FacebookTwitterLinkedIn

Hoe de ongewenste toepassing PixelSee verwijderen

Ook bekend als: PixelSee mogelijk ongewenste toepassing
Schadeniveau: Medium

Wat is PixelSee?

Tijdens het inspecteren van malafide websites vond ons onderzoeksteam een pagina waarop de toepassing PixelSee wordt gepromoot. Het wordt aangeprezen als een gratis mediaspeler.

Echter, vanwege de dubieuze promotie van de app en mogelijk niet genoemde ongewenste functionaliteiten, wordt het geclassificeerd als een PUA (Potentially Unwanted Application). Het is waarschijnlijk dat dit stukje software gebruikersgegevens bijhoudt en het kan andere schadelijke eigenschappen hebben. Bovendien worden freeware en PUA's vaak gebundeld met ongewenste/gevaarlijke software.

PixelSee ongewenste toepassing

Overzicht van mogelijk ongewenste toepassingen

Potentieel ongewenste toepassingen zijn ontworpen om inkomsten te genereren voor hun ontwikkelaars; ze kunnen dit doen door in-app aankopen te promoten, advertenties te tonen, omleidingen te veroorzaken en gegevens te verzamelen.

De pop-up die werd weergegeven na de installatie van PixelSee gaf aan dat de app de bronnen van het apparaat zou gebruiken. Deze werden niet gespecificeerd, maar er werd wel aangegeven dat de bronnen niet zouden worden gebruikt voor opslag of het delven van cryptocurrency en dat de applicatie geen persoonlijke informatie zou verzamelen.

Welke gegevens PixelSee ook verzamelt, deze worden gedeeld met of verkocht aan derden. De informatie mag alleen terechtkomen bij legitieme partijen - er zijn echter geen garanties dat dit zo zal blijven.

Het pop-upvenster bood gebruikers ook een optie om het gebruik van bronnen te weigeren en in plaats daarvan - PixelSee toe te staan advertenties weer te geven.

Software die wordt ondersteund door advertenties (d.w.z. die het plaatsen van advertenties op verschillende interfaces mogelijk maakt) wordt gecategoriseerd als adware. Het is relevant om te vermelden dat sommige adware-types ook webpagina's kunnen forceren en privégegevens kunnen verzamelen.

Merk op dat zowel adware als PUA's meestal functies hebben voor het traceren van gegevens. Gerichte informatie kan zijn: browsing- en zoekmachinegeschiedenis, IP-adressen, internetcookies, gebruikersnamen/wachtwoorden, creditcardnummers, enzovoort.

Samengevat kan de aanwezigheid van een ongewenste toepassing op het apparaat leiden tot verminderde systeemprestaties, systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal.

Samenvatting bedreiging:
Naam PixelSee mogelijk ongewenste toepassing
Type bedreiging PUP (potentieel ongewenst programma), PUA (potentieel ongewenste toepassing)
Veronderstelde functionaliteit Mediaspeler
Detectienamen (installateur) Combo Cleaner (Application.Agent.KYP), ESET-NOD32 (Een variant van Win32/MediaGet.AO Potentia), Fortinet (Riskware/MediaGet), Malwarebytes (PUP.Optional.PixelSee), Microsoft (PUABundler:Win32/MediaGet), Volledige lijst met detecties (VirusTotal)
Detectienamen (app) N/A (VirusTotal)
Symptomen Een programma dat je je niet herinnert dat je hebt geïnstalleerd, verschijnt plotseling op je computer. Advertenties zien die niet afkomstig zijn van de sites die je bezoekt. Opdringerige pop-upadvertenties. Verminderde systeemprestaties.
Distributiemethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installaties (bundeling).
Schade Geldverlies (onnodige aanschaf van nepsoftware), ongewenste pop-ups, trage computerprestaties, privacyproblemen.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Potentieel ongewenste toepassingsvoorbeelden

We hebben tientallen ongewenste apps geanalyseerd; Ouroboros browserGetmut CleanerBroom CleanerI-Record, SafeSoft PC Cleaner – zijn slechts enkele voorbeelden.

PUA's zien er meestal legitiem uit en bieden een breed scala aan functionaliteiten. Het is echter vaak zo dat deze functies slechts lokaas zijn om gebruikers te verleiden tot download/installatie of aankoop. Houd er rekening mee dat zelfs als een stuk software werkt zoals aangegeven in het promotiemateriaal - dit geen garantie is voor de legitimiteit of veiligheid ervan.

Hoe zijn potentieel ongewenste toepassingen op mijn computer geïnstalleerd?

We hebben PixelSee gedownload van zijn "officiële" promotiepagina. Naast dergelijke sites worden PUA's ook gepusht via scam webpagina's. De meeste gebruikers komen op dergelijke sites via omleidingen die worden veroorzaakt door pagina's met malafide advertentienetwerken, verkeerd getypte URL's, spam browser-meldingen, opdringerige advertenties of geïnstalleerde adware (met browser force-opening mogelijkheden).

"Bundelen" - het verpakken van gewone programma-installateurs met ongewenste/malafide toevoegingen - wordt ook gebruikt om PUA's te verspreiden. Downloaden van dubieuze kanalen (bv. freeware en websites van derden, P2P netwerken, enz.) en het overhaast doorlopen van installatieprocessen (bv. stappen overslaan, "Easy/Express" gebruiken, enz.) - verhogen het risico om gebundelde inhoud toe te laten op het apparaat.

Daarnaast verspreiden opdringerige advertenties PUA's. Als er op wordt geklikt, kunnen sommige van deze advertenties scripts uitvoeren om downloads/installaties uit te voeren zonder toestemming van de gebruiker.

Hoe de installatie van potentieel ongewenste toepassingen vermijden?

We raden ten zeerste aan om software te onderzoeken voordat je het downloadt/ installeert en/of koopt. Bovendien moeten alle downloads afkomstig zijn van officiële en geverifieerde bronnen. Het is net zo belangrijk om de installatie met zorg te benaderen, bijvoorbeeld door de voorwaarden te lezen, de mogelijke opties te onderzoeken, de instellingen "Aangepast" of "Geavanceerd" te gebruiken en alle aanvullende apps, extensies, tools, enz. uit te schakelen.

We raden je ook aan om waakzaam te zijn tijdens het surfen omdat valse en kwaadaardige online inhoud er meestal legitiem en onschuldig uitziet. Opdringerige advertenties kunnen er bijvoorbeeld onschuldig uitzien, maar toch worden omgeleid naar onbetrouwbare/betwistbare sites (bijv. gokken, pornografie, dating voor volwassenen, etc.).

Als je dit soort advertenties/omleidingen blijft ervaren, inspecteer dan het apparaat en verwijder onmiddellijk alle verdachte toepassingen en browserextensies/plug-ins. Als je computer al geïnfecteerd is met PUA's, raden we je aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te elimineren.

Websites die worden gebruikt om de PixelSee-applicatie te promoten:

Website gebruikt om PixelSee PUA te promoten 1 Website gebruikt om PixelSee PUA te promoten 2

Installatie van de PixelSee-applicatie:

PixelSee PUA installatie setup

Pop-up die wordt weergegeven na de installatie van de PixelSee-applicatie:

Pop-up weergegeven nadat PixelSee ongewenste toepassing is geïnstalleerd

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Verwijdering van mogelijk ongewenste toepassingen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

PixelSee verwijderen via Configuratiescherm

Zoek in het venster met verwijderde programma's naar "PixelSee" en andere verdachte/recent geïnstalleerde toepassingen, selecteer deze items en klik op "Uninstall" of "Remove".

Nadat u de mogelijk ongewenste toepassing hebt verwijderd, scant u uw computer op resterende ongewenste componenten of mogelijke malware-infecties. Gebruik aanbevolen malwareverwijderingssoftware. om uw computer te scannen.

Schurkachtige extensies verwijderen uit internetbrowsers:

Op het moment van onderzoek heeft PixelSee geen ongewenste browserextensies geïnstalleerd, maar sommige ongewenste toepassingen kunnen samen met adware en browserkapers worden geïnstalleerd. Als je ongewenste advertenties of omleidingen ervaart tijdens het surfen op het internet, ga dan verder met de onderstaande verwijderingsgids.

Video die laat zien hoe je mogelijk ongewenste invoegtoepassingen voor de browser verwijdert:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Schurken extensies verwijderen uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome-menupictogram Google Chrome-menupictogram (rechtsboven in Google Chrome), selecteer "Meer hulpprogramma's" en klik op "Extensies". Zoek alle recentelijk geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen".

Schurken extensies verwijderen uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van pixelsee mogelijk ongewenste toepassing, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoSchadelijke plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Schurken extensies verwijderen uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox-menu firefox-menupictogram (rechtsboven in het hoofdvenster), selecteer "Add-ons en thema's". Klik op "Extensies", zoek in het geopende venster alle onlangs geïnstalleerde verdachte extensies op, klik op de drie puntjes en klik vervolgens op "Verwijderen".

Schurken extensies verwijderen uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van pixelsee mogelijk ongewenste toepassing kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de pixelsee mogelijk ongewenste toepassing, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om pixelsee mogelijk ongewenste toepassing van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over pixelsee mogelijk ongewenste toepassing of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/26291-pixelsee-unwanted-application

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het doel van een ongewenste toepassing?

Ongewenste applicaties hebben als doel inkomsten te genereren voor hun ontwikkelaars. Gebruikelijke technieken om geld te verdienen zijn onder andere het promoten van in-app aankopen, het weergeven van advertenties, het forceren van het openen van webpagina's, het verzamelen van gevoelige informatie, enzovoort.

Is PixelSee ongewenste toepassing legaal?

Meestal worden ongewenste toepassingen als legaal beschouwd vanwege hun licentieovereenkomsten voor eindgebruikers (EULA) die gebruikers informeren over hun mogelijke gedrag.

Is het gevaarlijk dat PixelSee op mijn computer is geïnstalleerd?

Als PixelSee is geïnstalleerd, kan dit de systeemprestaties verminderen en/of privacyproblemen veroorzaken. Deze toepassing verzamelt informatie en kan advertenties weergeven. De aanwezigheid ervan kan echter meer significante bedreigingen vormen, vooral als deze applicatie naast schadelijke software is geïnstalleerd (bijv, adware, browser-hijackers, enz.)

Zal Combo Cleaner me helpen om PixelSee ongewenste toepassing te verwijderen?

Ja, Combo Cleaner kan apparaten scannen en gedetecteerde ongewenste/malafide toepassingen verwijderen. Het moet vermeld worden dat handmatige verwijdering (zonder hulp van beveiligingssoftware) ineffectief kan zijn. In sommige gevallen, zelfs nadat een ongewenste toepassing is verwijderd - blijven verschillende bestandsresten verborgen in het systeem. Bovendien kunnen de restanten blijven draaien en problemen veroorzaken. Daarom is het van het grootste belang om software grondig te verwijderen.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
PixelSee mogelijk ongewenste toepassing QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van PixelSee mogelijk ongewenste toepassing op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.