FacebookTwitterLinkedIn

Vertrouw geen websites die beweren "YOUR DEVICE MAY BE COMPROMISED".

Ook bekend als: "YOUR DEVICE MAY BE COMPROMISED" pop-up
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort scam is "YOUR DEVICE MAY BE COMPROMISED"?

Tijdens het onderzoeken van sites die gebruik maken van malafide advertentienetwerken, ontdekten onze onderzoekers de "YOUR DEVICE MAY BE COMPROMISED"-zwendel. Deze maakt gebruik van schriktactieken om gebruikers te verleiden tot het uitvoeren van specifieke acties. Dergelijke zwendelpraktijken promoten meestal onbetrouwbare en schadelijke software.

YOUR DEVICE MAY BE COMPROMISED scam

"YOUR DEVICE MAY BE COMPROMISED" scam overzicht

Toen we een webpagina opriepen waarop deze zwendel werd uitgevoerd, werd er een pop-upvenster weergegeven waarin werd beweerd dat het apparaat van de bezoeker mogelijk is aangetast.

De achtergrondpagina waarschuwde de gebruiker nadrukkelijk voor mogelijke malware-infecties en andere bedreigingen zoals kwaadaardige websites, hackers, enz. De zwendel stelde de bezoeker gerust dat ze dit binnen enkele seconden konden oplossen door een krachtige toepassing uit te voeren om hun apparaat schoon te maken en te beschermen. De pagina toonde ook een aftelklok om een indruk van urgentie te wekken.

Nadat we op de knop "Mijn apparaat opschonen" hadden geklikt, vroeg de webpagina ons om toestemming te geven voor de browser-meldingen (spammeldingen). Toen we op "Toestaan" klikten, werden we doorgestuurd naar een niet-functionele website. Dit kon echter worden gecorrigeerd door de scammers. Bovendien kunnen omleidingen worden beïnvloed door factoren zoals de geolocatie van de gebruiker.

In de meeste gevallen worden bij dit soort zwendel nep-antivirustools, adware, browser-hijackers, PUA's en andere dubieuze software aangeprezen. In zeldzame gevallen verspreiden deze programma's trojaanse paarden, ransomware en andere malware. Scams kunnen ook omleiden naar de officiële sites van echte producten/diensten. Dit komt doordat de scammers misbruik maken van de affiliateprogramma's van de inhoud om onrechtmatige commissies te krijgen voor de promotie.

Samengevat kunnen slachtoffers van scams zoals "YOUR DEVICE MAY BE COMPROMISED" systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal ervaren.

Overzicht bedreiging:
Naam "YOUR DEVICE MAY BE COMPROMISED" pop-up
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse Claim Het apparaat van de bezoeker kan gecompromitteerd zijn.
Gerelateerde domeinen mobiledevice-protection[.]com
Detectienamen (mobiledevice-protection[.]com) Avira (Phishing), CyRadar (Malicious), G-Data (Phishing), Kaspersky (Phishing), Sophos (Malware), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Dienend IP Adres (mobiledevice-protection[.]com) 23.106.127.4
Symptomen Valse foutmeldingen, valse systeemwaarschuwingen, pop-upfouten, nepcomputerscan.
Verspreidingsmethodes Gecompromitteerde websites, malafide online pop-upadvertenties, mogelijk ongewenste toepassingen.
Schade Verlies van gevoelige privégegevens, geldelijk verlies, identiteitsdiefstal, mogelijke malware-infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Gelijkaardige scam voorbeelden

We hebben duizenden scams geïnspecteerd; "Total AV Security - Your Smartphone Is Infected", "Your AVAST AntiVirus License Has Expired!", "Your Identity Has Been Stolen!", en "TROJAN_2023 And Other Viruses Detected (5)" zijn slechts enkele voorbeelden van scams die lijken op "YOUR DEVICE MAY BE COMPROMISED".

Verschillende misleidende beweringen worden gebruikt door schadelijke online inhoud om slachtoffers te verleiden tot het downloaden/installeren van software, het kopen van producten, het vrijgeven van gevoelige informatie, het doen van geldelijke transacties, etc. Online zwendel kan vol fouten zitten, eenvoudige afbeeldingen gebruiken of vakkundig vermomd zijn als berichten/waarschuwingen van legitieme serviceproviders of andere entiteiten.

Omdat bedrieglijk en kwaadaardig materiaal zo wijdverspreid is op het internet, raden we aan voorzichtig te zijn tijdens het surfen.

Hoe heb ik een frauduleuze website geopend?

Misleidende websites kunnen geforceerd worden geopend zodra een pagina wordt geopend die gebruik maakt van malafide advertentienetwerken. Deze kunnen ook omleidingen genereren naar bedrieglijke websites zodra er interactie is met gehoste inhoud (bijv. klikken op knoppen, tekstinvoervelden, advertenties, links, etc.).

Spam browser meldingen en opdringerige advertenties worden ook gebruikt om oplichting te promoten. Het verkeerd spellen van de URL van een website kan leiden tot een omleiding (of een omleidingsketen die leidt) naar een bedrieglijke pagina. Bovendien kan adware advertenties weergeven die oplichterij promoten of omleidingen genereren naar sites die deze inhoud hosten.

Hoe vermijdt u het bezoeken van scamwebsites?

We raden ten zeerste af om websites te bezoeken/gebruiken die gebruik maken van malafide advertentienetwerken; dit geldt ook voor sites die illegale inhoud of andere twijfelachtige diensten aanbieden (bijv. Torrenting, illegaal streamen/downloaden, etc.). We raden u aan om goed op URL's te letten en ze met zorg in te voeren.

Om het ontvangen van ongewenste browsermeldingen te voorkomen - schakel verdachte pagina's niet in om deze te leveren (klik dus niet op "Toestaan", "Meldingen toestaan", enzovoort). Negeer of weiger in plaats daarvan verzoeken voor het afleveren van meldingen van dergelijke webpagina's (druk bijvoorbeeld op "Blokkeren", "Meldingen blokkeren", enzovoort).

Verder moeten downloads worden uitgevoerd vanaf officiële/geverifieerde bronnen en moeten installatieprocessen met voorzichtigheid worden behandeld (bijv. door de voorwaarden te lezen, "Aangepaste/geavanceerde" instellingen te gebruiken en alle aanvullende apps, extensies, tools, enz. uit te schakelen) om te voorkomen dat gebundelde/schadelijke software het apparaat infiltreert.

Als uw computer al geïnfecteerd is, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om automatisch alle bedreigingen te verwijderen.

Tekst in de scam "YOUR DEVICE MAY BE COMPROMISED":

Pop-up:


YOUR DEVICE MAY BE COMPROMISED!
OK

 

----------------------------

 

Background page:

 

Thursday 10 August 2023


WARNING! Malwares can potentially damage your


Users everywhere are vulnerable and susceptible to Malware attacks. One can be injected through Aggressive Ads, Hackers or Malicious Websites.
Immediate Action is recommended to PREVENT infecting your device which may leak your Personal Details, Passwords and Important Data.


You can solve this easily in just a few seconds.


Solution: Run the powerful and approved application to clear your phone from SPAM ads and block potential Malware with a few taps.


00:09:58


Clean my Device

Screenshot van "YOUR DEVICE MAY BE COMPROMISED" scam's achtergrond pagina:

YOUR DEVICE MAY BE COMPROMISED scam's achtergrond pagina

Weergave van de "YOUR DEVICE MAY BE COMPROMISED" pop-up scam (GIF):

Appearance of YOUR DEVICE MAY BE COMPROMISED scam (GIF)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe herkent u een pop-up scam?

Pop-upvensters met verschillende valse berichten zijn een veelvoorkomend soort lokmiddelen dat cybercriminelen gebruiken. Ze verzamelen gevoelige persoonlijke gegevens, verleiden internetgebruikers om valse technische ondersteuningsnummers te bellen, zich in te schrijven voor nutteloze online diensten, te investeren in verdachte cryptocurrency-regelingen, enz.

Hoewel deze pop-ups in de meeste gevallen de apparaten van gebruikers niet infecteren met malware, kunnen ze direct geldverlies veroorzaken of leiden tot identiteitsdiefstal.

Cybercriminelen streven ernaar hun schadelijke pop-upvensters zo te maken dat ze er betrouwbaar uitzien, maar scams hebben doorgaans de volgende kenmerken:

  • Spelfouten en niet-professionele afbeeldingen - Controleer de informatie die in een pop-up wordt weergegeven nauwkeurig. Spelfouten en onprofessionele afbeeldingen kunnen een teken van een scam zijn.
  • Gevoel van spoed - Afteltimer met een paar minuten erop, waarin u wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens in te voeren of u aan te melden voor een onlinedienst.
  • Verklaringen dat je iets gewonnen hebt - Als je niet hebt meegedaan aan een loterij, online-wedstrijd, enz. en je ziet een pop-upvenster waarin staat dat je gewonnen hebt.
  • Scan van computer of mobiel apparaat - Een pop-upvenster dat uw apparaat scant en informeert over gedetecteerde problemen - is ongetwijfeld een scam; webpagina's kunnen dergelijke acties niet uitvoeren.
  • Exclusiviteit - Pop-upvensters waarin staat dat alleen u geheime toegang krijgt tot een financiële regeling die u snel rijk kan maken.

Voorbeeld van een pop-up scam:

Voorbeeld van een pop-up scam

Hoe werken pop-up scams?

Cybercriminelen en bedrieglijke marketeers gebruiken meestal verschillende advertentienetwerken, zoekmachine-vergiftiginstechnieken en verdachte websites om verkeer naar hun pop-ups te genereren. Gebruikers komen terecht op hun online kanalen nadat ze op valse downloadknoppen hebben geklikt, een torrentwebsite hebben gebruikt of gewoon op een resultaat van een internetzoekmachine hebben geklikt.

Op basis van de locatie- en apparaatgegevens van de gebruiker wordt een frauduleuze pop-up gepresenteerd. De lokmiddelen die in dergelijke pop-ups worden gepresenteerd, variëren van "snel rijk worden - schema's" tot nepvirusscans.

Hoe kan ik valse pop-ups verwijderen?

In de meeste gevallen infecteren pop-up scams de apparaten van gebruikers niet met malware. Als u een scam pop-up tegenkomt, zou het sluiten ervan voldoende moeten zijn. In sommige gevallen kunnen scam, pop-ups moeilijk te sluiten zijn; in dergelijke gevallen - sluit uw Internet browser en start deze opnieuw op.

In extreem zeldzame gevallen moet u misschien uw internetbrowser opnieuw instellen. Gebruik hiervoor onze instructies die uitleggen hoe u Internet browser instellingen kunt resetten.

Hoe voorkom ik valse pop-ups?

Om te voorkomen dat u pop-up scams te zien krijgt, moet u alleen websites bezoeken die een goede reputatie hebben. Torrent, Crack, gratis online films streamen, YouTube-video downloaden en andere websites met een vergelijkbare reputatie verwijzen internetgebruikers vaak door naar pop-upscams.

Om het risico op pop-up scams te minimaliseren, moet u uw internetbrowsers up-to-date houden en een gerenommeerde anti-malware programma gebruiken. Voor dit doel, raden wij Combo Cleaner.

Wat moet u doen als u in een pop-upscam getrapt bent?

Dit hangt af van het soort scam waar u voor bent gevallen. Meestal proberen pop-up oplichters gebruikers te verleiden tot het sturen van geld, het weggeven van persoonlijke informatie of het verlenen van toegang tot iemands apparaat.

  • Als u geld heeft gestuurd naar oplichters: U moet contact opnemen met uw financiële instelling en uitleggen dat u bent opgelicht. Als u dit onmiddellijk laat weten, is er een kans om uw geld terug te krijgen.
  • Als u persoonlijke informatie hebt weggegeven: U moet uw wachtwoorden wijzigen en twee-factor authenticatie inschakelen in alle online diensten die u gebruikt. Ga naar de Federal Trade Commission om identiteitsdiefstal te melden en persoonlijke herstelstappen te krijgen.
  • Als u oplichters verbinding laat maken met uw apparaat: U moet uw computer scannen met gerenommeerde anti-malware (wij raden Combo Cleaner aan) - cybercriminelen kunnen trojans, keyloggers en andere malware hebben geplant, gebruik uw computer niet voordat u mogelijke bedreigingen hebt verwijderd.
  • Help andere internetgebruikers: meld internetscam bij de Federal Trade Commission.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is pop-upzwendel?

Pop-up scams zijn bedrieglijke berichten die zijn ontworpen om gebruikers tot bepaalde handelingen te verleiden. Slachtoffers kunnen worden verleid om geldtransacties uit te voeren, privégegevens vrij te geven, valse hulplijnen te bellen, software te downloaden/installeren, producten te kopen, zich in te schrijven voor diensten, enzovoort.

Wat is het doel van een pop-up scam?

Pop-upzwendel is bedoeld om inkomsten te genereren ten koste van slachtoffers. Cybercriminelen maken vooral winst door geld te verkrijgen via misleiding, gevoelige informatie te verkopen of te misbruiken, inhoud te promoten of malware te verspreiden.

Waarom kom ik valse pop-ups tegen?

Pop-upzwendel wordt uitgevoerd op bedrieglijke webpagina's die zelden opzettelijk worden bezocht. De meeste bezoekers komen ze binnen via omleidingen die worden gegenereerd door sites die gebruik maken van malafide advertentienetwerken, verkeerd gespelde URL's, spam browser meldingen, opdringerige advertenties of geïnstalleerde adware.

Beschermt Combo Cleaner mij tegen pop-up scams?

Combo Cleaner kan bezochte sites scannen en malafide, bedrieglijke/oplichtende en kwaadaardige sites detecteren. Als u op een dergelijke pagina komt, wordt u onmiddellijk gewaarschuwd en wordt verdere toegang geblokkeerd.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
YOUR DEVICE MAY BE COMPROMISED pop-up QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "YOUR DEVICE MAY BE COMPROMISED" pop-up op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.