FacebookTwitterLinkedIn

Lightning newtab Adware

Ook bekend als: Lightningnewtab PUP
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Lightning newtab verwijderingsinstructies

Wat is Lightning newtab?

Lightning newtab is een browser extensie die claimt dat ze snel nieuwe browsertabs laadt en de gebruiker toelaat de interface van z'n voorkeur te kiezen. Hoewel sommige deze functionaliteit handig en gepast kunnen vinden wordt Lightning newtab eigenlijk beschouwd als zijnde adware en een mogelijk ongewenst programma (PUP). Deze applicatie wordt verspreid als een bundel samen met andere software. Daardoor infiltreert het systemen zonder toestemming van de gebruikers, wat één van de redenen is voor deze negatieve associaties. Bijkomend veroorzaakt deze app ongewenste browser doorverwijzingen en monitort ze de activiteit van gebruikers terwijl ze op internet surfen.

Lightning newtab adware

Lightning newtab werkt samen met en wordt verspreid via de volgende browser hijackers: omniboxes.com, luckysearches.com, webssearches.com, omiga-plus.com, istartsurf.com, mystartsearch.com, key-find.com, sweet-page.comoursurfing.com en v9.com. Deze browser hijackers wijzigen de instellingen van de internet browsers en gebruiken de Lightning newtab adware als een 'helper object'. Deze adware promoot de vermelde websites door het genereren van intrusieve online advertenties (af en toe). Verder bespioneren de Lightning newtab en deze andere browser hijackers de surfactiviteit op internet en verzamelen ze ook andere gegevens. Merk op dat bvb. het Internet Protocol (IP) adres, de bezochte websites, de bekeken pagina's, de ingegeven zoekopdrachten en andere verzamelde data persoonlijk identificeerbaar kan zijn. Gebruikers moeten zich er bewust van zijn dat de verzamelde data misbruikt kan worden door derden en dat daardoor het geïnstalleerd hebben van Lightning newtab (of enige andere van de vermelde browser hijackers) de oorzaak kan zijn van ernstige schendingen van de privacy of zelfs identiteitsdiefstal. Je wordt ten zeerste aangeraden deze adware te verwijderen.

Lightning newtab's privacybeleid aangaande het verzamelen van data:

We verzamelen bepaalde informatie zoals internet protocol (IP) adressen, de browser user agent, doorverwijzingspagina's, datum/tijd stempels en cookies automatisch. We gebruiken deze info om trends te analyseren, om de site te beheren, om het verloop van gebruikers op de site te volgen en om demografische informatie te verkrijgen zodat we betere diensten kunnen leveren.

Onderzoek bewees dat adware-achtige applicaties erg gelijkaardig werken. Bijvoorbeeld, net zoals de Lightning newtab claimen ook Shopperz, CrossBrowse, MovieDea en honderden andere mogelijk ongewenste programma's dat ze gebruikers een wijd gamma aan nuttige functies leveren die de surfervaring zullen verbeteren. Niettemin zijn deze valse claims slechts pogingen om de indruk te geven dat het om legitieme apps gaat. Adware-achtige applicatis bieden nooit de beloofde functies - hun eigenlijke doel is het genereren van inkomsten door het vertonen van advertenties ('Pay Per Click (PPC)' advertentiemethode) en door het verzamelen van persoonlijk identificeerbare informatie (die later verkocht wordt aan derden).

Hoe werd Lightning newtab op mijn computer geïnstalleerd?

Lightning newtab wordt verspreid als een bundel samen met de vermelde browser hijackers. Deze applicaties infiltreren het systeem vaak door het uitbuiten van het gebrek aan voorzichtigheid bij gebruikers die software downloaden en installeren. Gebruikers beseffen niet dat de mogelijk ongewenste programma's gewoonlijk verborgen worden onder de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' instellingen waardoor, wanneer ze roekeloos deze sectie overslaan, ongewenst valse apps installeren. Omdat de ontwikkelaars enkel bezorgd zijn over de hoeveelheid gegenereerde inkomsten geven ze geen duidelijke informatie over deze mogelijk ongewenste programma's.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Zulke computerbesmettingen kunnen voorkomen worden door goed de download en installatie-processen te analyseren. Controleer steeds elke stap tijdens het downloaden en installeren van software processen. Controlee altijd elke stap tijdens het downloaden en installeren van software en weiger alle aanbiedingen om bijkomende programma's te installeren. Daarbovenop zou je er zeker van moeten zijn dat je altijd de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' instellingen kiest wanneer je gedownloade software gaat installeren, anders zullen de gebundelde applicaties verborgen blijven en zal je deze niet kunnen uitvinken.

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Lightning newtab adware verwijdering:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Lightning newtab adware verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte applicaties (bijvoorbeeld, "oursurfing uninstall" "istartsurf uninstall" selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste programma's scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de Lightning newtab adware uit je internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaardaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwokder de Lightning newtab advertenties uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoonInternet Explorer options icon(in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar  "GoodTab Class" en "LuckyTab Class"  en schakel deze uit.

Verwijder de Lightning newtab advertenties uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van lightningnewtab pup dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder de Lightning newtab advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoonGoogle Chrome options icon(rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar "Lightning Newtab", selecteer deze verwijzing en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder de Lightning newtab advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van lightningnewtab pup, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder de Lightning newtab advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijder je "deskCut 0.0.10".

Verwijder de Lightning newtab advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van lightningnewtab pup kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de lightningnewtab pup, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om lightningnewtab pup van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over lightningnewtab pup of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/9205-lightning-newtab-adware

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Lightningnewtab PUP QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Lightningnewtab PUP op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.