FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u Dragon Honey browser hijacker

Ook bekend als: dragonboss.solutions doorverwijzing
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort programma is Dragon Honey?

Na onderzoek hebben we geconcludeerd dat Dragon Honey functioneert als een browser hijacker. In het bijzonder wijzigt Dragon Honey de instellingen in een webbrowser om een vervalste zoekmachine (dragonboss.solutions) te ondersteunen. Daarom raden we gebruikers aan om deze toepassing niet toe te voegen aan hun browsers en het te verwijderen als het al is toegevoegd.

dragonboss.solutions browser hijacker

Dragon Honey browser hijacker overzicht

Dragon Honey dwingt dragonboss.solutions af als de standaard zoekmachine, startpagina en nieuwe tabbladpagina, waardoor gebruikers gedwongen worden om op dragonboss.solutions te landen wanneer ze een browser of een nieuw tabblad openen. Door dragonboss.solutions als zoekmachine te gebruiken, worden gebruikers omgeleid naar search.yahoo.com, een legitieme zoekmachine.

Vanwege het onvermogen om zoekresultaten te genereren, valt dragonboss.solutions onder de classificatie van een valse zoekmachine. Het gebruik van dergelijke frauduleuze zoekmachines kan leiden tot privacyproblemen. Ze verzamelen vaak browsergerelateerde informatie (bijv. browsergeschiedenis) die kan worden misbruikt voor kwaadaardige doeleinden.

Ook kunnen valse zoekmachines gebruikers naar schadelijke websites leiden of misleidende inhoud weergeven (zoals misleidende advertenties), waardoor het risico op malware-infecties of andere cyberbeveiligingsbedreigingen toeneemt. Daarom moeten gebruikers browser-hijacking apps zoals Dragon Honey zo snel mogelijk uit hun browsers verwijderen.

Het is vermeldenswaard dat het verwijderen van browser-hijackers een uitdagende taak kan zijn. Sommige browser-hijackers maken gebruik van geavanceerde technieken om traditionele verwijderingsmethoden te weerstaan. Om deze moeilijkheden te overwinnen, moeten gebruikers vaak gespecialiseerde anti-malware tools gebruiken en uitgebreide verwijderingsgidsen volgen.

Overzicht bedreiging:
Naam Dragon Honey
Type bedreiging Browser Hijacker, Redirect, Search Hijacker, Toolbar, Ongewenst nieuw tabblad
Browser Extensie(s) Dragon Honey
Veronderstelde functionaliteit Verbeterde browser ervaring
Gepromote URL dragonboss.solutions
Detectienamen (dragonboss.solutions) N/A (VirusTotal)
Dienend IP Adres (dragonboss.solutions) 104.21.55.216
Aangetaste browserinstellingen Homepage, URL nieuw tabblad, standaard zoekmachine
Symptomen Gemanipuleerde instellingen van de internetbrowser (startpagina, standaard internetzoekmachine, instellingen nieuwe tabbladen). Gebruikers worden gedwongen om de website van de kaper te bezoeken en op internet te zoeken met hun zoekmachines.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installaties (bundeling), valse Flash Player-installaties.
Schade Tracken van internetbrowsers (mogelijke privacyproblemen), weergeven van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Browser hijacker voorbeelden

Browser-hijackers zijn ongewenste programma's die zijn ontworpen om de controle over de webbrowser van een gebruiker over te nemen, vaak zonder hun medeweten of toestemming. Deze opdringerige programma's wijzigen browserinstellingen, zoals de startpagina, standaardzoekmachine en nieuwe tabbladpagina's, en leiden gebruikers om naar vooraf bepaalde websites (meestal nepzoekmachines).

De meeste browser-hijackers werken op dezelfde manier. Voorbeelden van verschillende browser-hijacking apps zijn Search Potato, K Searches en Recipe Saver.

Hoe heeft Dragon Honey zich op uw computer geïnstalleerd?

Onoplettende gebruikers die snel klikken op installatieprompts zonder deze zorgvuldig te bekijken, kunnen onbedoeld instemmen met het installeren van extra software, waaronder browser hijackers. Bovendien kunnen automatische downloads van browserkapers worden geactiveerd door misleidende advertenties of gecompromitteerde websites.

Onbetrouwbare websites maken ook gebruik van bedrieglijke tactieken door valse systeemwaarschuwingen of pop-upadvertenties te presenteren waarin ten onrechte wordt verklaard dat de computer van de gebruiker is geïnfecteerd en waarin de gebruiker wordt aangespoord om een zogenaamd beveiligingsprogramma of ander hulpmiddel te downloaden. Gebruikers die onbewust bezwijken voor deze trucs kunnen browser-hijacking software installeren in plaats van de bedoelde software.

Hoe vermijdt u de installatie van browser hijackers?

Wees voorzichtig bij het downloaden en installeren van software. Koop applicaties van gerenommeerde bronnen, zoals officiële websites en geautoriseerde app stores, en neem elke stap van het installatieproces nauwkeurig onder de loep. Kies indien mogelijk voor aangepaste of geavanceerde installatie-instellingen en deselecteer ongewenste gebundelde software.

Vermijd interactie met dubieuze advertenties, pop-upwaarschuwingen en vergelijkbare inhoud op twijfelachtige websites. Het is raadzaam om betrouwbare antivirus- en antimalwaresoftware te installeren en regelmatig bij te werken voor een betere beveiliging. Als uw computer al is geïnfecteerd met Dragon Honey, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze browser hijacker automatisch te verwijderen.

Dragonboss.solutions leidt om naar search.yahoo.com (GIF):

Dragon Honey browser hijacker dragonboss.solutions leidt om naar search.yahoo.com

Toestemmingen gevraagd door Dragon Honey browser hijacker:

Toestemmingen gevraagd door Dragon Honey browser hijacker

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Dragon Honey browser hijacker verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

dragonboss.solutions browser hijacker verwijderen via Control Panel

In het venster met verwijderingsprogramma's: zoek naar recentelijk geïnstalleerde verdachte toepassingen, selecteer deze en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Nadat u de mogelijk ongewenste toepassingen (die browseromleidingen naar de website dragonboss.solutions veroorzaken) hebt verwijderd, scant u uw computer op resterende ongewenste onderdelen. Gebruik de aanbevolen malwareverwijderingssoftware om uw computer te scannen.

Dragon Honey browser hijacker verwijderen van Internet browsers:

Video die laat zien hoe u browseromleidingen verwijdert:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Verwijder aan dragonboss.solutions gerelateerde Google Chrome extensies

Klik op het menupictogram van Google ChromeGoogle Chrome menupictogram(in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Extensies" en klik op "Extensies beheren". Zoek "Dragon Honey" en andere recentelijk geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze items en klik op "Verwijderen".

Wijzig uw startpagina:

Dragonboss.solutions verwijderen van de startpagina van Google Chrome

Klik op het menupictogram van Google ChromeGoogle Chrome menupictogram(in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen". Schakel "Dragon Honey" uit in de sectie "Bij opstarten", zoek naar een browser hijacker URL (hxxp://www.dragonboss.solutions) onder de optie "Een specifieke of set pagina's openen". Als deze aanwezig is, klik dan op het pictogram met de drie verticale stippen en selecteer "Verwijderen".

Wijzig uw standaard zoekmachine:

Verwijder dragonboss.solutions uit de standaard zoekmachine van Google Chrome

Om uw standaardzoekmachine te wijzigen in Google Chrome: Klik op het menupictogram van Google ChromeGoogle Chrome menupictogram(in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen", klik in het gedeelte "Zoekmachine" op "Zoekmachines beheren...", zoek in de geopende lijst naar "dragonboss.solutions", klik wanneer u deze vindt op de drie verticale puntjes in de buurt van deze URL en selecteer "Verwijderen".

Als u problemen blijft houden met browseromleidingen en ongewenste advertenties - Reset Google Chrome.

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van dragonboss.solutions doorverwijzing, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke extensies uit Mozilla Firefox

Verwijder aan dragonboss.solutions gerelateerde Mozilla Firefox extensies

Klik op het firefox-menupictogramfirefox menupictogram(in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons en thema's". Klik op "Extensies", zoek in het geopende venster naar "Dragon Honey" en alle recentelijk geïnstalleerde verdachte extensies, klik op de drie puntjes en klik vervolgens op "Verwijderen".

Wijzig uw startpagina:

Dragonboss.solutions verwijderen van de Mozilla Firefox-startpagina

Om uw startpagina opnieuw in te stellen, klikt u op het firefox-menupictogram firefox menupictogram(in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster) en selecteert u "Instellingen". In het geopende venster schakelt u "Dragon Honey" uit, verwijdert u hxxp://dragonboss.solutions en voert u uw voorkeursdomein in, dat telkens wordt geopend wanneer u Mozilla Firefox opstart.

Wijzig uw standaardzoekmachine:

Verwijder dragonboss.solutions uit de standaard zoekmachine van Mozilla Firefox

Typ in de URL-adresbalk "about:config" en druk op Enter. Klik op "Accepteer het risico en ga verder".

Typ in de zoekfilter bovenaan: "extensionControlled". Stel beide resultaten in op "false" door te dubbelklikken op elke invoer of door te klikken op de Mozilla Firefox switch about:config entry buttonknop.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van dragonboss.solutions doorverwijzing kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de dragonboss.solutions doorverwijzing, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van dragonboss.solutions doorverwijzing uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over dragonboss.solutions doorverwijzing of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/28689-dragon-honey-browser-hijacker

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het doel van het dwingen van gebruikers om de website dragonboss.solutions te bezoeken?

Deze omleiding maakt deel uit van een strategie om illegaal webverkeer te genereren voor winstgevende doeleinden, zoals pay-per-click schema's, of om gebruikersgegevens te verzamelen voor ongeoorloofd gebruik.

Is het bezoeken van dragonboss.solutions een bedreiging voor mijn privacy?

Het bezoeken van dragonboss.solutions, vooral wanneer het geassocieerd is met een browser hijacker en geïdentificeerd is als een nep zoekmachine, vormt een potentiële bedreiging voor uw privacy. Valse zoekmachines kunnen zich bezighouden met het ongeoorloofd verzamelen van gegevens, het bijhouden van uw online activiteiten, zoekopdrachten en andere surfgewoonten.

Hoe is een browser hijacker mijn computer binnengedrongen?

Browserkapers worden vaak verspreid via social engineering-tactieken, waarbij technieken zoals misleidende browsermeldingen, opdringerige advertenties en andere manipulatieve strategieën worden gebruikt. Software bundels, P2P netwerken, onofficiële app stores en soortgelijke kanalen worden ook gebruikt om browser hijackers te verspreiden.

Helpt Combo Cleaner me bij het verwijderen van Dragon Honey browser hijacker?

Combo Cleaner scant en verwijdert bestaande browser-hijacking toepassingen van uw computer. Handmatige verwijdering is mogelijk niet ideaal omdat er meerdere kapers aanwezig kunnen zijn die elkaar opnieuw installeren. Ook kunnen sommige instellingen niet worden gewijzigd terwijl er een kaper aanwezig is, waardoor alle instellingen tegelijkertijd moeten worden verwijderd.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
dragonboss.solutions doorverwijzing QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van dragonboss.solutions doorverwijzing op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.