FacebookTwitterLinkedIn

Websearch.hotsearches.info Doorverwijzing

Ook bekend als: hotsearches.info browser hijacker
Schadeniveau: Medium

Websearch.hotsearches.info doorverwijzing verwijderingsinstructies

Wat is websearch.hotsearches.info?

De websearch.hotsearches.info browser hijacker installeert zich in internet browsers (Internet Explorer, Google Chrome en Mozilla Firefox) samen met gratis software gedownload van het internet. Na succesvolle infiltratie wijzigt deze adware de instellingen van de internetbrowser zoals de startpagina en standaard zoekmachine. Verder installeert deze verschillende browser 'helper objecten' die pogingen om deze wijzigingen ongedaan te maken blokkeren. Op het moment van onderzoek werd deze browser hijacker 'gebundeld' met gratis programma's en bestanden die beschikbaar zijn op gratis filesharing-websites. De ontwikkelaars van freeware promoten deze browser hijacker door gebruik te maken van een misleidende installer die nietsvermoedende computergebruikers misleidt en hen deze adware die de instellingen van de browser wijzigt doet installeren samen met gratis software.

websearch.hotsearches.info browser hijacker

Veel gratis software download websites en freeware ontwikkelaars gebruiken 'download cliënten' en 'installers' om geld te verdienen met hun downloads. Het probleem met deze software marketing methode is dat veel computergebruikers niet goed genoeg opletten tijdens de download- en installatiestappen van de door hen gekozen gratis software en daardoor onbedoeld verschillende mogelijk ongewenste applicaties installeren. Gebruikmaken van de websearch.hotsearches.info website om op internet te zoeken is niet aanbevolen omdat het een misleidende zoekmachine gebruikt die volstaat met gesponsorde zoekresultaten. Klikken op deze resultaten kan leiden tot besmettingen met malware en virussen.

Om de installatie van adware die de instellingen van de internet browser wijzigt te vermijden zou je altijd goed moeten opletten bij het downloaden of installeren van gratis software. Als je download beheerd wordt door een 'download cliënt' weiger dan de installatie van de geadverteerde browser plug-ins door op de 'Afwijzen'-knop te klikken. Bij het installeren van freeware kies je best de 'Geavanceerde' of 'Aangepaste' installatie-opties, eerder dan 'Snel' of 'Standaard' - dit zal alle verborgen applicaties opgelijst voor installatie aan het licht brengen en zal je de kans bieden deze af te wijzen. De websearch.hotsearches.info browser hijacker is gelijkaardig aan andere adware die zich samen met gratis software installeert en de instellingen van de browser wijzigt. Bijvoorbeeld searchtotal.info, goodforsearch.info en coolsearches.info. Als je internet browser je doorverwijst naar websearch.hotsearches.info gebruik dan de hier geleverde verwijderingsinstructies om de adware die deze doorverwijzingsproblemen veroorzaakt te verwijderen. 

Hoe werd de websearch.hotsearches.info hijacker geïnstalleerd op mijn computer?

Deze website wordt verspreid via de bundelmethode (de stiekeme installatie van bijkomende programma's samen met de gekozen software). Veel gebruikers overhaasten de download- en installatieprocessen van applicaties en doordat software van derden vaak verborgen wordt onder de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' opties is dit een effectieve methode voor een stiekeme installatie. Vermits ontwikkelaars de bedoeling hebben de applicaties te installeren zonder toestemming van de gebruikers geven ze geen duidelijke informatie over deze installaties. De websearch.hotsearches.info browser hijacker installeert zich gewonlijk via websites om bestanden te uploaden/downloaden die misleidende download cliënten gebruiken.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Als je software gaat downloaden vanaf freeware download websites selecteer dan de directe download link eerder dan een downloadmanager te gebruiken (die waarschijnlijk frauduleuze software van derden zal bevatten). Download je gewenste applicaties vanaf de officiële websites. Indien mogelijk zouden gedownloade programma's moeten geïnstalleerd worden met de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' opties - dit zal alle gebundelde applicaties opgelijst voor installatie aan het licht brengen en zal je toelaten deze af te wijzen. Overhaast nooit de download- en installatieprocessen want het overslaan van deze stappen kan leiden tot risicovolle computerbesmettingen. 

Misleidende gratis software installers gebruikt voor de verspreiding van de websearch.hotsearches.info browser hijacker:

websearch.hotsearches.info browser hijacker installer voorbeeld 2 websearch.hotsearches.info browser hijacker installer

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Websearch.hotsearches.info browser hijacker verwijdering:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

websearch.hotsearches.info browser hijakcer verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar “PriceMinus", "LighterInit", "bestadblocker" en "MySearchDial" en andere recent geïnstalleerde verdachte applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Verwijderen" of "Deïnstalleren"

Na het verwijderen van het mogelijk ongewenste programma's, die browser doorverwijzingen veroorzaken naar de search.secure-dm.com website, scan je best je computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Websearch.hotsearches.info browser hijacker verwijdering uit de Internet browsers:

Video die toont hoe browser doorverwijzingen te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder aan websearch.hotsearches.info gerelateerde Internet Explorer extensies:

Verwijder aan websearch.hotsearches.info gerelateerde Internet Explorer extensies

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar "PriceMinus" en "bestadblocker" en schakel deze uit.

Verander je startpagina:

Verwijder websearch.hotsearches.info als startpagina in Internet Explorer

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Internet Opties", in het geopende scherm verwijder je hxxp://websearch.hotsearches.info/ en geef je het domein van je voorkeur in dat zal openen elke keer als je Internet Explorer opstart.

Verander je standaard zoekmachine:

Verwijder websearch.hotsearches.info als standaard zoekmachine in Internet Explorer

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Add-ons beheren". In het geopende scherm selecteer je "Zoek Providers", kies "Google", "Bing" of gelijk welke andere zoekmachine van je keuze als standaard zoekmachine en verwijder "WebSearch".

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van hotsearches.info browser hijacker dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder aan websearch.hotsearches.info gerelateerde Google Chrome extensies:

Verwijder aan websearch.hotsearches.info gerelateerde Google Chrome extensies

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en andere verdachte extensies (bijvoorbeeld "Keep My OptOuts" enz.), selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Verander je startpagina:

Verwijder websearch.hotsearches.info als startpagina in Google Chrome

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen". In de "Bij het opstarten" sectie klik je op "pagina's instellen", beweeg je muis over hxxp://websearch.hotsearches.info/ en klik op het x symbool. Nu kan je de website van je voorkeur toevoegen als je startpagina.

Verander de standaard zoekmachine:

Verwijder websearch.hotsearches.info als standaard zoekmachine in Google Chrome

Om je standaard zoekmachine te wijzigen in Google Chrome: klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen", in de zoeksectie klik "Beheer zoekmachines...", verwijder "WebSearch" en selecteer je zelfgekozen zoekmachine of voeg ze toe.

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van hotsearches.info browser hijacker, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan websearch.hotsearches.info gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

Verwijder aan websearch.hotsearches.info gerelateerde Mozilla Firefox extensies

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder "PriceMinus", "bestadblocker" en andere recent geïnstalleerde en verdachte extensies.

Verander de startpagina:

Verwijder websearch.hotsearches.info als startpagina in Mozilla Firefox

Om je startpagina te herstellen klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) kies dan "Opties", in het geopende scherm verwijder je hxxp://websearch.hotsearches.info/ en typ je je gekozen domein in.

Verander de standaard zoekmachine:

Verwijder websearch.hotsearches.info als standaard zoekmachine in Mozilla Firefox

In de URL adresbalk, typ je about:config en druk op Enter.

Klik "Ik zal voorzichtig zijn, beloofd!".

In de zoekfilter bovenaan typ je:  "hotsearches.info"

Klik rechts op de gevonden voorkeuren en klik op "Herstellen" om ze terug naar de standaard-waarden te herstellen.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van hotsearches.info browser hijacker kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de hotsearches.info browser hijacker, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van hotsearches.info browser hijacker uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over hotsearches.info browser hijacker of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/9098-websearch-hotsearches-info-redirect

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
hotsearches.info browser hijacker QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van hotsearches.info browser hijacker op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.