FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u Extreme New Tab browser hijacker

Ook bekend als: extremenewtab.com doorverwijzing
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort programma is Extreme New Tab?

Bij nader onderzoek is de conclusie dat Extreme New Tab een browser hijacker is die ontworpen is om gebruikers te dwingen extremenewtab.com te bezoeken (gebruiken). Extreme New Tab doet dit door de instellingen van de webbrowser waaraan het is toegevoegd te wijzigen. Gewoonlijk downloaden gebruikers dergelijke apps zonder de ware functionaliteit ervan te kennen.

extremenewtab.com browser hijacker

Extreme New Tab browser hijacker overzicht

Extreme New Tab maakt extremenewtab.com de standaard zoekmachine, startpagina en nieuwe tabbladpagina. Gebruikers worden dus gedwongen om extremenewtab.com te bezoeken wanneer ze een gekaapte browser openen, een nieuw tabblad openen en een zoekopdracht uitvoeren via de zoekbalk van de browser. Extremenewtab.com is een valse zoekmachine die geen resultaten genereert.

In plaats daarvan leidt extremenewtab.com gebruikers om naar bing.com. Het toont resultaten die zijn gegenereerd door Bing, een legitieme zoekmachine die eigendom is van Microsoft. Nep-zoekmachines kunnen echter persoonlijke informatie verzamelen en misbruiken. Dit kunnen zoekopdrachten, surfgewoonten en mogelijk gevoelige informatie zijn, die kunnen worden gebruikt voor gerichte advertenties of andere schadelijke doeleinden.

Bovendien kan het klikken op zoekresultaten van valse zoekmachines gebruikers naar phishing-websites of sites met malware leiden. Deze sites kunnen aanzienlijke veiligheidsrisico's vormen voor uw computer, omdat ze kunnen proberen kwetsbaarheden uit te buiten of gebruikers kunnen verleiden tot het downloaden van schadelijke software.

Daarnaast hebben valse zoekmachines vaak niet de robuuste functies en algoritmen die legitieme zoekmachines gebruiken om nauwkeurige en relevante zoekresultaten te bieden. Dit kan leiden tot een ondermaatse zoekervaring en het moeilijk maken om de informatie te vinden die gebruikers zoeken.

Overzicht bedreiging:
Naam Extreme New Tab
Type bedreiging Browser Hijacker, Redirect, Search Hijacker, Toolbar, Ongewenst nieuw tabblad
Browser Extensie(s) Extreme New Tab
Veronderstelde functionaliteit Verbeterde browse-ervaring
Gepromote URL extremenewtab.com
Detectienamen (extremenewtab.com) N/A (VirusTotal)
Dienend IP Adres (extremenewtab.com) 172.67.140.17
Aangetaste browserinstellingen Homepage, URL nieuw tabblad, standaard zoekmachine
Symptomen Gemanipuleerde instellingen van de internetbrowser (startpagina, standaard internetzoekmachine, instellingen nieuwe tabbladen). Gebruikers worden gedwongen om de website van de kaper te bezoeken en op internet te zoeken met hun zoekmachines.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installaties (bundeling), valse Flash Player-installaties.
Schade Volgen van internetbrowsers (mogelijke privacyproblemen), weergeven van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Conclusie

Tot slot vormen browser hijackers een bedreiging voor de integriteit, privacy en veiligheid van de online ervaringen van gebruikers. Deze opdringerige stukjes software manipuleren browserinstellingen en leiden gebruikers om naar ongewenste websites, vaak met de bedoeling om inkomsten te genereren via advertenties, persoonlijke gegevens te verzamelen of schadelijke inhoud te promoten.

De impact van browser hijackers gaat verder dan alleen ongemak, omdat ze de betrouwbaarheid van zoekresultaten in gevaar brengen, gebruikers blootstellen aan potentiële beveiligingsrisico's en de betrouwbaarheid van online activiteiten ondermijnen. Voorbeelden van apps die functioneren als Extreme New Tab zijn Dragon Search, Search Potato en K Searches.

Hoe heeft Extreme New Tab zich op uw computer geïnstalleerd?

Het komt vaak voor dat gratis toepassingen tijdens het installatieproces gebundeld worden met extra software. Het is mogelijk dat gebruikers de selectie van de extra toepassingen niet ongedaan maken, wat leidt tot hun onbedoelde installatie. Misleidende advertenties kunnen ook ontworpen zijn om gebruikers te verleiden om te klikken en ongewenste toepassingen te installeren.

Op bepaalde websites kunnen valse downloadknoppen lijken op legitieme knoppen, waardoor gebruikers ongewenste software onbedoeld downloaden en installeren. Ook het bezoeken van gecompromitteerde of kwaadaardige websites kan automatische downloads activeren zonder toestemming van de gebruiker.

Hoe vermijdt u de installatie van browser hijackers?

Wees voorzichtig met het downloaden van software, vooral van onbekende bronnen. Het lezen van gebruikersbeoordelingen, het gebruiken van officiële app stores en pagina's en het up-to-date houden van beveiligingssoftware kan ook helpen om het risico op het onbedoeld installeren van ongewenste applicaties te verkleinen.

Bekijk tijdens het installatieproces elke stap en vink eventuele vakjes uit of wijzig instellingen die te maken hebben met de installatie van ongewenste programma's. Vertrouw advertenties, pop-ups en knoppen op twijfelachtige pagina's niet en sta niet toe dat dergelijke pagina's meldingen verzenden. Als uw computer al geïnfecteerd is met Extreme New Tab, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze browser hijacker automatisch te verwijderen.

Extremenewtab.com leidt om naar bing.com (GIF):

Extreme New Tab browser hijacker extremenewtab.com leidt om naar bing.com

Toestemmingen gevraagd door Extreme New Tab browser hijacker:

Extreme New Tab browserkaper die om toestemming vraagt

Website die Extreme New Tab browser hijacker promoot:

Website die Extreme New Tab browser hijacker promoot

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Extreme New Tab browser hijacker verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

extremenewtab.com browser hijacker verwijderen via het Configuratiescherm

In het venster met verwijderingsprogramma's: zoek naar recentelijk geïnstalleerde verdachte toepassingen, selecteer deze en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Nadat u de mogelijk ongewenste toepassingen (die browseromleidingen naar de website extremenewtab.com veroorzaken) hebt verwijderd, scant u uw computer op resterende ongewenste onderdelen. Gebruik de aanbevolen malwareverwijderingssoftware om uw computer te scannen.

Extreme New Tab browser hijacker verwijderen van Internet browsers:

Video die laat zien hoe u browseromleidingen verwijdert:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Verwijder aan extremenewtab.com gerelateerde Google Chrome extensies

Klik op het menupictogram van Google ChromeGoogle Chrome menupictogram(in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Extensies" en klik op "Extensies beheren". Zoek "Extreme New Tab" en andere recentelijk geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze items en klik op "Verwijderen".

Wijzig uw startpagina:

Verwijder extremenewtab.com van de startpagina van Google Chrome

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menupictogram(in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen". Schakel "Extreme New tab" uit in de sectie "Bij opstarten", zoek naar een browser hijacker URL (hxxp://www.extremenewtab.com) onder de optie "Een specifieke of set pagina's openen". Als deze aanwezig is, klik dan op het pictogram met de drie verticale stippen en selecteer "Verwijderen".

Wijzig uw standaard zoekmachine:

Verwijder extremenewtab.com uit de standaardzoekmachine van Google Chrome

Uw standaardzoekmachine wijzigen in Google Chrome: Klik op het menupictogram van Google ChromeGoogle Chrome menupictogram(in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen", klik in het gedeelte "Zoekmachine" op "Zoekmachines beheren...", zoek in de geopende lijst naar "extremenewtab.com", klik wanneer u deze vindt op de drie verticale puntjes in de buurt van deze URL en selecteer "Verwijderen".

Als u problemen blijft houden met browseromleidingen en ongewenste advertenties - Reset Google Chrome.

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van extremenewtab.com doorverwijzing, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke extensies uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan extremenewtab.com gerelateerde Mozilla Firefox extensies

Klik op het firefox-menupictogramfirefox menupictogram(in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons en thema's". Klik op "Extensies", zoek in het geopende venster naar "Extreme New Tab" en alle onlangs geïnstalleerde verdachte extensies, klik op de drie puntjes en klik vervolgens op "Verwijderen".

Wijzig uw startpagina:

Verwijder extremenewtab.com van de Mozilla Firefox-startpagina

Om uw startpagina opnieuw in te stellen, klikt u op het firefox-menupictogram firefox menupictogram(in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteert u vervolgens "Instellingen", schakelt u in het geopende venster "Extreme New Tab" uit, verwijdert u hxxp://extremenewtab.com en voert u uw voorkeursdomein in, dat telkens wordt geopend wanneer u Mozilla Firefox opstart.

Wijzig uw standaardzoekmachine:

Verwijder extremenewtab.com uit de standaard zoekmachine van Mozilla Firefox

Typ in de URL-adresbalk "about:config" en druk op Enter. Klik op "Accepteer het risico en ga verder".

Typ in de zoekfilter bovenaan: "extensionControlled". Stel beide resultaten in op "false" door te dubbelklikken op elke invoer of door te klikken op deMozilla Firefox switch about:config entry buttonknop.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van extremenewtab.com doorverwijzing kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de extremenewtab.com doorverwijzing, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van extremenewtab.com doorverwijzing uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over extremenewtab.com doorverwijzing of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/28721-extreme-new-tab-browser-hijacker

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het doel van het dwingen van gebruikers om de website extremenewtab.com te bezoeken?

Hoogstwaarschijnlijk wordt het gedaan om het verkeer naar extremenewtab.com te stimuleren, zodat het populairder lijkt en adverteerders aantrekt die bereid zijn te betalen voor meer exposure. Meer websiteverkeer kan waardevol zijn in het online advertentie-ecosysteem.

Is het bezoeken van extremenewtab.com een bedreiging voor mijn privacy?

Het bezoeken van extremenewtab.com, vooral via een browser hijacker, brengt privacy risico's met zich mee. De site kan gegevens verzamelen, traceringstechnologieën gebruiken en mogelijk persoonlijke informatie vrijgeven.

Hoe is een browser hijacker mijn computer binnengedrongen?

Een browser hijacker heeft uw computer waarschijnlijk geïnfiltreerd via misleidende methoden, zoals gebundelde software-installaties, nep-updates, schadelijke links, misleidende advertenties of duistere pagina's.

Zal Combo Cleaner me helpen om de Extreme New Tab browser hijacker te verwijderen?

Combo Cleaner scant uw computer om browser-hijacking programma's die zijn toegevoegd of geïnstalleerd te identificeren en verwijderen. Handmatige verwijdering kan minder effectief zijn door de mogelijke aanwezigheid van meerdere kapers die elkaar opnieuw kunnen installeren. In zulke gevallen is het noodzakelijk om ze allemaal tegelijk te verwijderen.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
extremenewtab.com doorverwijzing QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van extremenewtab.com doorverwijzing op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.