FacebookTwitterLinkedIn

Voorkom dat u wordt opgelicht door nepwebsites met "Google Safe Browser Total Protection

Ook bekend als: "Google Safe Browser Total Protection" pop-up
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort scam is "Google Safe Browser Total Protection"?

Onze onderzoekers ontdekten de "Google Safe Browser Total Protection"-zwendel tijdens het bekijken van bedrieglijke websites. Het programma wordt gepresenteerd als een browserbeveiligingstool van Google en "detecteert" verschillende bedreigingen op apparaten van gebruikers.

We moeten benadrukken dat alle informatie die door deze zwendel wordt verstrekt, vals is en op geen enkele manier in verband wordt gebracht met Google of een van zijn producten of services.

Google Safe Browser Total Protection scam (achtergrondpagina)

"Google Safe Browser Total Protection" scam overzicht

Wanneer een site wordt bezocht die deze zwendel promoot, krijgt de bezoeker een valse systeemscan te zien. Deze detecteert verschillende virussen en adware op hun apparaat. Daarna toont de zwendel een pop-up met details over de niet-bestaande problemen en de mogelijke gevaren die ze met zich meebrengen.

Zoals vermeld in de inleiding, zijn alle beweringen van "Google Safe Browser Total Protection" vals en is deze zwendel niet geassocieerd met Google of een van zijn producten/services. Houd er rekening mee dat geen enkele website systeemscans kan uitvoeren en/of bedreigingen/problemen kan detecteren op de apparaten van bezoekers.

In de meeste gevallen wordt dit soort bedrieglijke inhoud gebruikt om onbetrouwbare/schadelijke software te promoten onder het mom van echte beveiligingstools. De zwendel kan bijvoorbeeld nep-antivirussen, adware, browser-hijackers en verschillende PUA's promoten. We hebben zelfs gevallen gevonden waarbij dit soort zwendel werd gebruikt om trojans, ransomware en andere malware te verspreiden.

Het is relevant om te vermelden dat dergelijke zwendelpraktijken gebruikers kunnen omleiden naar de officiële websites van echte producten of diensten. In deze gevallen proberen scammers onrechtmatige commissies te krijgen voor de promotie door misbruik te maken van de affiliate programma's van de inhoud.

Het is vermeldenswaard dat op het moment van onderzoek de pagina met "Google Safe Browser Total Protection" toestemming vroeg om browsermeldingen te leveren. Deze advertenties ondersteunen voornamelijk online oplichting, onbetrouwbare/gevaarlijke software en zelfs malware.

Samengevat, door te vertrouwen op een zwendel zoals "Google Safe Browser Total Protection" - kunnen gebruikers te maken krijgen met systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en identiteitsdiefstal.

Overzicht bedreiging:
Naam "Google Safe Browser Total Protection" pop-up
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse Claim Er zijn meerdere virussen en andere bedreigingen gedetecteerd op het apparaat van de gebruiker.
Vermomming Google
Gerelateerde domeinen systemsecurity[.]click
Detectienamen (systemsecurity[.]click) alphaMountain.ai (Suspicious), ESET (Suspicious), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Dienend IP Adres (systemsecurity[.]click) 148.251.151.251
Symptomen Valse foutmeldingen, valse systeemwaarschuwingen, pop-upfouten, nepcomputerscan.
Verspreidingsmethodes Gecompromitteerde websites, malafide online pop-upadvertenties, mogelijk ongewenste toepassingen.
Schade Verlies van gevoelige privégegevens, geldelijk verlies, identiteitsdiefstal, mogelijke malware-infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Gelijkaardige scam voorbeelden

"CCleaner Total Protection", "Security Protection Center", "Avast - Your PC Is Infected With 5 Viruses!", "AVG Security" en "YOUR DEVICE MAY BE COMPROMISED" zijn slechts enkele voorbeelden van zwendelpraktijken die lijken op "Google Safe Browser Total Protection" die we onlangs hebben geanalyseerd.

Valse bedreigingen/foutmeldingen zijn een veelvoorkomend thema voor online zwendel; ze worden echter niet alleen gebruikt om software te promoten. Dit oplichtingsmodel wordt ook gebruikt om slachtoffers te verleiden zich te abonneren op nepdiensten, geld over te schrijven voor nepproducten/diensten, frauduleuze hulplijnen te bellen, enzovoort.

Er worden ook andere misleidende claims gebruikt om oplichting te promoten. Het internet zit vol met frauduleuze en kwaadaardige inhoud. Daarom raden we aan voorzichtig te zijn tijdens het surfen.

Hoe heb ik een frauduleuze website geopend?

Misleidende pagina's kunnen geforceerd worden geopend wanneer een site wordt bezocht die gebruik maakt van malafide advertentienetwerken. Dit type website kan ook omleidingen genereren naar pagina's die oplichterij promoten wanneer er interactie is met gehoste inhoud (bijv. klikken op knoppen, tekstinvoervelden, advertenties, links, etc.).

Het verkeerd typen van de URL van een site kan ook resulteren in een omleiding naar (of een omleidingsketen die landt op) een webpagina met oplichtingspraktijken. Opdringerige advertenties en spam browser meldingen onderschrijven deze inhoud ook.

Adware die op een apparaat is geïnstalleerd, kan advertenties weergeven die zwendel ondersteunen en/of websites forceren te openen die zwendelpraktijken uitvoeren. Een andere promotor is spam (bijv. e-mails, PM's/DM's, sms'jes, forum-/socialemediaposts, enz.)

Hoe vermijdt u het bezoeken van scamwebsites?

We raden het gebruik af van websites die illegale programma's/media of andere twijfelachtige diensten aanbieden (bijv. Torrenting, illegaal streamen/downloaden, etc.), omdat deze pagina's meestal gebruik maken van malafide advertentienetwerken.

Valse en gevaarlijke online inhoud lijkt meestal legitiem en onschadelijk, bijvoorbeeld opdringerige advertenties en spam browser meldingen zien er onschuldig uit maar leiden door naar onbetrouwbare/bedrieglijke websites.

Om te voorkomen dat u ongewenste browsermeldingen ontvangt, schakelt u verdachte sites niet in om deze te leveren (klik dus niet op "Toestaan", "Meldingen toestaan", enzovoort). In plaats daarvan negeert of weigert u verzoeken om meldingen van dergelijke webpagina's (d.w.z. selecteer "Blokkeren", "Meldingen blokkeren", enz.)

Let daarnaast op URL's en voer ze met zorg in. Wees voorzichtig met inkomende e-mails/berichten, omdat bijlagen en links in dubieuze e-mails schadelijk kunnen zijn.

We raden ook aan om alleen te downloaden van officiële/betrouwbare bronnen en installaties met zorg te behandelen (bijv. voorwaarden lezen, "Aangepaste/uitgebreide" instellingen gebruiken en afzien van aanvullende apps, extensies, etc.) - om te voorkomen dat gebundelde/schadelijke inhoud het apparaat infiltreert.

Als uw computer al geïnfecteerd is, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om automatisch alle bedreigingen te verwijderen.

Schermafbeelding van de "Google Safe Browser Total Protection" scam pop-up:

Google Safe Browser Total Protection scam pop-up

Tekst gepresenteerd in de "Google Safe Browser Total Protection" scam:

Background:


Google Safe Browser Total Protection


Scanning commonly infected areas and startup ./files...
Total items scanned: -


Total security risks detected;


1. Virus Win32/Hoax.Renos.HX Risk level: HIGH
2. Virus Trojan IRC/Backdoor.sd Risk level: HIGH
3. Adware Win32/Look2me.ab Risk level: Medium
4. Virus Trojan Key logger Risk level: HIGH


Total security risks resolved: 0
Total security risks requiring attention: 4

 

----------------------------

 

Pop-up:

 

TROJAN_2023 and other viruses detected (5).


Scan results: 2023_TROJAN virus, password_SPY, AdSwitcher detected


- TROJAN found on this PC will most likely copy and delete all data from hard drives.


- Spyware will attempt to collect logins, passwords and banking details.


- Adware usually replaces search results with false and scammy websites.


It is highly recommended to use an antivirus immediately!


[Proceed]

Weergave van de "Google Safe Browser Total Protection" pop-up scam (GIF):

Weergave van de Google Safe Browser Total Protection scam (GIF)

Screenshot van een melding (advertentie) weergegeven door de website systemsecurity[.]click:

Advertentie weergegeven door een actieve webpagina de Google Safe Browser Total Protection scam (systemsecurity[.]click)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe herkent u een pop-up scam?

Pop-upvensters met verschillende valse berichten zijn een veelvoorkomend soort lokmiddelen dat cybercriminelen gebruiken. Ze verzamelen gevoelige persoonlijke gegevens, verleiden internetgebruikers om valse technische ondersteuningsnummers te bellen, zich in te schrijven voor nutteloze online diensten, te investeren in verdachte cryptocurrency-regelingen, enz.

Hoewel deze pop-ups in de meeste gevallen de apparaten van gebruikers niet infecteren met malware, kunnen ze direct geldverlies veroorzaken of leiden tot identiteitsdiefstal.

Cybercriminelen streven ernaar hun schadelijke pop-upvensters zo te maken dat ze er betrouwbaar uitzien, maar scams hebben doorgaans de volgende kenmerken:

  • Spelfouten en niet-professionele afbeeldingen - Controleer de informatie die in een pop-up wordt weergegeven nauwkeurig. Spelfouten en onprofessionele afbeeldingen kunnen een teken van een scam zijn.
  • Gevoel van spoed - Afteltimer met een paar minuten erop, waarin u wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens in te voeren of u aan te melden voor een onlinedienst.
  • Verklaringen dat je iets gewonnen hebt - Als je niet hebt meegedaan aan een loterij, online-wedstrijd, enz. en je ziet een pop-upvenster waarin staat dat je gewonnen hebt.
  • Scan van computer of mobiel apparaat - Een pop-upvenster dat uw apparaat scant en informeert over gedetecteerde problemen - is ongetwijfeld een scam; webpagina's kunnen dergelijke acties niet uitvoeren.
  • Exclusiviteit - Pop-upvensters waarin staat dat alleen u geheime toegang krijgt tot een financiële regeling die u snel rijk kan maken.

Voorbeeld van een pop-up scam:

Voorbeeld van een pop-up scam

Hoe werken pop-up scams?

Cybercriminelen en bedrieglijke marketeers gebruiken meestal verschillende advertentienetwerken, zoekmachine-vergiftiginstechnieken en verdachte websites om verkeer naar hun pop-ups te genereren. Gebruikers komen terecht op hun online kanalen nadat ze op valse downloadknoppen hebben geklikt, een torrentwebsite hebben gebruikt of gewoon op een resultaat van een internetzoekmachine hebben geklikt.

Op basis van de locatie- en apparaatgegevens van de gebruiker wordt een frauduleuze pop-up gepresenteerd. De lokmiddelen die in dergelijke pop-ups worden gepresenteerd, variëren van "snel rijk worden - schema's" tot nepvirusscans.

Hoe kan ik valse pop-ups verwijderen?

In de meeste gevallen infecteren pop-up scams de apparaten van gebruikers niet met malware. Als u een scam pop-up tegenkomt, zou het sluiten ervan voldoende moeten zijn. In sommige gevallen kunnen scam, pop-ups moeilijk te sluiten zijn; in dergelijke gevallen - sluit uw Internet browser en start deze opnieuw op.

In extreem zeldzame gevallen moet u misschien uw internetbrowser opnieuw instellen. Gebruik hiervoor onze instructies die uitleggen hoe u Internet browser instellingen kunt resetten.

Hoe voorkom ik valse pop-ups?

Om te voorkomen dat u pop-up scams te zien krijgt, moet u alleen websites bezoeken die een goede reputatie hebben. Torrent, Crack, gratis online films streamen, YouTube-video downloaden en andere websites met een vergelijkbare reputatie verwijzen internetgebruikers vaak door naar pop-upscams.

Om het risico op pop-up scams te minimaliseren, moet u uw internetbrowsers up-to-date houden en een gerenommeerde anti-malware programma gebruiken. Voor dit doel, raden wij Combo Cleaner.

Wat moet u doen als u in een pop-upscam getrapt bent?

Dit hangt af van het soort scam waar u voor bent gevallen. Meestal proberen pop-up oplichters gebruikers te verleiden tot het sturen van geld, het weggeven van persoonlijke informatie of het verlenen van toegang tot iemands apparaat.

  • Als u geld heeft gestuurd naar oplichters: U moet contact opnemen met uw financiële instelling en uitleggen dat u bent opgelicht. Als u dit onmiddellijk laat weten, is er een kans om uw geld terug te krijgen.
  • Als u persoonlijke informatie hebt weggegeven: U moet uw wachtwoorden wijzigen en twee-factor authenticatie inschakelen in alle online diensten die u gebruikt. Ga naar de Federal Trade Commission om identiteitsdiefstal te melden en persoonlijke herstelstappen te krijgen.
  • Als u oplichters verbinding laat maken met uw apparaat: U moet uw computer scannen met gerenommeerde anti-malware (wij raden Combo Cleaner aan) - cybercriminelen kunnen trojans, keyloggers en andere malware hebben geplant, gebruik uw computer niet voordat u mogelijke bedreigingen hebt verwijderd.
  • Help andere internetgebruikers: meld internetscam bij de Federal Trade Commission.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is pop-upzwendel?

Pop-up scams zijn bedrieglijke berichten die zijn ontworpen om gebruikers te verleiden tot het uitvoeren van bepaalde handelingen, bijv. het uitvoeren van geldtransacties, het vrijgeven van privégegevens, het bellen van nep hulplijnen, het downloaden/installeren van software, het kopen van producten, het abonneren op diensten, enzovoort.

Wat is het doel van een pop-up scam?

Het einddoel van bijna alle scams is het genereren van inkomsten ten koste van slachtoffers. Cybercriminelen profiteren voornamelijk door geld te verkrijgen door middel van misleiding, misbruik of verkoop van gevoelige informatie, het promoten van inhoud (bijv. sites, producten, diensten, software, enz.) en het verspreiden van malware.

Waarom kom ik valse pop-ups tegen?

Pop-up scams worden gepromoot op misleidende pagina's. De meeste bezoekers komen op deze websites via omleidingen veroorzaakt door verkeerd getypte URL's, sites die gebruik maken van malafide advertentienetwerken, spam browser meldingen, opdringerige advertenties of geïnstalleerde adware.

Beschermt Combo Cleaner mij tegen pop-up scams?

Combo Cleaner is ontworpen om elke site die u bezoekt te scannen en kan malafide en kwaadaardige sites detecteren. Als u een dergelijke webpagina bezoekt, wordt u onmiddellijk gewaarschuwd en wordt verdere toegang geblokkeerd.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Google Safe Browser Total Protection pop-up QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "Google Safe Browser Total Protection" pop-up op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.