder Call Microsoft Support advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoonGoogle Chrome menu icon(rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder Call Microsoft Support advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van "call microsoft support" virus, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder Call Microsoft Support advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijder alle recent geïnstalleerde verdachte browser plug-ins.

Verwijder Call Microsoft Support advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van "call microsoft support" virus kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge logoVerwijder de kwaadardige add-ons uit Microsoft Edge:

Browser hijackers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte extensies, klik erop met de rechtermuisknop en klik op "Verwijderen".

Browser hijackers uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge herstellen stap 1

In het geopende tabblad klik je op de "Kies wat te wissen"-knop.

Microsoft Edge herstellen stap 2

Klik op Meer tonen en selecteer alles, klik vervolgens op de "Wissen"-knop.

Microsoft Edge herstellen stap 3

  • Als dit niet werkt, gelieve dan deze alternatieve instructies te volgen om de Microsoft Edgd browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om "call microsoft support" virus van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over "call microsoft support" virus of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/12258-call-microsoft-support-scam