FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijder je FIIND browser hijacker

Ook bekend als: findflarex.com doorverwijzing
Schadeniveau: Medium

Wat voor extensie is FIIND?

We hebben de FIIND browserextensie getest en ontdekten dat het de instellingen van een webbrowser wijzigt om een valse zoekmachine te promoten. Extensies van dit type staan bekend als browser-hijackers. Gebruikers worden vaak misleid om dergelijke apps aan hun browsers toe te voegen. Daarom moeten FIIND en soortgelijke extensies worden vermeden.

findflarex.com browser hijacker

Overzicht FIIND browser hijacker

FIIND kaapt een browser door findflarex.com als de standaard zoekmachine, startpagina en nieuwe tabbladpagina. Deze extensie dwingt gebruikers om findflarex.com te bezoeken wanneer ze zoekopdrachten invoeren in de URL-balk. Zodra een zoekopdracht is ingevoerd, leidt findflarex.com gebruikers om naar boyu.com.tr, een twijfelachtige zoekmachine.

Bijgevolg hebben we findflarex.com geclassificeerd als een valse zoekmachine. Het is belangrijk op te merken dat findflarex.com leidt naar boyu.com.tr, die onbetrouwbare resultaten kan genereren (dubieuze pagina's promoten en misleidende advertenties presenteren). Via boyu.com.tr kunnen gebruikers verschillende scams tegenkomen die zijn ontworpen om geld of persoonlijke informatie te stelen.

Ook kan het klikken op links die worden aangeboden door boyu.com.tr gebruikers leiden naar websites die potentieel schadelijke toepassingen en andere onbetrouwbare sites hosten. Daarom is het sterk aanbevolen om FIIND en findflarex.com te verwijderen uit gekaapte browsers om bijbehorende risico's te vermijden. Een andere reden om de FIIND-extensie te verwijderen is dat het de "Beheerd door uw organisatie" functie.

De instelling "Beheerd door uw organisatie" in de Chrome-browser, oorspronkelijk bedoeld voor bedrijfsbrede controle, kan op verschillende manieren worden misbruikt door browserkapers zoals FIIND. FIIND kan bijvoorbeeld voorkomen dat gebruikers de extensie verwijderen, bepaalde websites bezoeken of andere voorkeuren wijzigen.

FIIND kan ook gebruik maken van de functie "Beheerd door uw organisatie" om verschillende informatie te stelen, online activiteiten bij te houden en andere ongewenste extensies toe te voegen of reeds toegevoegde extensies/tools uit te schakelen. Het is dus belangrijk om deze app onmiddellijk uit aangetaste browsers te verwijderen.

Samenvatting bedreiging:
Naam FIIND
Type bedreiging Browser hijacker, omleiding, zoek hijacker, werkbalk, ongewenst nieuw tabblad
Browseruitbreiding(en) FIIND
Veronderstelde functionaliteit Verbeterde browse-ervaring
Gepromote URL findflarex.com
Opsporingsnamen (findflarex.com) N/A (VirusTotal)
Dienend IP-adres (findflarex.com) 104.21.35.227
Detectienamen (Installateur) Microsoft (BrowserModifier:Win32/Shafmia), Rising (Trojan.Shafmia!8.1776F (CLOUD)), Volledige lijst met detecties (VirusTotal)
Betreffende browserinstellingen Homepage, URL nieuw tabblad, standaard zoekmachine
Symptomen Gemanipuleerde instellingen van de internetbrowser (startpagina, standaard internetzoekmachine, instellingen nieuwe tabbladen). Gebruikers worden gedwongen om de website van de kaper te bezoeken en het internet te doorzoeken met hun zoekmachines. De "Beheerd door uw organisatie" functie is actief.
Distributiemethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installaties (bundeling), valse Flash Player-installaties.
Schade Volgen van internetbrowsers (mogelijke privacyproblemen), weergeven van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Conclusie

Ongewenst gedrag in de browser, met name onverwachte omleidingen, kunnen frustrerend zijn en veiligheidsrisico's met zich meebrengen. Een veel voorkomende boosdoener achter deze problemen zijn browserkaping-extensies. Browserkapers zijn ongewenste extensies of toepassingen die de instellingen van een webbrowser wijzigen zonder toestemming van de gebruiker. Deze programma's zijn vooral bedoeld om gebruikersverkeer om te leiden naar vooraf bepaalde websites, vaak voor snode bedoelingen.

Enkele voorbeelden van apps die functioneren als browser hijackers zijn SeekFast, FindClix, en Zoek-Quickly.

Hoe is FIIND geïnstalleerd op mijn computer?

Onoplettende gebruikers kunnen onbewust browser hijackers toevoegen/installeren via gebundelde software. Gratis (en onbetrouwbare) programma's kunnen worden geleverd met extra software, waaronder browser hijackers. Gebruikers kunnen de optie missen om deze extra's te weigeren tijdens het installatieproces, wat ertoe leidt dat de kaper wordt toegevoegd of geïnstalleerd naast het gewenste programma.

Valse downloadknoppen of misleidende pop-ups vermomd als legitieme software-updates kunnen gebruikers ook verleiden om te klikken en onbewust een browser hijacker te installeren of toe te voegen. Daarnaast kunnen gebruikers worden verleid tot het downloaden van browser hijackers via onofficiële app stores, downloaders van derden, P2P-netwerken en soortgelijke kanalen.

Hoe vermijd je de installatie van browser hijackers?

Download browserextensies alleen van betrouwbare bronnen zoals de officiële Chrome Web Store of officiële websites. Let goed op tijdens het installatieproces van gratis software. Zoek naar opties om extra's te weigeren of te deselecteren voordat u de installatie voltooit. Klik niet op downloadknoppen, pop-upadvertenties en soortgelijke elementen die door duistere sites worden aangeboden.

Werk je browser, besturingssysteem en beveiligingssoftware regelmatig bij. Overweeg het gebruik van een gerenommeerd antivirus- of anti-malwareprogramma dat kan scannen op potentiële bedreigingen en deze kan verwijderen. Als je computer al geïnfecteerd is met FIIND, raden we je aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze browser hijacker automatisch te elimineren.

Findflarex.com leidt om naar boyu.com.tr (GIF):

FIIND browser hijacker findflarex.com leidt om naar boyu.com.tr

Toestemmingen gevraagd door FIIND browser hijacker:

FIIND browser hijacker vraagt om rechten

Website die FIIND-browserkaper promoot:

Website gebruikt om FIIND browser hijacker te promoten

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

FIIND browser hijacker verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

findflarex.com browser hijacker verwijderen via Configuratiescherm

In het venster voor het verwijderen van programma's: zoek naar recent geïnstalleerde verdachte toepassingen, selecteer deze en klik op "Uninstall" of "Remove".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassingen (die browseromleidingen naar de findflarex.com website veroorzaken), scan je je computer op eventuele resterende ongewenste onderdelen. Gebruik aanbevolen malwareverwijderingssoftware om uw computer te scannen.

FIIND browser hijacker verwijderen uit internetbrowsers:

Video die laat zien hoe je browseromleidingen verwijdert:

Google Chrome-logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Aan findflarex.com gerelateerde Google Chrome-extensies verwijderen

Klik op het Chrome-menupictogram Google Chrome-menupictogram (rechtsboven in Google Chrome), selecteer "Extensions" en klik op "Manage Extensions". Zoek "FIIND" en andere recentelijk geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen".

Wijzig je startpagina:

Findflarex.com uit de startpagina van Google Chrome verwijderen

Klik op het Chrome-menupictogram Google Chrome-menupictogram (rechtsboven in Google Chrome), selecteer "Instellingen". Schakel in de sectie "On startup" de optie "FIIND" uit en zoek naar een URL van de browser-kaper (hxxp://www.findflarex.com) onder de optie "Open a specific or set of pages". Als deze aanwezig is, klikt u op het pictogram drie verticale stippen en selecteert u "Verwijderen".

Verander je standaard zoekmachine:

Findflarex.com uit de standaardzoekmachine van Google Chrome verwijderen

Uw standaardzoekmachine wijzigen in Google Chrome: Klik op het Chrome-menupictogram Google Chrome-menupictogram (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Settings", klik in de sectie "Search engine" op "Manage search engines...", zoek in de geopende lijst naar "findflarex.com", klik op de drie verticale stippen bij deze URL en selecteer "Delete".

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van findflarex.com doorverwijzing, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox-logoVerwijder schadelijke extensies uit Mozilla Firefox:

Aan findflarex.com gerelateerde Mozilla Firefox-extensies verwijderen

Klik op het Firefox-menu firefox-menupictogram (rechtsboven in het hoofdvenster), selecteer "Add-ons en thema's". Klik op "Extensies", zoek in het geopende venster naar "FIIND" en alle onlangs geïnstalleerde verdachte extensies, klik op de drie puntjes en klik vervolgens op "Verwijderen".

Wijzig je startpagina:

Findflarex.com uit de startpagina van Mozilla Firefox verwijderen

Om uw startpagina opnieuw in te stellen, klikt u op het Firefox-menu firefox-menupictogram (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer vervolgens "Settings", schakel in het geopende venster "FIIND" uit, verwijder hxxp://findflarex.com en voer uw voorkeursdomein in, dat telkens wordt geopend wanneer u Mozilla Firefox start.

Verander je standaard zoekmachine:

Findflarex.com uit de standaardzoekmachine van Mozilla Firefox verwijderen

Typ in de URL-adresbalk "about:config" en druk op Enter. Klik op "Accepteer het risico en ga verder".

Typ in de zoekfilter bovenaan: "extensionControlled". Stel beide resultaten in op "false" door te dubbelklikken op elke invoer of te klikken op de Mozilla Firefox schakel about:config invoerknop button.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van findflarex.com doorverwijzing kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de findflarex.com doorverwijzing, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van findflarex.com doorverwijzing uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over findflarex.com doorverwijzing of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/30131-fiind-browser-hijacker

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het doel van het dwingen van gebruikers om de website findflarex.com te bezoeken?

Findflarex.com is een valse zoekmachine die winstgevender kan zijn voor de makers wanneer het aantal bezoekers hoger is. Misleidende advertenties, verkoop van gebruikersgegevens en omleidingen naar riskante sites zijn allemaal mogelijke manieren waarop ze geld verdienen.

Is het bezoeken van findflarex.com een bedreiging voor mijn privacy?

Ja, het bezoeken van findflarex.com  kan een bedreiging zijn voor je privacy. Valse zoekmachines zoals findflarex.com verzamelen vaak gebruikersgegevens zoals zoekopdrachten, browsegeschiedenis en IP-adressen. Ook leidt findflarex.com gebruikers om naar een dubieuze zoekmachine die mogelijk schadelijke pagina's kan promoten.

Hoe is een browser hijacker mijn computer binnengedrongen?

In de meeste gevallen worden browser hijackers toegevoegd/geïnstalleerd via gebundelde software-installaties, misleidende online advertenties, onofficiële app stores (of webpagina's), P2P-netwerken en soortgelijke wegen.

Zal Combo Cleaner me helpen de FIIND browser hijacker te verwijderen?

Combo Cleaner verwijdert browser hijackers effectief. Handmatige verwijdering kan complex zijn vanwege mogelijke herinstallaties en beperkte instellingscontrole. Het is dus aan te raden om Combo Cleaner te gebruiken voor een allesomvattende oplossing.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
findflarex.com doorverwijzing QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van findflarex.com doorverwijzing op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.