FacebookTwitterLinkedIn

Start.qone8.com Browser Hijacker

Ook bekend als: Start.qone8.com virus
Schadeniveau: Matig

Qone8 virus - hoe browser doorverwijzingen verwijderen naar start.qone8.com?

Wat is Start.qone8.com?

De Qone8.com website wordt gepromoot via gratis software download. Internetgebruikers verwijzen dikwijls naar deze site als zijnde een browser hijacker of het Qone8 virus. Deze negatieve connotaties komen voort uit het feit dat de meeste computergebruikers zien dat de instellingen van hun internet browsers werden gewijzigd zonder hun toestemming. Qone8.com is gelijkaardig aan andere legitieme zoekmachines zoals Google, Yahoo of Bing, maar het gebruik van deze site voor je dagelijkse zoekopdrachten is niet aanbevolen. De site kan misleidende gesponsorde zoekresultaten en advertenties weergeven, wat kan leiden tot ernstige beveiligings- en privacyproblemen. Merk op dat Qone8.com niet gerelateerd is aan computervirussen maar browser doorverwijzingen naar deze site zijn een gevolg van het niet goed opletten tijdens de download- en installatiefase van gratis software.

Om zulke doorverwijzingsproblemen te vermijden zouden internetgebruikers oplettend moeten zijn bij het omgaan met freeware. Laat geen installaties toe van bijkomende software of voorgestelde wijzigingen aan de instellingen van de internet browser. Kies daarom altijd voor de 'geavanceerde' of 'aangepaste' installatie-opties. De Qone8.com website belooft de surfervaring van gebruikers productiever te maken door hen te voorzien van de beste zoekresultaten uit de grootste internetzoekmachines. In werkelijkheid biedt het echter geen enkele toegevoegde waarde, bijkomende kunnen de cybercriminelen verantwoordelijk voor deze browser hijacker internet gebruikers gemakkelijk doorverwijzen naar een kwaadaardige bron en op die manier computers besmetten met risicovolle malware. Het is ten zeerste aanbevolen qone8.com uit iemands internet browsers te verwijderen.

start.qone8.com virus

De Qone8.com website biedt niet de voordelen die Google of een andere grote zoekmachine biedt; het hoofddoel van deze site is geld te verdienen met inkomend webverkeer. Een gelijkaardig misleidend zakenmodel wordt gebruikt door key-find.com, awesomehp.com en sweet-page.com, en vele andere semi-legitieme websites. Doorverwijzingen naar de vermelde websites kunnen leiden tot besmettingen met malware (bij het klikken op schimmige gesponsorde internet-zoekresultaten) en identiteitsdiefstal (van de qone8.com website is geweten dat hij het surfgedrag van gebruikers op internet volgt). Om de installatie van zulke browser hijackers te vermijden zouden computergebruikers erg oplettend moeten zijn bij het downloaden van gratis software, als je download beheerd wordt door een download-cliënt kan je best kiezen voor het niet-installeren van geadverteerde browser extensies door te klikken op een "afwijzen"-knop. Bij het installeren van de reeds gedownloade software gebruik je de "aangepaste" of "geavanceerde" installatie-opties in plaats van "snel" of "typisch," deze stap zal de installatie aan het licht brengen van gebundelde adware. Als je het gevoell hebt dat start.qone8.com werd ingesteld als je startpagina en standaard nieuwe tabpagina zonder je toestemming, gebruik dan de hier geleverde verwijderingsgids en elimineer deze doorverwijzingsproblemen.

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Start.qone8.com virus verwijdering:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

start.qone8.com browser hijacker verwijder via het controle paneel

In het programma's verwijderen-scherm: zoek naar "Wsys Control 10.2.1.2652", selecteer deze verwijzing en klik op "Verwijderen" of "Deïnstalleren". 

Na het verwijderen van mogelijk ongewenste programma's die browser doorverwijzingen veroorzaken naar de key-find.com website scan je best je computer op enige overblijvende onderdelen. Om je computer te scannen gebruik je aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Start.qone8.com startpagina en standaard zoekmachine verwijderen uit internet browsers:

Video toont hoe browser hijackers te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder start.qone8.com als doel van de Internet Explorer snelkoppeling

Herstel het doel van de Internet Explorer snelkoppeling:

Deze browser hijacker verandert het "Doel"-veld van de Internet Explorer snelkoppeling. Om dit te herstellen, zoek je de Internet Explorer snelkoppeling op je Desktop en klik er met de rechtermuisknop op. In het geopende menu kies je "Eigenschappen". In het geopende scherm zoek je het Doel-veld en verwijder je alle tekst (hxxp://start.qone8.com/...) die zich bevindt achter "C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe".

Verwijder start.qone8.com als doel van de Internet Explorer snelkoppeling stap 2

Verander je startpagina:

Verwijder start.qone8.com als startpagina in Internet Explorer

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Internet Opties", in het geopende scherm verwijder je hxxp://start.qone8.com en typ je het gewenste domein in dat zal openen elke keer je Internet Explorer start.

Verander de standaard zoekmachine:

Verwijder start.qone8.com als standaard zoekmachine in Internet Explorer

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Add-ons beheren". In het geopende scherm selecteer je "Zoek Providers", kies "Google", "Bing" of gelijk welke andere zoekmachine van je keuze als standaard zoekmachine en verwijder "qone8".

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van start.qone8.com virus dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoRemove start.qone8.com virus from Google Chrome:

Verwijder start.qone8.com als doel van de Google Chrome snekoppeling stap 1

Herstel het doel van de Google Chrome snelkoppeling:

Deze browser hijacker verandert het "Doel"-veld van de Google Chrome snelkoppeling. Om dit te herstellen - zoek je Google Chrome snelkoppeling op je Desktop en klik er met de rechtermuisknop op. In het geopende menu kies je "Eigenschappen". In het geopende scherm zoek je het Doel-veld en verwijder je alle tekst (hxxp://start.qone8.com/...) die zich bevindt achter "C:\Program Files\Google\Chrome\Application\chrome.exe".

Verwijder start.qone8.com als doel van de Google Chrome snelkoppeling stap 2

Verwijder aan start.qone8.com gerelateerde Google Chrome extensies:

Verwijder aan qone8.com gerelateerde Google Chrome extensies

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar "Extended Protection 1.9" en "Lightning Newtab 1.1.7.8" selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Verander je startpagina:

Verwijder start.qone8.com als startpagina in Google Chrome

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen". In de "Bij het opstarten" sectie klik je op "pagina's instellen", beweeg je muis over hxxp://start.qone8.com en klik op het x symbool. Nu kan je de website van je voorkeur toevoegen als je startpagina.

Verander de standaard zoekmachine:

Verwijder start.qone8.com als standaard zoekmachine in Google Chrome

Om je standaard zoekmachine te wijzigen in Google Chrome: klik op het Chrome menu icoon Google Chrome options icon (rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Instellingen", in de zoeksectie klik "Beheer zoekmachines...", verwijder "qone8" en selecteer je zelfgekozen zoekmachine of voeg ze toe.

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van start.qone8.com virus, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijder start.qone8.com als doel van de Mozilla Firefox snelkoppeling stap 1

Herstel het doel van de  Mozilla FireFox snelkoppeling:

Deze hijacker verandert het "Doel"-veld van de Mozilla FireFox snelkoppeling. Om dit te herstellen - zoek je Mozilla FireFox snelkoppeling op je Desktop en klik er met de rechtermuisknop op. In het geopende menu kies je "Eigenschappen". In het geopende scherm zoek je het Doel-veld en verwijder je alle tekst (hxxp://start.qone8.com/...) die zich bevindt achter"C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe"

Verwijder start.qone8.com als doel van de Mozilla Firefox snelkoppeling stap 2

Verander de startpagina:

Verwijder start.qone8.com als startpagina in Mozilla Firefox

Om je startpagina te herstellen klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) kies dan "Opties", in het geopende scherm verwijder je hxxp://sart.qone8.com en typ je je gekozen domein in.

Verander de standaard zoekmachine:

Verwijder start.qone8.com als standaard zoekmachine in Mozilla Firefox

In de URL adresbalk, typ je about:config en druk op Enter.

Klik "Ik zal voorzichtig zijn, beloofd!".

In de zoekfilter bovenaan typ je: "qone8"

Klik rechts op de gevonden voorkeuren en klik op "Herstellen" om ze terug naar de standaard-waarden te herstellen.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van start.qone8.com virus kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de start.qone8.com virus, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van start.qone8.com virus uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over start.qone8.com virus of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/7219-remove-qone8-browser-hijacker

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Start.qone8.com virus QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Start.qone8.com virus op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.