Troldesh (.xtbl) Ransomware

Ook bekend als: Troldesh virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Ernstig

Troldesh ransomware verwijderingsinstructies

Wat is Troldesh?

Troldesh is een familie van virussen van het ransomware-type. Malware uit deze familie wordt gemaakt met een 'development kit' die verschillende geaffillieerden gebruiken met hun eigen betaaladres via e-mail en wordt vervolgens verspreid om zoveel mogelijk computers te besmetten. Na infiltratie van het systeem versleutelen deze virussen de bestanden van het slachtoffer met een assymetrisch versleutelingsalgoritme (bijvoorbeeld RSA-2048) en wijzigen de bestandsnamen. Bijvoorbeeld, als het originele bestand "filesample.jpg" genaamd werd dan zou het worden hernoemd naar "filesample.jpg.[VICTIM'S ID].[DEVELOPERS' EMAIL].xtbl". Deze virussen wijzigen ook de bureaublad-achtergrond en ze creëren een aantal tekstbestanden die bijvoorbeeld "How to decrypt your files.txt" genoemd worden en die in elke map met versleutelde bestanden geplaatst worden.

Het tekstbestand en de bureaubladachtergrond stellen dat het slachtoffer het opgegeven e-mailadres moet gebruiken om de getroffen data te herstellen. Een antwoord wordt vervolgens verstuurd waarin gesteld wordt dat het slachtoffer een losgeld moet betalen om de decryptiesleutel te ontvangen. De betalingsinstructies worden ook geleverd. Dit losgeld moet betaald worden in Bitcoins (BTC), de grootte varieert gewoonlijk tussen 0.5 en 1.5 BTC (op het moment van onderzoek stond 1 BTC gelijk aan $538.06). Wees je er echter van bewust dat cyber criminelen vaak hun slachtoffers negeren, zelfs als de betaling werd uitgevoerd. Daarom mag je nooit het losgeld betalen of deze criminelen proberen te contacteren. Tijdens de versleuteling worden twee sleutels aangemaakt - een publieke (versleuteling) en een private (ontsleuteling). Ontsleuteling zonder de private sleutel is onmogelijk. Niettemin heeft sommige ransomware ingebakken fouten en zo kan je proberen je bestanden te herstellen via de Rakhni Decryptor ontwikkeld door het Kaspersky team (download link). Anders kan je enkel je systeem/bestanden herstellen uit een backup.

Schermafbeeldingen van berichten (bureaubladachtergrond) die gebruikers aanmoedigen de ontwikkelaars van de Troldesh ransomware te contacteren om hun getroffen data te ontcijferen:

Troldesh decrypt instructions Troldesh decryptie instructies Troldesh decrypt instructions Troldesh decryptie instructies

De lijst van momenteel bekende virussen van het ransomware-type horend bij de Troldesh familie omvat Vegclass, Ecovector, Mahasaraswati, JohnyCryptor en Green_Ray. Ze hebben allemaal een identiek gedrag - ze versleutelen bestanden en vragen om losgeld. Dit soort malware wordt gewoonlijk verspreid via kwaadaardige e-mailbijlages (bijvoorbeeld valse sollicitatieformulieren in de vorm van Microsoft Word documenten - deze zijn eigenlijk Javascript bestanden die ransomware downloaden), peer-to-peer netwerken, dubieuze software updates en trojans. Daardoor moet je legitieme anti-spyware of anti-virus software gebruiken om je geïnstalleerde applicatie bijgewerkt te houden.

Bedreigingsoverzicht:
NaamTroldesh virus
BedreigingstypeRansomware, cryptovirus, vergrendeling van bestanden
SymptomenU kunt geen bestanden meer openen die op uw computer zijn opgeslagen, eerder functionele bestanden hebben nu een andere extensie, bijvoorbeeld mijn.docx.locked. Een bericht met de vraag om losgeld wordt weergegeven op uw bureaublad. Cybercriminelen vragen om losgeld te betalen (meestal in bitcoins) om uw bestanden te ontgrendelen.
Verspreidings- methodenGeïnfecteerde e-mailbijlagen (macro's), torrent-websites, schadelijke advertenties.
SchadeAlle bestanden zijn gecodeerd en kunnen niet geopend worden zonder losgeld te betalen. Extra trojans voor het stelen van wachtwoorden en malware-infecties kunnen samen met de ransomware-infectie geïnstalleerd worden.
Verwijdering

Om Troldesh virus verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Spyhunter.
▼ Spyhunter Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om malware te verwijderen, moet u de volledige versie van Spyhunter aankopen.

Verder zou je nooit bijlages mogen openen uit onbekende/onbetrouwbare e-mailadressen en zou je gewenste bestanden/software uit betrouwbare bronnen moeten downloaden (bijvoorbeeld officiële download websites).

Momenteel bekende e-mailadressen gebruikt door ontwikkelaars van ransomware horend bij de Troldesh family:

[email protected]_aol.com
[email protected]_india.com
[email protected]_india.com
[email protected]_india.com
[email protected]_aol.com
[email protected]_india.com
[email protected]_india.com
[email protected]_aol.com
[email protected]_aol.com
[email protected]_aol.com
[email protected]_aol.com
[email protected]_aol.com
[email protected]_india.com
[email protected]_aol.com
[email protected]_aol.com

[email protected]

[email protected]

Troldesh ransomware verwijdering:

Troldesh virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Spyhunter is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Troldesh virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Spyhunter DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Stap 1

Windows XP en Windows 7 gebruikers: Tijdens het opstartproces van je computer druk je verschillende keren op de F8 toets op je toetsenbord tot het Geavanceerde Opties menu van Windows verschijnt. Dan selecteer je Veilige Modus met netwerk uit de lijst en druk je op ENTER.

Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 7 te starten in "Veilige Modus met Netwerk":

Windows 8 gebruikers: Ga naar het Windows 8 Start Scherm, typ Geavanceerd, in de zoekresultaten selecteer je Instellingen. Klik op geavanceerde startopties, in het geopende "Algemene PC-instellingen" scherm selecteer je Geavanùceerde Opstart. Klik op de "Nu herstarten"-knop. Je computer zal nu herstarten in het "Geavanceerde Opstartopties menu". Klik op de "Probleemoplosser"-knop, klik dan op de "Geavanceerde Opties"-knop. In het geavanceeerde opties scherm klik op "Opstartinstellingen". Klik op de "Herstarten"-knop. Je PC zal nu herstarten naar het Opstart Instellingen scherm. Druk 5 om in Veilige Modus met commando-prompt te starten.

Windows 8 Safe Mode with networking

Video die toont hoe Windows 8 te starten in "Veilige Modus met Netwerk":

Stap 2

Log in op het account dat besmet is met Troldesh Ransomware. Start je internet browser en download een legitiem anti-spyware programma. Werk de anti-spyware software bij en start een volledige systeemscan.

Als je je computer niet kan starten in veilige modus met netwerk probeer dan systeemherstel uit te voeren.

Video die toont hoe het ransomware virus te verwijderen via de "Veilige Modus met commando-prompt" en "Systeemherstel":

1. Tijdens het opstartproces van je computer druk je verschillende keren op de F8 toets op je toetsenbord tot het Geavanceerde Opties menu van Windows verschijnt. Dan selecteer je Veilige Modus met commando-prompt uit de lijst en druk je op ENTER.

Boot your computer in Safe Mode with Command Prompt

2. Als de commando-prompt modus geladen is typ dan de volgende regel: cd restore en druk op ENTER.

system restore using command prompt type cd restore

3. Typ vervolgens deze regel: rstrui.exe en druk op ENTER.

system restore using command prompt rstrui.exe

4. In het geopende venster klik "Volgende".

restore system files and settings

5. Selecteer één van de beschikbare herstelpunten en klik "Volgende" (dit zal je computer herstellen naar een eerdere tijd en datum, voor deze ransomware je PC geïnfiltreerd had).

select a restore point

6. In het geopende venster klik "Ja".

run system restore

7. Na het herstellen van je computer naar een eerdere datum download en scan je je PC met aanbevolen anti-spyware software om enige achtergebleven delen van het Rackcrypt ransomware te elimineren.

Om individuele bestanden te herstellen die werden versleuteld door deze ransomware zouden PC-gebruikers de Vorige Versie-functie van Windows kunnen proberen te gebruiken. Deze methode is effectief als de Systeem Herstel-functie geactiveerd was op het besmette besturingssysteem. Merk op dat sommige versies van de Troldesh ransomware de schaduwvolume-kopies van bestanden verwijderen dus deze methode zal niet altijd werken.

Om een bestand te herstellen klik met de rechtermuisknop op het bestand, ga naar Eigenschappen en selecteer de Vorige Versie-tab. Als het geselecteerde bestand een herstelpunt heeft, selecteer dit dan en klik op de "Herstellen"-knop.

Bestanden herstellen versleuteld door CoinVault

Als je je computer niet kan starten in veilige modus met netwerk (of met commando-prompt) dan kan je je computer opstarten met een hersteldisk. Sommige varianten van deze ransomware schakelen de veilige modus uit waardoor het verwijderen ervan moeilijker wordt. Om deze stap uit te voeren zal je toegang moeten hebben tot een andere computer.

Om de controle terug te krijgen over bestanden die werden versleuteld met Troldesh ransomware kan je ook een programma uitproberen genaamd Shadow Explorer. Meer informatie over hoe dit programma werkt kan je hier vinden.

shadow explorer schermafbeelding

 Om je computer tegen ransomware die bestanden versleutelt te beschermen zou je gereputeerde antivirus of anti-spywareprogramma's moeten gebruiken. Als een extra beschermingsmethode kunnen computergebruikers de programma's HitmanPro.Alert en Malwarebytes Anti-Ransomware gebruiken, deze bouwen group policy objecten in het register zodat programma's als Troldesh geblokkeerd worden.

HitmanPro.Alert CryptoGuard - detecteert de versleuteling van bestanden en blokkeert dit automatisch:

hitmanproalert ransomware preventie applicatie

Malwarebytes Anti-Ransomware Beta gebruikt geavanceerde proactieve technologie om ransomware-activiteit te meten en meteen te stoppen. Voordat gebruikersbestanden getroffen worden.

malwarebytes anti-ransomware

  • De beste manier om schade door ransomware-besmettingen te voorkomen is het regelmatig nemen van backups. Meer informatie over online backup oplossingen en dataherstelsoftware vind je HIER.

Andere tools waarvan geweten is dat ze de Troldesh ransomware kunnen verwijderen:

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/10070-troldesh-ransomware

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Troldesh virus QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Troldesh virus op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Troldesh virus

▼ VERWIJDER DEZE NU met Spyhunter

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Spyhunter:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter.