V9.com Virus

Ook bekend als: V9.com Browser Hijacker
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

V9.com - hoe browser doorverwijzingen naar search.v9.com elimineren?

Wat is V9.com?

V9.com is een populaire website die kan gebruikt worden als startpagina voor je Internet browsers. De site geeft gebruikers een zoekbalk en linkt naar populaire websites en sociale media-netwerken. Het is een legitieme site die niet gelinkt is aan computer virussen of malware. De eigenaars van deze website gebruiken echter misleidende promotionele technieken om verkeer naar hun website aan te trekken. De meest voorkomende doorverwijzingen naar V9.com zijn het gevolg van het feit dat computer-gebruikers verschillende add-ons, werkbalken en plug-ins installeren in hun Internet browsers.

Zulke brower add-ons die computer-gebruikers naar verschillende websites doorverwijzen worden verspreid via gratis software die gebruikers downloaden van het Internet. Merk op dat het een veelgebruikte manier is om geld te verdienen browser add-ons te bundelen met gratis software. Controleer steeds elk installatie-venster van gratis software en vink elk vakje af dat gerelateerd is aan de startpagina of standaard zoekmachine van je Internet browser. Recentelijk waren doorverwijzingen naar V9.com het gevolg van het installeren van de Foxit reader, gratis software. De zoekbalk die wordt gebruikt op V9.com is een aangepast Google zoekmachine - elke keer een gebruiker klikt op een gesponsorde link wordt het daarmee verdiende geld gedeeld door de zoekmachine en de website die het webverkeer genereert.

v9.com doorverwijzing

Het gebruik van V9.com als startpagina in je Internet browsers zou geen beveiligingsproblemen of malware besmettingen mogen veroorzaken. Maar als je het gevoel hebt dat deze doorverwijzingen gebeuren zonder je toestemming en je V9.com wil elimineren van de startpagina en nieuwe tabs van je Internet browser dan kan je de hier geleverde verwijderingsgids gebruiken.

Snel menu:

V9.com en search.v9.com doorverwijzingen verwijderen:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

V9.com browser hijacker verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar “V9.com” selecteer deze verwijzing en klik op "Verwijderen" of "Deïnstalleren"

Na het verwijderen van V9.com doorverwijzingen scan je best je computer op enige overblijvende ongewenste onderdelen of op mogelijke malware-besmettingen. Aanbevolen anti-spyware software.


Download verwijdertool voor V9.com Browser Hijacker
1) Downloaden en installeren   2) Systeemscan uitvoeren   3) Veel plezier met je opgeschoonde computer!

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Reimage.

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Klik op het "tandwiel" icoonInternet Explorer options icon(in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Add-ons Beheren". Zoek naar V9.com gerelateerde verwijzingen en schakel deze uit (Foxit reader, enz.). Om je startpagina te veranderen van V9.com naar je zelf gekozen pagina: Klik op het "tandwiel" icoonInternet Explorer options icon(in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Internet Opties", in het geopende scherm verwijder je V9.com en typ je het gewenste domein in dat zal openen elke keer je Internet Explorer start.

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van v9.com browser hijacker dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logo

Klik op het Chrome menu icoonGoogle Chrome options icon(rechterbovenhoek van Google Chrome) klik "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar V9.com gerelateerde verwijzingen selecteer deze en klik op een prullenbak icoon. Verander de Google Chrome startpagina van V9.com naar je zelfgekozen pagina - klik op het Chrome menu icoonGoogle Chrome options icon(rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen". In de "Bij het opstarten" sectie klik je op "pagina's instellen", beweeg je muis over V9.com en klik op het x symbool. Nu kan je de website van je voorkeur toevoegen als je startpagina.

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van v9.com browser hijacker, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder V9.com en search.v9.com doorverwijzingen uit FireFox:

Klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en schakel alle V9 gerelateerde verwijzingen uit. Om je startpagina te herstellen klik op "Instellingen", kies dan "Opties", in het geopende scherm verwijder je V9.com en typ je je gekozen domein in.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van v9.com browser hijacker kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge logoKwaadaardige add-ons verwijderen uit Microsoft Edge:

Browser hijackers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek  van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte extensies, klik erop met de rechtermuisknop en klik op "Verwijderen".

Verwijder browser hijackers uit Microsoft Edge stap 2

Verwijder je startpagina:

Startpagina wijzigen in Microsoft Edge

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes  edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer de "Instellingen", in het geopende tabblad klik je op de link "+ Nieuwe pagina toevoegen", na het ingeven van de url van je voorkeur verwijder je de link naar de browser hijackers door op het 'X'-symbool te klikken naast de gekoppelde URL.

Wijzig je standaard zoekmachine:

Wijzigen van de standaard zoekmachine in Microsoft Edge

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), klik op  "Instellingen". Klik op de "Geavanceerde instellingen bekijken" en selecteer "Zoekmachine wijzigen". In het geopende tabblad selecteer je de zoekmachine van je voorkeur en klik je op "Als standaard instellen".

Optionele methode:

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge instellingen herstellen stap 1

In het geopende tabblad, klik op de "Kies wat te wissen"-knop.

Microsoft Edge instellingen herstellen stap 2

Klik op Meer tonen en selecteer alles, klik vervolgens op de "Wissen"-knop.

Microsoft Edge instellingen herstellen stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser opnieuw in te stellen.

V9.com doorverwijzingen - verwijderingsinstructies getoond op hun website:

Internet Explorer:

1. Klik rechts op het icoon “IEXPLORE”
2. Pagina-eigenschappen IEXPLORE,klik tab op de snelkoppeling
3. Open de bestandslocatie
4. Vind deze twee bestanden:iexplore.exe en old_iexplore.exe
5. Verwijder en hernoem IEXPLORE.EXE old_iexplore.exe:IEXPLORE.EXE
6. Stuur een snelkoppeling naar dit nieuwe werkgebied
7. Verwijder het icoon van IEXPLORE

Mozilla FireFox:

1. Klik rechts op het icoon “FIREFOX”
2. Pagina-eigenschappen FIREFOX,klik tab op de snelkoppeling
3. Open de bestandslocatie
4. Vind deze twee bestanden:iexplore.exe en old_iexplore.exe
5. Verwijder en hernoem FIREFOX.EXE old_firefox.exe:FIREFOX.EXE
6. Stuur een snelkoppeling naar dit nieuwe werkgebied
7. Verwijder het icoon van FIREFOX

Google Chrome:

1. Klik rechts op het icoon “CHROME”
2. Pagina-eigenschappen CHROME,klik tab op de snelkoppeling
3. Open de bestandslocatie
4. Vind deze twee bestanden:iexplore.exe en old_iexplore.exe
5. Verwijder en hernoem CHROME.EXE old_chrome.exe:CHROME.EXE
6. Stuur een snelkoppeling naar dit nieuwe werkgebied
7. Verwijder het icoon van CHROME

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van v9.com browser hijacker uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over v9.com browser hijacker of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/6896-remove-v9-com-redirect