FacebookTwitterLinkedIn

MyStartSearch.com Doorverwijzing

Ook bekend als: MyStartSearch.com browser hijacker
Schadeniveau: Medium

Hoe browser doorverwijzingen naar mystartsearch.com te verwijderen?

Wat is mystartsearch.com?

Mystartsearch.com is een populaire website die kan gebruikt worden als startpagina voor je internet browser. De site toont z'n gebruikers een zoekbalk en links naar verscheidene populaire websites en sociale netwerken. Dit is een legitieme website die niet gerelateerd is aan computervirussen of malware. De eigenaars van deze website gebruiken echter misleidende promotietechnieken om webverkeer aan te trekken.Gewoonlijk zijn doorverwijzingen naar mystartsearch.com het gevolg van de installatie door computergebruikers van verscheidene add-ons, werkbalken en plug-ins in hun internet browsers. Browser add-ons, die computergebruikers doorverwijzen naar verschillende websites, worden verspreid via gratis software gedownload van het internet. Het bundelen van browser add-ons met gratis software is een veelgebruikte techniek door ontwikkelaars om geld te verdienen met hun producten. Controleer steeds elk installatievenster van gratis software downloads waarbij je alle opties uitvinkt die te maken hebben met wijzigingen aan de startpagina of standaard zoekmachine van de internet browser.

Recentelijk werden doorverwijzingen naar mystartsearch.com veroorzaakt door de installatie van Foxit reader of andere populaire gratis software (VLC, Java, Flash Player enz..). Merk op dat de ontwikkelaars van deze gratis programma's geen enkele band hebben met mystartsearch.com - doorverwijzingen naar deze website worden veroorzaakt door misleidende freeware 'download cliënten' en 'installers', die deze gratis programma's bundelen met de mystartsearch.com browser hijacker. De zoekbalk gebruikt op de mystartsearch.com website is een aangepaste Google zoekmachine. Elke keer een gebruiker klikt op een gesponsorde link levert dit inkomsten op die gedeeld worden tussen de zoekmachine en de website die het verkeer aanlevert. Merk op dat op het moment van onderzoek deze website geen directe dreiging op malware bood. Deze situatie kan echter gemakkelijk veranderen, het is daarom aanbevolen ongewenste browser doorverwijzingen zo snel mogelijk van iemands computer te verwijderen.

mystartsearch.com browser hijacker

De mystartsearch.com browser hijacker is identiek aan eerdere varianten die internetgebruikers doorverwezen naar istart123.com, istartsurf.com, qone8.com, v9.com, awesomehp.com, sweet-page.com en webssearches.com. Om de installatie te vermijden van adware die de instellingen van de browser wijzigt, zoals deze, let je best goed op met het downloaden van gratis software. Tegenwoordig gebruiken de meeste freeware download websites immers misleidende download cliënten die proberen computergebruikers te verleiden tot het downloaden en installeren van geadverteerde browser plug-ins samen met de gekozen gratis software. In de meeste gevallen bieden de geadverteerde browser extensies geen enkele toegevoegde waarde. Integendeel, ze veroorzaken browser doorverwijzingen en intrusieve advertenties. Bij het downloaden van gratis programma's zou je daarom goed elke stap in het proces moeten controleren en altijd de installatie van gepromote browser plug-ins weigeren. Bijkomend zou je bij het installeren van gedownloade freeware altijd de 'Geavanceerde' of 'Aangepaste' installatie-opties moeten kiezen. Dit zal enige gebundelde adware aan het licht brengen die mee opgelijst staat voor installatie en je zal dit kunnen weigeren. Computergebruikers die reeds browser doorverwijzingen ervaren naar de mystartsearch.com website zouden deze verwijderingsgids moeten volgen en de mystartsearch browser hijacker uit hun internet browsers verwijderen.

Misleidende gratis software installer gebruikt voor de verspreiding van de MyStartSearch browser hijacker:

mystartsearch browser hijacker installer

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Mystartsearch.com doorverwijzing verwijdering:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

mystartsearch.com browser hijacker verwijdering via het Controle Paneel

In het programma's verwijderen-scherm: zoek naar recent geïnstalleerde mogelijk ongewenste applicaties (bijvoorbeeld: WPM18.8.0.212", "Wsys Control 10.2.1.2634", en "mystartsearch uninstaller" selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van deze mogelijk ongewenste programma's (die browser doorverwijzingen naar de mystartsearch.com website veroorzaken) scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Mystartsearch.com startpagina en standaard zoekmachine verwijderen uit de internet browsers:

Video die toont hoe browser hijackers te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder aan mystartsearch.com gerelateerde Internet Explorer add-ons:

Verwijder aan mystartsearch.com gerelateerde Internet Explorer extensies

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons." Zoek naar enige recent geïnstalleerde en verdacht lijkende add-ons en klik op "Verwijderen".

Herstel het doel van de Internet Explorer snelkoppeling:

Verwijder mystartsearch.com als doel van de  Internet Explorer snelkoppeling stap 1

Deze browser hijacker verandert het "Doel"-veld van de Internet Explorer snelkoppeling. Om dit te herstellen, zoek je de Internet Explorer snelkoppeling op je Desktop en klik er met de rechtermuisknop op. In het geopende menu kies je "Eigenschappen". In het geopende scherm zoek je het Doel-veld en verwijder je alle tekst (hxxp://www.mystartsearch.com/...) die zich bevindt achter "C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe".

Verwijder mystartsearch.com als doel van de Internet Explorer snelkoppeling stap 2

Verander je startpagina:

Verwijder mystartsearch.com als startpagina in Internet Explorer

Klik op het tandwiel-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Internet Opties", in het geopende scherm verwijder je hxxp://www.mystartsearch.com typ je het gewenste domein in dat zal openen elke keer je Internet Explorer start.

Verander je standaard zoekmachine:

Verwijder mystartsearch.com als standaard zoekmachine in Internet Explorer

Klik op het "tandwiel"-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons." In het geopende venster selecteer "Zoekmachines," stel "Google," "Bing" of een andere zoekmachine naar keuze in en verwijder "mystartsearch".

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van mystartsearch.com browser hijacker dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder aan mystartsearch.com gerelateerde Google Chrome extensies:

Verwijder aan mystartsearch.com gerelateerde Google Chrome extensies

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar browser add-ons die recent geïnstalleerd werden en verdacht lijken, selecteer deze verwijzingen en klik op het prullenmand-icoon.

Herstel het doel van de Google Chrome snelkoppeling:

Verwijder mystartsearch.com als doel van de snelkoppeling in Google Chrome stap 1

Deze browser hijacker verandert het "Doel"-veld van de Google Chrome snelkoppeling. Om dit te herstellen - zoek je Google Chrome snelkoppeling op je Desktop en klik er met de rechtermuisknop op. In het geopende menu kies je "Eigenschappen". In het geopende scherm zoek je het Doel-veld en verwijder je alle tekst (hxxp://www.mystartsearch.com/...) die zich bevindt achter "C:\Program Files\Google\Chrome\Application\chrome.exe"

Verwijder mystartsearch.com als doel van de snelkoppeling in Google Chrome shortcut stap 2

Verander je startpagina:

Verwijder mystartsearch.com als startpagina in Google Chrome

Klik op het Chrome menu-icoon Google Chrome options icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen". In de "Bij het opstarten" sectie beweeg je je muis over hxxp://www.mystartsearch.com en klik je op het x symbool. Nu kan je de website van je voorkeur toevoegen als je startpagina.

Verander je standaard zoekmachine:

Verwijder mystartsearch.com als standaard zoekmachine in Google Chrome

Om je standaard zoekmachine te wijzigen in Google Chrome: klik op het Chrome menu-icoon Google Chrome options icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen", in de zoeksectie klik "Beheer zoekmachines...", verwijder "mystartsearch" selecteer je zelfgekozen zoekmachine of voeg ze toe.

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van mystartsearch.com browser hijacker, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan mystartsearch.com gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

Verwijder aan mystartsearch.com gerelateerde Mozilla Firefox extensies

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en verwijder alle browser extensies die recent geïnstalleerd werden en verdacht lijken.

Herstel het doel van de Mozilla Firefox snelkoppeling:

Verwijder mystartsearch.com als doel van de Mozilla Firefox snelkoppeling stap 1

Deze hijacker verandert het "Doel"-veld van de Mozilla FireFox snelkoppeling. Om dit te herstellen - zoek je Mozilla FireFox snelkoppeling op je Desktop en klik er met de rechtermuisknop op. In het geopende menu kies je "Eigenschappen". In het geopende scherm zoek je het Doel-veld en verwijder je alle tekst (hxxp://www.mystartsearch.com/...) die zich bevindt achter"C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe"

Verwijder mystartsearch.com als doel van de Mozilla Firefox snelkoppeling stap 2

Verander je startpagina:

Verwijder mystartsearch.com als startpagina in Mozilla Firefox

Om je startpagina te herstellen klik je op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer vervolgens "Opties" en in het geopende scherm verwijder je hxxp://www.portalsepeti.com en typ je de URL van het domein dat je wil openen elke keer Mozilla Firefox wordt opgestart.

Verander je standaard zoekmachine:

Verwijder mystartsearch.com als standaard zoekmachine in Mozilla Firefox

In de URL adresbalk, typ je about:config en druk op Enter.

Klik "Ik zal voorzichtig zijn, beloofd!".

In de zoekfilter bovenaan typ je: "mystartsearch"

Klik rechts op de gevonden voorkeuren en klik op "Herstellen" om ze terug naar de standaard-waarden te herstellen.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van mystartsearch.com browser hijacker kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de mystartsearch.com browser hijacker, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van mystartsearch.com browser hijacker uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over mystartsearch.com browser hijacker of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/8297-mystartsearch-com-redirect

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
MyStartSearch.com browser hijacker QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van MyStartSearch.com browser hijacker op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.