FacebookTwitterLinkedIn

TheBrowser Adware

Ook bekend als: Advertenties door TheBrowser
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

TheBrowser verwijderingsinstructies

Wat is TheBrowser?

TheBrowser is een dubieuze applicatie die pretendeert een legitieme webbrowser te zijn. Het is identiek aan eerder ontdekte adware genaamd BoBrowser en Browser Air. Op het eerste zicht verschilt deze app niet erg van een reguliere internetbrowser. Door z'n gedrag echter wordt TheBrowser geklasseerd als zijnde een mogelijk ongewenst programma (PUP) en een adware. Ten eerste infiltreert ze systemen zonder toestemming van de gebruikers en vervolgens bespioneert ze de surfactiviteit van gebruikers op internet naast het leveren van intrusieve online advertenties.

TheBrowser adware

Onderzoeksresultaten tonen aan dat TheBrowser IP adressen, internetaanbieders (ISP), browsertypes en browserdetails (URL's van bezochte websites, zoekopdrachten, bekeken pagina's, cookies enz.) registreert net zoals andere aan het surfen op internet gerelateerde informatie. Veel gebruikers denken dat dit soort data onbelangrijk maar dat is niet waar, deze types gegevens kunnen duidelijk persoonlijk identificeerbare gegevens bevatten. Om deze reden is het de moeite te vermelden dat de ontwikkelaars van TheBrowser deze data delen met samenwerkende derden. Die personen kunnen de persoonlijke gegevens gemakkelijk misbruiken met de bedoeling er geld mee te verdienen. Daardoor biedt TheBrowser een direct risico voor de privacy van de gebruikers - het geïnstalleerd hebben van een spionage-app kan uiteindelijk leiden tot ernstige schendingen van de privacy of zelfs identiteitsdiefstal. Het is ook de moeite waard te vermelden dat TheBrowser een virtuele laag gebruikt om diverse soorten advertenties te genereren die merkbaar de surfervaring voor gebruikers op internet verstoren. Virtuele lagen laten de plaatsing toe van grafische inhoud door derden bovenop elke door de gebruiker bezochte webpagina en zo verbergen ze de onderliggende inhoud van de websites. Bijkomend verwijzen sommige de gebruikers door naar valse sites die besmettelijke inhoud bevatten. Dat betekent dat het klikken op deze advertenties riskant isen de oorzaak kan zijn van verdere besmettingen met malware of adware. Het is ten zeerste aanbevolen de TheBrowser adware onmiddelijk te verwijderen.

TheBrowser privacybeleid aangaande het registreren van data:

TheBrowser kan bepaalde vertrouwde bedrijven van derden en individuen gebruiken om het te helpen de Website en de Browser te verbeteren, te analyseren en te leveren (waaronder maar niet uitsluitend data-opslag, onderhoudsdiensten, beheer van databases, webanalyses, informatieverwerking en het verbeteren van de functies van de Website en z'n diensten. Deze derden kunnen toegang krijgen tot je informatie voor het unieke doel van het uitvoeren van deze taken voor rekening van TheBrowser en onder gelijkaardige verplichtingen als deze in dit Beleid.

TheBrowser is niet de enige applicatie die valse beloftes maakt met de bedoeling gebruikers tot installatie te verleiden. Er zijn honderden andere mogelijk ongewenste programma's die exact op dezelfde manier werken. Net zoals TheBrowser claimen ook apps zoals FlashBeat, Wooden Seal, LolliScan en Middle Rush nuttige functies te leveren. Geen enkele doet dat echter werkelijk. Adware-achtige programma's werden ontworepen om inkomsten op te leveren voor de ontwikkelaars. Daardoor doen deze apps niets anders dan het genereren van intrusieve online advertenties en het bespioneren van persoonlijke gegevens. TheBrowser en andere gelijkaardige apps bieden geen toegevoegde waarde voor gebruikers.

Hoe werd TheBrowser geïnstalleerd op mijn computer?

Zoals we eerder vermelden wordt TheBrowser waarschijnlijk verspreid via een misleidende software marketing methode genaamd 'bundling'. Deze methode laat ontwikkelaars toe hun valse apps te installeren zonder toestemming van de gebruikers. Het probleem is dat de meeste gebruikers niet goed opletten bij het downloaden of installeren van programma's. Daardoor verbergen ontwikkelaars bewust applicaties zoals TheBrowser onder de 'Aangepast' of 'Geavanceerd' instellingen die meestal worden overgeslagen. Zonder het te beseffen overhaasten gebruikers roekeloos deze twee processen en slaan ze alle of de meeste stappen over waardoor ze onbedoeld mogelijk ongewenste programmaa's installeren.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Gebruikers kunnen de installatie van adware-type programma's voorkomen door simpelweg elke stap van de software download en installatie te volgen. Voer altijd deze twee processen uit onder de 'Aangepaste' ofwel de 'Geavanceerde' instellingen eerder dan 'Snel' of 'Standaard'. Op deze manier zal je alle gebundelde programma's opgelijst voor download/installatie kunnen zien. Apps van derden zijn meestal frauduleus en zouden dus nooit mogen geïnstalleerd worden.

Misleidende software installer gebruikt voor de verspreiding van TheBrowser adware:

Official TheBrowser adware installatie-configuratie

Schermafbeelding van de TheBrowser applicatie:

Misleidende adware-type applicatie TheBrowser

TheBrowser adware desktop zoekbalk verwijst door naar de www-mysearch.com website:

Dubieuze TheBrowser desktop zoekbalk

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

TheBrowser adware verwijdering:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

TheBrowser adware verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar "TheBrowser" selecteer deze verwijzing en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma dat TheBrowser advertenties veroorzaakt scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de TheBrowser adware uit je internet browsers:

Op het moment van onderzoek installeerde TheBrowser geen browser plug-ins in Internet Explorer, Google Chrome of Mozilla Firefox het werd echter wel gebundeld met andere browser hijackers. Daarom word je aangeraden alle mogelijk ongewenste browser add-ons uit je internet browsers te verwijderen.

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder de TheBrowser advertenties uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoonInternet Explorer options icon(in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdacht lijkende browser extensies en klik op "Verwijderen".

Verwijder de TheBrowser advertenties uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van advertenties door thebrowser dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder de TheBrowser advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoonGoogle Chrome options icon(rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde mogelijk verdachte add-ons, selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder de TheBrowser advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van advertenties door thebrowser, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder  TheBrowser advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verwijder de TheBrowser advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van advertenties door thebrowser kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de advertenties door thebrowser, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om advertenties door thebrowser van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over advertenties door thebrowser of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/9537-thebrowser-adware

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties door TheBrowser QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties door TheBrowser op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.