FacebookTwitterLinkedIn

Ads by BoBrowser

Ook bekend als: BoBrowser adware
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

BoBrowser verwijderingsinstructies

Wat is BoBrowser?

Gemaakt door ClaraLabs, is BoBrowser een dubieuze applicatie die claimt een gewone internet browser te zijn. Op het eerste zicht kan het inderdaad een passende en handige applicatie lijken maar internetgebruikers zouden zich ervan bewust moeten zijn dat BoBrowser eigenlijk geklasseerd wordt als zijnde een mogelijk ongewenst programma (PUP) of adware. Deze associaties worden gemaakt door de misleidende sotware marketing methode (de stiekeme installatie van bijkomende programma's samen met de door de gebruiker gekozen software) die BoBrowser gebruikt om zichzelf te installeren op internet browsers zonder toestemming van de gebruikers. Eens de infiltratie succesvol geweest is begint BoBrowser de surfactiviteit op internet van gebruikers te volgen naast het afleveren van irritante online advertenties.

De types advertenties die BoBrowser genereert omvat onder andere (maar niet uitsluitend) banners, intekst-, interstitiële en pop-up advertenties. De kans is groot dat het klikken op de advertenties geleverd door deze frauduleuze applicatie verdere computerbesmettingen zal veroorzaken. Daarbij komt dat de surfactiviteit op internet van gebruikers constant gemonitord wordt omdat BoBrowser verschillende software en hardware gegevens verzamelt die persoonlijk identificeerbaar zouden kunnen zijn, zoals bijvoorbeeld: Internet Protocol (IP) adressen (gebruikt op de geolocatie te bepalen), tijd en datum, besturingssysteem, browsertype en data (de URL's van bezochte websites, de bekeken pagina's, ingegeven zoekopdrachten) naast andere gelijkaardige details. Het op deze manier bespioneren van gebruikers kan vervolgens leiden tot ernstige schendingen van de privacy of zelfs identiteitsdiefstal. Om deze redenen is het ten zeerste aanbevolen BoBrowser van je systeem te verwijderen.

BoBrowser adware

BoBrowser is erg gelijkaardig aan andere frauduleuze applicaties die bundelen gebruiken als installatiemethode. Voorbeelden zijn onder andere Fun for me, SoftwareRefresher en ZoomIt naast vele andere. Echter, noch BoBrowser, noch enige andere van deze applicaties is nuttig voor de gebruiker - hun doel is het genereren van inkomsten door het tonen van intrusieve online advertenties naast het delen van de verzamelde data met externe partijen. Onderzoek toont aan dat grote hoeveelheden adware zoals BoBrowser worden gegenereerd via download cliënten op freeware download websites zoals download.com, softonic.com, soft32.com en vele andere. Internetgebruikers zouden zich ervan bewust moeten zijn dat download cliënten door deze websites worden gebruikt als geldmachine voor de gratis diensten die ze aanbieden en voor het verkeer dat ze genereren door het aanbieden van bijkomende programma's samen met de gekozen gratis software. Niettemin leidt het roekeloos downloaden en installeren van freeware vaak tot besmettingen met adware of malware. Om de installatie van BoBrowser of andere gelijkaardige adware te vermijden volg je simpelweg elke stap in de gratis software download procedure en aanvaard je nooit de aangeboden installatie van bijkomende programma's. Wat meer is, gebruikers die reeds gedownloade software gaan installeren zouden altijd de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' installatie-instellingen moeten kiezen in plaats van 'Standaard' of 'Snel' - deze optie zal alle verborge applicaties die mee opgelijst staan voor installatie aan het licht brengen en je zal deze kunnen afwijzen. Als je BoBrowser reeds geïnstalleerd hebt dan werd je Google Chrome snelkoppeling verwijderd van de desktop en je zal intrusieve online advertenties zien tijdens het surfen op internet. Volg deze verwijderingsgids en deïnstalleer de BoBrowser adware van je systeem.

Misleidende gratis software installer gebruikt voor de verspreiding van de BoBrowser adware:

BoBrowser adware installer

Intrusieve online advertenties gegenereerd door de BoBrowser adware ('Ads by BoBrowser'):

Advertenties gegenereerd door BoBrowser

BoBrowser adware onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van BoBrowser adware. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

BoBrowser adware verwijdering:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

BoBrowser adware verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar "BoBrowser", selecteer deze verwijzing en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van deze mogelijk ongewenste programma's (dat BoBrowser advertenties veroorzaakt) scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de BoBrowser adware uit je internet browsers:

Op het moment van onderzoek installeerde BoBrowser geen browser plug-ins in Internet Explorer, Google Chrome of Mozilla Firefox het werd echter wel gebundeld met andere adware. Daarom wordt je aangeraden alle mogelijk ongewenste browser add-ons uit je internet browsers te verwijderen.

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logo Verwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder de BoBrowser advertenties uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons." Zoek naar mogelijk frauduleuze add-ons, selecteer deze verwijzingen en klik op "Verwijderen".

Verwijder de BoBrowser advertenties uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van bobrowser adware dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logo Verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder de BoBrowser advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar alle recent geïnstalleerde add-ons, selecteer deze verwijzingen en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder de BoBrowser advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van bobrowser adware, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logo Verwijder kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder de BoBrowser advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijder je alle recent geïnstalleerde extensies.

Verwijder de BoBrowser advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van bobrowser adware kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de bobrowser adware, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om bobrowser adware van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over bobrowser adware of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/8611-ads-by-bobrowser

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
BoBrowser adware QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van BoBrowser adware op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met BoBrowser adware

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieZeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.