FacebookTwitterLinkedIn

Hoe I-Record van het besturingssysteem te verwijderen

Ook bekend als: I-Record mogelijk ongewenste toepassing
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort programma is I-Record?

Te oordelen naar de interface van de app, wordt I-Record verondersteld het scherm op te nemen met behulp van het geselecteerde videoformaat. Ons team heeft I-Record ontdekt na het voltooien van een installatie van een software bundel gedownload van een louche webpagina. Het wordt ten zeerste afgeraden om apps te installeren die deel uitmaken van bedrieglijke installatieprogramma's.

I-Record ongewenste toepassing

Meer over I-Record

I-Record stelt gebruikers in staat hun scherm op te nemen met een geselecteerd videoformaat, bitrate en frame rate. Het toont ook een video duur en laat toe om de opgenomen video op te slaan op de opgegeven locatie. I-Record lijkt een eenvoudige schermrecorder te zijn.

Aangezien I-Record verspreid wordt via een bedrieglijk installatieprogramma, kan het kwaadaardig zijn en gebundeld worden met andere ongewenste apps zoals browser hijackers en reclame-ondersteunde apps. In sommige gevallen werken louche apps zoals I-Record als cryptocurrency miners. Het is dus ten zeerste aan te raden om I-Record en andere apps van dit soort zo snel mogelijk te verwijderen.

Overzicht Bedreiging:
Naam I-Record mogelijk ongewenste toepassing
Type Bedreiging Ongewenst programma/ongewenste toepassing
Veronderstelde Functionaliteit Schermrecorder
Opsporingsnamen (Installer) Avast (Win32:PWSX-gen [Trj]), Combo Cleaner (Trojan.GenericKD.49026290), ESET-NOD32 (Multiple Detections), Kaspersky (Trojan-Banker.Win32.Passteal.ph), Microsoft (Trojan:Win32/Floxif.AV!MTB), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Opsporingsnamen (toepassing) Cynet (Malicious (score: 100)), Gridinsoft (Adware.Win32.Adware.vb), MaxSecure (Trojan.Malware.300983.susgen), SecureAge APEX (Malicious), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Symptomen Een programma dat u zich niet herinnert te hebben geïnstalleerd, verscheen plotseling op uw computer. Een nieuwe toepassing voert computerscans uit en toont waarschuwingsberichten over "gevonden problemen". Vraagt om betaling om de zogenaamd gevonden fouten te verwijderen.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software-installers (bundeling), nep Flash Player-installers.
Schade Geldverlies (onnodige aankoop van namaaksoftware), ongewenste waarschuwingspop-ups, trage computerprestaties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Meer over dit soort software

Dit soort apps wordt vaak aangeprezen als legitiem en nuttig. In veel gevallen kunnen ze niet volledig worden gebruikt totdat ze zijn geactiveerd/geregistreerd - gebruikers moeten geld betalen voor de volledige versie. Het is belangrijk om te vermelden dat scanresultaten die worden weergegeven door verschillende louche PC cleaners/optimizers vals kunnen zijn.

Meer voorbeelden van dit soort toepassingen zijn SafeSoft PC Cleaner en Win 10 Tweaker.

Hoe hebben ongewenste toepassingen zich op mijn computer geïnstalleerd?

I-Record wordt gebundeld met andere software. Het installeert zich na het voltooien van het installatieproces met behulp van een bedrieglijk installatieprogramma dat is gedownload van een onbetrouwbare pagina. In andere gevallen worden dit soort apps gedownload via louche advertenties, Peer-to-Peer netwerken (zoals torrent clients, eMule), en gelijkaardige bronnen. De meeste gebruikers installeren ze onopzettelijk.

Hoe voorkom ik de installatie van ongewenste toepassingen?

Download applicaties van officiële websites en winkels. Vermijd het gebruik van andere bronnen. Klik niet op valse knoppen en advertenties die door dubieuze websites worden weergegeven. Sta nooit toe dat schaduwrijke pagina's meldingen weergeven. Deselecteer ongewenste toepassingen in downloaders/installers voordat u programma's downloadt/ installeert.

Als uw computer al geïnfecteerd is met ongewenste toepassingen, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

I-Record's installatiemap:

i-record ongewenste applicatie installatiemap

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Verwijdering van mogelijk ongewenste toepassingen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

I-Record adware verwijderen via Configuratiescherm

Zoek in het venster met de verwijderingsprogramma's naar "i-record" en andere verdachte/recentelijk geïnstalleerde toepassingen, selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassing, scant u uw computer voor alle resterende ongewenste onderdelen of mogelijke malware infecties. Gebruik aanbevolen malwareverwijderingssoftware om uw computer te scannen.

Verwijder malafide extensies van Internet browsers:

Op het moment van onderzoek installeerde I-Record geen ongewenste browserextensies, sommige ongewenste toepassingen kunnen echter samen met adware en browser hijackers worden geïnstalleerd. Als u ongewenste advertenties of omleidingen tijdens het browsen op het internet ervaart, ga dan verder met de onderstaande verwijderingsgids.

Video die laat zien hoe u mogelijk ongewenste browser add-ons verwijdert:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Removing rogue extensions from Google Chrome step 1

Klik op het Chrome-menupictogram Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer tools" en klik op "Extensies". Zoek alle recent geïnstalleerde verdachte browser add-ons en verwijder ze.

Verwijderen van malafide extensies uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van i-record mogelijk ongewenste toepassing, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijderen van malafide extensies uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox-menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies", in het geopende venster verwijder alle recentelijk geïnstalleerde verdachte browser plug-ins.

Verwijderen van malafide extensies uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van i-record mogelijk ongewenste toepassing kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de i-record mogelijk ongewenste toepassing, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om i-record mogelijk ongewenste toepassing van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over i-record mogelijk ongewenste toepassing of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/24141-i-record-unwanted-application

Veelgestelde Vragen(FAQ)

Wat is het doel van een ongewenste toepassing?

In de meeste gevallen promoten applicaties van dit type in-app aankopen en (of) tonen opdringerige advertenties. I-Record wordt verondersteld te functioneren als een schermrecorder.

Is I-Record ongewenste toepassing legaal?

De meeste van dit soort programma's worden als legaal beschouwd, aangezien de licentieovereenkomsten voor de eindgebruiker (EULA) de gebruikers informeren over het mogelijke gedrag.

Is het gevaarlijk om I-Record op mijn computer geïnstalleerd te hebben?

Deze toepassing kan kwaadaardig zijn. Bovendien kan het installatieprogramma dat gebruikt wordt voor de verspreiding ervan andere ongewenste software bevatten die ontworpen is om advertenties weer te geven, webbrowsers te kapen, gegevens te verzamelen, enz.

Zal Combo Cleaner mij helpen bij het verwijderen van I-Record ongewenste toepassing?

Ja, Combo Cleaner zal uw computer scannen en alle ongewenste kwaadaardige toepassingen verwijderen. Het wordt aanbevolen om ongewenste apps te verwijderen met gespecialiseerde software. Het is gebruikelijk dat na handmatig verwijderen, bestanden of andere componenten in het systeem achterblijven, zelfs wanneer de app zelf niet meer geïnstalleerd is.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
I-Record mogelijk ongewenste toepassing QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van I-Record mogelijk ongewenste toepassing op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.