FacebookTwitterLinkedIn

Mystart.dealwifi.com Doorverwijzing

Ook bekend als: mystart.dealwifi.com browser hijacker
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijder je browser doorverwijzingen naar mystart.dealwifi.com?

Wat is mystart.dealwifi.com?

De DealWifi applicatie geeft gebruikers zogezegd de mogelijkheid hun Windows PC in een Wi-Fi hotspot te veranderen - "Deal WiFi, een product of RAFO TECHNOLOGY, is een gemakkelijk te gebruiken software die je laptop/PC in een draadloos Wi-Fi toegangspunt verandert. Iedereen in de omgeving kan dankzij jouw gedeelde verbinding op het internet." Deze valse beloftes worden enkel gemaakt om gebruikers ervan te overtuigen dat DealWifi een nuttige en legitieme applicatie is. Echter deze app wordt beschouwd als een browser hijacker en een mogelijk ongewenst programma (PUP). Na stiekeme infiltratie van de meest populaire internetbrowsers (Internet Explorer, Google Chrome en Mozilla Firefox), DealWifi wijzigt de instellingen van de browser en verzamelt systeemdata zonder toestemming van de gebruikers.

mystart.dealwifi.com browser hijacker

Eens de vermeld browsers succesvol geïnfiltreerd werden wijzigt DealWifi de instellingen door het toewijzen van de URL voor nieuwe tabbladen, startpagina en standaard zoekmachine naar de mystart.dealwifi.com website. Bijkomend installeert DealWifi een aantal applicaties/browser plug-ins die werden ontwikkeld om te voorkomen dat gebruikers deze wijzigingen ongedaan maken. Dit mogelijk ongewenste programma verstoort ernstig de surfervaring op internet - telkens gebruikers op het internet proberen te zoeken, nieuwe browsertabbladen openen (of zelfs de browser zelf) veroorzaakt DealWifi ongewenste browser doorverwijzingen naar mystart.dealwifi.com. Verder monitort DealWifi stiekeme de surfactiviteit op internet en verzamelt het verschillende gegevens over gebruikers/systemen zoals IP adressen, bezochte sites, bekeken pagina's, zoekopdrachten ingegeven in zoekmachines en andere gelijkaardige informatie. Sommige details kunnen onbelangrijk lijken, maar wees je ervan bewust dat er ook persoonlijke gegevens kunnen deel van uitmaken. De ontwikkelaars van deze browser hijacker (RAFO TECHNOLOGY) delen de verzamelde data met derden die ze kunnen misbruiken om inkomsten te genereren. Om deze reden kan het geïnstalleerd hebben van DealWifi op je systeem leiden tot ernstige schendingen van de privacy. We bevelen ten zeerste aan dat je dit mogelijk ongewenste programma onmiddelijk zou verwijderen.

DealWifi is een reguliere browser hijacker, er zijn echter honderen andere valse apps die gelijkaardige kenmerken hebben. In feit zijn browser-hijacking apps vrijwel identiek aan mekaar. Bijvoorbeeld myoivu.com, hotsearches.info en v9.com claimen allemaal functies te bieden die zogezegd de surfervaring op internet zullen verbeteren. Deze valse beloftes worden enkel gemaakt om gebruikers tot installatie te verleiden. Noch DealWifi, noch enige andere van deze browser hijackers, leveren gebruikers enige toegevoegde waarde. Eerder vertonen ze intrusieve online advertenties (via het 'Pay Per Click' - PPC - advertentiemodel), verzamelen persoonlijk identificeerbare details (die later gedeeld worden met derden) en veroorzaken ongewenste browser doorverwijzingen (waardoor ze het webverkeer naar bepaalde websites verhogen) om inkomsten te genereren.

Hoe werd mystart.dealwifi.com geïnstalleerd op mijn computer?

Hoewel DealWifi een officiële downloadwebsite wordt deze vaak verspreid als een app van derden samen met reguliere software/apps. De bundelmethode is populair onder ontwikkelaars van frauduleuze applicaties, doordat veel gebruikers onvoldoende opletten bij het downloaden en installeren van software. De ontwikkelaars verbergen bewust valse applicaties zoals DealWifi onder de 'Aangepaste" of 'Geavanceerde' instellingen. Veel gebruikers overhaasten de download- en installatieprocessen en slaan deze sectie over. Zo stellen ze hun systemen bloot aan een risico op besmettingen en onbedoelde installaties van apps zoals DealWifi.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Deze situatie kan vermeden worden door nauwgezet elke stap te analyseren van de download- en installatieprocessen. Weiger alle aanbiedingen om bijkomende apps te downloaden of te installeren. Verder gebruik je best de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' opties - dit zal alle verbogen frauduleuze applicaties aan het licht brengen die opgelijst staan voor installatie en zal je toelaten deze uit te vinken. De sleutel tot computerveiligheid is oplettendheid. Overhaast download- en installatieprocessen dus niet.

Schermafbeeld van de DealWifi applicatie:

Misleidende browser-hijacking Deal Wifi applicatie

DealWifi browser hijacker installer configuratie:

Officiële DealWifi browser hijacker installatie configuratie

Website promoot DealWifi browser hijacker:

Official DealWifi browser hijacker website

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Mystart.dealwifi.com doorverwijzing verwijdering:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

mystart.dealwifi.com browser hijacker verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar recent geïnstalleerde en mogelijk ongewenste applicaties (zoals DealWifi (Deal Wifi Hotspot) selecteer deze verwijzing en klik op "Verwijderen" of "Deïnstalleren"

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste programma's die browser doorverwijzingen veroorzaken naar de mystart.dealwifi.com website, scan je best je computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Mystart.dealwifi.com als startpagina en standaard zoekmachine uit de internet browsers verwijderen:

Video die toont hoe browser doorverwijzingen te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder aan mystart.dealwifi.com gerelateerde Internet Explorer add-ons

Verwijder aan mystart.dealwifi.com gerelateerde Internet Explorer extensies

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdacht lijkende browser extensies en schakel deze uit.

Herstel het doel van de Internet Explorer snelkoppeling:

Verwijder de mystart.dealwifi.com als doel van de Internet Explorer snelkoppeling stap 1

Deze browser hijacker verandert het "Doel"-veld van de Internet Explorer snelkoppeling. Om dit te herstellen, zoek je de Internet Explorer snelkoppeling op je Desktop en klik er met de rechtermuisknop op. In het geopende menu kies je "Eigenschappen". In het geopende scherm zoek je het Doel-veld en verwijder je alle tekst (hxxp://mystart.dealwifi.com/...) die zich bevindt achter "C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe".Verwijder mystart.dealwifi.com als doel van de Internet Explorer snelkoppeling stap 2

Verander je startpagina:

Verwijder mystart.dealwifi.com als startpagina in Internet Explorer

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Internet Opties", in het geopende scherm verwijder je hxxp://mystart.dealwifi.com/... en geef je het domein van je voorkeur in dat zal openen elke keer als je Internet Explorer opstart.

Verander je standaard zoekmachine:

Verwijder mystart.dealwifi.com als standaard zoekmachine in Internet Explorer

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Add-ons beheren". In het geopende scherm selecteer je "Zoek Providers", kies "Google", "Bing" of gelijk welke andere zoekmachine van je keuze als standaard zoekmachine en verwijder "mystart.dealwifi.com".

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van mystart.dealwifi.com browser hijacker dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder aan mystart.dealwifi.com gerelateerde Google Chrome extensies:

Verwijder aan mystart.dealwifi.com gerelateerde Google Chrome extensies

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde mogelijk verdachte add-ons , selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Herstel het doel van de Google Chrome snelkoppeling:

Verwijder mystart.dealwifi.com als doel van de Google Chrome snelkoppeling stap 1

Deze browser hijacker verandert het "Doel"-veld van de Google Chrome snelkoppeling. Om dit te herstellen - zoek je Google Chrome snelkoppeling op je Desktop en klik er met de rechtermuisknop op. In het geopende menu kies je "Eigenschappen". In het geopende scherm zoek je het Doel-veld en verwijder je alle tekst (hxxp://mystart.dealwifi.com) die zich bevindt achter "C:\Program Files\Google\Chrome\Application\chrome.exe"Verwijder mystart.dealwifi.com als doel van de Google Chrome snelkoppeling stap 2

Verander je startpagina:

Verwijder mystart.dealwifi.com als startpagina in Google Chrome

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen". In de "Bij het opstarten" sectie klik je op "pagina's instellen", beweeg je muis over hxxp://mystart.dealwifi.com/ en klik op het x symbool. Nu kan je de website van je voorkeur toevoegen als je startpagina.

Verander de standaard zoekmachine:

Verwijder mystart.dealwifi.com als standaard zoekmachine in Google Chrome

Om je standaard zoekmachine te wijzigen in Google Chrome: klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen", in de zoeksectie klik "Beheer zoekmachines...", verwijder "dealwifi" en selecteer je zelfgekozen zoekmachine of voeg ze toe.

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van mystart.dealwifi.com browser hijacker, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan mystart.dealwifi.com gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

Verwijder aan mystart.dealwifi.com gerelateerde Mozilla Firefox extensies

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder verdacht lijkende browser plug-ins.

Herstel het doel van de Mozilla Firefox snelkoppeling:

Verwijder mystart.dealwifi.com als doel van de Mozilla Firefox snelkoppeling stap 1

Deze hijacker verandert het "Doel"-veld van de Mozilla FireFox snelkoppeling. Om dit te herstellen - zoek je Mozilla FireFox snelkoppeling op je Desktop en klik er met de rechtermuisknop op. In het geopende menu kies je "Eigenschappen". In het geopende scherm zoek je het Doel-veld en verwijder je alle tekst (hxxp://www.mystart.dealwifi.comdie zich bevindt achter"C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe"

Verwijder mystart.dealwifi.com als doel van de Mozilla Firefox snelkoppeling stap 2

Verander de startpagina:

Verwijder mystart.dealwifi.com als startpagina in Mozilla Firefox

Om je startpagina te herstellen klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) kies dan "Opties", in het geopende scherm verwijder je hxxp://www.mystart.dealwifi.com/ en typ je je gekozen domein in.

Verander de standaard zoekmachine:

Verwijder  mystart.dealwifi.com als standaard zoekmachine in Mozilla Firefox

In de URL adresbalk, typ je about:config en druk op Enter.

Klik "Ik zal voorzichtig zijn, beloofd!".

In de zoekfilter bovenaan typ je: "dealwifi"

Klik rechts op de gevonden voorkeuren en klik op "Herstellen" om ze terug naar de standaard-waarden te herstellen

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van mystart.dealwifi.com browser hijacker kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de mystart.dealwifi.com browser hijacker, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van mystart.dealwifi.com browser hijacker uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over mystart.dealwifi.com browser hijacker of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/9276-mystart-dealwifi-com-redirect

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
mystart.dealwifi.com browser hijacker QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van mystart.dealwifi.com browser hijacker op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.