FacebookTwitterLinkedIn

Hoe te voorkomen dat u in scams zoals "CCleaner Total Protection" trapt

Ook bekend als: CCleaner Total Protection scam
Schadeniveau: Medium

Wat is "CCleaner Total Protection" pop-up scam?

Na een grondige analyse van de pagina werd het duidelijk dat er bedrieglijke tactieken worden gebruikt om bezoekers te misleiden en hen te laten denken dat ze specifieke acties moeten ondernemen om de zogenaamd gedetecteerde virussen te verwijderen. Deze website geeft valse berichten en andere inhoud weer met de bedoeling zijn gebruikers te misleiden. Deze frauduleuze praktijken worden pop-up scams genoemd.

CCleaner Total Protection scam

"CCleaner Total Protection" scam in detail

Het bericht op de pagina informeert bezoekers dat hun computers geïnfecteerd zijn met vijf virussen. Het dringt aan op onmiddellijke actie, stelt dat hun CCleaner-abonnement is verlopen en moedigt hen aan om het onmiddellijk te vernieuwen om de bescherming van hun pc te garanderen.

Het bericht suggereert verder dat de virussen die op de pc zijn gedetecteerd mogelijk internetactiviteiten kunnen traceren om gevoelige bankgegevens en inloggegevens te verzamelen. Het benadrukt ook de verhoogde kwetsbaarheid van onbeschermde pc's, door te beweren dat ze 93% meer kans hebben om getroffen te worden door malware.

Tot slot biedt het bericht een "Ga verder..." optie (knop) als een oproep tot actie voor zijn bezoekers. Het is de moeite waard om op te merken dat deze misleidende waarschuwing verschijnt na het uitvoeren van een valse systeemscan. Klikken op de knop "Doorgaan" leidt naar een website die CCleaner promoot, een legitieme softwaretoepassing.

Het lijkt erop dat deze pop-upzwendel wordt georkestreerd door affiliate marketeers met de bedoeling om oneerlijke commissies te verdienen. Deze filialen gebruiken misleidende tactieken om gebruikers over te halen software te kopen via hun filiaallinks. Hun belangrijkste doel is om inkomsten te genereren via deze onethische regeling door nietsvermoedende gebruikers uit te buiten die het slachtoffer worden van hun truc.

Een ander opmerkelijk aspect van deze scam site is dat het meldingen wil tonen. Het toestaan van meldingen van dergelijke sites kan apparaten overspoelen met een constante stroom van ongewenste en vaak misleidende berichten, advertenties of waarschuwingen, wat zeer irritant en storend kan zijn.

Sommige meldingen kunnen leiden naar clickbait links of potentieel schadelijke websites, wat kan resulteren in het onbedoeld downloaden van malware of de blootstelling aan phishing pogingen. Ook maken deze meldingen vaak deel uit van agressieve marketingtactieken die zijn ontworpen om je aan te zetten tot het kopen van producten of diensten die je misschien niet nodig hebt of niet wilt.

Daarom is het essentieel om voorzichtig te zijn en goed na te denken over de gevolgen van het toestaan van meldingen van welke website dan ook, vooral als deze twijfelachtig is.

Overzicht bedreiging:
Naam CCleaner Total Protection scam
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse Claim Een computer is geïnfecteerd met vijf virussen
Vermomming Legitieme waarschuwing van CCleaner
Gerelateerd domein safeclean[.]site
Detectienamen N/A (VirusTotal)
Symptomen Valse foutmeldingen, valse systeemwaarschuwingen, pop-upfouten, valse computerscan.
Verspreidingsmethodes Gecompromitteerde websites, malafide online pop-upadvertenties, mogelijk ongewenste toepassingen.
Schade Verlies van gevoelige privégegevens, geldelijk verlies, identiteitsdiefstal, mogelijke malware-infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Gelijkaardige scams in het algemeen

Pagina's met misleidende pop-ups die ten onrechte beweren dat ze een computerinfectie hebben, vertonen vaak gemeenschappelijke kenmerken: ze maken gebruik van dringende waarschuwingen, vervalste virusscans en nepnummers voor technische ondersteuning, terwijl ze het uiterlijk van geloofwaardige technische bedrijven nabootsen, zoals Microsoft of Apple, om een gevoel van legitimiteit te creëren.

Velen doen ook aan phishing om persoonlijke gegevens of financiële informatie te verkrijgen, waarbij ze misbruik maken van de angst en bezorgdheid van gebruikers om overhaaste reacties te manipuleren. Voorzichtig blijven en niet ingaan op ongevraagde pop-ups zijn belangrijke voorzorgsmaatregelen tegen deze misleidende tactieken.

Voorbeelden van soortgelijke zwendelpraktijken zijn "Security Protection Center", "Avast - Your PC Is Infected With 5 Viruses!" en "YOUR DEVICE MAY BE COMPROMISED".

Hoe heb ik een frauduleuze website geopend?

Gebruikers kunnen via verschillende kanalen onbedoeld op bedrieglijke pagina's stuiten. Een veelgebruikte manier is wanneer ze in aanraking komen met verleidelijke online advertenties, pop-ups of banners op dubieuze sites. Deze advertenties, ontworpen om de aandacht te trekken, leiden gebruikers vaak om naar bedrieglijke websites.

Daarnaast versturen scammers vaak phishing e-mails met links die ontvangers naar deze frauduleuze sites leiden. In sommige gevallen infiltreren frauduleuze websites in de resultaten van zoekmachines, vermomd als legitieme webpagina's, en lokken zo gebruikers die op zoek zijn naar informatie of diensten.

Ondertussen kunnen bepaalde websites zoals torrentplatforms, pagina's die beweren YouTube-video's te downloaden, ongeautoriseerde filmstreamingsites en meldingen van dubieuze bronnen allemaal dienen als kanalen die gebruikers naar deze frauduleuze pagina's leiden.

Hoe vermijdt u het bezoeken van scampagina's?

Controleer de URL van de website op echtheid, klik niet op verdachte links in ongevraagde e-mails of pop-ups en download geen bestanden of software van niet-geverifieerde bronnen. Vertrouw op vertrouwde zoekmachines en wees voorzichtig met twijfelachtige zoekresultaten.

Gebruik gerenommeerde antivirus- of antimalwaresoftware om potentiële bedreigingen op te sporen en te voorkomen. Sta niet toe dat onbetrouwbare pagina's meldingen versturen. Blijf goed geïnformeerd over veelvoorkomende online zwendel en wees sceptisch over aanbiedingen die te mooi lijken om waar te zijn.

Als uw computer al geïnfecteerd is met ongewenste apps, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Weergave van de "CCleaner Total Protection" pop-up scam (GIF):

Weergave van de CCleaner Total Protection scam

Tekst in deze valse waarschuwing:

CCleaner Total Protection

Your PC is infected with 5 viruses!

IMMEDIATE ACTION REQUIRED!

Your CCleaner subscription has expired!

Renew now to keep your PC protected.

Viruses found on this PC most likely track internet activity to collect banking details and login credentials. Unprotected PCs are 93% more vulnerable to suffer from malware.

[Proceed...]

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe herkent u een pop-up scam?

Pop-upvensters met verschillende valse berichten zijn een veelvoorkomend soort lokmiddelen dat cybercriminelen gebruiken. Ze verzamelen gevoelige persoonlijke gegevens, verleiden internetgebruikers om valse technische ondersteuningsnummers te bellen, zich in te schrijven voor nutteloze online diensten, te investeren in verdachte cryptocurrency-regelingen, enz.

Hoewel deze pop-ups in de meeste gevallen de apparaten van gebruikers niet infecteren met malware, kunnen ze direct geldverlies veroorzaken of leiden tot identiteitsdiefstal.

Cybercriminelen streven ernaar hun schadelijke pop-upvensters zo te maken dat ze er betrouwbaar uitzien, maar scams hebben doorgaans de volgende kenmerken:

  • Spelfouten en niet-professionele afbeeldingen - Controleer de informatie die in een pop-up wordt weergegeven nauwkeurig. Spelfouten en onprofessionele afbeeldingen kunnen een teken van een scam zijn.
  • Gevoel van spoed - Afteltimer met een paar minuten erop, waarin u wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens in te voeren of u aan te melden voor een onlinedienst.
  • Verklaringen dat je iets gewonnen hebt - Als je niet hebt meegedaan aan een loterij, online-wedstrijd, enz. en je ziet een pop-upvenster waarin staat dat je gewonnen hebt.
  • Scan van computer of mobiel apparaat - Een pop-upvenster dat uw apparaat scant en informeert over gedetecteerde problemen - is ongetwijfeld een scam; webpagina's kunnen dergelijke acties niet uitvoeren.
  • Exclusiviteit - Pop-upvensters waarin staat dat alleen u geheime toegang krijgt tot een financiële regeling die u snel rijk kan maken.

Voorbeeld van een pop-up scam:

Voorbeeld van een pop-up scam

Hoe werken pop-up scams?

Cybercriminelen en bedrieglijke marketeers gebruiken meestal verschillende advertentienetwerken, zoekmachine-vergiftiginstechnieken en verdachte websites om verkeer naar hun pop-ups te genereren. Gebruikers komen terecht op hun online kanalen nadat ze op valse downloadknoppen hebben geklikt, een torrentwebsite hebben gebruikt of gewoon op een resultaat van een internetzoekmachine hebben geklikt.

Op basis van de locatie- en apparaatgegevens van de gebruiker wordt een frauduleuze pop-up gepresenteerd. De lokmiddelen die in dergelijke pop-ups worden gepresenteerd, variëren van "snel rijk worden - schema's" tot nepvirusscans.

Hoe kan ik valse pop-ups verwijderen?

In de meeste gevallen infecteren pop-up scams de apparaten van gebruikers niet met malware. Als u een scam pop-up tegenkomt, zou het sluiten ervan voldoende moeten zijn. In sommige gevallen kunnen scam, pop-ups moeilijk te sluiten zijn; in dergelijke gevallen - sluit uw Internet browser en start deze opnieuw op.

In extreem zeldzame gevallen moet u misschien uw internetbrowser opnieuw instellen. Gebruik hiervoor onze instructies die uitleggen hoe u Internet browser instellingen kunt resetten.

Hoe voorkom ik valse pop-ups?

Om te voorkomen dat u pop-up scams te zien krijgt, moet u alleen websites bezoeken die een goede reputatie hebben. Torrent, Crack, gratis online films streamen, YouTube-video downloaden en andere websites met een vergelijkbare reputatie verwijzen internetgebruikers vaak door naar pop-upscams.

Om het risico op pop-up scams te minimaliseren, moet u uw internetbrowsers up-to-date houden en een gerenommeerde anti-malware programma gebruiken. Voor dit doel, raden wij Combo Cleaner.

Wat moet u doen als u in een pop-upscam getrapt bent?

Dit hangt af van het soort scam waar u voor bent gevallen. Meestal proberen pop-up oplichters gebruikers te verleiden tot het sturen van geld, het weggeven van persoonlijke informatie of het verlenen van toegang tot iemands apparaat.

  • Als u geld heeft gestuurd naar oplichters: U moet contact opnemen met uw financiële instelling en uitleggen dat u bent opgelicht. Als u dit onmiddellijk laat weten, is er een kans om uw geld terug te krijgen.
  • Als u persoonlijke informatie hebt weggegeven: U moet uw wachtwoorden wijzigen en twee-factor authenticatie inschakelen in alle online diensten die u gebruikt. Ga naar de Federal Trade Commission om identiteitsdiefstal te melden en persoonlijke herstelstappen te krijgen.
  • Als u oplichters verbinding laat maken met uw apparaat: U moet uw computer scannen met gerenommeerde anti-malware (wij raden Combo Cleaner aan) - cybercriminelen kunnen trojans, keyloggers en andere malware hebben geplant, gebruik uw computer niet voordat u mogelijke bedreigingen hebt verwijderd.
  • Help andere internetgebruikers: meld internetscam bij de Federal Trade Commission.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is pop-upzwendel?

Een pop-up scam is een misleidende online tactiek waarbij frauduleuze pop-upvensters of -berichten (bijvoorbeeld valse waarschuwingen of foutmeldingen) verschijnen op de computer of het apparaat van een gebruiker, meestal tijdens het surfen op internet. Deze pop-ups zijn bedoeld om gebruikers tot bepaalde acties te verleiden.

Wat is het doel van een pop-up scam?

Het primaire doel van pop-upzwendel is om het vertrouwen, de angst of het gebrek aan bewustzijn van gebruikers te misbruiken om financieel gewin te behalen of hun persoonlijke gegevens of apparaten te compromitteren.

Waarom kom ik valse pop-ups tegen?

Valse pop-ups komen om verschillende redenen vaak voor tijdens het surfen op internet. Ze kunnen verschijnen door kwaadaardige advertenties, phishing e-mails, gecompromitteerde websites, gemanipuleerde zoekresultaten en ongewenste software. Het komt vaak voor dat pagina's met misleidende pop-ups worden geopend via torrentsites, illegale platforms voor het streamen van films en soortgelijke kanalen.

Beschermt Combo Cleaner me tegen pop-upoplichting?

Combo Cleaner is ontworpen om alle websites die u bezoekt te scannen en kan de websites met kwade bedoelingen identificeren. Hieronder vallen ook websites die zijn ontworpen om pop-upoplichting uit te voeren. Als u zo'n site tegenkomt, ontvangt u onmiddellijk een waarschuwing en wordt de toegang onmiddellijk beperkt.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
CCleaner Total Protection scam QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van CCleaner Total Protection scam op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.