FacebookTwitterLinkedIn

Bitcoin Virus

Ook bekend als: "Bitcoin virus" malware
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Bitcoin Virus verwijderingsinstructies

Wat is Bitcoin Virus?

Bitcoin Virus is malware en een mogelijk ongewenst programma (PUP) ontworpen om Bitcoin cryptocurrency te minen zonder toestemming. Cybercriminelen gebruiken deze malware om inkomsten te genereren door onopgemerkt systeembronnen te misbruiken. In de meeste gevallen infiltreert het systemen zonder toestemming van de gebruikers. Naast het minen van cryptocurrency, kan Bitcoin Virus ook andere malware verspreiden en gevoelige data registreren.

Bitcoin Virus adware

Het minen van cryptocurrencies is de laatste jaren erg populair geworden - de meest gebruikte en dure cryptocoin is Bitcoin. 2017 was een uiterst succesvol jaar voor de meeste cryptocurrencies, en Bitcoin was geen uitzondering - de waarde vermenigvuldigde in de afgelopen 12 maanden bijna met een factor 20 (van ~$1.000 in januari 2017, tot ongeveer $20.000 in december 2017). Deze successen trokken onmiddellijk de aandacht van cybercriminelen. In tegenstelling tot 'echte' valuta's (dollars, euro's enz.) worden Bitcoins niet door een bank beheerd/gefabriceerd. Gebruikers 'genereren' ze door specifieke hardware te gebruiken om wiskundige problemen op te lossen. Het hele proces wordt 'mining' genoemd. Hoewel op het moment van schrijven de krachtigste miners ASIC's zijn, kunnen valuta's ook worden gedolven met behulp van gewone computercomponenten (zoals CPU en GPU). Dit doen de cybercriminelen - ze hebben software ontwikkeld (Bitcoin-virussen) die Bitcoins heimelijk op de achtergrond van thuiscomputers minen. De applicatie blijft verborgen en daarom zijn gebruikers zich niet bewust van deze illegale achtergrondprocessen. Ze ervaren echter wel een aanzienlijke vermindering van de algehele systeemprestaties (voor de mining worden vrijwel alle systeembronnen gebruikt). Hoe meer Bitcoins worden ontgonnen, hoe moeilijker het is om oplossingen te vinden voor de wiskundige problemen. Bovendien vereist mining met conventionele computers veel energie en koeling en is het inefficiënt (het onderhouden van de hardware en het betalen van elektriciteitsrekeningen maakt het proces verlieslatend). Dit is echter niet de zorg van de criminelen en dus genereren ze inkomsten door stiekem duizenden thuiscomputers te misbruiken, waarvan de gebruikers niets vermoeden.

Er zijn veel varianten van malware-achtige applicaties die heimelijk cryptocurrencies (bijvoorbeeld COINMINER) minen. Zoals hierboven vermeld, doen cybercriminelen hun best om deze toepassingen te verbergen. In de meeste gevallen verschijnen ze niet in overzichten met geïnstalleerde applicaties. Omdat deze applicaties veel gebruik maken van systeembronnen, kunnen ze worden gedetecteerd door de prestaties van het systeem te bewaken. CPU- en GPU-gebruik stijgt doorgaans naar 100%, ook al zijn alle applicaties gesloten. Dit maakt het systeem vrijwel onbruikbaar, omdat toepassingen nauwelijks reageren/laden en voortdurend crashen. Bovendien voeren sommige kwaadwillende Bitcoin-miners andere ongewenste taken uit. Ze installeren bijvoorbeeld potentieel ongewenste programma's (PUP's) of malware en verzamelen gevoelige gegevens (toetsaanslagen, bezochte URL's enz.). Na het verzamelen van deze informatie genereren criminelen meer inkomsten door de persoonlijke gegevens te misbruiken of aan derden te verkopen. In elk geval kan dataspionage leiden tot ernstige privacyschendingen of zelfs identiteitsdiefstal. Om deze redenen moet het Bitcoin Virus onmiddellijk worden verwijderd. Deze malware opereert vaak verborgen en daarom moet je je systeem onmiddellijk scannen met legitieme antivirus- of antispywaresoftware en de onderstaande stappen volgen.

Bedreigingsoverzicht:
Naam"Bitcoin virus" malware
BedreigingstypeAdware, ongewenste advertenties, pop-up-virussen
SymptomenU ziet advertenties die niet afkomstig zijn van de bezochte website. Opdringerige pop-upadvertenties. Vertraagde browser.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's.
SchadeVerminderde prestaties van de computer, browsertracking - privacyschendingen, mogelijke bijkomende malware-infecties.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Zoals hierboven vermeld, verspreiden kwaadwillende Bitcoin-miners vaak andere PUP's. Deze programma's worden ook ontworpen om gevoelige data te registreren. Daarnaast leveren potentieel ongewenste programma's meestal tientallen intrusieve advertenties (kortingsbonnen, banners, pop-ups enz.) Om dit te bereiken, gebruiken ontwikkelaars verschillende hulpmiddelen die het plaatsen van grafische inhoud van derden op elke site mogelijk maken. Daarom verbergen de weergegeven advertenties vaak de bezochte website-inhoud, wat de surfervaring op internet aanzienlijk vermindert. Bovendien leiden deze advertenties meestal naar kwaadwillende websites en/of scripts die malware downloaden en installeren. Samen vormen deze programma's een keten van potentiële computerinfecties - zelfs een enkele klik op een intrusieve advertentie kan leiden tot systeeminfiltratie door malware.

In tegenstelling tot Bitcoin-mining-malware, verschijnen potentieel ongewenste programma's vaak wel in de lijst met geïnstalleerde applicaties en browser-extensies. In de meeste gevallen worden ze beschreven als 'handige tools', maar het enige doel van PUP's is om inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars. Claims over nuttige functies zijn slechts pogingen om een indruk van legitimiteit te wekken. In plaats van toegevoegde waarde te bieden, tonen de PUP's advertenties en verzamelen ze privégegevens, wat een directe bedreiging vormt voor je privacy en veiligheid op het internet.

Hoe werd het Bitcoin Virus geïnstalleerd op mijn computer?

Bitcoin Virus en mogelijk ongewenste programma's worden op verschillende manieren gedistribueerd, waaronder via intrusieve advertenties en een misleidende marketingmethode genaamd 'bundling' (de stiekeme installatie van applicaties van derden samen met reguliere software en apps). Ontwikkelaars weten dat veel gebruikers een gebrek aan kennis hebben en onzorgvuldig zijn tijdens het surfen op internet en bij het gebruik van computers in het algemeen. Daarom verbergen ze de 'gebundelde' applicaties onder de 'Aangepaste/Geavanceerde' instellingen (of andere secties) van de download- en installatieprocessen. Veel gebruikers overhaasten deze procedures, slaan stappen over en klikken op verschillende advertenties zonder de consequenties te beseffen. Daarbij stellen ze hun systemen bloot aan een risico op verschillende infecties en brengen ze hun privacy in gevaar.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

De belangrijkste redenen voor computerinfecties zijn gebrek aan kennis en onvoorzichtig gedrag. De sleutel tot veiligheid is dus voorzichtigheid. Wees bijzonder voorzichtig bij het surfen op internet en vooral bij het downloaden en installeren van software. Criminelen investeren veel tijd en middelen in het ontwepen van overtuigende advertenties. De meeste advertenties zien er legitiem uit, maar ze onderscheiden zich doordat ze verwijzen naar websites met inhoud als gokken, daten voor volwassenen, pornografie, enquêtes enz. Als je doorverwijzingen ervaart, verwijder dan alle verdachte toepassingen en browserextensies. In sommige gevallen wordt malware verspreid via spammails (kwaadwillende bijlagen). Open dus geen bestanden die werden ontvangen van verdachte e-mailadressen - verwijder deze e-mails zonder ze te lezen. Analyseer zorgvuldig elk venster van de download- en installatieprocessen en vink alle extra meegeleverde programma's uit. je software mag enkel van officiële bronnen worden gedownload met behulp van directe downloadlinks, aangezien externe downloaders en installatieprogramma's vaak verdachte apps bevatten (de 'bundling'-methode). Gebruik bovendien een legitieme antivirus en anti-spyware software.

Schermafbeelding van een intrusieve advertentie die het Bitcoin Virus promoot:

Intrusive ads promoting Bitcoin Virus

Bitcoin Virus claimt een legitieme antivirus-website te zijn (ESET NOD32):

Bitcoin Virus pretendeert anti-virus-programma te zijn

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

PUPs removal:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Bitcoin Virus adware verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je recent geïnstalleerde en mogelijk verdachte applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de mogelijk ongewenste programma's uit je internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder de Bitcoin Virus advertenties uit Internet Explorer stap 1

Klik op het tandwiel-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons selecteer deze en klik op "Verwijderen".

Verwijder de Bitcoin Virus advertenties uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van "bitcoin virus" malware dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder de Bitcoin Virus  advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoonGoogle Chrome menu icon(rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder de Bitcoin Virus  advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van "bitcoin virus" malware, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder de Bitcoin Virus advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijder alle recent geïnstalleerde verdachte browser plug-ins.

Verwijder de Bitcoin Virus advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van "bitcoin virus" malware kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de "bitcoin virus" malware, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om "bitcoin virus" malware van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over "bitcoin virus" malware of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/12101-bitcoin-virus

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Bitcoin virus malware QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "Bitcoin virus" malware op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.