FacebookTwitterLinkedIn

Omiga Plus Virus

Ook bekend als: Omiga Plus Browser Hijacker
Schadeniveau: Matig

Omiga Plus virus verwijderingsinstructies

Wat is Omiga Plus?

Omiga Plus virus is een term die gebruikt wordt om een browser hijacker te beschrijven die de instellingen van de Internet browsers (Internet Explorer, Google Chrome and Mozilla Firefox) van een gebruiker verandert door het aanpassen van de startpagina en standaard zoekmachine naar isearch.omiga-plus.com Wat deze adware bijzonder bedrieglijk maakt is dat deze ook de doelen van de snelkoppelingen van de browser aanpast en hierdoor wijzigingen aan de startpagina en standaard zoekmachine onmogelijk maakt. Meestal ervaren internet-gebruikers doorverwijzingen naar isearch.omiga-plus.com na het downloaden en installeren van gratis software. Op het moment van dit onderzoek werd deze browser hijacker verspreid door download-cliënten die de installatie aanboden van Omiga Plus software - een gratis programma dat kan gebruikt worden voor het organiseren van iemands desktop-iconen.

Merk op dat deze methode voor het verspreiden van software (met gebruik van gratis software downloads) 'bundling' wordt genoemed. Het grootste probleem met dit soort software marketing is het feit dat de meeste marketeers misleidende tactieken gebuiken en in veel gevallen installeren internet-gebruikers mogelijk ongewenste programma's zonder toestemming. Omiga Plus software is op zichzelf niet gerelateerd aan virus- of malware infecties, maar de installatie ervan veroorzaakt browser doorverwijzingsproblemen en het is dus aanbevolen de installatie van dit programma te voorkomen. De isearch.omiga-plus.com website kan gebruikt worden om op Internet te zoeken, maar de getoone zoekmachine staat vol met verdachte gesponsorde zoekresultaten en erop klikken kan ernstige beveiligingsbesmettingen veroorzaken. Om je computer veilig te houden van mogelijke malware-infecties is het ten zeerste aanbevolen de omiga plus browser hijacker van iemands computer te verwijderen.

Omiga Plus virus

De isearch.omiga-plus.com browser hijacker is gelijkaardig aan andere adware die de Internet browser instellingen van een gebruiker verandert, bijvoorbeeld qvo6DoSearches en vele andere. Technisch gezien zijn deze programma's geen virussen of malware, maar ze kunnen geklasseerd worden als adware of mogelijk ongewenste applicatie. Als je browser doorverwijzingsproblemen ervaart is het erg belangrijk te vermijden te klikken op getoonde advertenties en de geleverde zoekmachine niet te gebruiken. De juiste manier om zulke doorverwijzingsproblemen aan te pakken is het verwijderen van de adware die deze veroorzaakt. Om installatie van dergelijke browser hijackers te vermijden zouden internet-gebruikers erg oplettend moeten zijn bij het downloaden van gratis software. Als je download wordt beheerd door een download-cliënt verzekere je er dan van elk aanbod om bijkomende browser plugins, werkbalken, enz. af te slaan. Bij het installeren van de gedownloade freeware verzeker je ervan de "geavanceerde" of "aangepaste" installatie-opties te kiezen, dit zal enige gebundelde adware zichtbaar maken. Als je Internet browsers al doorverwijzen naar isearch.omiga-plus.com gebruik dan de hier geleverd verwijderingsinstructies en elimineer deze doorverwijzingsproblemen.

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Omiga Plus virus verwijdering:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Omiga plus uninstall

In het programma's verwijderen-scherm: zoek naar "Wsys control", selecteer deze verwijzing en klik op "Verwijderen" of "Deïnstalleren"

Na het verwijderen van Wsys Control dat browser-doorverwijzingen veroorzaakt naar isearch.omiga-plus.com, 

scan je best je computer op enige overgebleven ongewenste onderdelen. Om je computer te scannen gebruik aanbevolen anti-spyware software.  Verwijder alle referenties die dit programma detecteert om zeker te zijn dat je PC geen mogelijke spyware of malware-infecties meer bevat.

Omiga Plus virus verwijdering uit Internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Het isearch Omiga plus doorverwijzing virus verwijderen uit Internet Explorer shortcut target

Herstel  het doel van de Internet Explorer snelkoppeling:

De isearch.omiga-plus.com browser hijacker verandert het "Doel"-veld van de snelkoppeling naar Internet Explorer. Om dit te herstellen - zoek de Internet Explorer snelkoppeling op je Desktop en klik erop met de rechtermuisknop. In het geopende menu kies je "Eigenschappen'. In het geopende scherm zoek je het Doel-veld en verwijder je alle tekst (hxxp://isearch.omiga-plus.com/...) die is getypt na "C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe".

Verander je startpagina:

Om je startpagina te veranderen van isearch.omiga-plus.com naar je zelf gekozen pagina: Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Internet Opties", in het geopende scherm verwijder je isearch.omiga-plus.com en typ je het gewenste domein in dat zal openen elke keer je Internet Explorer start.

Omiga plus verwijderen als Internet Explorer startpagina

Verander de standaard zoekmachine:

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Add-ons beheren". In het geopende scherm selecteer je "Zoek Providers", kies "Google", "Bing" of gelijk welke andere zoekmachine van je keuze als standaard zoekmachine en verwijder "omiga-plus".

Omiga plus verwijderen als standaard Internet Explorer zoekmachine

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van omiga plus browser hijacker dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder het Omiga plus uit de Google Chrome snelkoppeling

Herstel het doel van de Google Chrome snelkoppeling:

isearch.omiga-plus.com browser hijacker verandert het "Doel"-veld van de snelkoppeling naar Google Chrome. Om dit te herstellen - zoek de Google Chrome snelkoppeling op je Desktop en klik erop met de rechtermuisknop. In het geopende menu kies je "Eigenschappen'. In het geopende scherm zoek je het Doel-veld en verwijder je alle tekst (hxxp://isearch.omiga-plus.com/...) die is getypt na "C:\Program Files\Google\Chrome\Application\chrome.exe"

Verwijder ongewenste extensies:

Verwijder Omiga plus uit de Google Chrome extensies

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek "Extended Protection" and "Lightning Newtab" selecteer deze verwijzingen en klik op een prullenbak-icoon.

Verander je startpagina:

Verander de Google Chrome startpagina van isearch.omiga-plus.com naar je zelfgekozen pagina - klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen". In de "Bij het opstarten" sectie klik je op "pagina's instellen", beweeg je muis over isearch.omiga-plus.com en klik op het x symbool. Nu kan je de website van je voorkeur toevoegen als je startpagina.

Verwijder Omiga plus als Google Chrome startpagina

Verander de standaard zoekmachine:

Om je standaard zoekmachine te wijzigen in Google Chrome: klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen", in de zoeksectie klik "Beheer zoekmachines...", verwijder "omiga-plus" en selecteer je zelfgekozen zoekmachine of voeg ze toe.

omiga plus verwijderen als standaard zoekmachine in Google Chrome

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van omiga plus browser hijacker, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoRemove Omiga Plus virus from Firefox:

Omiga plus verwijderen uit de snelkoppeling naar Mozilla Firefox

Herstel het doel van de Mozilla Firefox snelkoppeling:

isearch.omiga-plus.com browser hijacker verandert het "Doel"-veld van de snelkoppeling naar Mozilla Firefox. Om dit te herstellen - zoek de Mozilla Firefox snelkoppeling op je Desktop en klik erop met de rechtermuisknop. In het geopende menu kies je "Eigenschappen'. In het geopende scherm zoek je het Doel-veld en verwijder je alle tekst (hxxp://isearch.omiga-plus.com/...) die is getypt na "C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe"

Verander je startpagina:

Om je startpagina te herstellen klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) kies dan "Opties", in het geopende scherm verwijder je isearch.omiga-plus.com en typ je je gekozen domein in..

Verwijder Omiga plus als Mozilla Firefox startpagina

Verander de standaard zoekmachine:

In de URL adresbalk, typ je about:config en druk op Enter.

Klik "Ik zal voorzichtig zijn, beloofd!".

In de zoekfilter bovenaan typ je: "omiga"

Klik rechts op de gevonden voorkeuren en klik op "Herstellen" om ze terug naar de standaard-waarden te herstellen.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van omiga plus browser hijacker kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de omiga plus browser hijacker, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van omiga plus browser hijacker uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over omiga plus browser hijacker of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/7418-omiga-plus-virus

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Omiga Plus Browser Hijacker QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Omiga Plus Browser Hijacker op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.