FacebookTwitterLinkedIn

Verwijderingsinstructies voor de Your Search Bar-browserkaper

Ook bekend als: yoursearchbar.me doorverwijzing
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort software is Your Search Bar?

Your Search Bar is een frauduleuze browserextensie die werkt als browserkapersoftware. Uit onze analyse is gebleken dat deze extensie wijzigingen aanbrengt in de browserinstellingen om (via omleidingen) de valse zoekmachine yoursearchbar.me te promoten.

yoursearchbar.me browser hijacker

Your Search Bar browser hijacker overzicht

Browserkapers passen browsers doorgaans aan door goedgekeurde websiteadressen toe te wijzen als standaardzoekmachines, startpagina's en nieuwe tabblad-/venster-URL's.

Uw zoekbalk werkt ook op deze manier. Daarom, met deze software geïnstalleerd: Webzoekopdrachten uitgevoerd via de URL-balk en nieuwe browsertabbladen/-vensters geopend – resulteren in omleidingen naar de yoursearchbar.me-webpagina.

Zoals de meeste valse zoekmachines kan yoursearchbar.me geen zoekresultaten genereren en niet doorverwijzen naar een legitieme zoeksite op internet. Op het moment van onderzoek kwam deze pagina op Bing (bing.com) terecht. Houd er rekening mee dat yoursearchbar.me ergens anders heen kan leiden, omdat omleidingen kunnen worden beïnvloed door factoren zoals de geolocatie van de gebruiker.

Er moet worden vermeld dat software voor browserkapers vaak gebruik maakt van mechanismen die de persistentie garanderen, zoals het beperken van de toegang tot verwijderingsgerelateerde instellingen of het ongedaan maken van door de gebruiker aangebrachte wijzigingen – om de verwijdering ervan te bemoeilijken.

Deze software staat ook bekend om zijn mogelijkheden voor het bijhouden van gegevens, die mogelijk ook beschikbaar zijn in de Your Search Bar-extensie. Interessante informatie omvat doorgaans: bezochte URL's, bekeken webpagina's, gezochte zoekopdrachten, internetcookies, inloggegevens, persoonlijk identificeerbare gegevens, financiële gegevens, enz. Met de verzamelde informatie kan vervolgens geld worden verdiend via verkoop aan derden.

Samenvattend kan de aanwezigheid van browserkapende software zoals Your Search Bar op apparaten leiden tot systeeminfecties, ernstige privacyschendingen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal.

Overzicht bedreiging:
Naam Your Search Bar
Type bedreiging Browser Hijacker, Redirect, Search Hijacker, Toolbar, Ongewenst nieuw tabblad
Browser Extensie(s) Your Search Bar
Gepromote URL yoursearchbar.me
Detectienamen (yoursearchbar.me) ESET (Suspicious), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Dienend IP Adres (yoursearchbar.me) 104.21.46.173
Aangetaste browserinstellingen Homepage, URL nieuw tabblad, standaard zoekmachine
Symptomen Gemanipuleerde internetbrowserinstellingen (startpagina, standaard internetzoekmachine, nieuwe tabbladinstellingen). Gebruikers worden gedwongen de website van de kaper te bezoeken en op internet te zoeken met behulp van hun zoekmachines.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling).
Schade Tracking van internetbrowsers (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar dubieuze websites.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Browser hijacker voorbeelden

We hebben talloze browserkapers onderzocht; Extreme New Tab, Dragon Search, Dragon Honey en Search Potato zijn slechts enkele van onze nieuwste vondsten. In de meeste gevallen lijkt software binnen deze classificatie gewoon en onschadelijk. Het kan gebruikers verleiden door een breed scala aan "handige" functionaliteiten te beloven, die meestal nep en niet-operationeel zijn.

Houd er rekening mee dat zelfs als een browserextensie of een applicatie precies werkt zoals aangegeven in het promotiemateriaal, dit geen garantie is voor legitimiteit of veiligheid.

Hoe werd Your Search Bar op mijn computer geïnstalleerd?

'Bundelen' – de marketingtechniek waarbij reguliere programma-installatieprogramma's worden verpakt met ongewenste/kwaadaardige toevoegingen – wordt vaak gebruikt om browserkapers te verspreiden.

Downloaden vanaf dubieuze kanalen (bijvoorbeeld freeware en gratis sites voor het hosten van bestanden, P2P-deelnetwerken, enz.) verhoogt het risico dat er onbedoeld gebundelde inhoud op het apparaat wordt toegelaten. Bovendien wordt deze dreiging nog verergerd door het haasten van installatieprocessen door het negeren van voorwaarden, het overslaan van stappen/secties, het gebruik van "Easy/Express"-instellingen, enzovoort.

Bovendien wordt browserkapersoftware gepromoot op legitiem ogende downloadpagina's en oplichtingssites. De meeste bezoekers hebben toegang tot deze sites via omleidingen die worden veroorzaakt door webpagina's die gebruikmaken van frauduleuze advertentienetwerken, verkeerd getypte URL's, opdringerige advertenties, spambrowsermeldingen of geïnstalleerde adware.

Browserkapers worden ook verspreid door opdringerige advertenties. Sommige van deze advertenties kunnen worden geactiveerd (door erop te klikken) om scripts uit te voeren die heimelijke downloads/installaties uitvoeren.

Hoe kan ik de installatie van browserkapers vermijden?

We raden u ten zeerste aan software te onderzoeken voordat u deze downloadt of aanschaft. Alle downloads moeten worden uitgevoerd vanaf officiële en betrouwbare bronnen. Bij de installatie adviseren wij u de voorwaarden te lezen, de beschikbare opties te verkennen, de "Aangepaste/Geavanceerde" instellingen te gebruiken en u af te melden voor alle aanvullende apps, extensies, functies, enz.

Een andere aanbeveling is om voorzichtig te zijn tijdens het browsen, aangezien frauduleuze en kwaadaardige online-inhoud doorgaans legitiem en onschadelijk lijkt. Hoewel opdringerige advertenties er misschien onschadelijk uitzien, verwijzen ze door naar onbetrouwbare en dubieuze sites (bijvoorbeeld gokken, reclame voor oplichting, pornografie, dating voor volwassenen, enz.).

Mocht u dergelijke advertenties/omleidingen blijven tegenkomen, controleer dan het apparaat op verdachte applicaties of browserextensies/plug-ins en verwijder deze. Als uw computer al is geïnfecteerd met Your Search Bar, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze browserkaper automatisch te verwijderen.

Weergave van yoursearchbar.me die doorverwijst naar de Bing-zoekmachine (GIF):

Your Search Bar browser hijacker die doorverwijst naar de Bing-zoekmachine (GIF)

Toestemmingen gevraagd door de Your Search Bar-browserkaper:Your Search Bar browser hijacker toestemming vragen

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Your Search Bar browser hijacker verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Browserkapende applicatie verwijderen via het Configuratiescherm

In het programma's verwijderen-venster: zoek naar recentelijk geïnstalleerde verdachte applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Nadat u de mogelijk ongewenste applicaties heeft verwijderd, scant u uw computer op eventuele resterende ongewenste componenten. Om uw computer te scannen, gebruikt u aanbevolen software voor het verwijderen van malware.

Your Search Bar browser hijacker verwijderen van Internet browsers:

Video die laat zien hoe u browseromleidingen verwijdert:

Google Chrome logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder aan yoursearchbar.me gerelateerde Google Chrome extensies

Klik op het Chrome-menupictogramGoogle Chrome menupictogram(in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Extensies' en klik op 'Extensies beheren'. Zoek naar "Your Search Bar" en andere recentelijk geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze verwijzingen en klik op "Verwijderen".

Wijzig uw startpagina:

Verwijder yoursearchbar.me van de startpagina van Google Chrome

Klik op het Chrome-menupictogramGoogle Chrome menupictogram(in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen". In de sectie 'Bij het opstarten' schakelt u 'Your Search Bar' uit en zoekt u naar de URL van een browserkaper (hxxp://www.yoursearchbar.me) onder de optie 'Een specifieke pagina of een reeks pagina's openen'. Indien aanwezig, klikt u op het pictogram met de drie verticale stippen en selecteert u "Verwijderen".

Wijzig uw standaardzoekmachine:

Verwijder yoursearchbar.me uit de standaardzoekmachine van Google Chrome

Om uw standaardzoekmachine in Google Chrome te wijzigen: Klik op het Chrome-menupictogramGoogle Chrome menupictogram(in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen", klik in het gedeelte "Zoekmachine" op "Zoekmachines beheren". .", zoek in de geopende lijst naar "yoursearchbar.me", klik op de drie verticale stippen naast deze URL en selecteer "Verwijderen".

Als u problemen blijft ondervinden met browseromleidingen en ongewenste advertenties, reset dan Google Chrome.

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van yoursearchbar.me doorverwijzing, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan yoursearchbar.me gerelateerde Mozilla Firefox extensies

Click the Firefox menu firefox menupictogram(in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons en thema's". Klik op "Extensies", zoek in het geopende venster "Your Search Bar", evenals alle recent geïnstalleerde verdachte extensies, klik op de drie stippen en klik vervolgens op "Verwijderen".

Wijzig uw startpagina:

Verwijder yoursearchbar.me van de Mozilla Firefox-startpagina

Om uw startpagina te resetten, klikt u op het Firefox menu firefox menupictogram firefox menupictogram(in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer vervolgens "Instellingen", in het geopende venster schakelt u "Your Search Bar" uit, verwijdert u hxxp://yoursearchbar.me en voer uw voorkeursdomein in, dat wordt geopend telkens wanneer u Mozilla Firefox start.

Wijzig uw standaardzoekmachine:

Verwijder yoursearchbar.me uit de standaardzoekmachine van Mozilla Firefox

Typ in de URL-adresbalk "about:config" en druk op Enter. Klik op "Het risico accepteren en doorgaan".

In het zoekfilter bovenaan typt u: "extensionControlled". Stel beide resultaten in op 'false' door op elk item te dubbelklikken of door op deMozilla Firefox switch about:config entry button knop.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van yoursearchbar.me doorverwijzing kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de yoursearchbar.me doorverwijzing, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van yoursearchbar.me doorverwijzing uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over yoursearchbar.me doorverwijzing of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/28730-your-search-bar-browser-hijacker

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het doel van het dwingen van gebruikers om de website yoursearchbar.me te bezoeken?

Omleidingen naar webpagina's zoals yoursearchbar.me worden gegenereerd omdat cybercriminelen (d.w.z. ontwikkelaars van valse zoekmachines en browserkapers) hiervan profiteren.

Is het bezoeken van yoursearchbar.me een bedreiging voor mijn privacy?

Waarschijnlijk wel. Websites die zijn gecategoriseerd als valse zoekmachines (bijvoorbeeld yoursearchbar.me, enz.) verzamelen doorgaans informatie over hun bezoekers om deze aan derden te verkopen.

Hoe infiltreerde een browserkaper mijn computer?

De belangrijkste distributietechnieken zijn onder meer: misleidende promotionele webpagina's, freeware en gratis sites voor het hosten van bestanden, P2P-deelnetwerken, meldingen van spambrowsers, online oplichting en intrusieve advertenties.

Zal Combo Cleaner mij helpen de Your Search Bar-browserkaper te verwijderen?

Ja, Combo Cleaner scant uw computer en elimineert alle geïnstalleerde browserkapende apps. Houd er rekening mee dat handmatige verwijdering (uitgevoerd zonder beveiligingsprogramma's) mogelijk niet ideaal is, vooral als er meerdere browserkapers aanwezig zijn. In deze gevallen kunnen de anderen, nadat er één is verwijderd, deze opnieuw installeren. Bovendien kan browserkapersoftware mogelijk de toegang tot verwijderingsgerelateerde instellingen weigeren. Daarom is het van het grootste belang om browserkapers grondig en in één keer te verwijderen.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
yoursearchbar.me doorverwijzing QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van yoursearchbar.me doorverwijzing op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.